Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowo 💚😗

Kochana, bardzo mi przykro 😔 jestem myślami z Tobą i przesyłam buziaki! 😘❤️

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:
    EveB tak mi przykro... Wiem, że łatwo tak mówić ale postaraj się nie denerwować bardzo i przeczekać te 2 dni...

U mnie generalnie lipa w tym miesiącu... Już mam 20 dc A owulacji nadal nie ma...

To tak jak ja czekałam... I się denerwowałam. U mnie 27 dc i nadal nie ma, ale myślę że już jutro będzie bo na prawdę dużo objawow jest i test owu wyszedł pozytywnie ☺️
    W końcu i u ciebie się pojawi! ☺️

Mam tylko nadzieję, że z takiej późnej owulacji się uda ☺️ Pani Doktor twierdzi, że jest szansa duża więc oby tak było ☺️

Olinka1329 lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Noo tak idealne nasienie co dwa dni współżycie jest. Ginekolog mi mówiła r jakbym się kochała 2-3 dziennie to idealny środek antykoncepcjy.. Więc nawet codziennie jest nie wskazane
    No i każdy mówi cos innego. Właśnie czytam w książce, że jak jest słabe nasienie to można dwa razy dziennie w czasie owulacyjnym.

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    No i każdy mówi cos innego. Właśnie czytam w książce, że jak jest słabe nasienie to można dwa razy dziennie w czasie owulacyjnym.
    Jak współżyje się codziennie, może to pogorszyć jakość plemników” To prawda. Zbyt częste kontakty seksualne mogą osłabić jakość nasienia. Ale może ją pogorszyć także bardzo długa abstynencja - mówimy o kilku miesiącach - pierwsze ejakulacje mają zwykle gorsze parametry.
    Poczytaj sobie Mamaginekolog ona też super pisze ze regeneracja plemników jest mniej więcej co dwa dni. My w tym cyklu codziennie przez 4 dni i dupa. Ja regularne cykle owulki zawsze mam itp.

justa33, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Ja mieszkam w górach właśnie wyszłam z synkiem na Maciejowa :) Pozdrawiam :)
    Na Maciejową? To Rabka Zdrój :D Bylam tam w tym roku na tydzień, a w zeszłym roku na miesiąc :D Byłam też na Luboniu :D

szczesciara30 lubi tę wiadomość

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB przykro mi :( wiem co czujesz, to samo przeżywałam miesiąc temu. Trzymaj się 🍀

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciekawe jest to o czym piszecie... Właśnie też to zagadnienie mnie ciekawi... Ile razy można żeby było bezpiecznie.. Nie za często ale i nie za rzadko. Moja ginekolog też mówiła że co 2-3 dni... W tym pierwszym cyklu w okresie owulacyjny było u nas codziennie i nic... Więc może coś w tym jest... Dzisiaj podzialaismy i teraz się zastanawiam czy jutro też czy już lepiej nie... 🤔🤔🤔🤔

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • EveB Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    EveB przykro mi :( wiem co czujesz, to samo przeżywałam miesiąc temu. Trzymaj się 🍀

Pamiętam. Napisz mi proszę jak to byłonu Ciebie jak ta beta wzrosła Ci prawie o nic. Poszlas do lekarza i..... Widział na usg coś? Ile dni po terminie @ dostalas okresu? Miałaś kontrolne badanie?

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    Kurcze ciekawe jest to o czym piszecie... Właśnie też to zagadnienie mnie ciekawi... Ile razy można żeby było bezpiecznie.. Nie za często ale i nie za rzadko. Moja ginekolog też mówiła że co 2-3 dni... W tym pierwszym cyklu w okresie owulacyjny było u nas codziennie i nic... Więc może coś w tym jest... Dzisiaj podzialaismy i teraz się zastanawiam czy jutro też czy już lepiej nie... 🤔🤔🤔🤔
    My w tym cyklu też bedziemy działać co drugi dzien tylko, jak na teście owulacyjnym wyjdą dwie kreski to podzialamy dwa dni pod rząd... U mnie ovu ma być około 19 września...

szczesciara30 lubi tę wiadomość

• Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    My w tym cyklu też bedziemy działać co drugi dzien tylko, jak na teście owulacyjnym wyjdą dwie kreski to podzialamy dwa dni pod rząd... U mnie ovu ma być około 19 września...

U mnie właśnie pozytywny dzisiaj... Chociaż wczoraj moja ginekolog powiedziała że za dwa dni mamy działać... Ale dzisiaj już nie wytrzymaliśmy🤦‍♀️

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:

Też mnie to zastanawia jaka częstotliwość jest optymalna, bo skoro owulacja jest w różnych terminach to jak trafić na ten właściwy dzień... z drugiej strony plemniki też mogą żyć w optymalnych warunkach 2-3 dni więc mogą chwilę poczekać. Jak się "dorzuci" nowych to chyba nie powinno zaszkodzić tylko poprawić warunki?

Ah te nasze przemyślenia :P jakby to poczytał ktoś kto się nie stara tylko zabezpiecz to pewnie by nas uznał za jakieś nienormalne :P

Nastkaa97, awE lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    U mnie właśnie pozytywny dzisiaj... Chociaż wczoraj moja ginekolog powiedziała że za dwa dni mamy działać... Ale dzisiaj już nie wytrzymaliśmy🤦‍♀️
    Ale od pozytywnego trzeba zaczekać na owulację od 24h do 36h i sana owulacja chyba dodatkowo trwa 24h?
    Postanowilam,że w tym miesiącu sex będzie przed spaniem i już nie wstanę tylko będę spać z tymi 35-oma milionami plemnikow w sobie 😂

Olinka1329 lubi tę wiadomość

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Też mnie to zastanawia jaka częstotliwość jest optymalna, bo skoro owulacja jest w różnych terminach to jak trafić na ten właściwy dzień... z drugiej strony plemniki też mogą żyć w optymalnych warunkach 2-3 dni więc mogą chwilę poczekać. Jak się "dorzuci" nowych to chyba nie powinno zaszkodzić tylko poprawić warunki?

Ah te nasze przemyślenia :P jakby to poczytał ktoś kto się nie stara tylko zabezpiecz to pewnie by nas uznał za jakieś nienormalne :P
    Ja też tego nie rozumiem. W sierpniu tak do tego podeszlam, ze jezeli cos dorzucę to przeciez nic się nie stanie, będzie poprostu wiecej plemnikow 😁

• joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB ja rozumiem co przeżywasz. Przykro mi, ja miałam cb kilka dni temu... Teraz psychicznie jest mi lepiej ale na poczatku jak zaczęłam krwawić po tych wszystkich nerwach z nieciemniejacymi testami to masakra, czułam się okropnie :( ja miałam nadzieję do samego końca i choć wiedziałam, że może być różnie, że bywają ciążę biochemiczne to i tak jak mnie to spotkało to bardzo to przeżyłam. Cieszę się tylko, że jest to forum, bo dzięki temu wiem, że nie jestem nienormalna że smucę się tak wcześnie stracona ciąża... Bo to nie traci się tylko dzieciątka ale i plany, które się robiło po dwóch kreskach i rozmowy z mężem o tym jak to będzie i co trzeba pozmieniać itp. o tym kiedy powiem w pracy wiadomość, przeglądałam nawet ciuchy ciążowe itp. No i dupa.
    Trzymaj się Kochana, pomodlę się aby było Ci lżej 😘

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB współczuję :(

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja gin tak mówi żeco dwa dni i że seks ma być przyjemny a nie na siłę. Teraz owulke będę mieć 24 września_25 września i bądź tu mądry bp człowiek już planuje że 23,24,25 przytulance hahaha takie to głupie a może rzeczywiście co dwa dni.. Nic na siłę? Ehh ehh

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby piszą wszędzie, że co 2-3 dni... I tez tak myślę że dorzucenie plemniczkow nie jest złe, ale też mówia, że po stosunku po 15-30 min powinno się usunąć nasieniem poprzez ćwiczenie mięśni kegla żeby te "stare" nie blokowaly wejścia tym następnym... Matko jakie to jest skomplikowane
    🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂

Mnie tylko rozbraja fakt, że ile jest osób które nie chcą dzieci albo nawet nie myślą kiedy co i jak i w jakiej częstotliwości, a mają dzieci... A my tu musimy się męczyć i jeszcze takie rozkminy mieć 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog też mówi żeby co 2-3 dni i na spokojnie to wystarczy. Ale mam tak jak Wy i gdy widzę że się zbliża owulka to nawet jak nie mam chęci w tym dniu to i tak się przytulamy. Taki techniczny seks 😁

Dołączam do grona nie mogących się doczekać aby zrobić test.

Eva przytulam Cię mocno 😘

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Pamiętam. Napisz mi proszę jak to byłonu Ciebie jak ta beta wzrosła Ci prawie o nic. Poszlas do lekarza i..... Widział na usg coś? Ile dni po terminie @ dostalas okresu? Miałaś kontrolne badanie?
    Opisalam Ci na majowkach

EveB lubi tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    Niby piszą wszędzie, że co 2-3 dni... I tez tak myślę że dorzucenie plemniczkow nie jest złe, ale też mówia, że po stosunku po 15-30 min powinno się usunąć nasieniem poprzez ćwiczenie mięśni kegla żeby te "stare" nie blokowaly wejścia tym następnym... Matko jakie to jest skomplikowane
    🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂

Mnie tylko rozbraja fakt, że ile jest osób które nie chcą dzieci albo nawet nie myślą kiedy co i jak i w jakiej częstotliwości, a mają dzieci... A my tu musimy się męczyć i jeszcze takie rozkminy mieć 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂
    Ja pierwsze dziecko miałam nieplanowane. Zawsze z mężem uważaliśmy, a tu niespodzianka... Teraz chyba nie będzie tak łatwo.

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ