Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Gratuluję kreseczek! 😍
    Ja z nerwów, że spadła temp zrobiłam test o standardowej czułości. Wyszedł wyraźnie. Także się uspokoiłam trochę. No i.. zaczyna się niestety (szybciej niż się spodziewałam) to, cocw pierwszej ciąży.. mdłości i będą wymioty. Za tym to akurat nie tęskniłam (trzymało mnie do końca...). 😅 We wtorek lekarz. 🥰
    Wspaniale, że kreseczka wyrazna:) a tempka to wiesz, wystarczy mały detal żeby się obniżyła. Jak ja bym chciała mieć takie mdłości 😂 nie sądziłam że kiedyś to powiem😆

Miiniala lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ja od dziś okres, jak przejdą mi nerwy to wrócę:) powodzenia reszcie!
    Nie lubię tego 😭

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Gratuluje kreseczek! Baaardzo się cieszę z Waszego szczęścia 😘

Trzymam kciuki za resztę ❤️

Natomiast u mnie chyba coś nie tak... Szyjka wysoko, miękka, otwarta, śluz jest... A owulacji jak nie było tak nie ma 😔 przedwczoraj spadek temp, wczoraj lekki wzrost i dzisiaj znów spadek.... Już się gubię, a to już 24 dc! Będę musiała iść do ginekologa bo jakoś mi to śmierdzi.. Nigdy tak nie miałam 😔

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Myka90 Nowa

Wysłany: 6 września 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). My się staramy już 2 msc. Aplikacje mam od tego. W maju pierwsze poronienie :(. Trzymajcie kciuki :).

Lolipop lubi tę wiadomość

• aoede Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja gratuluję dwóch kresek 🙂❤️

Ja dziś 8dpo i czekam żeby testować znów.. 😁

• Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 6 września 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Kochana ale zbieg okoliczności, mój ma 30tke 1.10 i myślałam że się uda, ale jestem 6/7 dpo i mało co na to wskazuje 😭

U mnie bylby cud, bo to moj 1wszy cykl po urodzeniu dziecka, pierwsza miesiaczka. I tak pewnie skonczy sie na CLO, jak ta ciaza, bo ja nie mam owulacji 😭😭😭. Ciezki ze mnie przypadek, ale moze po ciazy moj organizm jakis plodniejszy sie okaze hihi.

• Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak milo patrzec na Wasze kreseczki. Gratuluje 😍 U mnie dzisiaj 9dpo i znowu spadek. Co prawda mam niespokojny sen i czesto sie budze, tak wiec nie wiem czy ufac wykresowi. No nic, jutro moze sobie sikne z rana, bo mamy swieto i wolne, to sobie poplacze na spokojnie 😜 Jaka pogoda u Was i jak spedzacie popoludnie? U mnie 18 stopni i slonecznie jak na razie ale pozniej deszcze nadaja. Zaraz sie ogarne i skocze do sklepu poszukac krzesla na taras. Po sezonie, to pewnie uda sie jakies promocje upolowac

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_Tre wrote:
    Jak milo patrzec na Wasze kreseczki. Gratuluje 😍 U mnie dzisiaj 9dpo i znowu spadek. Co prawda mam niespokojny sen i czesto sie budze, tak wiec nie wiem czy ufac wykresowi. No nic, jutro moze sobie sikne z rana, bo mamy swieto i wolne, to sobie poplacze na spokojnie 😜 Jaka pogoda u Was i jak spedzacie popoludnie? U mnie 18 stopni i slonecznie jak na razie ale pozniej deszcze nadaja. Zaraz sie ogarne i skocze do sklepu poszukac krzesla na taras. Po sezonie, to pewnie uda sie jakies promocje upolowac

To daj koniecznie znać rano to będziemy albo razem świętować albo płakać. Z tym drugim ostatnio u mnie dobrze... tzn. nie dobrze bo ryczę co chwilę.

Ja właśnie siedzę na plaży i oglądam zachód słońca. Jest dość chłodno bo odczuwalna to ok 15 stopni ale i tak jest cudnie

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakim termometrem najlepiej mierzyć temperaturę i w jakim miejscu?

Co prawda nie znam się jeszcze na tym bo nie wyszedl dopiero pierwszy cykl (właśnie dostałam okres i to 3 dni przed terminem, a miałam jeszcze nadzieję bo to dopiero 12dpo :() , ale poczytam o tym mierzeniu temperatury , zeby mieć pewność co do owulacji. W tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wyczytałam, że jak będę mieć dwie czerwone kreski to owulacja nastąpi od 24-36 h. Czy testy dają 100% pewności. Przez to, ze okres przyszedł wcześniej to w kalendarzynku owulacja mi sie przesunęła o 2-3 dni wcześniej, niżeli wyszło mi z testów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 20:04

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:

Co prawda nie znam się jeszcze na tym bo nie wyszedl dopiero pierwszy cykl (właśnie dostałam okres i to 3 dni przed terminem, a miałam jeszcze nadzieję bo to dopiero 12dpo :() , ale poczytam o tym mierzeniu temperatury , zeby mieć pewność co do owulacji. W tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wyczytałam, że jak będę mieć dwie czerwone kreski to owulacja nastąpi od 24-36 h. Czy testy dają 100% pewności. Przez to, ze okres przyszedł wcześniej to w kalendarzynku owulacja mi sie przesunęła o 2-3 dni wcześniej, niżeli wyszło mi z testów.

Testy owu pokazują wzrost stężenia LH ale nie gwarantują że owulacja wystąpiła. Dużo zależy od testów jakich używasz. Ja miałam jedne które mi przez tydzień pokazywały 2 kreski, teraz mam te z allegro i tam jak jest owulacja to są dwie słabe kreski tylko w jednym dniu. Wskazany przez nie termin pokrył mi się z dniem owulacji wyznaczonym za pomocą temperatury.

Co do termometru to ja mam elektroniczny owulacyjny i wierzę w ustach. Poprzednio wierzyłam zwykłym alkoholowym pod pachą u też się sprawdzał, zmieniłam dlatego że elektroniczny jest szybszy a często zasypiałam podczas mierzenia zwykłym.

justa33 lubi tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:

Najlepiej w pochwie i termometrem z dwoma miejscami po przecinku. No i koniecznie o tej samej porze, najlepiej rano od razu po przebudzeniu, jeszcze zanim zwleczesz się z łóżka :D wtedy ma to sens.

Testy nie dają pewności. Bardziej wiarygodna jest właśnie temperatura. Niektóre dziewczyny miały pozytywny test a nie miały owulacji wcale, a były też takie, które poszły do gina 2 dni po pozytywnym teście żeby zobaczyć pęknięte jajeczko, a jajeczko miało się dobrze 😂

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili ❤️ wrote:
    Cześć, dołączam do staraczek wrześniowych. U mnie graniczyłoby to z cudem, gdybym 30.09 robiąc test w 30stkę meza, dala mu prezent w pudeleczku II.
    Sciskam goraco i zycze nam powodzenia.

To tak jak u nas. Mój kończył 30lat 2 września, pudełeczko z testem w środku dostał z lekkim poślizgiem, bo 4 września.

Trzymam kciuki za prezent dla męża. ;)

Mili ❤️ lubi tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:

hej

ja mam femometer. testuję pierwszy miesiąc i na razie super. rejestruje mi zmierzona temp do apki od razu

dziś mnie pobolewalo troszkę a to prawy jajnik a to lewy..zaczynam czuć że się zbliżam do wypuszczenia jaja 😄
    i te krosty wrr

co do owu ...jeśli testy ci wyszły to napewno nie było jej wcześniej więc nie wiem po co to przesunięcie do tylu...zawsze mogło się zdarzyć że był cykl bezowulacyjny albo po prostu krótsza faza lutealna która jeszcze się w normie mieści..
    ja miewałam że okres wcześniej się zjawiał ale nie badalam się. zaszłam po tym w ciążę.

co do pewności ..testy nas nakierowują na ten konkretny dzień i do owulacji powinno dojsc ale czasem bywa tak że pęcherzyk jednak nie peknie i mamy LUF czy się jednak owu przesunie na później.

takze to nas nakierowuje na konkretne dni po prostu a 100% pewności że owu była to chyba tylko ciąża jest takim potwierdzeniem 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 20:49

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    To daj koniecznie znać rano to będziemy albo razem świętować albo płakać. Z tym drugim ostatnio u mnie dobrze... tzn. nie dobrze bo ryczę co chwilę.

Ja właśnie siedzę na plaży i oglądam zachód słońca. Jest dość chłodno bo odczuwalna to ok 15 stopni ale i tak jest cudnie
    Czyli jutro testujesz? Bardzo liczę, że będzie coś na rzeczy, obserwuje Twój wykres z wypiekami na twarzy 😀

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam na chwilę po urlopie z 🙈😔😔😔 chciałam pogratulować wszystkim 2 kresrczek I życzyć zdrowia dla was I kropki🤗🤗 Ja odstawiam forum na jakiś czas,mam nadzieję, że szybko będę mogła wrócić z dobrą nowiną. Życzę wam tego co sobie....wytrwałości i powodzenia, obym mogla się szybko spotkac z wami tam po fioletowej stronie🤗🤗

EveB lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 6 września 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    To tak jak u nas. Mój kończył 30lat 2 września, pudełeczko z testem w środku dostał z lekkim poślizgiem, bo 4 września.

Trzymam kciuki za prezent dla męża. ;)
    Rewelacja!!! Gratuluje, to sie nazywa prezent!

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:

Tylko dwie kreski muszą być tak samo intensywne bądź testowa bardziej od kontrolnej :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, cały czas was tu podczytuję. Dzisiejszy dzień był owocny w kreski, bardzo się cieszę i oby więcej takich ! 😁

Ja mam zagwozdke czy wystarczająco podzialalismy w tym cyklu. Cykle 26-27 dni. To był pierwszy raz z testami owu, tymi z allegro. Wyszedł pozytywny w środę i w czwartek rano też, taka sama kreska, ani bledsza ani jasniejsza, taka sama. W środę wieczorem byłam u gina, ale mruk niesamowity, dowiedziałam się tylko że wszystko wygląda ok, zadnych torbieli, oznak endo etc i że faktycznie zbliża się owulacja. Działaliśmy z chłopem od poniedziałku do czwartku codziennie, ale i tak się obawiam że sie nie wstrzelilismy, że nie było tego jednego razu na dobicie 😉 Jajnik pobolewal mnie właśnie w czwartek (ale ból był dziwny bardziej rozległy i stwierdziłam że pewnie po wizycie u gina i USG). Później w piątek już tak typowo prawy jajnik mnie napieprzal, ale dużo słabiej niż zwykle. Zwykle przy owu muszę wziąć przeciwbólowe bo ciężko dać radę...

A dzisiaj go dwa razy się już rozbeczałam, raz bo mój powiedział że moja mama ma złote serce (nie wiem wzruszyłam się czy coś 😂), a później drugi raz jak mi puścił filmik psa z niemowlakiem... Ale oba te razy to aż się nie mogłam uspokoić aż się zanosiłam bekiem 🤣🤣 To mi się chyba jeszcze nigdy nie zdarzyło także chyba idzie pms level master ...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) Też mam testy owulacyjne z allegro bo są najbardziej przystępne cenowo :) biorę się za szukanie termometru i czekam na kolejną owulację. Czuję, że wrzesień to będzie mój miesiąc 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja testuje się 17 września. Z mężem staramy się dopiero drugi miesiąc i bardzo pragnę mieć dzidziusia :) ja z reguły jestem niecierpliwa i chciałabym juz wiedziec, no ale swoje trzeba odczekać :) ja trzymam kciuki za was wszystkie :)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ