We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julitaa5 wrote:Szczerze to mam 20 lat nie jestem tak bardzo obeznana w temacie ciagle czytam dowiaduje się więcej, mam też bardzo słaba ginekolog, ale jestem z dość małego miasteczka i ciężko w pobliżu o kogoś dobrego i ona patrzy na mnie tak, że aaa jesteś młoda to nie ma co sie przejmować, że może jeszcze nie pora. Zdecydowaliśmy sie z partnerem bo jesteśmy ze sobą dwa lata on jest 5 lat starszy i dalibyśmy sobie rade pod względem materialnym i tez no chcemy mieć szybko dziecko, ale jakoś nie mam tak bliższej kolezanki czy nawet w rodzinie kogoś z kim bym mogła porozmawiać i nawet nikomu nie mówimy, ze zaczęliśmy sie starac. Owulacje obstawiam, że miałam rzeczywiście ten 6/7 chociażby po śluzie, temperatury nie badam.
Każda z nas przechodzi to co Ty, ale też każda z nas jest w innym wieku. Jeżeli Twoja gin jest słaba poszukaj w innym mieście kogoś lepszego.Cukruś lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Zawsze po stosunku staram się leżeć około 10 minut, no to zdecyduje się na zakup tego termometru, ja owulacji inaczej niż po śluzie nie poznam bo nigdy mi nic nie dolega w tym czasie, teraz dopiero właśnie pierwszy raz miałam tak, że z 4 dni temu strasznie kłuł mnie prawy jajnik.
-
Julitaa5 wrote:Zawsze po stosunku staram się leżeć około 10 minut, no to zdecyduje się na zakup tego termometru, ja owulacji inaczej niż po śluzie nie poznam bo nigdy mi nic nie dolega w tym czasie, teraz dopiero właśnie pierwszy raz miałam tak, że z 4 dni temu strasznie kłuł mnie prawy jajnik.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Nomeolvides wrote:Pusshka dziękuje ❤️ dobrze jest moc się tutaj wygadać.
Mam wyniki prolaktyny, ta jest w normie 9,5 ng/ml, AMH lekko ponad normę dla wieku 10,300, traktuje to jako dobra informacje bo zapas jest, a jeśli ten wynik ma wskazywać na PCOS to zawsze jakiś krok w kierunku diagnostyki.
Julita ja też z tych początkujących, z mojego krótkiego na razie doświadczenia te obserwacje objawów trzeba prowadzić przez jakiś czas, żeby poznać swoje ciało i zależności, to forum i dziewczyny to skarbnica wiedzy, warto czytać i korzystać, wiec super ze jesteś z nami ☺️
U mnie dziwna sprawa, bo niby mam zdiagnozowane PCOS (tzn. obraz policystycznych jajników + brak owulacji + podejrzewam nadmiar androgenów), ale w poprzednim cyklu wróciła mi owulacja naturalna, no i AMH mam dość niskie jak na PCOS. Chyba zrobię sobie badanie androgenów właśnie dla pewności, bo być może to PCO, a nie PCOS. Chociaż z drugiej strony... czy mi to coś w tej chwili da 😜
Zgadzam się, że forum to skarbnica wiedzy - sama wiele wiedzy stąd wyniosłam i ciągle się uczę
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Cukruś wrote:Instynktowna29, klaudia_23 jak tam dzisiaj dziewczyny sytuacja testowalyscie? Trzymamy kciuki żebyście dzisiaj wysikaly dwie piękne krechy! 🤞 A teraz świętujecie 🤞
Hej dziewczynki , test negatywny - biel aż bije po oczach . Czekam na 🙉 . Trzymam kciuki za resztę dziewczyn ♥️💜🔥
👩❤️💋👨 Starania od 04.2020r.
... Maleństwo (*) 03.2021
🙋Ona 91'
* Hiperprolaktynemia
* Mutacja MTHFR
* PCOS
* endometrioza I stopień
🧔On 90'
* Teratozospermia -
* Morfologia 2%
- suplementacja -
10.2021:
Poznań
Nareszcie ktoś się nami zajął ( naprorechnologia )
Leczymy się i czekamy cierpliwie na efekty...
- Nici z efektów : intralipid,encorton ❌
12.2022r.:
Nowy lekarz - Lublin 🔥
Laparoskopia ✅
Jajowody drożne ✅
08.2023r:
Zaczynam stymulację -
letrozol
Ovitrelle
Dieta z niskim IG
✊✊✊ -
KarolinaK wrote:Marzenica - u mnie też środa/czwartek wg apki ale jest szansa, że i w piątek 🙈 powiem szczerze, że na bank do czwartku nie wytrzymam 🙈 tak mi się dłuży...
Co do paskowych facelle, to mi się wydaje że lepsze są te strumieniowe, są czulsze, ale to moje doświadczenie.
Co do testów, mi w końcu mąż zrobił embargo i zakazał kupować kiedyś, ale teraz już się nie wtrąca. Na razie nie kupuje, obiecałam sobie poczekać na wynik proga.
ja wiem, że robiąc jutro rano to nie ma sensu, ale i tak mnie kusi
mój mąż nie wie, że je mam hahaha jak podjęliśmy rozmowę na temat tego, że we wrześniu ruszamy (kilka miesięcy temu) tak kupiłam i sobie są.....................m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
marzenica wrote:Dziewczyny... jak wytrzymać z testowaniem do tych minimum 10 dni. U mnie owu najprawdopodobniej była w środę, na chłodno jestem zapisana na 27.09 na testowanie, a ja chciałabym JUŻ!
Mnie sprowadziły na ziemię nie raz dziewczyny z dinusiów (jak jeszcze nie bylo dinusiów i dziewczyny byly na watkach testujacych) żeby nie testować szybko bo to najzwyczajniej w świecie nie ma sensu i tak mi zostało do teraz. Jak zobaczę biel to już więcej nie testuje.
Ogólnie przyjęłam taka postać obojętna do starań chociaż wydaje mi się, że to są pozory. I tylko tak wygląda, że mam wyje*** szczerze to chciałabym iść do jakiegoś lekarza żeby ładnie nas poprowadził za rączkę. Ale wiem, że na razie nie mogę. Na razie muszę zrzucić co swoje. Chociaż marnie to idzie.
W sobotę oglądaliśmy film z mężem i jak tylko zobaczyłam, że dziewczyna niepsodziewanie zaszła w ciążę i wcale się z niej nie cieszyła to strasznie beczałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 14:08
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Julitaa5 wrote:Cześć dziewczyny, od około 10 miesięcy staram sie z partnerem o dziecko lecz bez jakiejś większej presji bardziej na spokojnie. Moja ostatnia miesiączka była 21.09 i trwała do 25.09 dzień owulacji wypadał na około 07.09 a następna miesiączka powinna być 22.09. Od 02.09 do 09.09 cały czas współżyłam. Teraz w sobotę dostałam plamienia był to dosłownie różowy sluz jakby zwykły biały wymieszany z krwią i trwało to dosłownie cały dzień od rana do wieczora, ale następnego dnia z rana juz nic i tak do tej pory, myslałam ze rozkręci się z tego miesiączka, ale zero boli brzucha a akurat ja mam dość bolesną miesiączkę. Do dzisiaj nic jest poniedziałek i zrobiłam test ciążowy, ale niestety negatywny. Zastanawiam się czy mogłoby to być plamienie implantacyjne i po jakim czasie najlepiej zrobić test. Nie wiem czy juz raczej sie nie nastawiać, że udało sie w tym cyklu czy może a wczesnie zrobiłam ten test. Jedyne jakies objawy jakie mam to to ze już od tygodnia bolą mnie piersi zupełnie inaczej niż przed okresem. Przed okresem bolą mnie bardziej sutki a teraz od około wtorku bolą mnie dosłownie całe piersi łącznie z sutkami i to tak, ze nie mogę spac na brzuchu. I w czwartek i piątek czułam sie jakbym miała gorączkę byłam cała rozpalona ciagle mi było zimno i na ogol od tamtej pory czuje się dość srednio.
Poczekaj jeszcze z 2 dni z testowaniem. Beta ruszą dopiero po implantacji 😊👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Karkakę wrote:Wizyta umówiona do gina na 9.10
Nie wiem czy nie za wcześnie, ale mam mocno napięty grafik w pracy. Zobaczymy jak będzie i co będzie. Teraz jeszcze zająć czymś mozg do tego 9.10
W którym wtedy będziesz tygodniu?👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Julitaa5 wrote:Zawsze po stosunku staram się leżeć około 10 minut, no to zdecyduje się na zakup tego termometru, ja owulacji inaczej niż po śluzie nie poznam bo nigdy mi nic nie dolega w tym czasie, teraz dopiero właśnie pierwszy raz miałam tak, że z 4 dni temu strasznie kłuł mnie prawy jajnik.
Byłaś może kiedykolwiek na monitoringu owulacji? Może warto pomyśleć nad tym w nasteonym cyklu.
Warto też zrobić 7dpo progesteron, jeżeli masz potwierdzona owu monitoringiem, testami, temp lub objawami.👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
MimiM29 wrote:Hej, gdzie tu mógłby być pik? Zerkniecie?
https://zapodaj.net/plik-8Ua6zi1pqq
Żaden z tych testów nie jest pozytywny👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Nie sprowadziły na ziemię nie raz dziewczyny z dinusiów (jak jeszcze nie bylo dinusiów i dziewczyny byly na watkach testujacych) żeby nie testować szybko bo to najzwyczajniej w świecie nie ma sensu i tak mi zostało do teraz. Jak zobaczę biel to już więcej nie testuje.
Ogólnie przyjęłam taka postać obojętna do starań chociaż wydaje mi się, że to są pozory. I tylko tak wygląda, że mam wyje*** szczerze to chciałabym iść do jakiegoś lekarza żeby ładnie nas poprowadził za rączkę. Ale wiem, że na razie nie mogę. Na razie muszę zrzucić co swoje. Chociaż marnie to idzie.
W sobotę oglądaliśmy film z mężem i jak tylko zobaczyłam, że dziewczyna niepsodziewanie zaszła w ciążę i wcale się z niej nie cieszyła to strasznie beczałam.
czytałam sobie te rozmowy na dinozaurach, ale chyba nie doszłam jeszcze do etapu zrażenia się..
oj Ty biedna, ale rozumiem :* to całkowicie normalne!
właśnie - tu się zgadzam. niby odpuścić, niby nie myśleć, ale to siedzi w środku i tak bardzo zależy.m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Julitaa5 wrote:Ciężko wytrzymac te dwa dni nawet, ale naprawdę piersi mnie tak bolą… wystarczy, ze ledwo sie ruszę i czuje ból i mam strasznie widoczne żyły wcześniej tak nie miałam.
Wiesz dużo zależy od Ciebie samej. Jak zatestujesz za wcześniej zafundujesz sobie rozczarowanie i bol przy widoku negatywnego testu. Takie objawy mogą świadczyć wszystko i nic.
Bardzo często jak nam na czymś zależy nasza glowa płata figle i podsuwa nam to co chcemy czuć. Tu mówię o objawach ciążowych. A to może być najzwyczajniej w świecie PMS lub zupełnie coś innego.
Mnie nigdy nie bolały piersi przed okresem (a może nigdy nie zwracałam na to uwagi) i gdy zaczęłam siebie obserwować i zaczęliśmy się starać od razu glowa podsuwala, że może to ciąża i szło zwariować.Pusshka, Lani lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Z tym wcześniejszym testowaniem to prawda, że trochę ma mało to sensu. Mi udało się wyłapać ciążę z synkiem 7/8 dpo, ale prawda jest taka, że poza tym, że wydałam dużo kasy na betę 🤷 to dodałam sobie tydzień stresu, bo niby testy ciemniały, ale jakoś do terminu miesiączki nie uznawałam zupełne ciąży i wiedziałam że to może być biochem... No i też testując wcześnie, nigdy nie ma się pewności, czy to jest wiarygodne i to już się wpada w straszne wahania nastrojów 😔 przynajmniej u mnie tak jest... No ale mimo wszystko teraz chcę zatestować szybko 😨 a jak będzie lipa, to odpuszczam starania na jakiś czas i skupiam sie na diagnostyce. Bo strasznie mnie to emocjonalnie angażuje i mam wrażenie że nie mam tyle serca do synka bo mi to zajmuje głowę...
Pusshka lubi tę wiadomość