Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
@Ovufen jeszcze mogło nawet nie dojść do zagniezdzenia, więc beta się nie wydziela. Wstrzymaj się na spokojnie przynajmniej do 10/11 dpo. A tak na prawdę dopiero koło terminu @ może wyjść pozytyw.
Ovufen, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:No jasne, duża część dziewczyn widziała efekty od razu
) super, że na Ciebie podziałało
)
MummyYummy lubi tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Depeche89 wrote:Ja od obecnego cyklu stosuje wiesiołka i NAC i widzę zdecydowaną poprawę w kwestii śluzu. Wręcz miałam moje majty w okolicach owulacji. 😅 A też jestem dopiero 4 cykl po wieloletniej AH. Także to działa chyba.
Długo czekałaś na 🐒 po AH?PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ultramaryna_ wrote:Witaj i powodzenia! 🤞 🍀
Oj, dużo nas tutaj po biochemach 🥲 🫂 Przykro mi, że i Ty tego doświadczyłaś… Jakieś wskazania lekarza po tej sytuacji?
Wpisuję 🙂
Po biochemie byłam w styczniu krótko po Nowym Roku u swojej gin na USG w połowie cyklu, aby sprawdzić czy wszystko się oczyściło, na szczęście tak. Pęcherzyki też już ładnie rosły i mówiła, że nie widzi przeciwwskazań, aby dalej się starać, a niestety 19 stycznia znów przyszła @ ale nie nakręcałam się, że się uda bo wiem, że organizm też musi dojść do siebie.
Cały czas z ukochanym regularnie serduszkujemy i staram się nie myśleć już tak o zajściu w ciążę, nie nastawiam się, ale myślę, że jednak gdzieś to w każdej z nas siedzi.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏻34🧔🏻♂️36
Starania od 06.2023
⏸️15.12.2023
➡️18.12.2023 beta -> 49,10
➡️20.12.2023 beta -> 13,75 / cb 💔
➡️20.12.2023 wieczorem🩸 -
Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
Nusia28 lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
A jak dostaniesz trzecia to nie będziesz chciała iść na czwartą i piątą i szósta? Do wizyty u lekarza i tak będziesz pewnie w niepewności i pytanie czy kolejne bety to zmienią? Wartości mogą być niskie, bo nie wiesz przecież kiedy się zagnieździł zarodekDropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
Kochana, jeżeli Cię to uspokoi to zawsze jest sens:*
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Beza27 wrote:Wszystko może być, u mnie była ciąża jak w prawym był pęcherzyk jakieś 28mm, a w lewym ponad 13 pęcherzyków. Nie pamiętam dokładnie ale według lekarza akurat w tym miesiącu były marne szanse,
A pęcherzyk 21mm to chyba idealnyStarania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Powiem jak poprzedniczka- jeżeli czujesz, że tego potrzebujesz, to czemu nie?Na pewno nie zaszkodzi 👍🏻
-
Dobry wieczór! Jak praca pochłania człowieka 😂 Ale udało mi się nadrobić Was.
Plany na walentynki to pewnie pójdziemy na kolację albo obiad do restauracji. Lubię ten słodko-pierdzący dzień 🙈. A No i 🔥🔥 bo będzie to okolica dni płodnych.
W tym cyklu odpuszczam wiesiołka. Najwyżej w kolejnym znowu do niego wrócę.
Małżon zapisał się na badanie nasienia. Jestem z niego dumna bo widzę jak mężczyźni to przeżywają i stresują się wynikiem.Dropsik, ultramaryna_, Suzie, KejtKa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Także ja jestem z tych co powiedzą rób jak czujesz, tylko nie kłuj się przez tydzień codziennie bo nam się i tak żyły jeszcze przydadzą;pDropsik lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Dropsik, jak będziesz dzięki temu spokojniejsza, to zrób
łatwiej będzie czekać na wizytę, a stres też nie jest wskazany.
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
Dropsiku, rozumiem doskonale takie, jak to napisałaś, wariowanie 😊 Nie powiem nic nowego: zrób tak, jak czujesz. Czy zrobisz, czy nie, to i tak będzie dobra decyzja 🙂Dropsik lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dobrze, że trafiłaś na hematologa, który podchodzi do tematu poważne i kieruje Cię na konkretne badania. Wiadomo, że to kupa pieniędzy, ale przy takich poważnych kwestiach to warto wiedzieć wcześniej
Mam nadzieję, że to co podejrzewają to jednak nic groźnego :*
Masz jakąś inspirację na paznokcie?
Wymyśliłam takie coś 😁
A jeśli chodzi o hematologa to cieszę się że mnie nie zbywa i chce drążyć dalej , wolę wydać kasę i wiedzieć z czym się mierzyć niż znowu to przeżyćOvufen, ultramaryna_, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Dzięki za odpowiedzi co do wiesiołka 😘 Normalnie nie spodziewałam się, że będę tak szybko i to tak zadowolona z jego przyjmowania 🤪 Jak jeszcze przełoży się na mniejszy PMS, to już w ogóle petarda 😅
To daj znać, jak z tym PMSem i jeśli złagodzi Ci bóle miesiączkowe to chyba sama spróbujęu mnie z PMS poradził sobie dobrze inozytol, a ze śluzem NAC, ale jakby coś jeszcze mogło mnie ominąć z co miesięcznych "przyjemności" to bardzo chętnie
Z tym PMSem to u mnie było stereotypowo. Nawet u mnie w pracy zauważyli, że coś jest nie tak, bo jak miałam PMS to ze 4 dni mordowałam wzrokiem. Nikt wtedy do mnie nie przychodził, wszystko załatwiali mailem - to był plus
Minus był taki, że miałam w sobie takie pokłady złości na wszystko i wszystkich, same czarne myśli, nakręcanie się, jakieś dziwne scenariusze w głowie. No nie potrafiłam nad tym zapanować i nieraz mi się zdarzyło na męża wydrzeć i potem płakałam w kącie, bo było mi głupiotakże wcale mi tego nie brakuje
lżej się jakoś żyje bez tego
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Pati jakie ładne paznokcie! A ja się przyznam, że byłam u hematologa z NFZ dał mi skierowanie na badania poszłam do swojego labu obok domu i powiedzieli mi, że u nich nie mogę zrealizować tego skierowania tylko muszę dzwonić do przychodni gdzie przyjął mnie hematolog i żeby mi powiedzieli z którym laboratorium współpracują.. zdenerwowałam się bo przychodnia 40 km od domu i musiałabym urlop wziąć, żeby wykonać te badania u nich w labo i olałam temat 😪
Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰