We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_Z wrote:Dzień dobry dziewczynki 😊
Chociaż w zasadzie to dzień do dupy bo test znowu negatywny, czysta biel, nie ma się czego doszukiwać. Dzisiaj obyło się bez łez, na nic już nie liczyłam więc jest lepiej niż przy poprzednim teście 2 dni temu. Dzisiaj 15 dpo więc czekam na @ a potem na badania. Mój nowy problem to, to czy mogę zrobić badania w 5 a nie w 3 dc? 3dc wypadnie w sobotę albo niedzielę a tu gdzie jestem laboratorium jest wtedy zamknięte
Chyba można było te badania robić między 3 a 5 dc, dobrze pamiętam?
Kasia - ja też już spokojna, zbieram siły i motywację na następny cykl 💪Będzie nasz!
Pójdę do mojego doktorka i zarządem magicznej tabletki - niech coś wymyśli 😜
Siilike - ja chyba nic nie widzę, ale w moim wieku problemy ze wzrokiem to już mogą występować 🤪 Trzymam mocno kciuki żeby ciemniało z każdym dniem 🤞Magda_Z lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Cześć dziewczyny 🙂
U mnie temperatura trzyma się wysoko jak na mnie, bo cały czas 36.5. 😀
Okres się spóźnia... Zwykle miałam cykle 26-27 dni, ale teraz owulacja mi się przesunęła, więc to pewnie dlatego. Jestem dziś 12 dpo. Czuje, że @ się zbliża... 😔
Ale dziś znów testowałam. I widzę cienie. Wy też coś dostrzegacie? Dodam, że wszystkie wyszły w czasie ulotkowym (jeśli w ogóle tam są). Na pinku oczywiście biało...
https://zapodaj.net/269d2a0209318.jpg.html
https://zapodaj.net/04bfcd6c1089f.jpg.html
https://zapodaj.net/035394241ba02.jpg.html
https://zapodaj.net/a22caa0661653.jpg.html
W 12 dpo powinno być już coś widać, prawda? -
Aoede, może rzuciło mi się na wzrok już, ale na tym ostatnim moim zdaniem też coś przebija! Widzę cienie. Mocniej niż u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 08:23
aoede lubi tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L. -
aoede wrote:Cześć dziewczyny 🙂
U mnie temperatura trzyma się wysoko jak na mnie, bo cały czas 36.5. 😀
Okres się spóźnia... Zwykle miałam cykle 26-27 dni, ale teraz owulacja mi się przesunęła, więc to pewnie dlatego. Jestem dziś 12 dpo. Czuje, że @ się zbliża... 😔
Ale dziś znów testowałam. I widzę cienie. Wy też coś dostrzegacie? Dodam, że wszystkie wyszły w czasie ulotkowym (jeśli w ogóle tam są). Na pinku oczywiście biało...
https://zapodaj.net/269d2a0209318.jpg.html
https://zapodaj.net/04bfcd6c1089f.jpg.html
https://zapodaj.net/035394241ba02.jpg.html
https://zapodaj.net/a22caa0661653.jpg.html
W 12 dpo powinno być już coś widać, prawda?💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
EveB wrote:Pamiętam. Napisz mi proszę jak to byłonu Ciebie jak ta beta wzrosła Ci prawie o nic. Poszlas do lekarza i..... Widział na usg coś? Ile dni po terminie @ dostalas okresu? Miałaś kontrolne badanie?
We czwartek poszłam na betę (11dpo) wynik 3,44. W sobotę źle się czułam termin @ ale nic. W niedzielę (14dpo) beta 20, we wtorek po 48h beta 23. W środę byłam już u lekarza powiedział, że tak się zdarza i że za mała beta żeby cokolwiek było widać. Poza tym wszystko ok. Następnego dnia we czwartek rano dostałam okres. Powiedział, że to początek więc od nastepnego cyklu możemy się starać. Gdybym się nie obserwowała, nie mierzyla temperatury to bym nawet nie wiedziała bo u mnie cykle raz 27 raz 31.👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
joka789 wrote:EveB ja rozumiem co przeżywasz. Przykro mi, ja miałam cb kilka dni temu... Teraz psychicznie jest mi lepiej ale na poczatku jak zaczęłam krwawić po tych wszystkich nerwach z nieciemniejacymi testami to masakra, czułam się okropnie ja miałam nadzieję do samego końca i choć wiedziałam, że może być różnie, że bywają ciążę biochemiczne to i tak jak mnie to spotkało to bardzo to przeżyłam. Cieszę się tylko, że jest to forum, bo dzięki temu wiem, że nie jestem nienormalna że smucę się tak wcześnie stracona ciąża... Bo to nie traci się tylko dzieciątka ale i plany, które się robiło po dwóch kreskach i rozmowy z mężem o tym jak to będzie i co trzeba pozmieniać itp. o tym kiedy powiem w pracy wiadomość, przeglądałam nawet ciuchy ciążowe itp. No i dupa.
Trzymaj się Kochana, pomodlę się aby było Ci lżej 😘
Dziękuję, że się tym podzieliłas💚
Wczoraj wieczorem jak już położyłam córkę spać, nerwy puściły. Ryczałam jak dziecko. Oczy dzisiaj napuchniete. Z resztą cały czas łzy w oczach mam. Temperatura idzie mi od wczoraj do góry, ciekawe czemu i po co. Myślałam że opadnie i szybko będzie okres. Jak ktoś ma jakiś pomysł to piszcie. Do tego wszystkiego mąż znowu będzie na wyjazdach od poniedzialku i będziemy się widywać w weekendy. Eh a akurat właśnie teraz potrzebuje jego wsparcia. Fajnie że jest to forum, Wy bo nikomu nie mówiłam i nie wiem gdzie bym wylała te moje żale.
Spokojnego dnia dziewczyny, życzę samym pozytywnych testów Owu i ciążowych!!! -
Oliwia23 wrote:We czwartek poszłam na betę (11dpo) wynik 3,44. W sobotę źle się czułam termin @ ale nic. W niedzielę (14dpo) beta 20, we wtorek po 48h beta 23. W środę byłam już u lekarza powiedział, że tak się zdarza i że za mała beta żeby cokolwiek było widać. Poza tym wszystko ok. Następnego dnia we czwartek rano dostałam okres. Powiedział, że to początek więc od nastepnego cyklu możemy się starać. Gdybym się nie obserwowała, nie mierzyla temperatury to bym nawet nie wiedziała bo u mnie cykle raz 27 raz 31.
Mam nadzieję że i u mnie szybko przyjdzie @. Samanie wiem czy jest sen robić jutro betę i progesteron jak zaleciła lekarka. -
EveB wrote:Mam nadzieję że i u mnie szybko przyjdzie @. Samanie wiem czy jest sen robić jutro betę i progesteron jak zaleciła lekarka.
Przytulam mocno, bądź dzielna, zobaczysz jeszcze się wszystko ułoży. Badania może lepiej zrób, może coś z nich wyjdzie, może dadzą odpowiedź co jest nie tak i to pomoże następnym razem.starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
EveB, Oliwka23, joka789, bardzo mi przykro, że spotkało Was tak smutne doświadczenie. Mam nadzieję, że los jeszcze pokaże swą łaskawszą stronę..
Moja bratowa przeżywała to samo w lipcu. Wiedziałam tylko ja i jej mąż. Teraz im się nie udało zajść.. mam dylemat moralny co do informowania ich o mojej ciąży, aczkolwiek i tak planuje powiedzieć rodzinie po badaniach prenatalnych albo i później.joka789, Oliwia23 lubią tę wiadomość
-
EveB wrote:Dziękuję, że się tym podzieliłas💚
Wczoraj wieczorem jak już położyłam córkę spać, nerwy puściły. Ryczałam jak dziecko. Oczy dzisiaj napuchniete. Z resztą cały czas łzy w oczach mam. Temperatura idzie mi od wczoraj do góry, ciekawe czemu i po co. Myślałam że opadnie i szybko będzie okres. Jak ktoś ma jakiś pomysł to piszcie. Do tego wszystkiego mąż znowu będzie na wyjazdach od poniedzialku i będziemy się widywać w weekendy. Eh a akurat właśnie teraz potrzebuje jego wsparcia. Fajnie że jest to forum, Wy bo nikomu nie mówiłam i nie wiem gdzie bym wylała te moje żale.
Spokojnego dnia dziewczyny, życzę samym pozytywnych testów Owu i ciążowych!!!
Kochana trzymaj się mocno ! Po to tutaj jesteśmy, żeby się wspierać. Wiadomo, że najważniejsze jest wsparcie od najbliższych, ale wtedy kiedy jest to niemożliwe nie warto zostawać ze smutkiem i żalem samemu. Trzymam kciuki mocno, że w końcu się uda i będziecie mogli się cieszyć szczęściem !
Wysyłam wirtualne buziaki ! :*
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Magda_Z wrote:Dzień dobry dziewczynki 😊
Chociaż w zasadzie to dzień do dupy bo test znowu negatywny, czysta biel, nie ma się czego doszukiwać. Dzisiaj obyło się bez łez, na nic już nie liczyłam więc jest lepiej niż przy poprzednim teście 2 dni temu. Dzisiaj 15 dpo więc czekam na @ a potem na badania. Mój nowy problem to, to czy mogę zrobić badania w 5 a nie w 3 dc? 3dc wypadnie w sobotę albo niedzielę a tu gdzie jestem laboratorium jest wtedy zamknięte
Chyba można było te badania robić między 3 a 5 dc, dobrze pamiętam?
Kasia - ja też już spokojna, zbieram siły i motywację na następny cykl 💪Będzie nasz!
Pójdę do mojego doktorka i zarządem magicznej tabletki - niech coś wymyśli 😜
Siilike - ja chyba nic nie widzę, ale w moim wieku problemy ze wzrokiem to już mogą występować 🤪 Trzymam mocno kciuki żeby ciemniało z każdym dniem 🤞 -
Dzień dobry!
Ja dziś zawiozłam małego do przedszkola, pierwszy raz rozstał sie szybko i bez jęczenia.
Jestem na l4 do piątku - niestety odpadło mnie coś i przez to boję się, że starania mogą pójść na marne
Dostałam antybiotyk (przez telefon) ale nie biorę go póki co. Wykres pokazuje 4 dpo (jak u mieścić wykres na dole?)
Też własnie czuję takie ciągnięcie i ból jak na okres, dobrze? źle?
Siilike ja niestety nie dostrzegam nic może mam zbyt jasny monitor.
Ja również ciszę się, że jest to forum, że dzielicie się swoimi przeżyciami, które są bardzo skrajne. Od radości po płacz.
Mój mąż też nie jest w stanie zrozumieć moich obaw, tego oczekiwania na testowania i całej otoczki, dlatego bardzo cieszę się, że macie takie problemy jak ja, jakoś lepiej się siedzi wspólnie w tym, babka babkę jednak potrafi pojąć.
Przykro mi z niepowodzeń U mnie temperatura też dziś niżej, nie było jakiegoś skoku WOW i też już zaczynam myśleć, ze to stracony cyklNastkaa97 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
justa33 wrote:A jakie badania się robi w 3 dzień cyklu?
Ja w 3 dc robiłam:
- FSH
- LH
- prolaktyna
Zrobiłam również TSH, ale to można robić niezależnie od dnia cyklu.
Moja Pani doktor mówiła, że w 3 dc można zrobić jeszcze:
-estradiol
- androstendion
- DHEA
Ale niby można je robić też niezależnie od dnia cyklu, natomiast zaleca się w 3dc. Ja tego nie robiłam bo w sumie nie było potrzeby wtedy.justa33 lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Szyszka90 wrote:Dzień dobry!
Ja dziś zawiozłam małego do przedszkola, pierwszy raz rozstał sie szybko i bez jęczenia.
Jestem na l4 do piątku - niestety odpadło mnie coś i przez to boję się, że starania mogą pójść na marne
Dostałam antybiotyk (przez telefon) ale nie biorę go póki co. Wykres pokazuje 4 dpo (jak u mieścić wykres na dole?)
Też własnie czuję takie ciągnięcie i ból jak na okres, dobrze? źle?
Siilike ja niestety nie dostrzegam nic może mam zbyt jasny monitor.
Ja również ciszę się, że jest to forum, że dzielicie się swoimi przeżyciami, które są bardzo skrajne. Od radości po płacz.
Mój mąż też nie jest w stanie zrozumieć moich obaw, tego oczekiwania na testowania i całej otoczki, dlatego bardzo cieszę się, że macie takie problemy jak ja, jakoś lepiej się siedzi wspólnie w tym, babka babkę jednak potrafi pojąć.
Przykro mi z niepowodzeń U mnie temperatura też dziś niżej, nie było jakiegoś skoku WOW i też już zaczynam myśleć, ze to stracony cykl
Na dole w sensie tak żeby była ta miniaturka ?
Trzeba skopiować link do wykresu (jak dasz udostępnij wykres to powinien tam być link) a potem w ustawieniach ---> społeczność ---> " twój podpis na forum" - tutaj wklejasz ten link
No mój mąż też nie może pojąć tej całej otoczki. Faceci czasami myślą tak płytko.. u nich robota się kończy na wystrzeleniu amunicji... tylko potem to my obserwujemy się jak głupie... i każde piknięcie daje nam do myślenia.. ale tak to jest z nami.. kobietami my patrzymy na prosto i na boki, a facet tylko na prosto chociaż na pewno są wyjątki !
Dlatego dobrze, że tutaj jesteśmy i możemy wymieniać się przeżyciami, wspierać. Przynajmniej ma Nas kto zrozumieć W NAS SIŁA BABKI ! :*Szyszka90 lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Nastkaa97 wrote:Na dole w sensie tak żeby była ta miniaturka ?
Trzeba skopiować link do wykresu (jak dasz udostępnij wykres to powinien tam być link) a potem w ustawieniach ---> społeczność ---> " twój podpis na forum" - tutaj wklejasz ten link
No mój mąż też nie może pojąć tej całej otoczki. Faceci czasami myślą tak płytko.. u nich robota się kończy na wystrzeleniu amunicji... tylko potem to my obserwujemy się jak głupie... i każde piknięcie daje nam do myślenia.. ale tak to jest z nami.. kobietami my patrzymy na prosto i na boki, a facet tylko na prosto chociaż na pewno są wyjątki !
Dlatego dobrze, że tutaj jesteśmy i możemy wymieniać się przeżyciami, wspierać. Przynajmniej ma Nas kto zrozumieć W NAS SIŁA BABKI ! :*
Chyba przez tą aktualizację nie da się już tego zrobić Nie potrafię skopiować linka, wykres można tylko udostępnićStarania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%