Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Hej dziewczyny, cały czas was tu podczytuję. Dzisiejszy dzień był owocny w kreski, bardzo się cieszę i oby więcej takich ! 😁

Ja mam zagwozdke czy wystarczająco podzialalismy w tym cyklu. Cykle 26-27 dni. To był pierwszy raz z testami owu, tymi z allegro. Wyszedł pozytywny w środę i w czwartek rano też, taka sama kreska, ani bledsza ani jasniejsza, taka sama. W środę wieczorem byłam u gina, ale mruk niesamowity, dowiedziałam się tylko że wszystko wygląda ok, zadnych torbieli, oznak endo etc i że faktycznie zbliża się owulacja. Działaliśmy z chłopem od poniedziałku do czwartku codziennie, ale i tak się obawiam że sie nie wstrzelilismy, że nie było tego jednego razu na dobicie 😉 Jajnik pobolewal mnie właśnie w czwartek (ale ból był dziwny bardziej rozległy i stwierdziłam że pewnie po wizycie u gina i USG). Później w piątek już tak typowo prawy jajnik mnie napieprzal, ale dużo słabiej niż zwykle. Zwykle przy owu muszę wziąć przeciwbólowe bo ciężko dać radę...

A dzisiaj go dwa razy się już rozbeczałam, raz bo mój powiedział że moja mama ma złote serce (nie wiem wzruszyłam się czy coś 😂), a później drugi raz jak mi puścił filmik psa z niemowlakiem... Ale oba te razy to aż się nie mogłam uspokoić aż się zanosiłam bekiem 🤣🤣 To mi się chyba jeszcze nigdy nie zdarzyło także chyba idzie pms level master ...
    ninja bym dobija piątek ale i tak super i jak dla mnie wszystko w czas:)

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ninja bym dobija piątek ale i tak super i jak dla mnie wszystko w czas:)
    No właśnie nie dało rady, bo się minęliśmy w drzwiach, ja wróciłam z pracy a on wychodził wlasnie 🤨 a ja teraz analizuje kiedy mogła być dokładnie ta owu i myślę jak głupia 😆 Chyba się przejdę w czwartek przebadać progesteron...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    hej

ja mam femometer. testuję pierwszy miesiąc i na razie super. rejestruje mi zmierzona temp do apki od razu

dziś mnie pobolewalo troszkę a to prawy jajnik a to lewy..zaczynam czuć że się zbliżam do wypuszczenia jaja 😄
    i te krosty wrr

co do owu ...jeśli testy ci wyszły to napewno nie było jej wcześniej więc nie wiem po co to przesunięcie do tylu...zawsze mogło się zdarzyć że był cykl bezowulacyjny albo po prostu krótsza faza lutealna która jeszcze się w normie mieści..
    ja miewałam że okres wcześniej się zjawiał ale nie badalam się. zaszłam po tym w ciążę.

co do pewności ..testy nas nakierowują na ten konkretny dzień i do owulacji powinno dojsc ale czasem bywa tak że pęcherzyk jednak nie peknie i mamy LUF czy się jednak owu przesunie na później.

takze to nas nakierowuje na konkretne dni po prostu a 100% pewności że owu była to chyba tylko ciąża jest takim potwierdzeniem 😄

Lolipop, a gdzie kupiłaś ten termometr? Widziałam dwa rodzaje... Jeden za 200zl,a drugi za 60zl...

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    No właśnie nie dało rady, bo się minęliśmy w drzwiach, ja wróciłam z pracy a on wychodził wlasnie 🤨 a ja teraz analizuje kiedy mogła być dokładnie ta owu i myślę jak głupia 😆 Chyba się przejdę w czwartek przebadać progesteron...
    mysle.ze piatek rano była 😄 i w czas seksy bo.plemniory swoje dojrzeć tez muszą :)

ale jak możesz to leć sprawdz ten progesteron:)

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Lolipop, a gdzie kupiłaś ten termometr? Widziałam dwa rodzaje... Jeden za 200zl,a drugi za 60zl...
    ja za granicą. kupiłam na eBay i dałam 36f ..kupiłam ten zamykany .

<a href=https://zapodaj.net/0f2e51c2a633a.png.html

• Ewciia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję 2 kreseczek :) Trzymam kciuki za te, które niestety muszą czekać na kolejny cykl. My od wczoraj działamy i po 20 września testuje.

Jest tu jakaś mamusia bliźniaków dwu jajowych?

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Czyli jutro testujesz? Bardzo liczę, że będzie coś na rzeczy, obserwuje Twój wykres z wypiekami na twarzy 😀

Wstrzymam się jeszcze do wtorku/środy. Na razie trzymam mocno kciuki za Kasię 😍
    Za mnie też potrzymajcie, na razie się boję testować 😞

Dzisiaj u mnie znowu temperatura w dół, chyba robi jakąś falbankę ten wykres. Co mam nadzieję że już będzie szedł w górę to ten dziad idzie w dół. 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 06:52

Lolipop lubi tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak dzisiejsze testowanie? Bo ja czekam na Wasze dobre wieści ☺️

EveB lubi tę wiadomość

• EveB Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak Wam nocka minęła. Mnie się śniły piękne dwie czerwone krechy że jak się obudziłam, tak myślałam że to prawda, czułam jeszcze to uczucie szczęśliwości 😉😉😉 musiałam chwilę ochłonąć zanim ocknelam się że jeszcze nic pewnego. zrobiłam dzisiaj znowu test. Wczoraj był cień cienia cienia.

Dzisiaj jakby minimalnie wyraźniej? Jak myślicie? Czy można to uznać za test pozytywny?

https://zapodaj.net/64cf78cd91308.jpg.html

Po 8mej lece zaopatrzyć się w facelle 😉
    A może zrobić już betę i za 2 dni kolejna, która wszystko wyjaśni? Czy czekać na dzień @ we środę ma byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 07:48

Alisek93, Lolipop, guerretenshi, Paulaxz, Ekta lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • aoede Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 10 dpo, 25 dc i jak wcześniej widziałam cienie, które chyba były moim urojeniem tak dziś biało i coś przebija, ale nie wiem czy to nie moja wyobraźnia... 🙄

Wiem, że jeszcze wcześnie, ale chyba już coś powinno być widać...

• EveB Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:
    Ja dziś 10 dpo, 25 dc i jak wcześniej widziałam cienie, które chyba były moim urojeniem tak dziś biało i coś przebija, ale nie wiem czy to nie moja wyobraźnia... 🙄

Wiem, że jeszcze wcześnie, ale chyba już coś powinno być widać...

Wstaw zdjęcie 🙂

Paulaxz lubi tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • aoede Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Wstaw zdjęcie 🙂
    Wcześniej wstawiłam zdjęcia 🙂 Teraz jestem w pracy i nie mam jak zrobić...

Myślicie, że jest jeszcze szansa, że coś się pojawi?

EveB lubi tę wiadomość

• Achna Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Cześć dziewczyny, jak Wam nocka minęła. Mnie się śniły piękne dwie czerwone krechy że jak się obudziłam, tak myślałam że to prawda, czułam jeszcze to uczucie szczęśliwości 😉😉😉 musiałam chwilę ochłonąć zanim ocknelam się że jeszcze nic pewnego. zrobiłam dzisiaj znowu test. Wczoraj był cień cienia cienia.

Dzisiaj jakby minimalnie wyraźniej? Jak myślicie? Czy można to uznać za test pozytywny?

Jest kreseczka :) ♥️

EveB lubi tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve jak dla mnie to jest pozytywny ;)

EveB lubi tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Gusia_a Znajoma

Wysłany: 7 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:

A może zrobić już betę i za 2 dni kolejna, która wszystko wyjaśni? Czy czekać na dzień @ we środę ma byc.

Rób betę, ewidentnie ciąża! ♥️ Gratulacje!

• Karenira Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB też widzę kreseczkę :) Co do bety to nie podpowiem, bo ja zdecydowałam się nie robić w ogóle. Robiłam tylko serię testów, żeby widzieć ciemniejącą kreskę. Okres nie przyszedł, mam jakieś tam objawy, testy ciemniały, więc ciąża jest. Uznałam, że chodzenie na betę będzie w tym wypadku bardziej stresujące dla mnie niż obsikanie w domu patyka :P Mogę się założyć, że potem bym się zastanawiała czy nie za mała, nie za duża, czy przyrost ok... Odpuściałam.

Lolipop lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • aoede Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:

Kreseczka piękna! ❤️ Testuj jutro 🙂 trzymam kciuki!

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:

EveB kreseczka coraz śmielej się przebija ☺️ jak ja marze żeby za 2-3 dni mieć taka sama, czuje żebym testowała co sikanie żeby za każdym razem tak się cieszyć z kresek 😂

Ekta lubi tę wiadomość

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czy Wy tez nie możecie zobaczyć swojego wykresu na komputerze? Widze tylko na aplikacji a na komputerze cos sie pokićkało :(

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.💚 To prawda krechy cieszą, ale do końca nie uwierzę poki nie zobaczę grubej krechy lub fajnej rosnacej bety, no a później nie usłyszę bicia serca. Nie dociera to do mnie kompletnie narazie 😉😉😉

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ