Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację ! Nie ma co się załamywać ! Do przodu trzeba iść i walczyć o to upragnione szczęście :)

Magda_Z, szczesciara30 lubią tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż dzisiaj ciąga po jakiś jaskiniach a ja z nosem w komórce i czytam posty 😅 muszą mnie mieć za jakąś wariatkę

Nastkaa97, Olinka1329 lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciia wrote:
    O matko, współczuję...

Dziewczyny ja jestem w okolicach owulacji i po wczorajszych staraniach. Dziś od rana leci ze mnie woda, też tak macie czasem?
    śluz ze sperma .nom 😆 szczególnie po nocy haha

aoede mój też ma urodzinki 20 września. fajnie by wyszło jakby coś :)

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Mnie mąż dzisiaj ciąga po jakiś jaskiniach a ja z nosem w komórce i czytam posty 😅 muszą mnie mieć za jakąś wariatkę

Ale masz się ekstra !!! Narobiłaś mi ochoty na mały wypad w góry :)
    Miłego wędrowania :)

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki jutro ide na badania prosze o liste jakie najlepiej zrobic :) ?

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

najlepiej LH FSH, estradiol, testosteron, DHEA, ja mam 17-OH progesteron. Zawsze warto glukozę, ona kosztuje chyba 14 zł tylko ;). Możesz też zrobić TSH jeżeli nie miałaś badanej :*

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

• Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

No to myślę, że LH, FSH, Prolaktyna i TSH.. to raczej taka podstawa. Można rozszerzyć też o to co pisałam wcześniej :) Dokładnie to co napisała wyżej Olinka 1329, a ja nie wymieniłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 15:08

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmiana termometra niestety nie podziałała u mnie, wcześniej dziewczyny sugerowały ze pewnie mój się zepsuł dlatego temp w lutealnej taka prosta ale teraz kupiłam owulacyjny i dalej temp jak drut 🤦‍♀️ nigdzie nie pisze co to oznacza

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Dziewczyny zmiana termometra niestety nie podziałała u mnie, wcześniej dziewczyny sugerowały ze pewnie mój się zepsuł dlatego temp w lutealnej taka prosta ale teraz kupiłam owulacyjny i dalej temp jak drut 🤦‍♀️ nigdzie nie pisze co to oznacza

Zobacz na mój wykres, też prawie równa kreska. Może taka uroda 🤔

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Ekta Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara30, dopisz mnie na testowanie na 20 września 😉

16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
    06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
    30.04.2022 - ⏸️ ☘️
    Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
    Czekamy na synka z ZD ❤️
    13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
    21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
    2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak ide jutro na badania :) zrobie sobie komplet badan : LH, FSH, TESTOSTERON,DHEA, PROLAKTYNA, TSH, PROGESTERON, GLUKOZA I MORFOLOGIA :D 3 miesiace mialam laparoskopie to mysle ze sie przydza :)

Nastkaa97, Siilike lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Wiec tak ide jutro na badania :) zrobie sobie komplet badan : LH, FSH, TESTOSTERON,DHEA, PROLAKTYNA, TSH, PROGESTERON, GLUKOZA I MORFOLOGIA :D 3 miesiace mialam laparoskopie to mysle ze sie przydza :)

Daj znać jak będziesz miała wyniki! Powodzenia ☺️ i bez stresu bo prolaktyna wtedy skacze hehe ☺️

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wyniki :)
    czy któraś z Was oczekująca na testowanie ma jakieś objawy ciąży? :) ciekawe jak to się przełoży na wynik testu. Ja dalej nie mam bólu piersi, jestem 7 dpo, a zawsze bolały przed okresem. Ciekawe, ciekawe :)

• Siilike Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSza wrote:
    trzymam kciuki za wyniki :)
    czy któraś z Was oczekująca na testowanie ma jakieś objawy ciąży? :) ciekawe jak to się przełoży na wynik testu. Ja dalej nie mam bólu piersi, jestem 7 dpo, a zawsze bolały przed okresem. Ciekawe, ciekawe :)

Ja miałam dziś cień cienia (10 dpo). Piersi trochę wrażliwe, ale bez przesady.

Wczoraj ziemniaki smakowały mi jakoś dziwnie bkwaśno-gorzko i to mi dało do myślenia, że coś może być ma rzeczy.

Chyba jestem trochę bardziej wrażliwa na zapachy.

Dodatkowo mam nagłe napady ogromnego głodu, ale to takiego, że wręcz mnie mdli z tego powodu.

Poza tym mózg ze mną nie współpracuje. Jestem ogromnie, ale to mega rozkojarzona. Wszystko leci mi z rąk. Wszystko mi się myli. Kiedyś wyjdę z domu i głowy zapomnę.

Czuję jajniki i coś w dole brzucha, ale inaczej niż okresowo.

To chyba tyle. 🤔

Zobaczymy, czy jutro cień cienia dalej będzie na teście, czy to był błąd fabryczny chińskiego testu z allegro... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 20:37

mgielka lubi tę wiadomość

10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
    15.09.2020 - beta hCG: 178
    17.09.2020 - beta hCG: 487

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:

Wczoraj ziemniaki smakowały mi jakoś dziwnie bkwaśno-gorzko i to mi dało do myślenia, że coś może być ma rzeczy.

Dodatkowo mam nagłe napady ogromnego głodu, ale to takiego, że wręcz mnie mdli z tego powodu.

Poza tym mózg ze mną nie współpracuje. Jestem ogromnie, ale to mega rozkojarzona. Wszystko leci mi z rąk. Wszystko mi się myli. Kiedyś wyjdę z domu i głowy zapomnę.

To chyba tyle. 🤔

Zobaczymy, czy jutro cień cienia dalej będzie na teście, czy to był błąd fabryczny chińskiego testu z allegro... 🙄

ooo no to coś jest na rzeczy, z niecierpliwością czekam na jutrzejsze wyniki testu :)
    dziś mi mija 7 dpo i jestem mega ciekawa jak ten mój cykl się zakończy. Ja jeszcze tak z moich objawów czuje lekkie zawroty głowy, ale nie wiem czy sobie je wmawiam, bo to jeszcze w sumie byłoby za wcześnie. Poza tym cały czas mam upławy i nie wiem czy to efekt uboczny tabletek Ovarin. Czy któraś z Was je przyjmuje?

Siilike, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:

To chyba tyle. 🤔

Szczerze, na takim etapie ciąży nie występują zachcianki, napady głodu, dziwne smaki ani nie ma jeszcze wrażliwości na zapachy. Wiem, że wszystkie chcemy być w ciąży, ale chyba trochę czasami za dużo wmawiania sobie objawów i wkręcania tego, czego nie ma. Nie chcę hejtu z powodu tego komentarza, ale mam już dziecko i jak czytam, ze w 10dpo (czyli 2-4 dni po zagniezdzeniu) ktoś ma objawy, które występują najwcześniej na etapie 2 miesiąca to trochę to dla mnie śmieszne....
    Niemniej jednak bardzo Ci życzę, żeby spełniło się Twoje marzenie i żebyś była w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 20:57

Kasia_Tre lubi tę wiadomość

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czy mam jakieś objawy? Dziś 4 dpo więc pewnie zbyt wcześnie. Jedynie co czuje to właśnie ból jajników, chwilami ból jak na miesiączkę, no i przy okazji jestem przeziębiona więc nie czuję ani zapachów ani smaku przez katar 😔

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Szczerze, na takim etapie ciąży nie występują zachcianki, napady głodu, dziwne smaki ani nie ma jeszcze wrażliwości na zapachy. Wiem, że wszystkie chcemy być w ciąży, ale chyba trochę czasami za dużo wmawiania sobie objawów i wkręcania tego, czego nie ma. Nie chcę hejtu z powodu tego komentarza, ale mam już dziecko i jak czytam, ze w 10dpo (czyli 2-4 dni po zagniezdzeniu) ktoś ma objawy, które występują najwcześniej na etapie 2 miesiąca to trochę to dla mnie śmieszne....
    Niemniej jednak bardzo Ci życzę, żeby spełniło się Twoje marzenie i żebyś była w ciąży.
    Myślę, że niestety masz rację. Nasz mózg dużo rzeczy jest w stanie nam wkręcić. Sama muszę wrzucić na luz z tym doszukiwaniem się objawów, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Sądzę, że może niektóre rzeczy są prawdziwe, nieurojone; ale większość to niestety nasza psychika :(

Lolipop lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Myślę, że niestety masz rację. Nasz mózg dużo rzeczy jest w stanie nam wkręcić. Sama muszę wrzucić na luz z tym doszukiwaniem się objawów, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Sądzę, że może niektóre rzeczy są prawdziwe, nieurojone; ale większość to niestety nasza psychika :(

no tak nie do końca, kiedy byłam w pierwszej ciąży odrzuciło mnie od kawy. Jeszcze nie wiedziałam, że w niej jestem, a przestałam ją pić, więc reakcja naszych kubków smakowych jakaś już jest. To nie była ciąża planowana, więc nie przyglądałam się swojemu ciału i jakie sygnały mi wysyła. Pamiętam jeszcze, że w pracy ciągle bym spała, więc jak tylko hormon hcg pojawi sie w naszym organizmie, możemy odczuwać jego efekty. Także po zapłodnieniu mogą pojawić się jakieś objawy, jeszcze przed zagnieżdżeniem. Oczywiście nasza psychika jest bardzo twórcza, szczególnie przy staraniach, dlatego moje pytanie zadane było z pewnym dystansem.

Siilike, Ekta lubią tę wiadomość

• Siilike Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:

Uwielbiam komentarze typu "to nie hejt, ale..." i to co następuje po "ale" wyklucza to założenie. I na deser "niemniej dobrze Ci życzę", które po nieprzyjemnym komentarzu średnio szczerze brzmi.

Nie mówię o tym, że jestem w ciąży i mam objawy ciążowe. Mówię o faktach: jestem w 10 dpo, dziś miałam cień cienia, czuję się tak i tak. To wszystko.

A napady głodu czy nawet wrażliwość na zapachy zdarzają się niektórym co wrażliwszym osobom nawet przed okresem wskutek zmian hormonalnych zachodzących w organizmie.

Każda z nas jest inna i czuję trochę, że tym swoim komentarzem odbierasz prawo do tej inności, bo Ty tak nie miałaś, więc ktoś inny też Twoim zdaniem nie może.

Szczerze, to przykro mi się zrobiło czytając ten komentarz. Jakbym usłyszała, że jakaś stuknięta jestem albo coś sobie uroiłam, bo czuję się tak, a nie inaczej. To jak się czuję jest dla Ciebie śmieszne. No cudownie.

Szkoda, że nie ma tutaj przycisku "nie lubię".

Przez tego typu komentarze czuję, że moje samopoczucie i ewentualne objawy muszę za każdym razem usprawiedliwiać stwierdzeniem "być może mi się wydaje, ale...", żeby przypadkiem nie uznał tego, jak się czuję za śmieszne albo nie zaczął tego kwestionować. Dokładnie tak jak zrobiłaś to Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:35

PaulaSza, Miiniala, Oliwia23, Ekta, Nastkaa97, Miśka 91 lubią tę wiadomość

10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
    15.09.2020 - beta hCG: 178
    17.09.2020 - beta hCG: 487

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ