Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny ja niestety muszę się przenieść na testowanie październikowe - o ile...

Przedwczoraj progesteron 12, beta 10. Dzisiaj prog 3, beta 14...

Mam nadzieję że okres przyjdzie szybko żebym mogła na nowo zacząć, bo mocno się podlamalam. Testy były od poniedziałku pozytywne, ale nie ciemniały, czułam że coś jest nie do końca ok.

Powiedzcie czy po tym wszystkim powinnam iść na wizytę na kontrolę? Czy mogę przypuszczać że to niedobór progesteronu mógł byc winowajcą? Nie wiem co mam robić... :(
    buuuuuu

mam nadzieję że szybciutko się to rozwiąże po twojej myśli

i ciężko stwierdzić czy to wina za niskiego progesteronu mogła byc winowajcą ..bo również ciałko zolte czy coś na etapie rozwoju mogło pojsc nie tak

a badalas wcześniej progesteron?

ja dziś zatestowałam a powinnam najwcześniej dopiero jutro i już żałuję .. bo biel ale oczywiście po 15min musiałam spojrzeć znów :p I coś tam widzę ..i się tli milion myśli .. możliwe to 😆 czy fake haha
    się okaże bo wczoraj naparzal mnie brzuch z przerwami , nie mówiąc że jelita świętowały 😱 i już bardziej sklanialam się ku okresowi

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Możecie wpisać mi @

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    buuuuuu

mam nadzieję że szybciutko się to rozwiąże po twojej myśli

i ciężko stwierdzić czy to wina za niskiego progesteronu mogła byc winowajcą ..bo również ciałko zolte czy coś na etapie rozwoju mogło pojsc nie tak

a badalas wcześniej progesteron?

ja dziś zatestowałam a powinnam najwcześniej dopiero jutro i już żałuję .. bo biel ale oczywiście po 15min musiałam spojrzeć znów :p I coś tam widzę ..i się tli milion myśli .. możliwe to 😆 czy fake haha
    się okaże bo wczoraj naparzal mnie brzuch z przerwami , nie mówiąc że jelita świętowały 😱 i już bardziej sklanialam się ku okresowi
    No właśnie nie, to był teraz mój trzeci cykl starań takich na poważnie z testami owu. W drugim cyklu kilka dni przed @ już plamiłam a w tym cyklu w okolicach owu byłam u gina żeby spojrzał czy tam wszystko ok (potwierdził też że będzie owu niedługo) i kazał się tym póki co nie przejmować. Więc teraz jak badałam pierwsza betę to zmartwił mnie ten progesteron bo wydaje mi się że w ciąży powinien rosnąć i od razu się zmartwiłam, raz że beta taka mała a dwa że ten prog właśnie chyba też za mały... No a wczorajszy wynik już w ogóle mnie dobił ...

Na ten moment czekam ciągle na krwawienie, póki co zaczyna mnie już pobolewac macica typowo jak na okres (nie tak jak cały czas od owu do terminu takie kłucie ) więc pewnie się to zadzieje jeszcze dzisiaj

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki 😊
    My już po badaniach męża, czekamy na wyniki 🤞 Zabieram się za szukanie androloga zeb y skonsultować wyniki. Znalazłam już olej z czarnuszki w kapsułkach (zwykłego nie wypije) orzechy brazylijskie kupione, witaminy poczekam jakie zaproponuje lekarz bo tanie nie są i wolę na własną rękę nie kupować.

Zostało nam tylko jeszcze USG i moja prolaktyna po monitoringu. Mam nadzieję że na tym skończymy badania.

W tym tygodniu piłam koktajle z diety płodności z siemieniem lnianym i od wczoraj mam dużo śluzu i jakoś tak wilgotne cały czas. Nie wydaje mi się żeby mogło to tak szybko zadziałać ale jest zdecydowana różnica w stosunku do poprzedniego o cyklu. Oby tak zostało jak będzie śluz płodny.

Mileg dnia wszystkim 😊

Nastkaa97, Lolipop lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    No właśnie nie, to był teraz mój trzeci cykl starań takich na poważnie z testami owu. W drugim cyklu kilka dni przed @ już plamiłam a w tym cyklu w okolicach owu byłam u gina żeby spojrzał czy tam wszystko ok (potwierdził też że będzie owu niedługo) i kazał się tym póki co nie przejmować. Więc teraz jak badałam pierwsza betę to zmartwił mnie ten progesteron bo wydaje mi się że w ciąży powinien rosnąć i od razu się zmartwiłam, raz że beta taka mała a dwa że ten prog właśnie chyba też za mały... No a wczorajszy wynik już w ogóle mnie dobił ...

Na ten moment czekam ciągle na krwawienie, póki co zaczyna mnie już pobolewac macica typowo jak na okres (nie tak jak cały czas od owu do terminu takie kłucie ) więc pewnie się to zadzieje jeszcze dzisiaj
    ze też my kobiety musimy przechodzić takie coś ehhh

czy te plamienia to miałaś zawsze? a może odstawiłam tabsy niedawno? bierzesz jakieś leki?

ja po odstawieniu tabletek tak miałam ale czekałam aż organizm sam dojdzie do ładu ( w końcu zaszłam w ciążę w 7cs bez niczego) i teraz po rigevidon które brałam tylko miesiąc również..tydzień plamienia.okropnosc. wszystko w cały świat ale wiem czego to przyczyna

na twoim miejscu w następnym cyklu zrobiłabym badania hormonów i w 7 dpo badanie proga ale dwa razy w ciągu dnia . ja bym tak zrobiła przez to że hormony skaczą i zawsze jest możliwość że wychwyci się jego niższa wartość a za godzinę dwie może być już dużo wyższe . także żeby mieć lepszy podgląd to obserwacja i badania z kilku cykli daje lepszy obraz sytuacji ale tyle co wiem czytając doświadczenia dziewczyn.

bo różne mogą być przyczyny tej sytuacji i zamiast maskować problem to lepiej najpierw dowiedzieć się jak twój organizm funkcjonuje zanim wprowadzisz sztuczny progesteron. on również wpływa na przebieg gospodarki hormonalnej w następnych dniach

trzymam kciuki aby wszystko było w normie a zaistniała sytuacja :( już się więcej nie powtórzyła♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 13:11

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki 🧁

Ja mam wiecej czasu w pracy na czytanie i komentowanie niz w domu..
    u mnie 9dc.. monitor mi pokazuje wysoko.. chyba plodne mi sie zaczely.. 🤷🏻‍♀️

Lolipop, Ekta, Batylda lubią tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki ..
    Progesteron 21,73 - to chyba dobrze 🙂
    Ale TSH mnie zaniepokoiło... 2,67 😔 ostatnio mialam 2.58 wiec podnosi się. Mój endo mówił mi ze powinnam mieć poniżej 2.5 przu staraniach. Będę musiała się umówić do niego ...eh..i znowu jak nie z tej strony sie wali to z drugiej, a od 3 lat mialam TSH na poziomie 1.8 ...ah ta złośliwość.
    Jak myślicie gdyby okazało się że teraz by Nam się udało to to TSH może zaszkodzić?

Ekta lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka straszne wieści. Dobrze, że wam się nic nie stało.

Jakiś pechowy ten miesiąc, mało tych 2 kresek.

Ja chyba dziś zwymiotuje, źle się czuję ;(

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Ekta Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    Mam już wyniki ..
    Progesteron 21,73 - to chyba dobrze 🙂
    Ale TSH mnie zaniepokoiło... 2,67 😔 ostatnio mialam 2.58 wiec podnosi się. Mój endo mówił mi ze powinnam mieć poniżej 2.5 przu staraniach. Będę musiała się umówić do niego ...eh..i znowu jak nie z tej strony sie wali to z drugiej, a od 3 lat mialam TSH na poziomie 1.8 ...ah ta złośliwość.
    Jak myślicie gdyby okazało się że teraz by Nam się udało to to TSH może zaszkodzić?
    Uważam że takie TSH nie zaszkodzi jeśli się okaże że w ciąży jesteś. Ostatnio pytałam ginekologa, bo też mam mniej więcej 2,70 przy braniu euthyroxu 100. Odpowiedział mi, że jak zobaczę pozytywny test, to mam sobie zwiększyć dawkę, a wcześniej nie ma potrzeby.
    W drugiej ciąży miałam TSH coś około 22 w pierwszych tygodniach, no ale wtedy (18 lat temu) nawet nie kazali mi tego zbijać. W trzeciej ciąży w 8 tyg miałam TSH ok 17, dostałam wtedy euthyrox i ładnie spadło. Ogólnie ja bez leków mam TSH ok 7.

16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
    06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
    30.04.2022 - ⏸️ ☘️
    Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
    Czekamy na synka z ZD ❤️
    13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
    21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
    2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tych wynikach nasienia to się kompletnie nie znam, nie wiem ale nie pomyślałam żeby robić póki co.. kupiłam mężowi cynk plus selen żeby zaczął brać ale właśnie sobie przypomniałam że noszę to cały czas w torbie i mu nie dałam:) A to właśnie ponoć na poprawę nasienia A 15 zł więc można brać w razie co

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekta wrote:
    Uważam że takie TSH nie zaszkodzi jeśli się okaże że w ciąży jesteś. Ostatnio pytałam ginekologa, bo też mam mniej więcej 2,70 przy braniu euthyroxu 100. Odpowiedział mi, że jak zobaczę pozytywny test, to mam sobie zwiększyć dawkę, a wcześniej nie ma potrzeby.
    W drugiej ciąży miałam TSH coś około 22 w pierwszych tygodniach, no ale wtedy (18 lat temu) nawet nie kazali mi tego zbijać. W trzeciej ciąży w 8 tyg miałam TSH ok 17, dostałam wtedy euthyrox i ładnie spadło. Ogólnie ja bez leków mam TSH ok 7.

Dzięki za odpowiedź . Uspokoiłaś mnie 😘

Ekta lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Na tych wynikach nasienia to się kompletnie nie znam, nie wiem ale nie pomyślałam żeby robić póki co.. kupiłam mężowi cynk plus selen żeby zaczął brać ale właśnie sobie przypomniałam że noszę to cały czas w torbie i mu nie dałam:) A to właśnie ponoć na poprawę nasienia A 15 zł więc można brać w razie co

Ja też mojemu kupuję cynk i jeszcze muszę przypominać żeby przyjmował 🤦‍♀️
    Mój ginekolog właśnie zalecił cynk, powiedział że to na leniwe plemniczki, żeby szybko gnały do celu 🤪

Magda_Z lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• Gosia0623 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi wpisac 🐵😞

🙍🏻‍♀️31
    🙎🏻‍♂️31
    Starania od 08.2020
    ⏸ 11.2020
    💔 12.2020
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry. U mnie się cykl cały poprzesuwal przez tą biochemiczna mam rozciągliwy płodny śluz a to dopiero niby od krwawienia 11 dzień więc nie wiem co jest grane :D progesteron mi wyszedł 0.15 myślicie że ok?

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Przykro mi również z powodu Twojej straty. Masz może wiedzę po jakim czasie powinno się pojawić krwawienie? Tak jak pisalam niby przyrost dalej był, ale wychodzi tylko 26% no i ten progesteron od razu spadł. Chciałabym żeby ten okres przyszedł jak najszybciej również ze względu na to że w poniedziałek muszę na tydzień służbowo wyjechać z kraju.

Wydaje mi się że beta jest tak niziutka że powinien być właściwie na już? A z drugiej strony strasznie się boje ze nie przyjdzie w ogóle a ja przez tydzień nie będę miała możliwości konsultacji z żadnym lekarzem co robić. Wstępnie mam wizytę na kontrolę już umówiona na środę 30.09 i mam nadzieję że będzie już dawno po wszystkim
    Myślę że ja już nie liczę na krwawienie bo wystąpiło u mnie 11 dni temu więc myślałam że to. Miesiączka a beta mi już wczoraj spadła do 1.2 a mam teraz rozciągliwy śluz,

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gosia0623 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o co tu chodzi?
    https://zapodaj.net/c786d2e943326.jpg.html
    Wpisałam dziś 🐵 i wyświetlił mi się taki wykres 🤔🤔🤔 ostatnio owulacje miałam 19dc, dlaczego teraz takie wyliczenia?

🙍🏻‍♀️31
    🙎🏻‍♂️31
    Starania od 08.2020
    ⏸ 11.2020
    💔 12.2020
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Ok 8 rano linia testowa była duzo ciemniejsza od kontrolnej więc test pozytywny. Po pozytywnym teście owulacyjnym, owulacja powinna się zacząć po ok 24-36h. Problem w tym, ze przed chwilą, ok 23 zrobilam znowu test i linia testowa nadal dużo mocniejszsza od kontrolnej więc znowu pozytyw mimo, że minęło ok 15 godzin od pierwszego pozytywa. Co w takiej sytuacji? Kiedy nastąpi owulacja?

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia0623 wrote:
    Dziewczyny, o co tu chodzi?
    https://zapodaj.net/c786d2e943326.jpg.html
    Wpisałam dziś 🐵 i wyświetlił mi się taki wykres 🤔🤔🤔 ostatnio owulacje miałam 19dc, dlaczego teraz takie wyliczenia?
    Też mi tak świruje wykres. Napisz na kontakt do ovufriend i wyślij zrzut ekranu który wrzuciłaś. Też im będę dzisiaj wysyłać. Coś im algorytmy po zmianie świrują .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 05:52

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Ok 8 rano linia testowa była duzo ciemniejsza od kontrolnej więc test pozytywny. Po pozytywnym teście owulacyjnym, owulacja powinna się zacząć po ok 24-36h. Problem w tym, ze przed chwilą, ok 23 zrobilam znowu test i linia testowa nadal dużo mocniejszsza od kontrolnej więc znowu pozytyw mimo, że minęło ok 15 godzin od pierwszego pozytywa. Co w takiej sytuacji? Kiedy nastąpi owulacja?

U mnie pozytywny potrafił wychodzić nawet 3-4 dni pod rząd. Owulacja też trwa od 12-24h więc sam test Ci nie powie kiedy wystąpiła a jedynie wykryje podwyższone LH. Żeby stwierdzić kiedy owulacja była trzeba do obserwacji dodać analizę wykresu temperatury i najlepiej obserwację śluzu i szyjki. Jak temperatura u Ciebie, wzrosła do poziomu wyższych czy dalej niska? Jak nie wzrosła to bym obstawiała że owu będzie dziś wiwczorem/jutro rano.

Pamiętaj też że nawet pozytywny test owu nie świadczy o tym że owulacja była tylko że nastąpiło zwiększenie stężenia LH. Może być cykl bezowulacyjny z pozytywnym testem owulacyjnym. Tylko pozostałe objawy potwierdzają wystąpienie owulacji. Poczytaj w bazie wiedzy na stronie tutaj tam jest to dokładnie opisane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 05:51

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    U mnie pozytywny potrafił wychodzić nawet 3-4 dni pod rząd. Owulacja też trwa od 12-24h więc sam test Ci nie powie kiedy wystąpiła a jedynie wykryje podwyższone LH. Żeby stwierdzić kiedy owulacja była trzeba do obserwacji dodać analizę wykresu temperatury i najlepiej obserwację śluzu i szyjki. Jak temperatura u Ciebie, wzrosła do poziomu wyższych czy dalej niska? Jak nie wzrosła to bym obstawiała że owu będzie dziś wiwczorem/jutro rano.

Pamiętaj też że nawet pozytywny test owu nie świadczy o tym że owulacja była tylko że nastąpiło zwiększenie stężenia LH. Może być cykl bezowulacyjny z pozytywnym testem owulacyjnym. Tylko pozostałe objawy potwierdzają wystąpienie owulacji. Poczytaj w bazie wiedzy na stronie tutaj tam jest to dokładnie opisane.

https://zapodaj.net/046d966ad7e43.jpg.html

Wrzucam wykres temperatury. Chociaż zaczęłam mierzyć od 5 dnia cyklu, jak mi termometr przyszedł. Czwartek i piątek spadek temperatury i śluz płodny. Sobota wzrost temperatury i śluz bardzo plodny w dużej ilości, a dziś znowu duży spadek temperatury więc sama nie wiem, jak to interpretować.

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ