Wątek zielarski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w tym cyklu razem z izoflawonami sojowymi zaczelam pic ziola na pierwsza faze cyklu 9 to chyba klimuszki): rozmaryn, lisc maliny, konieczyna czerwona, szalwia...a po owulacji na progesteron: pokrzywa, krwawnik, przywrotnik...bez soi nie mam owulacji wogole...na soi mam od 20-28dc czyli doscy pozno, ale wazne ze jest...w tym cyklu czuje ze mialam owulke wczoraj lub dzisiaj 14/15dc...jesli jutro tempka skoczy to bedzie super...bardzo lubie ich smak i pije dzieki temu mniej kawy.
-
Dziewczyny, proszę o informację.
Jak to jest z siemieniem lnianym i wiesiołkiem?
Gdzie i ile kupić i w jakiej formie i kiedy - do kiedy brać bo zauważyłam (nie wiem czy słusznie) na wykresach, że bierze się to do owulacji?
Będę wdzięczna za informację.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysiemie lniane i wiesiolek bierze sie do owulacji
siemie-mozna zalewac woda i pic glutki, badz chrupac ziarno;)(ja kupiłam w Auchanie na dziale ze zdrowa zywnoscia)
wiesiolek w aptece, przewaznie bierze sie 3razy dziennie po 2 tab;)aga.just lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:siemie lniane i wiesiolek bierze sie do owulacji
siemie-mozna zalewac woda i pic glutki, badz chrupac ziarno;)(ja kupiłam w Auchanie na dziale ze zdrowa zywnoscia)
wiesiolek w aptece, przewaznie bierze sie 3razy dziennie po 2 tab;)
Siemię lniane można brać cały cykl. Tylko wiesiołka do owulacjiNiedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
aga.just wrote:Werka smakują Ci te I faza wow ja muszę je w tym cyklu z sokiem malinowym pić, bo przełknąć nie idzie. Chyba sok malinowy nie powinien jakoś ich osłabić, co?
He he mi tam smakują a co do soku to w sumie nie wiem czy ma jakiś wpływ na ziółka ale myślę, że jak dużo nie dodajesz to nie powinno zmienić właściwościweronika86 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Siemie lniane zawiera fitoestrogeny, wiec nie radzilabym z nim przesadzac w fl...co one daja? maja pomagac na sluz ale oprocz tego siemie lniane jest bomba witaminowa a wiesiolek zawiera bardzo cenne nienasycone kwasy tluszczowe...rade dam jedna...zaden z nich nie pomoze na sluz jesli nie bedziesz pila minimum 2 l wody czystej dziennie...mysle ze jak zwiekszysz wode w diecie to sluz sie ureguluje...ja nie mialam wogole sluzu rozciagliwego ani typowego plodnego...siemie ani wiesiolek nic nie daly, ale juz duze ilosci wody tak...mysle ze jak polaczysz wiesza dawke wiesiolka plus te 2l wody to sluzu bedzie duzo...olecam rowniez dodawanie octu jablkowego do wody, pomoze rowniez na sluz, bedzie mial lepsze ph.