Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
@Ovufen jeszcze mogło nawet nie dojść do zagniezdzenia, więc beta się nie wydziela. Wstrzymaj się na spokojnie przynajmniej do 10/11 dpo. A tak na prawdę dopiero koło terminu @ może wyjść pozytyw.
Ovufen, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:No jasne, duża część dziewczyn widziała efekty od razu ) super, że na Ciebie podziałało )
MummyYummy lubi tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Depeche89 wrote:Ja od obecnego cyklu stosuje wiesiołka i NAC i widzę zdecydowaną poprawę w kwestii śluzu. Wręcz miałam moje majty w okolicach owulacji. 😅 A też jestem dopiero 4 cykl po wieloletniej AH. Także to działa chyba.
Długo czekałaś na 🐒 po AH?PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ultramaryna_ wrote:Witaj i powodzenia! 🤞 🍀
Oj, dużo nas tutaj po biochemach 🥲 🫂 Przykro mi, że i Ty tego doświadczyłaś… Jakieś wskazania lekarza po tej sytuacji?
Wpisuję 🙂
Po biochemie byłam w styczniu krótko po Nowym Roku u swojej gin na USG w połowie cyklu, aby sprawdzić czy wszystko się oczyściło, na szczęście tak. Pęcherzyki też już ładnie rosły i mówiła, że nie widzi przeciwwskazań, aby dalej się starać, a niestety 19 stycznia znów przyszła @ ale nie nakręcałam się, że się uda bo wiem, że organizm też musi dojść do siebie.
Cały czas z ukochanym regularnie serduszkujemy i staram się nie myśleć już tak o zajściu w ciążę, nie nastawiam się, ale myślę, że jednak gdzieś to w każdej z nas siedzi.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏻34🧔🏻♂️36
Starania od 06.2023
⏸️15.12.2023
➡️18.12.2023 beta -> 49,10
➡️20.12.2023 beta -> 13,75 / cb 💔
➡️20.12.2023 wieczorem🩸 -
Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
Nusia28 lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
A jak dostaniesz trzecia to nie będziesz chciała iść na czwartą i piątą i szósta? Do wizyty u lekarza i tak będziesz pewnie w niepewności i pytanie czy kolejne bety to zmienią? Wartości mogą być niskie, bo nie wiesz przecież kiedy się zagnieździł zarodekDropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie zrobiłam dzisiaj 3 bety, ale nie wiem czy jutro nie zrobić 🤷♀️ Jak myślicie? Jest sens? Tak myślę, że w sumie to się może wszystko zmienić i tak z dnia na dzień, wizyta u lekarza jest za 10 dni... W pierwszej ciąży tak nie wariowałam chyba. Zrobiłam jedną, wynik był ponad 3 tysiące i czekałam na wizytę u lekarza po prostu. A tu rozkminiam, bo te wyniki dość niskie. Potrzebuję, żeby mnie walnąć w łeb 🙈
Kochana, jeżeli Cię to uspokoi to zawsze jest sens :*Dropsik lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik lubi tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Beza27 wrote:Wszystko może być, u mnie była ciąża jak w prawym był pęcherzyk jakieś 28mm, a w lewym ponad 13 pęcherzyków. Nie pamiętam dokładnie ale według lekarza akurat w tym miesiącu były marne szanse,
A pęcherzyk 21mm to chyba idealnyStarania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Powiem jak poprzedniczka- jeżeli czujesz, że tego potrzebujesz, to czemu nie? Na pewno nie zaszkodzi 👍🏻Dropsik lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór! Jak praca pochłania człowieka 😂 Ale udało mi się nadrobić Was.
Plany na walentynki to pewnie pójdziemy na kolację albo obiad do restauracji. Lubię ten słodko-pierdzący dzień 🙈. A No i 🔥🔥 bo będzie to okolica dni płodnych.
W tym cyklu odpuszczam wiesiołka. Najwyżej w kolejnym znowu do niego wrócę.
Małżon zapisał się na badanie nasienia. Jestem z niego dumna bo widzę jak mężczyźni to przeżywają i stresują się wynikiem.Dropsik, ultramaryna_, Suzie, KejtKa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
-
Także ja jestem z tych co powiedzą rób jak czujesz, tylko nie kłuj się przez tydzień codziennie bo nam się i tak żyły jeszcze przydadzą;pDropsik lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Dropsik, jak będziesz dzięki temu spokojniejsza, to zrób łatwiej będzie czekać na wizytę, a stres też nie jest wskazany.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Dropsiku, rozumiem doskonale takie, jak to napisałaś, wariowanie 😊 Nie powiem nic nowego: zrób tak, jak czujesz. Czy zrobisz, czy nie, to i tak będzie dobra decyzja 🙂Dropsik lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dobrze, że trafiłaś na hematologa, który podchodzi do tematu poważne i kieruje Cię na konkretne badania. Wiadomo, że to kupa pieniędzy, ale przy takich poważnych kwestiach to warto wiedzieć wcześniej
Mam nadzieję, że to co podejrzewają to jednak nic groźnego :*
Masz jakąś inspirację na paznokcie?
Wymyśliłam takie coś 😁
A jeśli chodzi o hematologa to cieszę się że mnie nie zbywa i chce drążyć dalej , wolę wydać kasę i wiedzieć z czym się mierzyć niż znowu to przeżyćOvufen, ultramaryna_, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dzięki za odpowiedzi co do wiesiołka 😘 Normalnie nie spodziewałam się, że będę tak szybko i to tak zadowolona z jego przyjmowania 🤪 Jak jeszcze przełoży się na mniejszy PMS, to już w ogóle petarda 😅
To daj znać, jak z tym PMSem i jeśli złagodzi Ci bóle miesiączkowe to chyba sama spróbuję u mnie z PMS poradził sobie dobrze inozytol, a ze śluzem NAC, ale jakby coś jeszcze mogło mnie ominąć z co miesięcznych "przyjemności" to bardzo chętnie
Z tym PMSem to u mnie było stereotypowo. Nawet u mnie w pracy zauważyli, że coś jest nie tak, bo jak miałam PMS to ze 4 dni mordowałam wzrokiem. Nikt wtedy do mnie nie przychodził, wszystko załatwiali mailem - to był plus
Minus był taki, że miałam w sobie takie pokłady złości na wszystko i wszystkich, same czarne myśli, nakręcanie się, jakieś dziwne scenariusze w głowie. No nie potrafiłam nad tym zapanować i nieraz mi się zdarzyło na męża wydrzeć i potem płakałam w kącie, bo było mi głupio także wcale mi tego nie brakuje lżej się jakoś żyje bez tegoMummyYummy lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Pati jakie ładne paznokcie! A ja się przyznam, że byłam u hematologa z NFZ dał mi skierowanie na badania poszłam do swojego labu obok domu i powiedzieli mi, że u nich nie mogę zrealizować tego skierowania tylko muszę dzwonić do przychodni gdzie przyjął mnie hematolog i żeby mi powiedzieli z którym laboratorium współpracują.. zdenerwowałam się bo przychodnia 40 km od domu i musiałabym urlop wziąć, żeby wykonać te badania u nich w labo i olałam temat 😪
Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰