We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
EveB wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowo 💚😗
Kochana, bardzo mi przykro 😔 jestem myślami z Tobą i przesyłam buziaki! 😘❤️16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Olinka1329 wrote:EveB tak mi przykro... Wiem, że łatwo tak mówić ale postaraj się nie denerwować bardzo i przeczekać te 2 dni...
U mnie generalnie lipa w tym miesiącu... Już mam 20 dc A owulacji nadal nie ma...
To tak jak ja czekałam... I się denerwowałam. U mnie 27 dc i nadal nie ma, ale myślę że już jutro będzie bo na prawdę dużo objawow jest i test owu wyszedł pozytywnie ☺️
W końcu i u ciebie się pojawi! ☺️
Mam tylko nadzieję, że z takiej późnej owulacji się uda ☺️ Pani Doktor twierdzi, że jest szansa duża więc oby tak było ☺️Olinka1329 lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
szczesciara30 wrote:Noo tak idealne nasienie co dwa dni współżycie jest. Ginekolog mi mówiła r jakbym się kochała 2-3 dziennie to idealny środek antykoncepcjy.. Więc nawet codziennie jest nie wskazane
-
justa33 wrote:No i każdy mówi cos innego. Właśnie czytam w książce, że jak jest słabe nasienie to można dwa razy dziennie w czasie owulacyjnym.
Poczytaj sobie Mamaginekolog ona też super pisze ze regeneracja plemników jest mniej więcej co dwa dni. My w tym cyklu codziennie przez 4 dni i dupa. Ja regularne cykle owulki zawsze mam itp.justa33, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ciekawe jest to o czym piszecie... Właśnie też to zagadnienie mnie ciekawi... Ile razy można żeby było bezpiecznie.. Nie za często ale i nie za rzadko. Moja ginekolog też mówiła że co 2-3 dni... W tym pierwszym cyklu w okresie owulacyjny było u nas codziennie i nic... Więc może coś w tym jest... Dzisiaj podzialaismy i teraz się zastanawiam czy jutro też czy już lepiej nie... 🤔🤔🤔🤔16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Oliwia23 wrote:EveB przykro mi wiem co czujesz, to samo przeżywałam miesiąc temu. Trzymaj się 🍀
Pamiętam. Napisz mi proszę jak to byłonu Ciebie jak ta beta wzrosła Ci prawie o nic. Poszlas do lekarza i..... Widział na usg coś? Ile dni po terminie @ dostalas okresu? Miałaś kontrolne badanie? -
Nastkaa97 wrote:Kurcze ciekawe jest to o czym piszecie... Właśnie też to zagadnienie mnie ciekawi... Ile razy można żeby było bezpiecznie.. Nie za często ale i nie za rzadko. Moja ginekolog też mówiła że co 2-3 dni... W tym pierwszym cyklu w okresie owulacyjny było u nas codziennie i nic... Więc może coś w tym jest... Dzisiaj podzialaismy i teraz się zastanawiam czy jutro też czy już lepiej nie... 🤔🤔🤔🤔
szczesciara30 lubi tę wiadomość
-
justa33 wrote:My w tym cyklu też bedziemy działać co drugi dzien tylko, jak na teście owulacyjnym wyjdą dwie kreski to podzialamy dwa dni pod rząd... U mnie ovu ma być około 19 września...
U mnie właśnie pozytywny dzisiaj... Chociaż wczoraj moja ginekolog powiedziała że za dwa dni mamy działać... Ale dzisiaj już nie wytrzymaliśmy🤦♀️16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Nastkaa97 wrote:Kurcze ciekawe jest to o czym piszecie... Właśnie też to zagadnienie mnie ciekawi... Ile razy można żeby było bezpiecznie.. Nie za często ale i nie za rzadko. Moja ginekolog też mówiła że co 2-3 dni... W tym pierwszym cyklu w okresie owulacyjny było u nas codziennie i nic... Więc może coś w tym jest... Dzisiaj podzialaismy i teraz się zastanawiam czy jutro też czy już lepiej nie... 🤔🤔🤔🤔
Też mnie to zastanawia jaka częstotliwość jest optymalna, bo skoro owulacja jest w różnych terminach to jak trafić na ten właściwy dzień... z drugiej strony plemniki też mogą żyć w optymalnych warunkach 2-3 dni więc mogą chwilę poczekać. Jak się "dorzuci" nowych to chyba nie powinno zaszkodzić tylko poprawić warunki?
Ah te nasze przemyślenia jakby to poczytał ktoś kto się nie stara tylko zabezpiecz to pewnie by nas uznał za jakieś nienormalneNastkaa97, awE lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Nastkaa97 wrote:U mnie właśnie pozytywny dzisiaj... Chociaż wczoraj moja ginekolog powiedziała że za dwa dni mamy działać... Ale dzisiaj już nie wytrzymaliśmy🤦♀️
Postanowilam,że w tym miesiącu sex będzie przed spaniem i już nie wstanę tylko będę spać z tymi 35-oma milionami plemnikow w sobie 😂Olinka1329 lubi tę wiadomość
-
Magda_Z wrote:Też mnie to zastanawia jaka częstotliwość jest optymalna, bo skoro owulacja jest w różnych terminach to jak trafić na ten właściwy dzień... z drugiej strony plemniki też mogą żyć w optymalnych warunkach 2-3 dni więc mogą chwilę poczekać. Jak się "dorzuci" nowych to chyba nie powinno zaszkodzić tylko poprawić warunki?
Ah te nasze przemyślenia jakby to poczytał ktoś kto się nie stara tylko zabezpiecz to pewnie by nas uznał za jakieś nienormalne -
EveB ja rozumiem co przeżywasz. Przykro mi, ja miałam cb kilka dni temu... Teraz psychicznie jest mi lepiej ale na poczatku jak zaczęłam krwawić po tych wszystkich nerwach z nieciemniejacymi testami to masakra, czułam się okropnie ja miałam nadzieję do samego końca i choć wiedziałam, że może być różnie, że bywają ciążę biochemiczne to i tak jak mnie to spotkało to bardzo to przeżyłam. Cieszę się tylko, że jest to forum, bo dzięki temu wiem, że nie jestem nienormalna że smucę się tak wcześnie stracona ciąża... Bo to nie traci się tylko dzieciątka ale i plany, które się robiło po dwóch kreskach i rozmowy z mężem o tym jak to będzie i co trzeba pozmieniać itp. o tym kiedy powiem w pracy wiadomość, przeglądałam nawet ciuchy ciążowe itp. No i dupa.
Trzymaj się Kochana, pomodlę się aby było Ci lżej 😘08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
No moja gin tak mówi żeco dwa dni i że seks ma być przyjemny a nie na siłę. Teraz owulke będę mieć 24 września_25 września i bądź tu mądry bp człowiek już planuje że 23,24,25 przytulance hahaha takie to głupie a może rzeczywiście co dwa dni.. Nic na siłę? Ehh ehh
Nastkaa97 lubi tę wiadomość
-
Niby piszą wszędzie, że co 2-3 dni... I tez tak myślę że dorzucenie plemniczkow nie jest złe, ale też mówia, że po stosunku po 15-30 min powinno się usunąć nasieniem poprzez ćwiczenie mięśni kegla żeby te "stare" nie blokowaly wejścia tym następnym... Matko jakie to jest skomplikowane
🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂
Mnie tylko rozbraja fakt, że ile jest osób które nie chcą dzieci albo nawet nie myślą kiedy co i jak i w jakiej częstotliwości, a mają dzieci... A my tu musimy się męczyć i jeszcze takie rozkminy mieć 🤦♀️🤦♀️😂😂16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Moja ginekolog też mówi żeby co 2-3 dni i na spokojnie to wystarczy. Ale mam tak jak Wy i gdy widzę że się zbliża owulka to nawet jak nie mam chęci w tym dniu to i tak się przytulamy. Taki techniczny seks 😁
Dołączam do grona nie mogących się doczekać aby zrobić test.
Eva przytulam Cię mocno 😘Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
EveB wrote:Pamiętam. Napisz mi proszę jak to byłonu Ciebie jak ta beta wzrosła Ci prawie o nic. Poszlas do lekarza i..... Widział na usg coś? Ile dni po terminie @ dostalas okresu? Miałaś kontrolne badanie?
EveB lubi tę wiadomość
Starania od marca 2018
-
Nastkaa97 wrote:Niby piszą wszędzie, że co 2-3 dni... I tez tak myślę że dorzucenie plemniczkow nie jest złe, ale też mówia, że po stosunku po 15-30 min powinno się usunąć nasieniem poprzez ćwiczenie mięśni kegla żeby te "stare" nie blokowaly wejścia tym następnym... Matko jakie to jest skomplikowane
🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂
Mnie tylko rozbraja fakt, że ile jest osób które nie chcą dzieci albo nawet nie myślą kiedy co i jak i w jakiej częstotliwości, a mają dzieci... A my tu musimy się męczyć i jeszcze takie rozkminy mieć 🤦♀️🤦♀️😂😂Nastkaa97 lubi tę wiadomość