Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Szczerze, na takim etapie ciąży nie występują zachcianki, napady głodu, dziwne smaki ani nie ma jeszcze wrażliwości na zapachy. Wiem, że wszystkie chcemy być w ciąży, ale chyba trochę czasami za dużo wmawiania sobie objawów i wkręcania tego, czego nie ma. Nie chcę hejtu z powodu tego komentarza, ale mam już dziecko i jak czytam, ze w 10dpo (czyli 2-4 dni po zagniezdzeniu) ktoś ma objawy, które występują najwcześniej na etapie 2 miesiąca to trochę to dla mnie śmieszne....
    Niemniej jednak bardzo Ci życzę, żeby spełniło się Twoje marzenie i żebyś była w ciąży.

A ja się nie zgodzę co do twojej wypowiedzi. Patrząc według kalendarzyka 9 dni po odrzuciło mnie od papierosów. 10 dni po owulacji miałam już pozytywny test ciążowy, który zrobiłam na wieczór po tym jak zasnęłam w dzień, a nigdy tak mi się nie zdarzało .11dni po miałam betę 190. 14 dni po 1300... Czasem szybki wzrost hormonów może spowodować nietypową dla danego etapu ciąży reakcje organizmu.

PaulaSza, Siilike, Ekta lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podważam nigdy tego, kto jakie ma odczucia, nawet jeśli wydają mi się błędne. Szacunek. Ot i tyle. Doświadczenie jakim jest posiadanie dziecka nie jest dla mnie koronnym argumentem, w kwestii należytych odczuć bądź ich braku, jakie winny odpowiadać statystykom w danym dniu ciąży. ;)

Siilike, Oliwia23, Ekta lubią tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że taka będzie reakcja, ale te opisane objawy w nadziei, że to ciąża bo wyszedł cień cienia, gdzie nie ma opcji przy takim stezeniu hormonu, który nawet nie pokazuje drugiej kreski to wmawianie sobie wszystkich możliwych objawów, które są paradoksem na tym etapie... Ja poprostu jestem szczera. Od takiego wmawiania sobie można dostać do głowy, jak przyjdzie @ Ale skoro na tym forum o to chodzi, żeby sobie wmawiać takie rzeczy i pisać innym... To super, ze masz takie objawy 10pov i cień cienia to na pewno już ciąża bo objawy przecież już masz takie jakbyś była w dużo wyższej ciąży...
    Ja wolę szczerość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:37

erzulie lubi tę wiadomość

• Siilike Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Wiedziałam, że taka będzie reakcja, ale te opisane objawy w nadziei, że to ciąża bo wyszedł cień cienia, gdzie nie ma opcji przy takim stezeniu hormonu, który nawet nie pokazuje drugiej kreski to wmawianie sobie wszystkich możliwych objawów, które są paradoksem na tym etapie... Ja poprostu jestem szczera. Od takiego wmawiania sobie można dostać do głowy, jak przyjdzie @ Ale skoro na tym forum o to chodzi, żeby sobie wmawiać takie rzeczy i pisać innym... To super, ze masz takie objawy 10pov i cień cienia to na pewno już ciąża bo objawy przecież już masz takie jakbyś była w dużo wyższej ciąży...
    Ja wolę szczerość...

Dla mnie to nie jest szczerość, tylko dopowiadanie sobie czegoś, brak taktu oraz empatii wobec uczuć i odczuć innych. Przykro mi.

To dokładnie tak, jakbyś powiedziała komuś, kto wcale nie prosi o opinię i dobrze czuje się sam ze sobą "Brzydka fryzura, wolałam Cię w blondzie. Nie dziękuj".

W żadnym momencie nie napisałam, że na pewno jestem w ciąży. Napisałam w którym momencie cyklu jestem i jak się czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:45

PaulaSza, Ekta, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
    15.09.2020 - beta hCG: 178
    17.09.2020 - beta hCG: 487

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • Gusia_a Znajoma

Wysłany: 10 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Szczerze, na takim etapie ciąży nie występują zachcianki, napady głodu, dziwne smaki ani nie ma jeszcze wrażliwości na zapachy. Wiem, że wszystkie chcemy być w ciąży, ale chyba trochę czasami za dużo wmawiania sobie objawów i wkręcania tego, czego nie ma. Nie chcę hejtu z powodu tego komentarza, ale mam już dziecko i jak czytam, ze w 10dpo (czyli 2-4 dni po zagniezdzeniu) ktoś ma objawy, które występują najwcześniej na etapie 2 miesiąca to trochę to dla mnie śmieszne....
    Niemniej jednak bardzo Ci życzę, żeby spełniło się Twoje marzenie i żebyś była w ciąży.

Ja się nie zgodzę, właśnie 10dpo poczułam smród wchodząc do kuchni, który pochodził ze zlewu i musiałam wyrzucić gąbkę, bo myślałam, że zwymiotuje. To był pierwszy objaw ciąży, 2 dni później test pozytywny. To, że Ty może nie miałaś, nie znaczy, że inni nie mogą mieć tak wcześnie objawów. I od tamtej pory miałam okropna nadwrażliwość na zapachy

Siilike, Ekta lubią tę wiadomość

• Miiniala Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie niesamowicie często lubią usprawiedliwiać swoje zachowanie tak zwaną szczerością, która w rzeczywistości łączy się z innymi emocjami osoby "szczerej", nacechowanymi pejoratywnie. Taką emocją jest właśnie poczucie potrzeby wyśmiania. Jest to coś, co odbiera obiektywny, szczery ogląd wypowiedzi nadając mu zgoła inny ton. Wystarczyłoby wyzbyć się kilku niepotrzebnych słów. Tu nie ma dzieci, dorosłe kobiety zdają sobie sprawę z wariacji na tym punkcie i mówią tutaj o tym otwarcie.

Siilike, Szyszka90, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Dla mnie to nie jest szczerość, tylko dopowiadanie sobie czegoś, brak taktu oraz empatii wobec uczuć i odczuć innych. Przykro mi.

To dokładnie tak, jakbyś powiedziała komuś, kto wcale nie prosi o opinię i dobrze czuje się sam ze sobą "Brzydka fryzura, wolałam Cię w blondzie. Nie dziękuj".

W żadnym momencie nie napisałam, że na pewno jestem w ciąży. Napisałam w którym momencie cyklu jestem i jak się czuję.

dokładnie. poza tym nie zrozumiała chyba pytania.. :/
    wymądrzać sie każdy potrafi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:48

Siilike lubi tę wiadomość

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSza wrote:
    ooo no to coś jest na rzeczy, z niecierpliwością czekam na jutrzejsze wyniki testu :)
    dziś mi mija 7 dpo i jestem mega ciekawa jak ten mój cykl się zakończy. Ja jeszcze tak z moich objawów czuje lekkie zawroty głowy, ale nie wiem czy sobie je wmawiam, bo to jeszcze w sumie byłoby za wcześnie. Poza tym cały czas mam upławy i nie wiem czy to efekt uboczny tabletek Ovarin. Czy któraś z Was je przyjmuje?

PaulaSza ja od 3 miesięcy biorę Obarin, ale nie zauważyłam u siebie uplawów, jedynie słyszałam, że poprawia on gospodarkę hormonalną i często przez to jest więcej śluzu

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też nie zgodzę. Moja dobra koleżanka w 5! Dniu po owulacji dostała mdłości i bardzo bolały ją piersi. Na drugi dzień zrobiła test, Kreska słabo widoczna ale nie cień. Także nie generalizujmy odczuć innych.
    Ja też mam dziecko, ale to nie czyni mnie mądrzejsza od czyichś uczuć, odczuć i emocji.

Myślę, że jesteśmy tu by siebie wspierać. Czasem "szczerością" możemy wyrządzić komuś krzywdę. Taka szczerość zostaw dla swojej bliskiej przyjaciółki a nie dla randomowej na forum, o której nie wiesz nic. Ile wycierpiała, co przeżyła i z czym musiała się zmagać w przeszłości.

Siilike, Ekta, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Obserwuję ovufriend od 10 lat i w sumie nigdy za wiele się nie udzielałam (na obecnym koncie to będzie pierwszy raz ). Chciałam odnieść się do komentarzy justa33. Niestety nie masz racji, kobiety różnie reagują na wzrost hormonów. W moim przypadku w obu ciążach czułam naprawdę intensywne objawy już od 7dpo ( bardzo wyczulony węch i mega burczenie w brzuchu nawet po zjedzeniu) nigdy wcześniej przed okresem nie miałam takich objawów i niemożliwe żebym cokolwiek sobie wmawiała bo obie ciąże były praktycznie z zaskoczenia. Także tyle w temacie. Gratuluję dziewczynom, którym wyszły dwie kreseczki a za resztę trzymam mocne kciuki :)

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Ja wolę szczerość...

Jak wolisz szczerość, to prosze... Co ty możesz wiedzieć mając jedno dziecko? Często jedna ciąża jest bezobjawowa... A inne robią zawirowania w naszym organizmie. Jak przejdziesz przez ciążę kilka razy to wtedy możesz snuć takie wnioski. Najlepiej prawie nie mieć pojęcia o ciąży, przejść przez to raz i pastwić się nad innymi, które nie raz i nie dwa maja stracone ciążę na wczesnym etapie.

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczyło napisać to inaczej... To jest forum nabuzowane hormonami, emocjami i znakami zapytania. Nie szukamy tutaj kogoś kto sprowadzi nas na ziemię z wielkim hukiem. Dziewczyny idealnie potrafią ubrać w słowa coś co jest nieracjonalne mówiąc a postaraj się nie wmawiać sobie czy coś takiego a nie skomentować sytuację na poziomie "wyszedł mi kotlet więc wiem co to restauratorstwo"

Siilike, Miiniala, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

• Andzia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciia wrote:
    Jak wolisz szczerość, to prosze... Co ty możesz wiedzieć mając jedno dziecko? Często jedna ciąża jest bezobjawowa... A inne robią zawirowania w naszym organizmie. Jak przejdziesz przez ciążę kilka razy to wtedy możesz snuć takie wnioski. Najlepiej prawie nie mieć pojęcia o ciąży, przejść przez to raz i pastwić się nad innymi, które nie raz i nie dwa maja stracone ciążę na wczesnym etapie.

Popatrz jak teraz ty sie zachowalas :) moze odrazu wyrzuć kobiety z jednym dzieckiem z tego wątku bo co ona może wiedziec. Ja sie zgadzam i z jedną opinią i z drugą bo wiadomo, jest tak ze nie ma sie objawów wcale na początku a tez mozna miec odrazu jakis objaw :) ja pamiętam swoj nieszczesny biochem ze zajebiscie mi smakowala pasta z makreli gdzie ogolnie tego nie jem a brałam te puszeczke i bez chleba jadlam bo tak mi to smakowalo, ale mam tez tak ze mam na cos takie zachcianki ze specjalne naście kilometrow jade zeby to zjesc i cos mi smierdzi czy w kuchni czy nawet perfum ktory podoba mi sie... Ale @ zawita :) dobra, wiadomosc o tym ze to moze nie być ciąża tylko nasze urojenia boli i tez by mi sie przykro zrobilo ale po to jest to forum zeby sobie pomagac, wspierać i ustawić do pioniu(czasem ten kop w dupe naprawde jest potrzebny) ;)

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam komentarze typu - nie możesz mieć objawów w 10dpo bo "JA nie miałam "🙄 mi przy becie 20 bardzo kręciło się w głowie, paliło mnie w przełyku a nigdy to mi się nie zdarzało, ALE przecież to niemożliwe.
    Każda z nas jest inna i jedyne co możemy to dzielić się swoimi doświadczeniami a nie mówić komuś co może czuć a co nie.

Kochane trzymam kciuki za Wasze objawy 🍀✊
    Mówią, że po stracie w następnym cyklu jest bardzo duża szansa na zdrowa ciążę, u mnie właśnie przyszła 🐵 😔 może następnym razem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:19

Siilike, Ekta, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Gosia0623 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi jest bardzo dobrze jak czytam Wasze wpisy, nie czuje sie ‚dziwna’ odczuwając to co odczuwam. Jestem jakieś 4 dpo i codziennie odczuwam kłucie/uciski w macicy. Mam wrażenie ze więcej się pocę, dwa dni z rzędu bolała mnie głowa ale całkowicie inaczej niż zwykle (normalnie biore od razu tabletkę bo mam silne bóle a tu tylko takie ćmienie przez cały dzień). Staram się nie nakręcać ale tak się nie mogę doczekać testowania, że wsłuchuję się w to moje ciało, zawracając uwagę na każda, minimalna zmianę... to czekanie i niepewność wykańcza...

Siilike, Ekta, Lolipop lubią tę wiadomość

🙍🏻‍♀️31
    🙎🏻‍♂️31
    Starania od 08.2020
    ⏸ 11.2020
    💔 12.2020
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Popatrz jak teraz ty sie zachowalas :) moze odrazu wyrzuć kobiety z jednym dzieckiem z tego wątku bo co ona może wiedziec. Ja sie zgadzam i z jedną opinią i z drugą bo wiadomo, jest tak ze nie ma sie objawów wcale na początku a tez mozna miec odrazu jakis objaw :) ja pamiętam swoj nieszczesny biochem ze zajebiscie mi smakowala pasta z makreli gdzie ogolnie tego nie jem a brałam te puszeczke i bez chleba jadlam bo tak mi to smakowalo, ale mam tez tak ze mam na cos takie zachcianki ze specjalne naście kilometrow jade zeby to zjesc i cos mi smierdzi czy w kuchni czy nawet perfum ktory podoba mi sie... Ale @ zawita :) dobra, wiadomosc o tym ze to moze nie być ciąża tylko nasze urojenia boli i tez by mi sie przykro zrobilo ale po to jest to forum zeby sobie pomagac, wspierać i ustawić do pioniu(czasem ten kop w dupe naprawde jest potrzebny) ;)

Pisząc o swoich objawach nie proszę ani nie potrzebuję "ustawienia do pionu" ani kopa w dupę. Wiem jak się czuję i nawet gdy przyjdzie @ , to nie uznam, że miałam urojenia w przeciwieństwie do justy33 i najwyraźniej również do Ciebie. Nie będzie mi głupio z powodu tego, jak się czuję.

TRZECI raz powtarzam, że nie mówię, iż moje odczucia są objawami ciąży. Być może to skutek uważniejszego wsłuchiwania się w organizm. I jeśli tak jest, to nie będę się tego wstydzić ani wmawiać sobie, że mam urojenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:24

Miiniala, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:

A popatrz teraz jak ty się zachowalas...
    Bo źle zrozumiałas moja wypowiedź. Kobiety tutaj mając jedno dziecko albo wcale maja wiele współczucia i zrozumienia dla reszty. Często nie urodziły ani jednego dziecka, ale mają za sobą stracone ciążę, a nawet jak nie straciły, to wiedza z doświadczenia koleżanek, że czasem naprawdę na wczesnym etapie można rozpoznać ciążę. A tutaj były tylko domysły czy to objawy przed @ czy może ciąża... A owa pani naskoczyla na biedna dziewczynę, jak by przerobila nie wiadomo ile cyklów i przebyła kilka razy ciążę. To tak dla sprostowania, żeby żadna nie odebrała tego w ten sam sposób co ty. Moja wypowiedź tyczyła się tylko tej konkretnej osoby i jej podejścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:25

Miiniala, Siilike, justa33, Szyszka90 lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Uwielbiam komentarze typu - nie możesz mieć objawów w 10dpo bo "JA nie miałam "🙄 mi przy becie 20 bardzo kręciło się w głowie, paliło mnie w przełyku a nigdy to mi się nie zdarzało, ALE przecież to niemożliwe.
    Każda z nas jest inna i jedyne co możemy to dzielić się swoimi doświadczeniami a nie mówić komuś co może czuć a co nie.

Kochane trzymam kciuki za Wasze objawy 🍀✊
    Mówią, że po stracie w następnym cyklu jest bardzo duża szansa na zdrowa ciążę, u mnie właśnie przyszła 🐵 😔 może następnym razem...

Oliwia, dziękuję za wsparcie. Bardzo mi przykro, że w tym cyklu Ci się nie udało... Trzymam kciuki, żeby w następnym się zazieleniło ☘️🤞🏻

Oliwia23 lubi tę wiadomość

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Pisząc o swoich objawach nie proszę ani nie potrzebuję "ustawienia do pionu" ani kopa w dupę. Wiem jak się czuję i nawet gdy przyjdzie @ , to nie uznam, że miałam urojenia w przeciwieństwie do Parku i najwyraźniej również do Ciebie. Nie będzie mi głupio z powodu tego, jak się czuję.

TRZECI raz powtarzam, że nie mówię, iż moje odczucia są objawami ciąży. Być może to skutek uważniejszego wsłuchiwania się w organizm. I jeśli tak jest, to nie będę się tego wstydzić ani wmawiać sobie, że mam urojenia.

Przepraszam ale ty twierdzisz ze ja mam zdanie ze masz urojenia czy twierdzisz ze mój biochem byl urojeniem..?

justa33 lubi tę wiadomość

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie przytakiwanie kometarzowi opisującemu: napady glodu, dziwne smaki i do tego wrażliwość na zapach i to wszystko w jednym dniu, mimo, ze brak pozytywnego testu , czyli brak hormonu to jest prztnajmniej śmieszne i dziwne. Zaraz wszystkie bedziemy tak pisać dzień po owulacji robiąc z siebie wariatki. Wiem, że może za mocno to napisałam, że moglam użyć innych słów, ale jak ktoś ma wszystkie objawy w jeden dzień i to na takim etapie bez pozytywu to dla mnie trochę świrowanie....

erzulie lubi tę wiadomość

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ