We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
marzenica wrote:okej, to rozumiem
mam nadzieję, że u mnie będzie to samo.. teraz będę miała ciężko wytrzymać, ale tydzień zleci i nadejdzie ten dzień hahaha
dziewczyny - a jak przy staraniach z alkoholem?
czekam sobie na testowanie z nadzieją... będzie piękny weekend, urodziny - i co? nie pić nic, bo za 3 dni testuję? jak do tego podchodzić żeby nie zwariować.
Alkohol raczej nie powinien zaszkodzić potencjalnemu dziecku na tak wczesnym etapie, poczytaj sobie ten artykuł: https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/hipotetyczna-hania/ . Sama znam przypadek, kiedy nieświadoma niczego przyszła mama na wczesnym etapie była na grubej imprezie, gdzie piła bardzo dużo... Dziecko urodziło się w 100% zdrowe.
Aczkolwiek lepiej nie przesadzać z ilością, bo to nie sprzyja zdrowiu i płodności. -
Irenka07 wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Zrobiłam dziś test owulacyjny pokazuję mi tak:
https://ibb.co/QNPWWF9
Nie wiem czy liczyć to pozytywny czy nie...
Dzisiaj 6dc i to chyba za szybko na owuliaciję 🤔
Ktoś może mi w tym pomóc?
Ja też myślę, że to nie jest test pozytywny. Powtarzaj testy przez najbliższe dni i obserwuj sytuację. 6dc to faktycznie wcześnie i raczej nie powinno być owulacji, ale różne rzeczy się dzieją.Irenka07 lubi tę wiadomość
-
Ktoś może mi w tym pomóc?
Hej, test jest negatywny. Kreska powinna być albo tak samo mocna, albo mocniejsza. Polecam robić testy owu 2x dziennie, pamiętając, że rano nie robimy ich z pierwszego moczu. PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 16:09
Irenka07 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ktoś może mi w tym pomóc?Irenka07 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ja dzisiaj mialam testować i była biel 8dpo po czym dostałam okres. Pierwszy okres po dwóch latach po porodzie. Pamiętam że orzy karmieniu piersia często rąk mialam ze ta faza lutealna była krótsza. Zaczynam nowy cykl👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Dziewczyny ja po wizycie u gina, oczywiście info że ewentualna niepłodność nie wchodzi w zakres pakietu i dalsza diagnostyka prywatnie, ale lekarz wydaje się w porządku.
Mam pęcherzyk 29 mm 🤯, endo 9,8 mm i zalecenie natychmiastowego odstawienia dupka. Mam wykonać badania 3dc, zrobić wit D, Krzywa (ale te dwie kwestie powinny być w normie przez leki) i przyjść do lekarza. AMH skomentował jako „wywalone w kosmos” i ze z takim wynikiem trzeba ostrożnie ze stymulacja. Powiedział ze problem jest i nie jest łatwy, ale nie jest też najtrudniejszy i po orostu trzeba się nim zając a duphaston to nie jest metoda.
To pewnie nie są najlepsze wieści, ale jakoś mi lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 18:55
-
Powiedzcie jak Wasze doświadczenie z takimi pęcherzykami? Pękały? Powiedział ze trudno mu wyrokować na podstawie tylko tego jednego usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 18:55
-
Nomeolvides wrote:Powiedzcie jak Wasze doświadczenie z takimi pęcherzykami? Pękały? Powiedział ze trudno mu wyrokować na podstawie tylko tego jednego usg.
Hm, z tego co kojarzę, to trochę jest za duże, ale wiesz, różne są historie, różne organizmy 🙂 i jaki lekarz dał plan? Masz czekać na @? Może jeszcze owu się pojawi 🙂 jak nie ten pęcherzyk to może coś innego zaskoczy 🙂
U mnie natomiast zero objawów drugiej fazy 😔 ani piersi nie bolą, a śluz mam wrażenie że jest wciąż taki pod płodny 🤷 z temperaturą nie wiem do końca bo nie prowadziłam zbyt pomiarów...chociaż teraz już mam ciągle 36,9 -37,2 .. boje się że owulki jednak nie było 😨 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, szukam pocieszenia. Staramy się dość krótko bo dopiero od stycznia odstawiłam antykoncepcję, najpierw czekałam trzy miesiące na okres (myślałam, że to był najgorszy czas w moim życiu dosłownie) i wreszcie się zaczęło. Zadbałam o suplementy, testy owulacyjne - z mojej strony wszystko wyglądało idealnie. Analiza nasienia męża nie była dobra, mąż jest po nowotworze jądra i usunięciu jednego. Od dawna był na TRT więc plemników zero. Wreszcie dostał stymulację. Nie dostałam okresu. Była pierwsza nadzieja, jednak testy wychodziły ujemne. Miałam w tym cyklu dużo stresu więc myślałam, że cykl się wydłużył ale nic się nie działo. Poszłam do gina - mam torbiel podobno niedużą. Dostałam duphaston na 10 dni i czekam ma okres. Czuje się strasznie źle psychicznie bo mam wrażenie, że marnuje czas. Mąż dostał stymulację na 3 miesiące i akurat w tym czasie musiałam się rozwalić. Każdego dnia wstaje z nadzieja, że już dostanę okres i będę miała nadzieje an kolejne dni płodne.
-
Nomeolvides wrote:Powiedzcie jak Wasze doświadczenie z takimi pęcherzykami? Pękały? Powiedział ze trudno mu wyrokować na podstawie tylko tego jednego usg.
Trzymam za Ciebie kciuki. Dobrze, że masz ustalony plan działania na badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 19:51
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Dziewczyny, nie mam doświadczeń z cyklami z owulacją naturalną, może coś podpowiecie albo chociaż wysluchacie, to już dużo Naturalna owulacja potwierdzona monitoringiem, w 21 dc widoczne ciałko żółte. Dziś 33 dc, ciąża wykluczona, zero objawów 🐒 Nie liczę na cud ciążowy, po prostu denerwuje mnie, że nawet przy cyklu z owulacją nie może być w miarę regularnie, tylko cykl musi sie wlec jak telenowela... Nie mam niestety w domu żadnego proga, by wywołać sztucznie 🐒, więc muszę cierpliwie czekać na zmiłowanie🤦🏻♀️
Co gorsza przez ten wydłużony cykl będę musiała przełożyć stymulację o miesiąc, bo akurat wypadnie nam owulacja, jak będę w dłuższej delegacji 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
KarolinaK wrote:Hm, z tego co kojarzę, to trochę jest za duże, ale wiesz, różne są historie, różne organizmy 🙂 i jaki lekarz dał plan? Masz czekać na @? Może jeszcze owu się pojawi 🙂 jak nie ten pęcherzyk to może coś innego zaskoczy 🙂
U mnie natomiast zero objawów drugiej fazy 😔 ani piersi nie bolą, a śluz mam wrażenie że jest wciąż taki pod płodny 🤷 z temperaturą nie wiem do końca bo nie prowadziłam zbyt pomiarów...chociaż teraz już mam ciągle 36,9 -37,2 .. boje się że owulki jednak nie było 😨
Plan odstawić dupka, czekać na okres, zrobić badania i iść do niego. 07.10 mamy ślub i potem ruszamy na 2 tygodnie na wakacje, wiec nie wiem jak to się nam zgra terminowo… może owulka się pojawi sama w kolejnym cyklu, liczę na to bardzo.
Hm, 37,2 to już chyba spora tempka, która mogłaby wskazywać na owulkę, ale ze mnie specjalistka jak z koziej d. Trąba.
@Pusshka dzięki ❤️
@Jagoda mogę tylko powiedzieć, że przytulam w tych trudnych emocjach, to jest okej że je czujesz, ważne żebyś ich nie dusić. 🫂
Pusshka lubi tę wiadomość
-
U mnie nawet takie duże pękały, ale pamiętaj, że u jednej pęknie a u drugiej może zrobić się torbiel. Każdy organizm jest inny.
Ale też z tego co wiem to nawet gdy prknie taki duży to już jest zbyt przerośnięty i mniej zdolny do zaplodnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 20:26
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Hej Dziewczyny,
Muszę Was nadrobić. Tulę za wszystkie biele i 🐒.
Ja z szybkim sprawozdaniem. Badałam dziś betę i proga. Beta jest ok 4533 Miu. Za to progesteron słaby, w normie według laboratorium, ale jednak spadł - 8,5 ng/ml. Mam luteinę dopochwowo 2x1. Nie wiem czy to wina stresu, bo ostatnio mam go trochę, problemy w pracy no i Mąż wyjechał w delegację. Sama zostałam. Nawet podczas badania zestresowana byłam. Czy to wina karmienia piersią. Sama nie wiem. Mętlik w głowie. Chyba będę musiała odstawić Małego. Nie zrobię tego raptownie żeby nie doznał szoku,ale ograniczę karmienia jak najwięcej się da. Mąż wróci i zupełnie spróbujemy odstawić. Serce boli trochę, ale muszę myśleć też o drugim maleństwie.Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Margo2023 pamiętaj też, że prog wydziela się skokowo więc moglaś tez trafić na spadek
Może skontaktuj się z lekarzem co on sądzi o tym wyniku?👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Kicia-kocia - a nie jest tak że druga faza powinna trwać 14 dni? Bo w sumie 12 dpo to może być za wcześnie na miesiączkę. Tzn. Pewnie różnie bywa ale raczej jeśli owulka była dopiero 21 DC to jeszcze jest czas wy mnie na miesiączkę.
-
KarolinaK wrote:Kicia-kocia - a nie jest tak że druga faza powinna trwać 14 dni? Bo w sumie 12 dpo to może być za wcześnie na miesiączkę. Tzn. Pewnie różnie bywa ale raczej jeśli owulka była dopiero 21 DC to jeszcze jest czas wy mnie na miesiączkę.PCOS, starania o drugiego 👶🏼
-
Margo, tak jak pisze Cukruś, skonsultuj to jeszcze 🙂 bo jak teraz w stresie będziesz odstawiać Małego to też Ci dołoży zmartwień. Na FB jest grupa karmienia w ciąży i tandemie. Może zapytaj tam dziewczyn do robić? Z tego do wiem dopóki nie ma krwawień i wyraźnego zalecenia to nie trzeba odstawiać.
Nomeolvides- my mieliśmy wesele w październiku i powiem Ci że liczyłam że będę już wtedy w ciąży a ostatecznie nie żałuję. Bo wiesz, wybawilam się i na spokojnie. A miesiąc później się udało. To może lepiej że tak wyszło? 🙂 trzymam kciuki jeszcze za ten cykl a jak nie to kolejne. Też mam PCOS i kiedyś ordynator gdy byłam na diagnostyce powiedział mi ze takie pacjentki są najlepsze i najłatwiej im pomóc 😄 -
kicia_kocia wrote:Nie znam się na tym zbyt dobrze, ale wydaje mi się, że jak na usg w 21 dc widoczne jest ciężko żółte, to znaczy że owulka była już kilka dni wcześniej