We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nastkaa97 wrote:
A mam pytanie odnośnie mojego dziwnego cyklu. Podejrzewam, że był bezowulacyjny oczywiście.
Tamta @ trwa 5 dni... za krótko jak na moje cykle.. piersi nie przestały boleć mimo wystąpienia krwawienia i okres przyszedł w 19 dc czy któraś spotkała się z takim przypadkiem ? zastanawiam się czy jest sens iść do ginekologa czy poczekać i zobaczyć jak ten cykl będzie wyglądał i czy będzie owu. Na razie obecna @ przebiega tak jak powinna.. piersi przestały boleć, więc mam nadzieje, że ten cykl będzie taki jak zawsze.
Wydaje mi się, że jeśli to jeden "nietypowy" cykl to najlepiej przeczekać i zobaczyć co będzie w następnym. Chyba sierpień ogólnie był jakiś dziwny, bo wiele dziewczyn pisze o anomaliach - ja np. miałam cykl +10 dni dłuższy niż zazwyczaj, pomimo tego temperatura ładnie wzrosła i cykl był owulacyjny, tylko że jakoś ją przegapiłam dlatego że była tak późno
Jeśli jednak czujesz, że coś jest nie tak, coś Cię niepokoi i intuicja podpowiada, że nie wszystko jest ok, to skonsultuj się z lekarzem, to nigdy nie zaszkodziNastkaa97 lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Wydaje mi się, że jeśli to jeden "nietypowy" cykl to najlepiej przeczekać i zobaczyć co będzie w następnym. Chyba sierpień ogólnie był jakiś dziwny, bo wiele dziewczyn pisze o anomaliach - ja np. miałam cykl +10 dni dłuższy niż zazwyczaj, pomimo tego temperatura ładnie wzrosła i cykl był owulacyjny, tylko że jakoś ją przegapiłam dlatego że była tak późno
Jeśli jednak czujesz, że coś jest nie tak, coś Cię niepokoi i intuicja podpowiada, że nie wszystko jest ok, to skonsultuj się z lekarzem, to nigdy nie zaszkodzi
Może faktycznie sierpień był jakiś dziwny hehe
Zobaczę jak będzie przebiegał ten cykl. Jak na razie idzie tak jak powinno, więc może był to jakiś jednorazowy wybryk. W ciągu każdego roku zdarzy mi się 1 lub 2 wybryki, ale raczej, że cykl trwa znacznie dłużej. Pierwszy raz zdarzyło mi się, aby trwał krócej.16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
szczesciara30 wrote:Mi przyszły właśnie testy owulacyjne:D dziś 9dc więc za kilka dni działamy
Ja właśnie też zaczynam z testami z allegro Mam pytanie - pisałam w innym wątku ale zapytam tez tutaj - o jakiej porze dnia robicie testy owulacyjne? Na instrukcji jest wpisane że najlepiej z porannego moczu, a zazwyczaj piszą że lepiej wieczorem po 2 godzinach bez picia i teraz zgłupiałamstarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Ja właśnie też zaczynam z testami z allegro Mam pytanie - pisałam w innym wątku ale zapytam tez tutaj - o jakiej porze dnia robicie testy owulacyjne? Na instrukcji jest wpisane że najlepiej z porannego moczu, a zazwyczaj piszą że lepiej wieczorem po 2 godzinach bez picia i teraz zgłupiałam
Podpinam się do pytania
Też tym razem będę regularnie testować16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Dziewczyny, ja zawsze popoludniu testuje, nie wczesniej niz 12 i nie pozniej niz 20. A gdy owu sie zbliza to nawet 2 razy w ciagu dnia, tak ok 13 i 20
Nastkaa97 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
szczesciara30 wrote:Podobno najlepiej koło 22:00, ka teraz spróbowałam i druga jaśniejsze kreska w owulacyjnym czyli negatyw tak?
szczesciara30, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Magda_Z wrote:Wydaje mi się, że jeśli to jeden "nietypowy" cykl to najlepiej przeczekać i zobaczyć co będzie w następnym. Chyba sierpień ogólnie był jakiś dziwny, bo wiele dziewczyn pisze o anomaliach - ja np. miałam cykl +10 dni dłuższy niż zazwyczaj, pomimo tego temperatura ładnie wzrosła i cykl był owulacyjny, tylko że jakoś ją przegapiłam dlatego że była tak późno
Potwierdzam, że lipcowo-sierpniowy cykl też mam dziwny. Miesiączka wyglądała zupełnie inaczej niż zwykle. Ale zwalam to na upały i spory wysiłek fizyczny, który akurat miałam tuż przed okresem. Teraz już z niecierpliwością przebieram nogami i czekam na kolejny cykl, żeby zacząć starania. Dziś 27 dzień i już trochę świruję ...Nastkaa97 lubi tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L. -
A moje pytanie brzmi. Czy w czasie dni płodnych przytulance są u was codziennie? Wiem że zalecane jest co drugi dzień ale ja mam cykle między 29-31 dni więc człowiek już myśli co tu robić hahaha. Poprzedni cykl zmarnowany bo były przytulasy w 13-14 dc a owulka w 17
-
Ja się staram co drugi max trzeci dzień ale cały cykl od zeszłego. Okres się skończył więc zaczynam działać. Jutro powinny być testu owy i przez 2 tygodnie będę je robić ok 18 jak wrócę z pracy. Potem nocki więc może być ciężko z testowaniem
Ogólnie ginekolog powiedziała że właśnie ten co 2 dzień wytrysk u chłopa powoduje że żołnierze są silniejsi. Więc nawet jak nie mamy mocy poza tymi dniami chyba warto ich namówić nawet do innej formy 🤣Nastkaa97 lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Ja się staram co drugi max trzeci dzień ale cały cykl od zeszłego. Okres się skończył więc zaczynam działać. Jutro powinny być testu owy i przez 2 tygodnie będę je robić ok 18 jak wrócę z pracy. Potem nocki więc może być ciężko z testowaniem
Ogólnie ginekolog powiedziała że właśnie ten co 2 dzień wytrysk u chłopa powoduje że żołnierze są silniejsi. Więc nawet jak nie mamy mocy poza tymi dniami chyba warto ich namówić nawet do innej formy 🤣Siilike lubi tę wiadomość
-
Ja już też oznajmiłam mojej męży 😂🤦♀️ że od soboty co 2 dzień ☺️
Powiedział, że już mobilizuje żołnierzy do walki 😂😂😂Siilike, Magda_Z lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
szczesciara30 wrote:Wszystkie kobietki które z utęsknieniem czekają na widok dwóch kresek wrzesień będzie nasz !
WRZESIEŃ
Nareszcie mogę się wpisać 🤩! Poproszę na 16 września!Nastkaa97 lubi tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L. -
U nas też staramy się co 2 lub max 3 dni po @ a około owulacji to codziennie, chociaż w poprzednim cyklu ją przegapiłam bo przyszła 10 dni później niż myślałam że będzie. We wcześniejszych cyklach nie mierzyłam temperatury tylko bazowałam na kalendarzu więc szanse na to że trafiłam w owulacje też są raczej małe. W tym miesiącu włączam pełny pakiet obserwacji💪 i wierzę że to coś da😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 10:41
Nastkaa97 lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
Magda_Z wrote:U nas też staramy się co 2 lub max 3 dni po @ a około owulacji to codziennie, chociaż w poprzednim cyklu ją przegapiłam bo przyszła 10 dni później niż myślałam że będzie A we wcześniejszych cyklach nie mierzyłam temperatury tylko bazowałam na kalendarzu więc szanse na to że trafiłam w owulacje też są raczej małe. W tym miesiącu włączam pełny pakiet obserwacji💪 i wierzę że to coś da😊
Musi się udać
Myślę, że chyba lepsza jest świadomość, że przegapiło się owulacje niż wiedzieć, że na pewno była, serduszkowanie było w tym czasie, a się nie udało. W głowie tysiąc myśli, teorii, googlowania typu "seks w owulacje a brak ciąży"... teraz się z tego śmieję, ale wtedy było mi ciężko.
Ja tylko mam problem z obserwacją szyjki... próbowałam coś w tamtym cyklu sprawdzać, ale nawet tego nie notowałam bo strasznie ciężko mi jest określić czy jest ona wysoko, nisko... itd
Przede mną dzisiaj jeszcze wizyta u dermatologa ze względu na wypadanie włosów. Mam nadzieję, że to nie na tle hormonalnym bo bym się chyba załamała Innych objawów u siebie nie obserwuje jeśli chodzi o ewentualne podwyższenie androgenów, więc mam nadzieje, że to nie to czego się boję i nie będzie żadnych przeszkód do starań.
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Nastkaa97 wrote:Musi się udać
Myślę, że chyba lepsza jest świadomość, że przegapiło się owulacje niż wiedzieć, że na pewno była, serduszkowanie było w tym czasie, a się nie udało. W głowie tysiąc myśli, teorii, googlowania typu "seks w owulacje a brak ciąży"... teraz się z tego śmieję, ale wtedy było mi ciężko.
Ja tylko mam problem z obserwacją szyjki... próbowałam coś w tamtym cyklu sprawdzać, ale nawet tego nie notowałam bo strasznie ciężko mi jest określić czy jest ona wysoko, nisko... itd
Przede mną dzisiaj jeszcze wizyta u dermatologa ze względu na wypadanie włosów. Mam nadzieję, że to nie na tle hormonalnym bo bym się chyba załamała Innych objawów u siebie nie obserwuje jeśli chodzi o ewentualne podwyższenie androgenów, więc mam nadzieje, że to nie to czego się boję i nie będzie żadnych przeszkód do starań.
Co do obserwacji szyjki to zaczęłam w tym cyklu. Na razie obserwacje są na chybił-trafił bo ciężko mi to ocenić.
Kieruję się tym co gdzieś wyczytałam i wydaje mi się logiczne:
- nisko to kiedy dosięgam bez problemu palcem po okresie, wysoko to kiedy muszę jej chwilę poszukać ();
- twarda to odczucie jak przy dotykaniu nosa, do miękkiej jeszcze nie doszłam ale po 10 dniu cyklu widzę różnicę w twardości więc zakładam że teraz jest średnia,
- co do otwarcia to cały czas czuję wgłębienie więc określam jako średnia - podobno dobrze jest się kierować odczuciem jakby "dzióbkiem" jak do dmuchania prze usta (zamknięte/otwarte).
Czy to ma sens i tak powinno być? Nie mam pojęcia Mam nadzieję, że w końcu się nauczęNastkaa97, Siilike lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
Magda_Z wrote:Co do obserwacji szyjki to zaczęłam w tym cyklu. Na razie obserwacje są na chybił-trafił bo ciężko mi to ocenić.
Kieruję się tym co gdzieś wyczytałam i wydaje mi się logiczne:
- nisko to kiedy dosięgam bez problemu palcem po okresie, wysoko to kiedy muszę jej chwilę poszukać ();
- twarda to odczucie jak przy dotykaniu nosa, do miękkiej jeszcze nie doszłam ale po 10 dniu cyklu widzę różnicę w twardości więc zakładam że teraz jest średnia,
- co do otwarcia to cały czas czuję wgłębienie więc określam jako średnia - podobno dobrze jest się kierować odczuciem jakby "dzióbkiem" jak do dmuchania prze usta (zamknięte/otwarte).
Czy to ma sens i tak powinno być? Nie mam pojęcia Mam nadzieję, że w końcu się nauczę
Nie ukrywam, że trochę to skomplikowane haha
Będę próbować jeszcze raz w tym cyklu
Dużo mi podpowiedziała twoja odpowiedź. Będę do niej wracaćMagda_Z lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔