Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa widzisz, może to standard a ja człowiek luxmed poszedł raz na NFZ i nie ogarniam 😁 zawsze myślałam, że jak NFZ to mogę w każdym labo gdzie mają umowę z NFZ
Pati nie wiem w sumie czy muszę do hematologa, robiłam kilka badań były ok, nawet ten hematolog powiedział, że nie mam się czym martwić. Jedynie odrobinę ponad normę APTT
Chmurka, widać kreskę, powtórz test jutro i do lekarza bym poszła.Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Ale macie tempo 😉 nie zaglądałam tutaj przez weekend i ciężko nadrobić. Gratuluję pięknych przyrostów ❤️ i tule za małpy i trudne chwile 🫂🫂🫂
Robiłam w weekend pączki w foremkach z przepisu, który wrzucała tutaj jedna z was. Wyszły pyszne, więc dziękuję za przepis ☺️
Dzisiaj dotarła do mnie paczka z testami owu. Pierwszy test i wyłapałam taki pik jakiego nie widziałam w dwóch poprzednich cyklach. A to dopiero 12 dzień cyklu. Ostatnio narzekałam, że wydłużyły mi się cykle. Ten dla odmiany zapowiada się na jeden z krótszych. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.Prezesoowa, Chmurka21, Liyss🧚🏻, Pati2804, Anka32, Malamia, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już w łóżku, wykąpana, gotowa do snu bo jutro znowu dzień pełen planów i cały w rozjazdach więc będę miała co nadrabiać 🤪
Rano (7.00) jadę do chrześniaczki z nią zostać bo jej mama idzie na badania , później zakupy poranne , wracam do domu , później odwiedziny u mamy , na 13.30 jadę do przyjaciółki bo chciala ogarnąć swój nowy domek, trochę posprzątać go bo niedługo się wprowadzają a ja w tym czasie będę bawić się z jej synkiem i na 18 jadę do fizjo , powrót pewnie koło 20/21 bo mam od nich kawal drogi 65 km 🙈 także nadrobię Was późno i trzymajcie kciuki abym nie padła jutro 🤣🤣
czy ktoś mówił że na urlopie się odpoczywa ?? 🤪😅
Ale ja wierzę że wszystko do nas wróci , zarówno te dobre jak i złe rzeczy które zrobiliśmy.. 🙂 także warto sobie pomagać 😊
A i taka rozkmina jeszcze na wieczór przed spaniem 😅 w sumie to apel - proszę żeby każda z nas pomyślała sobie o ważnej rzeczy którą odkłada a miała zrobić dla swojego dobra - masaż, badania, wyjazd , spotkanie z bliskimi , zakup np. witamin, wizyta u lekarza - cokolwiek by to nie było to znajdźcie czas i zróbcie to jak najszybciej, nie odkładajmy tego na później, pamiętajmy że każdy dzień jest cenny , gdy to zrobimy będziemy już o jeden krok bliżej celu, do którego dążymy.. 🥰 a nigdy nie wiemy co wydarzy się jutro, życie jest bardzo kruche ❤
P.s. Wczoraj był u nas znajomy z narzeczoną i jest naprawdę w kiepskim stanie jeśli chodzi o zdrowie, aż mi prawie serce pękło jak opowiadał ile musi znosić cierpień a mimo wszystko nie poddaje się i walczy , docenia każdy dzień i jest po prostu szczęśliwy z tego co ma i żyje tym co tu i teraz 🥺❤ nie odkłada marzeń na później, tylko realizuje je na bieżąco. Dostaliśmy nawet zaproszenie na ich ślub w tym roku.. coś pięknego ❤
P.s. czekam na info co zrobiliście dla siebie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 21:06
Anka32, Liyss🧚🏻, Nalli, ultramaryna_, Leśneintro, Dropsik, MonReve96, Chmurka21, NiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, Prezesoowa, notsobadd, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesoowa widzisz, może to standard a ja człowiek luxmed poszedł raz na NFZ i nie ogarniam 😁 zawsze myślałam, że jak NFZ to mogę w każdym labo gdzie mają umowę z NFZ
Pati nie wiem w sumie czy muszę do hematologa, robiłam kilka badań były ok, nawet ten hematolog powiedział, że nie mam się czym martwić. Jedynie odrobinę ponad normę APTT
Chmurka, widać kreskę, powtórz test jutro i do lekarza bym poszła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 21:14
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
NiedoszlaWielodzietna wrote:Kurcze u mnie PMS ostatnio straszny. Po owu mdłości przez całą drugą połówkę cyklu… jak macie jakieś sposoby to chętnie poczytam… na mdłości bo kurcze ciężko się funkcjonuje jak chce ci się zygać co dwa tygodnie przez dwa tygodnie… już trzeci cykl po poronieniu tak mam…
-
Prezesoowa wrote:Śliczne
-
Pati ja zrobiłam coś dla siebie dziś, może niezdrowe ale miałam ochotę na ciastko i sobie kupiłam! Miałam ochotę dziś poleżeć i nic nie robić i to zrobiłam.
nie ma co odkładać na później, trzeba żyć tu i teraz chociaż czasami łatwiej się mówi a ciężej już zrealizować 🥹Pati2804, Nalli, ultramaryna_, Dropsik, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Kochane nadrabiam Was, ale nie nadążam. W każdym razie u mnie straszne zamieszanie, w pracy stresująco no, ale cóż… ten cykl i tak spisałam na straty. Testować pewnie przetestuje w Walentynki (chyba że małpa się pojawi zanim zdążę), no ale połowę cyklu byłam chora 🤧. Ogólnie to się odżywiam zdrowo, ale już zapowiedziałam małżowi że w czwartek wcinamy pączki 🍩! Moje ulubione z nadzieniem pistacjowym
Trzymam kciuki za testowanie, mi praca zajmuje głowę, jakoś te weekendy takie ciężkie bo jednak myślę, tydzień jakoś szybko leci, ale został jeszcze tylko jeden weekend przed małpą 🐵 -
Liyss🧚🏻 wrote:Pati ja zrobiłam coś dla siebie dziś, może niezdrowe ale miałam ochotę na ciastko i sobie kupiłam! Miałam ochotę dziś poleżeć i nic nie robić i to zrobiłam.
nie ma co odkładać na później, trzeba żyć tu i teraz chociaż czasami łatwiej się mówi a ciężej już zrealizować 🥹
P.s. jak to powiedział mój znajomy "jak masz zdrowie to masz wszystko, resztę można ogarnąć" ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 21:24
Chmurka21, Dropsik, Majuna lubią tę wiadomość
-
@Chmurka21, no po jednym teście nic nie jest pewne, ale ewidentnie coś tam widać. Do powtórki rano. Życzę aby ból głowy odpuścił, znam to aż za dobrze..
@Lyiss no i dobrze. Ja w czwartek miała ochotę na czipsy(teraz już wiem dlaczego;p) i tez sobie kupiłam i jadłam az do 🤢😅, niby jakieś tam soczewicowe, ale i tak kupa syfu🥴
Moja endo-gin w końcu się odezwała( ta kobieta jest niesamowita..w piątek odpisała mimo że miała urlop, a dzisiaj ewidentnie po skończeniu pracy), mam brać 100euthyroxu codziennie. Mam u niej termin dopiero na 8marca i pewnie to nawet rozsądne około 8tc-byloby już wszystko pięknie widac, ale pewnie wepchne się gdzieś wcześniej troszkę, beta i tak musi jeszcze podskoczyć żeby to miało sens..
To będą trudne 2tygodnie oczekiwania na rozwój wydarzeń. Chyba nie będę robić bety co 2dni bo zwariuje przecież, może kupię zapas testów ciążowych i będę się sikać dla własnego spokoju🫣 albo beta raz w tygodniu chociaż, masakra to jest, czemu nie można tego sprawdzać jakoś inaczej i taniej:pDropsik, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Nalli wrote:@Chmurka21, no po jednym teście nic nie jest pewne, ale ewidentnie coś tam widać. Do powtórki rano. Życzę aby ból głowy odpuścił, znam to aż za dobrze..
@Lyiss no i dobrze. Ja w czwartek miała ochotę na czipsy(teraz już wiem dlaczego;p) i tez sobie kupiłam i jadłam az do 🤢😅, niby jakieś tam soczewicowe, ale i tak kupa syfu🥴
Moja endo-gin w końcu się odezwała( ta kobieta jest niesamowita..w piątek odpisała mimo że miała urlop, a dzisiaj ewidentnie po skończeniu pracy), mam brać 100euthyroxu codziennie. Mam u niej termin dopiero na 8marca i pewnie to nawet rozsądne około 8tc-byloby już wszystko pięknie widac, ale pewnie wepchne się gdzieś wcześniej troszkę, beta i tak musi jeszcze podskoczyć żeby to miało sens..
To będą trudne 2tygodnie oczekiwania na rozwój wydarzeń. Chyba nie będę robić bety co 2dni bo zwariuje przecież, może kupię zapas testów ciążowych i będę się sikać dla własnego spokoju🫣 albo beta raz w tygodniu chociaż, masakra to jest, czemu nie można tego sprawdzać jakoś inaczej i taniej:pAnka32, Dropsik, Nalli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do robienia dla siebie dobrych rzeczy, to ruszyłam z dietą z Akademii 😁 Trochę po to żeby slwspomóc ciało, a trochę po to żeby wyrobić u siebie porządne nawyki żywieniowe. Pierwszy dzień za mną - smacznie, ale... No czuję, że musiałam nie dojadac wcześniej, bo przy jadlospiesie 1800 czuję się lekko przejedzona. No ale ja z tych niejadków od dzieciństwa, jakbym była Simem (kto zna, kto zna?) to bym miała cechę "rzadko glodny" 🤣 więc mam nadzieję, że się przestawię, bo nie problemem było dla mnie dobić do tego limitu jedząc śmieci (chipsy itp.), ale trzymać czystą michę i regularność (śniadanie o 15, dwa posiłki 😬). Więc trzymajcie kciuki za moje ogarniecie się 🙈🤞
Pati2804, ultramaryna_, Dropsik, Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKejtKa wrote:Co do robienia dla siebie dobrych rzeczy, to ruszyłam z dietą z Akademii 😁 Trochę po to żeby slwspomóc ciało, a trochę po to żeby wyrobić u siebie porządne nawyki żywieniowe. Pierwszy dzień za mną - smacznie, ale... No czuję, że musiałam nie dojadac wcześniej, bo przy jadlospiesie 1800 czuję się lekko przejedzona. No ale ja z tych niejadków od dzieciństwa, jakbym była Simem (kto zna, kto zna?) to bym miała cechę "rzadko glodny" 🤣 więc mam nadzieję, że się przestawię, bo nie problemem było dla mnie dobić do tego limitu jedząc śmieci (chipsy itp.), ale trzymać czystą michę i regularność (śniadanie o 15, dwa posiłki 😬). Więc trzymajcie kciuki za moje ogarniecie się 🙈🤞
Powodzenia ✊🏻🍀KejtKa lubi tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Co do robienia dla siebie dobrych rzeczy, to ruszyłam z dietą z Akademii 😁 Trochę po to żeby slwspomóc ciało, a trochę po to żeby wyrobić u siebie porządne nawyki żywieniowe. Pierwszy dzień za mną - smacznie, ale... No czuję, że musiałam nie dojadac wcześniej, bo przy jadlospiesie 1800 czuję się lekko przejedzona. No ale ja z tych niejadków od dzieciństwa, jakbym była Simem (kto zna, kto zna?) to bym miała cechę "rzadko glodny" 🤣 więc mam nadzieję, że się przestawię, bo nie problemem było dla mnie dobić do tego limitu jedząc śmieci (chipsy itp.), ale trzymać czystą michę i regularność (śniadanie o 15, dwa posiłki 😬). Więc trzymajcie kciuki za moje ogarniecie się 🙈🤞
KejtKa lubi tę wiadomość
-
Hejo 💛 Wrocilam!
Widze ze kilka nowych kreseczek sie pojawilo. Gratulacje dla mamusiek! 😘
Ja jutro sobie chyba sikne na patyk, bo juz dawno tego nie robilam. To dam znac co i jak.
@Anka32 Myslalam o tobie caly czas w Polsce... Co to te Winiary opowiadaj, bo jakos nie mam smialosci tam zagadac heh 🤭
A o IVF moja Pani doktor z bociana mi napisala, ze nie wiedza wciaz nic konkretnego, ale chyba mimo wszystko bedziemy rezerwowac termin na lipiec. Czy sie uda pomoc z dofinansowaniem, czy nie chcemy i tak sie temu poddac. Choc nie przecze, finansowo by bylo duzo latwiej 🙂 Co tam u Ciebie nowego?
@Alesiamum Dokladnie tak jak pisalas. Kliniki nie maja zadnych wytycznych i nic wiecej niz my, niestety wciaz nie wiedza...
@Zaczarowan O to ciekawe co piszesz... Ja mam to udokumentowane za granica, wiec pewnie i tak w Polsce nie przejdzie🙄
@ultramaryna Juz wrocilam, bylo super 😍 Ale fajnie tez byc w domu. Ja zrobilam tsh i ft4, bo moja Pani doktor sobie zazyczyla i dowiedzialam sie ze jest jak powinno byc. Mam kontynuowac Euthyrox N25 co drugi dzien. Dowiadywalam sie, czy mam robic stymulacje przed IVF jak cos, ale podobno lepiej jesli jajniki odpoczna wiec nie mam zamiaru robic NIC 😄 To znaczy jutro dla sportu sobie sikne na patyk, no i biore wszystkie suplementy, ale to wszystko🤷♀️
@Pusshka Gratulacje z okazji nowej pracy !!! 🎉🌸 Wiem, ze bedziesz wymiatac. I super, ze masz wlasne stymulacje, a co do reszty to trzymam mocno kciuki za 19.02. To urodziny mojego starego wiec na pewno nie zapomne💛ultramaryna_, Dropsik, Alesiamum lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
@Chmurka12 widać 🥰 Ale nie pocieszę, bo te strumieniowe facelle są znane z oszukiwania 🫣 Musisz jutro powtórzyć, najlepiej jakimś innym testem. Masz jakiś? Kciuki, oby to było to! 🤞😘
@Jagodecka kciuki za osikanca! 🤞🍀😘Jagodecka, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Ja mam jutro endokrynologa i się zaczynam stresować. Na dodatek zaczęłam się coś słabo czuć... ;(👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
@Pati super napisałaś o tym zdrowiu, bo często o tym zapominamy i niedoceniamy tego co mamy. Ja lubię przytulać się do synka w ciągu dnia lub wieczorem jak go kładę i mówić mu, że go kocham tak jakby jutra miało nie być. Dzisiaj zjadłam pączka, umówiłam się do dwóch lekarzy, powinnam jeszcze na USG piersi i jutro postaram się umówić.
ultramaryna_, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
@Pati2804 nawiązując do Twojego wpisu o nieodkładaniu rzeczy na później. Jakiś czas temu kupiłam sobie paczkę chipsów. Leżała sobie w kuchni i codziennie na nią patrzyłam. I mimo, że miałam dużego smaka na nie to ciągle sobie mówiłam że nie, lepiej zjem jakieś orzechy albo coś innego zdrowszego. Chipsy miały zostać na jakiś wieczór filmowy albo po prostu wieczór przy winie. I w końcu wczoraj nadszedł TEN wieczór. Winko, film i wyczekane chipsy. Jak wielkie było moje rozczarowanie gdy mimo ze były zamknięte i miały dobry termin ważności, okazało się że smakowały jak zwietrzałe i wysuszone chipsy. 🙈 ja wiem, że to tylko chipsy. Ale tak pół żartem, pół serio. Naprawdę nie ma co odkładać rzeczy na lepszy moment.
Sorki za tą głupkowatą historię o chipsach, ale już wszystkiego się chwytam byle tylko nie smęcić całymi dniami 😅ultramaryna_, Nalli, KejtKa, Anka32, Dropsik, elektro96, Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, Leśneintro, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość