Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ovufen jeszcze mogło nawet nie dojść do zagniezdzenia, więc beta się nie wydziela. Wstrzymaj się na spokojnie przynajmniej do 10/11 dpo. A tak na prawdę dopiero koło terminu @ może wyjść pozytyw.

Ovufen, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No jasne, duża część dziewczyn widziała efekty od razu :)) super, że na Ciebie podziałało :))
    Oj możliwe w poprzednim cyklu u mnie po wiesiołku też ogromna poprawa więc w tym też biorę 🙂

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Ja od obecnego cyklu stosuje wiesiołka i NAC i widzę zdecydowaną poprawę w kwestii śluzu. Wręcz miałam moje majty w okolicach owulacji. 😅 A też jestem dopiero 4 cykl po wieloletniej AH. Także to działa chyba.

Długo czekałaś na 🐒 po AH?

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Karalajnaaa Nowa

Wysłany: 5 lutego, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Witaj i powodzenia! 🤞 🍀
    Oj, dużo nas tutaj po biochemach 🥲 🫂 Przykro mi, że i Ty tego doświadczyłaś… Jakieś wskazania lekarza po tej sytuacji?
    Wpisuję 🙂

Po biochemie byłam w styczniu krótko po Nowym Roku u swojej gin na USG w połowie cyklu, aby sprawdzić czy wszystko się oczyściło, na szczęście tak. Pęcherzyki też już ładnie rosły i mówiła, że nie widzi przeciwwskazań, aby dalej się starać, a niestety 19 stycznia znów przyszła @ ale nie nakręcałam się, że się uda bo wiem, że organizm też musi dojść do siebie.
    Cały czas z ukochanym regularnie serduszkujemy i staram się nie myśleć już tak o zajściu w ciążę, nie nastawiam się, ale myślę, że jednak gdzieś to w każdej z nas siedzi.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩🏻34🧔🏻‍♂️36

Starania od 06.2023
    ⏸️15.12.2023
    ➡️18.12.2023 beta -> 49,10
    ➡️20.12.2023 beta -> 13,75 / cb 💔
    ➡️20.12.2023 wieczorem🩸
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Mam dwa opakowania duphastonu do oddania za cenę wysyłki ☺️

Powiedz jak to wygląda w kwestii brania go, kiedy itd? 🙂

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷‍♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈

Nusia28 lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷‍♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈

A jak dostaniesz trzecia to nie będziesz chciała iść na czwartą i piątą i szósta? Do wizyty u lekarza i tak będziesz pewnie w niepewności i pytanie czy kolejne bety to zmienią? Wartości mogą być niskie, bo nie wiesz przecież kiedy się zagnieździł zarodek :)

Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Kochana, jeżeli Cię to uspokoi to zawsze jest sens :) :*

Dropsik lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Myślę że ja bym zrobiła 😊

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Wszystko może być, u mnie była ciąża jak w prawym był pęcherzyk jakieś 28mm, a w lewym ponad 13 pęcherzyków. Nie pamiętam dokładnie ale według lekarza akurat w tym miesiącu były marne szanse,
    A pęcherzyk 21mm to chyba idealny
    Tylko że lewy jajowód mam niedrożny ☹️

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Powiem jak poprzedniczka- jeżeli czujesz, że tego potrzebujesz, to czemu nie? :) Na pewno nie zaszkodzi 👍🏻

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Jak praca pochłania człowieka 😂 Ale udało mi się nadrobić Was.

Plany na walentynki to pewnie pójdziemy na kolację albo obiad do restauracji. Lubię ten słodko-pierdzący dzień 🙈. A No i 🔥🔥 bo będzie to okolica dni płodnych.

W tym cyklu odpuszczam wiesiołka. Najwyżej w kolejnym znowu do niego wrócę.

Małżon zapisał się na badanie nasienia. Jestem z niego dumna bo widzę jak mężczyźni to przeżywają i stresują się wynikiem.

Dropsik, ultramaryna_, Suzie, KejtKa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Możesz jeszcze jutro zrobić dla własnego spokoju 🥰❤️😘

• Nalli Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Będę ostatnią, która może walnąć Cię w łeb;p ja też już wariuje, tym bardziej,że tak szybko wyczailam te 2kreski i startuje z niskiej bety..w poprzedniej ciąży też startowałam od wyższej(no Twoje 3tysiace to jednak juz hardcore;p), więc zrobiłam 3 razy do ilustam set i potem chyba raz tydzień pozniej dla spokoju ducha czekajac nadal na pierwsze USG..
    Także ja jestem z tych co powiedzą rób jak czujesz, tylko nie kłuj się przez tydzień codziennie bo nam się i tak żyły jeszcze przydadzą;p

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik, jak będziesz dzięki temu spokojniejsza, to zrób :) łatwiej będzie czekać na wizytę, a stres też nie jest wskazany.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Dropsiku, rozumiem doskonale takie, jak to napisałaś, wariowanie 😊 Nie powiem nic nowego: zrób tak, jak czujesz. Czy zrobisz, czy nie, to i tak będzie dobra decyzja 🙂

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi co do wiesiołka 😘 Normalnie nie spodziewałam się, że będę tak szybko i to tak zadowolona z jego przyjmowania 🤪 Jak jeszcze przełoży się na mniejszy PMS, to już w ogóle petarda 😅

Nusia28 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dobrze, że trafiłaś na hematologa, który podchodzi do tematu poważne i kieruje Cię na konkretne badania. Wiadomo, że to kupa pieniędzy, ale przy takich poważnych kwestiach to warto wiedzieć wcześniej :)

Mam nadzieję, że to co podejrzewają to jednak nic groźnego :*

Masz jakąś inspirację na paznokcie? :)
    https://ibb.co/MfZcwb5

Wymyśliłam takie coś 😁

A jeśli chodzi o hematologa to cieszę się że mnie nie zbywa i chce drążyć dalej , wolę wydać kasę i wiedzieć z czym się mierzyć niż znowu to przeżyć

Ovufen, ultramaryna_, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dzięki za odpowiedzi co do wiesiołka 😘 Normalnie nie spodziewałam się, że będę tak szybko i to tak zadowolona z jego przyjmowania 🤪 Jak jeszcze przełoży się na mniejszy PMS, to już w ogóle petarda 😅

To daj znać, jak z tym PMSem i jeśli złagodzi Ci bóle miesiączkowe to chyba sama spróbuję :P u mnie z PMS poradził sobie dobrze inozytol, a ze śluzem NAC, ale jakby coś jeszcze mogło mnie ominąć z co miesięcznych "przyjemności" to bardzo chętnie :D

Z tym PMSem to u mnie było stereotypowo. Nawet u mnie w pracy zauważyli, że coś jest nie tak, bo jak miałam PMS to ze 4 dni mordowałam wzrokiem. Nikt wtedy do mnie nie przychodził, wszystko załatwiali mailem - to był plus :D
    Minus był taki, że miałam w sobie takie pokłady złości na wszystko i wszystkich, same czarne myśli, nakręcanie się, jakieś dziwne scenariusze w głowie. No nie potrafiłam nad tym zapanować i nieraz mi się zdarzyło na męża wydrzeć i potem płakałam w kącie, bo było mi głupio :/ także wcale mi tego nie brakuje :) lżej się jakoś żyje bez tego :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jakie ładne paznokcie! A ja się przyznam, że byłam u hematologa z NFZ dał mi skierowanie na badania poszłam do swojego labu obok domu i powiedzieli mi, że u nich nie mogę zrealizować tego skierowania tylko muszę dzwonić do przychodni gdzie przyjął mnie hematolog i żeby mi powiedzieli z którym laboratorium współpracują.. zdenerwowałam się bo przychodnia 40 km od domu i musiałabym urlop wziąć, żeby wykonać te badania u nich w labo i olałam temat 😪

Pati2804 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ