X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wczesne objawy okresu
Odpowiedz

Wczesne objawy okresu

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    To ogromne zazdro, że bóle okresowe miałaś właśnie w dzień okresu a nigdy wcześniej 😊
    W kontekście „objawów” każdy przechodzi to inaczej, gdyby to było jasne dla wszystkich i objawy te same zapewne nie byłoby testów 😉
    Ja już wspominałam wcześniej, kompletnie się nie nastawiam 😊
    Owszem, u każdego to jest indywidualnie i u każdego potrafi być inaczej, nawet różnic mogą się objawy u tej samej osoby w różnych ciążach. Taki śmieszek losu. 😅

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Moje cykle znów są długie bo to jakoś 31 dni 😊
    Też wolałabym jeśli ma być okres to żeby już był bo czuję się fatalnie 🤦🏽‍♀️
    Kompletnie nie wiem kiedy się testować bo bardzo mnie to hmm stresuje
    Dokładnie, ja też czuję się kiepsko. Mam wrażenie jakby w tym cyklu mój okres trwał prawie 2 tygodnie :/ I gdzie tu sprawiedliwość..

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Hej, pozwolę sobie napisać że u mnie w szczęśliwym cyklu nie miałam żadnych "niestandardowych" objawów. Ot, ból piersi, lekkie "drapanie" w podbrzuszu tuż przed terminem @. Ale ja zwykle bóle okresowe miałam w dzień okresu.

Za to w cyklach w których się nie udało, zwłaszcza tych pierwszych, miałam pełne spektrum objawów ciążowych, a testy wybitnie białe za każdym razem. ;)
    Coś w tym jest że najwięcej objawów "ciążowych" jest wtedy gdy ciąży nie ma 🙈 choć nie ukrywam, że myślałam, że minimalnie będzie coś innego, co da nadzieję że choć trochę ten cykl jest inny, a w zasadzie jego objawy. Ale zanim moja nadzieja zdążyła się narodzić, to zdążyła już zgasnąć. Dziś mam 16 DC a czuję się jakby lada moment miała pojawiać się okres

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Coś w tym jest że najwięcej objawów "ciążowych" jest wtedy gdy ciąży nie ma 🙈 choć nie ukrywam, że myślałam, że minimalnie będzie coś innego, co da nadzieję że choć trochę ten cykl jest inny, a w zasadzie jego objawy. Ale zanim moja nadzieja zdążyła się narodzić, to zdążyła już zgasnąć. Dziś mam 16 DC a czuję się jakby lada moment miała pojawiać się okres

Spokojnie, jeszcze chwilkę masz nic straconego 😊😘
    A temperaturę mierzysz?

Arletka lubi tę wiadomość

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Spokojnie, jeszcze chwilkę masz nic straconego 😊😘
    A temperaturę mierzysz?
    Nie mierze, ponieważ póki co zaczęliśmy się starać na totalnym spontanie, po prostu się nie zabezpieczając. Dlatego nie mam żadnego punktu odniesienia ;/ A Tu długo się starasz?

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Nie mierze, ponieważ póki co zaczęliśmy się starać na totalnym spontanie, po prostu się nie zabezpieczając. Dlatego nie mam żadnego punktu odniesienia ;/ A Tu długo się starasz?

Właściwie to się nie staramy 😊 jak będzie to będzie radość. Jeśli nie teraz to później 😊 podchodzimy ze spokojem do tematu hyhy

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Właściwie to się nie staramy 😊 jak będzie to będzie radość. Jeśli nie teraz to później 😊 podchodzimy ze spokojem do tematu hyhy
    To chyba najlepsze podejście :) choć ja przyznam, że za każdym razem mam cichą nadzieję, że być może w tym cyklu się udało :)

Marii876 lubi tę wiadomość

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    To chyba najlepsze podejście :) choć ja przyznam, że za każdym razem mam cichą nadzieję, że być może w tym cyklu się udało :)

Ja dalej uważam, że u Ciebie nic straconego. Wiadomo trzeba poczekać na test, ale będzie dobrze zobaczysz 😊
    Staraliście się rozumiem w Twoje dni płodne?

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:

Masz aplikację żebyśmy mogły wgl tam porozmawiać?

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Ja dalej uważam, że u Ciebie nic straconego. Wiadomo trzeba poczekać na test, ale będzie dobrze zobaczysz 😊
    Staraliście się rozumiem w Twoje dni płodne?
    Tak, natomiast póki co traktujemy to na zasadzie luźnych starań, więc nawet nie monitorowałam dokładnie na kiedy przypadała owulacja

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Masz aplikację żebyśmy mogły wgl tam porozmawiać?
    Jestem pierwszy raz na tym forum, nie mam aplikacje, bo nawet nawet na nie widziałam że coś takiego jest. Dopiero się tutaj odnajduje ;)

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Jestem pierwszy raz na tym forum, nie mam aplikacje, bo nawet nawet na nie widziałam że coś takiego jest. Dopiero się tutaj odnajduje ;)

Oki, gdyby coś pisz śmiało 😊
    I dawaj znać jak u Ciebie bo jestem mega ciekawa zwłaszcza, że mamy podobnie

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Oki, gdyby coś pisz śmiało 😊
    I dawaj znać jak u Ciebie bo jestem mega ciekawa zwłaszcza, że mamy podobnie
    Jasne, choć tak jak mówię, jesień niemal pewna, że okresu będzie, bo wszystko na to wskazuje :) Ty tez koniecznie dawaj znać jak u Ciebie potoczy się sytuacja. To faktycznie ciekawe, że w tym cyklu mamy niemal taki sam przypadek ;)

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Jasne, choć tak jak mówię, jesień niemal pewna, że okresu będzie, bo wszystko na to wskazuje :) Ty tez koniecznie dawaj znać jak u Ciebie potoczy się sytuacja. To faktycznie ciekawe, że w tym cyklu mamy niemal taki sam przypadek ;)

Tak jakoś widzę Nam się zgrało 😂
    Z testem poczekam, a może przylezie okres i o - sytuacja będzie jasna hyhy

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Tak jakoś widzę Nam się zgrało 😂
    Z testem poczekam, a może przylezie okres i o - sytuacja będzie jasna hyhy
    Ja też napewno nie będę testować wcześniej niż termin miesiączki - ale czuję że nie będzie takiej potrzeby. Choć momentami mam tak silny ból brzucha, że jak sobie pomyślę że ma on jeszcze potrwać 10 dni to jest mi aż słabo 🙈

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Ja też napewno nie będę testować wcześniej niż termin miesiączki - ale czuję że nie będzie takiej potrzeby. Choć momentami mam tak silny ból brzucha, że jak sobie pomyślę że ma on jeszcze potrwać 10 dni to jest mi aż słabo 🙈

Ja mam bardziej kłucie jajników, bardzo niekomfortowe uczucie. Oczywiście jest 30 stopni na dworze, a jeszcze do tego dostałam katar. Jakaś fala 🤦🏽‍♀️

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Ja mam bardziej kłucie jajników, bardzo niekomfortowe uczucie. Oczywiście jest 30 stopni na dworze, a jeszcze do tego dostałam katar. Jakaś fala 🤦🏽‍♀️
    O matko to rzeczywiście wszystko naraz. Mnie niestety boli cały brzuch a od wczoraj mam jeszcze biegunkę, więc biorąc pod uwagę te upały, to już wogóle jest dramat 🙈

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    O matko to rzeczywiście wszystko naraz. Mnie niestety boli cały brzuch a od wczoraj mam jeszcze biegunkę, więc biorąc pod uwagę te upały, to już wogóle jest dramat 🙈

O masakra to masz widzę też ciekawie 🤦🏽‍♀️
    Swoją drogą ja przed okresem też często mam takie rewelacje biegunkowe.
    Odliczamy razem rozumiem do @? 😊

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    O masakra to masz widzę też ciekawie 🤦🏽‍♀️
    Swoją drogą ja przed okresem też często mam takie rewelacje biegunkowe.
    Odliczamy razem rozumiem do @? 😊
    Ja też mam, to taki mój typowy objaw. W zasadzie wszystkie te objawy które mam teraz są dla mnie typowymi objawami przed okresem, z tą tylko różnicą że powinny wystąpić dopiero w weekend a nie tak wcześnie 🙈
    Tak, będzie nam raźniej, choć ja myślę że u mnie nie będzie potrzeby testować, bo mam wszystko książkowo ;)

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Ja też mam, to taki mój typowy objaw. W zasadzie wszystkie te objawy które mam teraz są dla mnie typowymi objawami przed okresem, z tą tylko różnicą że powinny wystąpić dopiero w weekend a nie tak wcześnie 🙈
    Tak, będzie nam raźniej, choć ja myślę że u mnie nie będzie potrzeby testować, bo mam wszystko książkowo ;)

Moje są zupełnie nie takie jak zwykle, ale może się starzeje i to się zmienia 😂

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ