We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
marzenica wrote:@Cukruś @Pusshka i to mi się podoba, nie dajmy się zwariować..
ale w sobotę rano będzie 10 dni od owu, może nie wytrzymam i skuszę się zrobić z rana, tak przed imprezką.
Żeby być psychicznie spokoja.
@Erdene dziękuję za ten artykuł, pomógł mi to poukładać w głowie 😊
Myślę też sobie czy iść jutro z rana na prog żeby potwierdzić sobie tę owulację, co myślicie?
Jutro akurat tydzień. Czy to olać i się nie denerwować? Z drugiej strony miałabym pewność, że dobrze zaobserwowałam śluz, że skok temperatury jest właściwy, etc.
Jeżeli nie robiłaś wcześniej proga to ja bym poszła zrobić.
W sumie nawet jakbym robila wcześniej to raczej bym zrobiła proga z czystej ciekawości.
Chyba, że szkoda Ci kasy to nie róbmarzenica lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Natka9106, trudno powiedzieć tak na 100%, ale raczej to tak nie działa, że jedna infekcja od razu zdemoluje jakość komórek tak, żeby kolejny cykl był spisany na strary. Ja zaszłam w ciążę po 2 latach starań akurat w cyklu bezpośrednio po zachorowaniu na półpasiec 🤦🏻♀️ więc czasem bywa wręcz odwrotnie.
Wiem ze trudno się nie wkręcać, ale im mniej takich rozkmin, tym po prostu łatwiej na sercu i w głowieNatka9106, Pusshka, Niaha lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Cukruś wrote:Jeżeli nie robiłaś wcześniej proga to ja bym poszła zrobić.
W sumie nawet jakbym robila wcześniej to raczej bym zrobiła proga z czystej ciekawości.
Chyba, że szkoda Ci kasy to nie rób
nie, nie szkoda mi, a nigdy nie robiłam, miałabym takie 100% potwierdzenie objawów zaobserwowanych przez siebie, co nie?Cukruś lubi tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Marzenica, ja jutro zamierzam zrobić proga 🙂 choć chyba jutro będzie 6dpo, ale też jestem ciekawa, czy w ogóle była owulacja. Myślę że warto 🙂 to jest chyba taki jeden z pierwszych elementów do zbadania - będziesz wiedzieć czy dobrze się obserwujesz, też poznasz poziom proga, bo czasem bywa za niski itd. Na pewno jeden element będzie odhaczony 🙂 choć u Ciebie to 1cs więc tez nie ma co się nakredasz ale tak jak mówię będziesz wiedzieć czy dobrze się obserwujesz.
Natka - zgadzam się z Kicia 🙂 moja koleżanka ma synka z cyklu w którym mąż miał półpaśca. Znam ciążę chwilę po covidzie itd. Nie ma co wariować 🙂marzenica, Niaha lubią tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Cudownie! Trzymamy kciuki za fasolkę żeby wykiełkowała! 🫶
Oczywiście zapisałam Cię do kalendarza testowań 🫶🫶
Dziękuję za słowa wsparcia ❤️
Dam znać na pewno🤓marzenica, Cukruś lubią tę wiadomość
👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
-
KarolinaK wrote:Marzenica, ja jutro zamierzam zrobić proga 🙂 choć chyba jutro będzie 6dpo, ale też jestem ciekawa, czy w ogóle była owulacja. Myślę że warto 🙂 to jest chyba taki jeden z pierwszych elementów do zbadania - będziesz wiedzieć czy dobrze się obserwujesz, też poznasz poziom proga, bo czasem bywa za niski itd. Na pewno jeden element będzie odhaczony 🙂 choć u Ciebie to 1cs więc tez nie ma co się nakredasz ale tak jak mówię będziesz wiedzieć czy dobrze się obserwujesz.
Natka - zgadzam się z Kicia 🙂 moja koleżanka ma synka z cyklu w którym mąż miał półpaśca. Znam ciążę chwilę po covidzie itd. Nie ma co wariować 🙂
to idziemy jutro razem idziemy łeb w łeb!
tak, 1sc, ale, że mnie lekarz nastraszył tym skierowaniem do szpitala na oddział endo-gin to jakoś chyba lepiej bym się poczuła wiedząc czy dobrze odczytuję swoje objawy
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Anulek84 wrote:Dziękuję za słowa wsparcia ❤️
Dam znać na pewno🤓
Trzymam kciukiAnulek84 lubi tę wiadomość
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Marzenica - to koniecznie zrób, bo tam Ci proga 7dpo nie zrobią 🙂 ja właśnie miałam stamtąd komplet badań i zaraz od razu po powrocie lekarka kazała zbadać proga i estradiol 7dpo 🙂na szczęście, wyszły ładne, coś mnie pokusiło i zrobiłam jeszcze test i była blada kreseczka 🙈 tego Ci życzę ❤️
Ja mam dziś załamkę bo śluz jakby bardziej pod płodny, a na pewno po I fazę...
No i też wczoraj zobaczyłam na Instagramie że taka dziewczyna która kiedyś obserwowałam (teraz już nie mam 8g) urodziła bardzo szybko po trzecim czwarte dziecko. I to jeszcze nic, tylko nazwała córeczkę tak jak ja mam wybrane i to jest dość rzadkie imię 😨 i jakoś mnie to ukłuło...marzenica lubi tę wiadomość
-
Czesc ponownie dziewczyny 😘
Nie odzywalam sie dlugo poniewaz moj ostatni cyk trwal 45 dni 😱 Nigdy wczesniej tak nie mialam. Do tego w tym miesiacu corka mialam urodziny, wiec na mnie spadlo przygotowywanie, zamawianie, pieczenie, zapraszanie i cala reszta. Obecnie jestem w 9 dc wiec juz nie zdaze zatestowac we wrzesniu...
@Cukrus jak tam u Ciebie? Jak z metformina? U mnie wczesniej zadnych negatywnych skutkow nie bylo, ale od dwoch tygodni mnie biegunki mecza non stop i zastanawiam sie czy to nie wina metforminy..🤔
@Niesia90 Kochana ja tez mialam dluzsza przerwe w staraniach i uwiez mi dobrze to robi na psychike 😍 Wiec odpoczywaj, nie stresuj sie i wracaj jesli bedziesz potrzebowac wsparcia bo zawsze ktoras z nas tu bedzie 💕
Gratuluje wrzesniowym mamusia i tule za 🐵 i ⚪️. Pazdziernik bedzie nasz! Pomyslcie jak fajnie bedzie miec malenstwo na przelomie czerwca i lipca 😍
Jezeli sie nie uda w nadochodzacym cyklu to idziemy na in vitro. I przestalam w glowie to traktowac jako ostatnia deske ratunku, a zaczelam jako kolejny sposob na zajscie w ciaze 😉 Glownie to zasluga Lipcowej (rosnijcie zdrowo kochana 😍)🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
KarolinaK wrote:Marzenica - to koniecznie zrób, bo tam Ci proga 7dpo nie zrobią 🙂 ja właśnie miałam stamtąd komplet badań i zaraz od razu po powrocie lekarka kazała zbadać proga i estradiol 7dpo 🙂na szczęście, wyszły ładne, coś mnie pokusiło i zrobiłam jeszcze test i była blada kreseczka 🙈 tego Ci życzę ❤️
Ja mam dziś załamkę bo śluz jakby bardziej pod płodny, a na pewno po I fazę...
No i też wczoraj zobaczyłam na Instagramie że taka dziewczyna która kiedyś obserwowałam (teraz już nie mam 8g) urodziła bardzo szybko po trzecim czwarte dziecko. I to jeszcze nic, tylko nazwała córeczkę tak jak ja mam wybrane i to jest dość rzadkie imię 😨 i jakoś mnie to ukłuło...
no tak.. powiedzieli, że przyjmują w 2dc, max 3 i lecą z badaniami
to już nie mam wątpliwości i jutro pójdę, przynajmniej będzie wiadomo
kurczę, nie przejmuj się, a pomyśl... może to znak?! skoro to takie rzadkie imię to na pewno nie przypadekm: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:nie, nie szkoda mi, a nigdy nie robiłam, miałabym takie 100% potwierdzenie objawów zaobserwowanych przez siebie, co nie?
To jeżeli jutro faktycznie będzie 7dpo to śmiało idź.marzenica lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Jagodecka wrote:Czesc ponownie dziewczyny 😘
Nie odzywalam sie dlugo poniewaz moj ostatni cyk trwal 45 dni 😱 Nigdy wczesniej tak nie mialam. Do tego w tym miesiacu corka mialam urodziny, wiec na mnie spadlo przygotowywanie, zamawianie, pieczenie, zapraszanie i cala reszta. Obecnie jestem w 9 dc wiec juz nie zdaze zatestowac we wrzesniu...
@Cukrus jak tam u Ciebie? Jak z metformina? U mnie wczesniej zadnych negatywnych skutkow nie bylo, ale od dwoch tygodni mnie biegunki mecza non stop i zastanawiam sie czy to nie wina metforminy..🤔
@Niesia90 Kochana ja tez mialam dluzsza przerwe w staraniach i uwiez mi dobrze to robi na psychike 😍 Wiec odpoczywaj, nie stresuj sie i wracaj jesli bedziesz potrzebowac wsparcia bo zawsze ktoras z nas tu bedzie 💕
Gratuluje wrzesniowym mamusia i tule za 🐵 i ⚪️. Pazdziernik bedzie nasz! Pomyslcie jak fajnie bedzie miec malenstwo na przelomie czerwca i lipca 😍
Jezeli sie nie uda w nadochodzacym cyklu to idziemy na in vitro. I przestalam w glowie to traktowac jako ostatnia deske ratunku, a zaczelam jako kolejny sposob na zajscie w ciaze 😉 Glownie to zasluga Lipcowej (rosnijcie zdrowo kochana 😍)
U mnie to różnie, raz biegunka jest (w sobotę to w podróży samochodem myślałam, że nie dobiegnę na stację do wc) a raz jest tak, że nic. Czasami wtedy mi coś ciężko na żołądku.
Biegunki mi się pojawiły jak się odobrazilam na suple i zaczęłam je znowu brać więc może to miało jakiś związek.
A moze po prostu się zatrułam? Nie wiem👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:To jeżeli jutro faktycznie będzie 7dpo to śmiało idź.
dziewczyny - czasem tak jest, że jak tych suplementów jest dużo to wątroba, trzustka, jelitka nie wyrabiają dobrze brać wtedy coś osłonowo aż organizm nie przyzwyczai się do ich prawidłowego wchłanianiam: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Dziewczyny, biegunki przy metforminie pojawiają się wtedy, kiedy zjada się za dużo cukrów, a przecież te znajdują się nie tylko w słodyczach a z mniej oczywistych, może je powodować także to, że jedząc zbyt często czy nawet pijąc kawę z mlekiem miedzy posiłkami doprowadzamy do wyrzutu insuliny, a przy metforminie chodzi o to, aby insulina po wyrzucie sobie spadała. Jeśli będziemy ją ciągle wybijać to ciało wariuje. Spróbujcie drogą eliminacji w diecie, a jeśli nie zadziała to polecam poinformować lekarza, czasem wystarczy zmiana Metformaxu na Glucophage lub odwrotnie.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Dziewczyny, biegunki przy metforminie pojawiają się wtedy, kiedy zjada się za dużo cukrów, a przecież te znajdują się nie tylko w słodyczach a z mniej oczywistych, może je powodować także to, że jedząc zbyt często czy nawet pijąc kawę z mlekiem miedzy posiłkami doprowadzamy do wyrzutu insuliny, a przy metforminie chodzi o to, aby insulina po wyrzucie sobie spadała. Jeśli będziemy ją ciągle wybijać to ciało wariuje. Spróbujcie drogą eliminacji w diecie, a jeśli nie zadziała to polecam poinformować lekarza, czasem wystarczy zmiana Metformaxu na Glucophage lub odwrotnie.
Mi nie doskwierają częste biegunki więc raczej nic nie będę zmieniać. Czasami wolałabym żeby biegunki byly bo mój metabolizm czasami puka od dna 😶👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Miałam jutro testować, ale dzisiaj ta cholera @ przyszła 😒
W Listopadzie idę na drożność i jeszcze parę badań w międzyczasie porobię. Dzisiaj jednak jak tylko przeciwbólowe zaczną działać, to wysprzątam dom. To mój sposób na odreagowanie.
Łączę się ze wszystkimi, których nawiedziła @ i które zobaczyły ⚪️ ślę wam tulasy!🫂
Gratuluję wszystkim którym się udało ❤️ 😊 i trzymam kciuki za tych, którzy jeszcze czekają 🤞✊️marzenica lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Fuszerka przykro mi 😨😨 ściskam!
Nowa _Ola, jak polecasz pić kawę z mlekiem? Ja jestem na metformine i cos mi tam obijało że kawa z mlekiem wybija ale jestem od niej uzależniona. W sumie dopiero od metforminy mi się odechciało tak pić kawy i właśnie do śniadanka i po obiedzie ale też z czymś.
Marzenica - faktycznie idziemy rowno 🙂 chociaż u mnie chyba była bardziej w czwartek 🙂
Czuje że już się tak nakręciłam że generalnie jak się nie uda to chyba mnie zmiecie równo 😰 i powiem szczerze że mam dość że od roku nic nie ruszam z niczym bo przecież będę w ciąży 🙄 c
-
KarolinaK wrote:Fuszerka przykro mi 😨😨 ściskam!
Nowa _Ola, jak polecasz pić kawę z mlekiem? Ja jestem na metformine i cos mi tam obijało że kawa z mlekiem wybija ale jestem od niej uzależniona. W sumie dopiero od metforminy mi się odechciało tak pić kawy i właśnie do śniadanka i po obiedzie ale też z czymś.
Marzenica - faktycznie idziemy rowno 🙂 chociaż u mnie chyba była bardziej w czwartek 🙂
Czuje że już się tak nakręciłam że generalnie jak się nie uda to chyba mnie zmiecie równo 😰 i powiem szczerze że mam dość że od roku nic nie ruszam z niczym bo przecież będę w ciąży 🙄 c
Ja myślałam, że miałam we wtorek (śluz, szyjka), ale w środę temp była jeszcze niższa, jeszcze więcej śluzu, a w czwartek temperatura skoczyła - tak też zaznaczyła apka. Więc trzymam się środy
ani mi nie mów, ja jestem nagrzana strasznie
mąż mnie tylko ciągle sprowadza na ziemię, że mam się nie nastawiać, bo się zawiodę jeszcze bardziej, a po co....... hahaha! znam to..... nie chciałam kupować biletów na Podsiadło na czerwiec 2024r bo urodzę albo będę w ciąży! ale KUPIŁAM! będzie dobrzem: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Fiszerka, tulę za @. Super, że masz plan na dalsze działanie 😊
KarolinaK, marzenica, wiem, że łatwo się mówi, ale naprawdę lżej się będzie żyło bez takiego nakręcania się. Upadek z takiego wysokiego wyobrażenia boli bardziej.. Oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się jak najlepiej! Po prostu chyba oprócz starań trzeba też po prostu „żyć” 😊
Nie powiem, bo sama co miesiąc mam wielką nadzieję, że się udało, doszukuję się po cichu jakichś objawów, ale nie nastawiam się zbyt ochoczo, żeby się właśnie mocniej nie rozczarowaćStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
KarolinaK wrote:Fuszerka przykro mi 😨😨 ściskam!
Kawę z mlekiem powinno się pić tylko do posiłku, żeby nie wybijać insuliny poza posiłkami. Jeśli nie potrafisz wytrzymać bez niej to można pic między posiłkami, ale tylko zwykłą czarną ☺️👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵