Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek a Ty powtarzasz jeszcze betę? Masz zalecenie?
    Wypróbuję 😊, chociaż imbir mnie odstrasza gdzieś mi się pokazało,że powinno się go unikać na początku ciąży. Nie wiem czy nie tu na aplikacji.

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo2023 wrote:
    Patisonek a Ty powtarzasz jeszcze betę? Masz zalecenie?
    Wypróbuję 😊, chociaż imbir mnie odstrasza gdzieś mi się pokazało,że powinno się go unikać na początku ciąży. Nie wiem czy nie tu na aplikacji.

Nie, nie powtarzam, nawet mam zakaz 🙈 bo ja totalnie nie mogę się stresować 🙄 to nasila podobno plamienia bo organizm się spina i pojawiają się skurcze🥺 za to mam zalecenie picia melisy 🤪
    Zresztą wizyta w wtorek więc tyle chyba wytrzymam 🫣

To jeśli imbir Cie odstrasza to odpuść, nic na siłę😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 20:23

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa - myślę że kalkulator dobrze policzył i może być 40h 😘 udało się coś z lekarzem? Były jeszcze plamienia?

Podziwiam Was Dziewczyny! I rozumiem stres, jeśli wcześniej zdarzyły się poronienia albo cp, naprawdę jesteście dzielne!

Patisonek - tak w pierwszym momencie pomyślałam sobie głupio, że chciałabym sobie poleżeć 🙈 w pierwszej ciąży przeleżałam cały miesiąc. Generalnie chciało mi się spać cały dzień i nie miałam siły i chwilę też miałam taki nakaz 🙂 i szczerze najgorsze jest takie czekanie...nie da się tego przeskoczyć. Niestety, teraz to taki najtrudniejszy moment, bo trzeba przeczekać... potem zawsze można kupić detektor tętna, czuć ruchy itd. A ten początek jest mega trudny... Także w sumie się cieszę że mi ten czas szybko mija 😄 ale wiem Kochana że dla Ciebie to musi być bardzo męczące... Mam nadzieję że we wtorek będzie wszystko okej i da Ci to chwilę wytchnienia.

Co do pomocy przy Małym, niestety babcie pracują i nie mieszkają w naszym mieście. Teraz akurat fajnie w sumie wyszło że teściowa wzięła urlop i tak wpadła na kilka dni 🙂 jednak mąż pojedzie na jeden dzień, bez nocki, także ufff... No i też szybko mi dziś przeszły te mdłości, takze liczę że się jakoś ułoży. Do mojej mamy mam godzinę więc faktycznie jak będzie kiepsko to będę do niej jechać. Ona pracuje ale dziadkowie mieszkają na drugim piętrze. Moze nie są w stanie zająć się malutkim na sto procent ale zawsze to dodatkowa para oczu. No i też w domu rodzinnym mam wielki ogród więc odpadnie mi bieganie po całym mieście żeby się malutki wyszalal 🙂

Kochane, jeszcze mnie nie ma na pierwszej stronie 🙂 widziałam to na innych wątkach ale podpowiedzieć co chcecie żeby widniało na pierwszej stronie? ❤️

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, chyba na ten moment możemy wpisac daty naszych pierwszych wizyt, a po wizycie informację że mamy już serduszko 💕

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Karlaa - myślę że kalkulator dobrze policzył i może być 40h 😘 udało się coś z lekarzem? Były jeszcze plamienia?

Podziwiam Was Dziewczyny! I rozumiem stres, jeśli wcześniej zdarzyły się poronienia albo cp, naprawdę jesteście dzielne!

Patisonek - tak w pierwszym momencie pomyślałam sobie głupio, że chciałabym sobie poleżeć 🙈 w pierwszej ciąży przeleżałam cały miesiąc. Generalnie chciało mi się spać cały dzień i nie miałam siły i chwilę też miałam taki nakaz 🙂 i szczerze najgorsze jest takie czekanie...nie da się tego przeskoczyć. Niestety, teraz to taki najtrudniejszy moment, bo trzeba przeczekać... potem zawsze można kupić detektor tętna, czuć ruchy itd. A ten początek jest mega trudny... Także w sumie się cieszę że mi ten czas szybko mija 😄 ale wiem Kochana że dla Ciebie to musi być bardzo męczące... Mam nadzieję że we wtorek będzie wszystko okej i da Ci to chwilę wytchnienia.

Co do pomocy przy Małym, niestety babcie pracują i nie mieszkają w naszym mieście. Teraz akurat fajnie w sumie wyszło że teściowa wzięła urlop i tak wpadła na kilka dni 🙂 jednak mąż pojedzie na jeden dzień, bez nocki, także ufff... No i też szybko mi dziś przeszły te mdłości, takze liczę że się jakoś ułoży. Do mojej mamy mam godzinę więc faktycznie jak będzie kiepsko to będę do niej jechać. Ona pracuje ale dziadkowie mieszkają na drugim piętrze. Moze nie są w stanie zająć się malutkim na sto procent ale zawsze to dodatkowa para oczu. No i też w domu rodzinnym mam wielki ogród więc odpadnie mi bieganie po całym mieście żeby się malutki wyszalal 🙂

Kochane, jeszcze mnie nie ma na pierwszej stronie 🙂 widziałam to na innych wątkach ale podpowiedzieć co chcecie żeby widniało na pierwszej stronie? ❤️

Oj uwierz mi że przywiązanie do łóżka wcale nie jest fajne, zwłaszcza że mogę wstać tylko do łazienki i na posiłki I nic więcej więc oszaleć można. Kręgosłup do tyłka mi zaczyna już przyrastać, nie wiem jak leżeć żeby przyniosło to ulgę. Zmieniam pozycje ale mimo wszystko 🙈 Oj mi też ciągle chce się spać i drzemię w ciągu dnia, dziś męczą mnie lekkie mdłości i strasznie piersi ciagną. Oszaleć można chwilami 🙈 lekarz trzyma rękę na pulsie bo dopytywał dziś jak sytuacja więc miło z jego strony że interesuje się w wolny dzień. Te początki są strasznie trudne uwierz zwłaszcza że ma się za sobą poronienia 🥺 niestety podejrzewam że w wtorek dostanę kolejne zalecenia co do leżenia bo już poprzednio mi lekarz powiedział że poleżymy dopóki plamienia nie ustaną na razie dowizyty później zobaczymy. Wszystko zależy jak to się dalej potoczy.. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i też pozytywnie staram się myśleć mimo wszystko ❤️

Na ten moment chyba warto by było wpisać daty wizyt 😘

Co do pomocy dziadków to myślę że jeśli będziesz potrzebowała pomocy to zawsze coś przeorganizują i pomogą 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 21:25

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek to jak wizyta we wtorek to nawet lepiej bo lekarz zbada i będziesz spokojniejsza 😊. Współczuję,że musisz leżeć ale wiadomo czego się nie robi dla naszych kropeczek ♥️.

KarolinaK myślę,że tak jak Nowa_Ola pisze póki co terminy wizyt są spoko. Z późniejszym czasem można dodać terminy porodów i płeć. Ale to na spokojnie bo do tego daleka droga jeszcze. Dziewczyny może usuną swoje wpisy z pierwszej strony żebyś trafiła wyżej. Bo póki co jesteś na drugiej stronie.

Jeśli pracujesz zdalnie to fajną masz opcję,że możesz do rodziców jechać. Ja mam bardzo blisko rodziców ale za bardzo nie chcą się zajmować Małym.

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, to w sumie trochę słabo z ich strony, że nie chcą się zajmować Małym, zawsze miałabyś jakąś pomoc.. :/

Dziewczyny, ja pracuję w szkole, jestem nauczycielką. Obawiam się, że lekarz będzie chciał mnie bardzo szybko wysłać na l4 i nie wiem jak dyrekcja na to zareaguje. Uczę od roku, więc niedługo, dlatego łapię wszystkie infekcje od dzieciaków 🫣 co dwa miesiące jestem chora i tak od roku. Moja kumpela, która pracuje w przedszkolu, dostała l4 już w 6+6, na pierwszej wizycie. Bardzo chciałabym wrócić do tej placówki później, dlatego z jednej strony chciałabym chociaż semestr dokończyć (do 1.02), a z drugiej strony najważniejszy jest maluszek.. i już sama nie wiem.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Margo, to w sumie trochę słabo z ich strony, że nie chcą się zajmować Małym, zawsze miałabyś jakąś pomoc.. :/

Dziewczyny, ja pracuję w szkole, jestem nauczycielką. Obawiam się, że lekarz będzie chciał mnie bardzo szybko wysłać na l4 i nie wiem jak dyrekcja na to zareaguje. Uczę od roku, więc niedługo, dlatego łapię wszystkie infekcje od dzieciaków 🫣 co dwa miesiące jestem chora i tak od roku. Moja kumpela, która pracuje w przedszkolu, dostała l4 już w 6+6, na pierwszej wizycie. Bardzo chciałabym wrócić do tej placówki później, dlatego z jednej strony chciałabym chociaż semestr dokończyć (do 1.02), a z drugiej strony najważniejszy jest maluszek.. i już sama nie wiem.
    Też pracuje w szkole i w życiu bym nie pomyślała żeby przełożyć swoje dobro nad dobro innych i ich opinie... serio uważam że nie warto, a jak zostaniesz to nawet nie licz na dziękuję ☺️ wykorzystają cię do końca... więc dbaj o swój interes🤱☺️

Starania od : 10.2021
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Też pracuje w szkole i w życiu bym nie pomyślała żeby przełożyć swoje dobro nad dobro innych i ich opinie... serio uważam że nie warto, a jak zostaniesz to nawet nie licz na dziękuję ☺️ wykorzystają cię do końca... więc dbaj o swój interes🤱☺️

Oczywiście, że tak, masz rację. Trochę tak zabrzmiał mój post, ale chodziło mi o to, że jeśli będę się dobrze czuła, to nadal są zagrożenia w postaci wszechobecnych zarazków. Jeśli pracujesz w szkole to sama dobrze wiesz jak to wygląda, kiedy dzieciak przychodzi do biurka, kaszle i kicha na Ciebie i mówi, że jest chory ale mama kazała iść do szkoły :/ porozmawiam z lekarzem 12.10 i zobaczę co z tego będzie, dziękuję 😘 Okruszek jest teraz najważniejszy ☺️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiecie co? Bylam w piątek na kontroli u pani ginekolożki i powiedziała że ja w ogóle nie byłam w ciąży. Ale skąd się wzięły moje wyniki bety w takiej sytuacji? Ja już nic nie rozumiem, niewiem czy straciłam wczesną ciążę czy nie, może to była ciąża urojona i przez to hormony mi wzrosły i testy były pozytywne, nie mam pojęcia i niewiem co o tym myśleć 😔

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Kochane wiecie co? Bylam w piątek na kontroli u pani ginekolożki i powiedziała że ja w ogóle nie byłam w ciąży. Ale skąd się wzięły moje wyniki bety w takiej sytuacji? Ja już nic nie rozumiem, niewiem czy straciłam wczesną ciążę czy nie, może to była ciąża urojona i przez to hormony mi wzrosły i testy były pozytywne, nie mam pojęcia i niewiem co o tym myśleć 😔

Karolina, a przypomnij mi, bo nie kojarze, jaki miałaś wynik bety? Pozytywna beta z krwi wskazuje ciążę. Jeśli spadła i przyszło krwawienie tzn, że zarodek mógł się nie zagnieździć lub zostać odrzucony i doszło do ciąży biochemicznej. Zbadaj sobie progesteron, u mnie to był właśnie główny problem.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo jakoś muszę dać radę z tym leżeniem. Byle tylko pomogło i z maluchem było wszystko dobrze ❤️

Nowa_Ola co do zwolnienia to też mnie lekarz postawił w nie zbyt komfortowej sytuacji po poniedziałkowej becie oznajmił mi że on nie wyraża zgody żebym ja chodziła do pracy i L4 od wtorku bo moja ciąża że względu na wcześniejsze poronienia jest z góry ciążą podwyższonego ryzyka i bez dyskusji L4 🙈 ciężko mi było powiadomić pracodawcę z dnia na dzień że szykuje się u mnie dłuższe zwolnienie gdyż zaszłam w ciążę ale z drugiej strony trzeba patrzeć na swoją sytuację i to jak długo walczymy o to szczęście. A wiem ze w pracy nikt nam nie podziękuję za poświęcenie a wręcz jeszcze będą to wykorzystywać. Rób tak żeby Tobie było dobrze i żebyś Ty czuła się komfortowo. Pomyśl dla kogo to robisz i o co tak dlugo walczyłaś❤️ pracę zawsze można zmienić.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Margo jakoś muszę dać radę z tym leżeniem. Byle tylko pomogło i z maluchem było wszystko dobrze ❤️

Nowa_Ola co do zwolnienia to też mnie lekarz postawił w nie zbyt komfortowej sytuacji po poniedziałkowej becie oznajmił mi że on nie wyraża zgody żebym ja chodziła do pracy i L4 od wtorku bo moja ciąża że względu na wcześniejsze poronienia jest z góry ciążą podwyższonego ryzyka i bez dyskusji L4 🙈 ciężko mi było powiadomić pracodawcę z dnia na dzień że szykuje się u mnie dłuższe zwolnienie gdyż zaszłam w ciążę ale z drugiej strony trzeba patrzeć na swoją sytuację i to jak długo walczymy o to szczęście. A wiem ze w pracy nikt nam nie podziękuję za poświęcenie a wręcz jeszcze będą to wykorzystywać. Rób tak żeby Tobie było dobrze i żebyś Ty czuła się komfortowo. Pomyśl dla kogo to robisz i o co tak dlugo walczyłaś❤️ pracę zawsze można zmienić.

Kochana u Ciebie to l4 obowiązkowo, musisz leżeć i odpoczywać dla Kropeczka 😘 to w ogóle nie ma dyskusji! Pracę zawsze można znaleźć, akurat nauczyciele są poszukiwani, więc i ja w razie co po prostu zmienię placówkę ☺️ dzięki dziewczyny, posłucham się lekarza, jeśli powie, że l4, to nie będę dyskutować. Maleństwo jest teraz najważniejsze, nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało.. a tak naprawdę za te dwa lata nikt nie będzie pamiętał czy poszłam na l4 w październiku, grudniu czy lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 23:12

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola jejku jak ja rozumiem Twoje dylematy ❤️ oczywiście najważniejszy jest Kropeczek, ale prawda jest taka że nie jest to wszystko łatwo pogodzić 🤷 ja nie szłam na L4, ale mam specyficzną sytuację i taki wolny zawód 🙂 i już się stresuje jak to powiem 😨 moja koleżanka która jest lekarzem się śmiała że dla niej poród był lepszy niż pójście do szefa na specjalizacji i powiedzenie że jest w ciąży 😨

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tak jak pisze Nowa_Ola. Głupio lekarz powiedział ...jeśli była beta to była ciąża, tylko niestety być może biochemiczna...

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kochana u Ciebie to l4 obowiązkowo, musisz leżeć i odpoczywać dla Kropeczka 😘 to w ogóle nie ma dyskusji! Pracę zawsze można znaleźć, akurat nauczyciele są poszukiwani, więc i ja w razie co po prostu zmienię placówkę ☺️ dzięki dziewczyny, posłucham się lekarza, jeśli powie, że l4, to nie będę dyskutować. Maleństwo jest teraz najważniejsze, nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało.. a tak naprawdę za te dwa lata nikt nie będzie pamiętał czy poszłam na l4 w październiku, grudniu czy lutym.

Leżę kochana i nie dyskutuję 🙈 nie mam zbytnio wyjścia 🤣 pracą się słoneczko nie przejmuj teraz. Teraz najważniejsza jesteś Ty i kropeczek ❤️ rób co dobre jest dla Was 😘

Miłego dnia laseczki 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 08:04

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, właśnie ja szukałam cuda w internecie żeby się czegokolwiek dowiedzieć i odpowiedzieć na nurtująca pytania w mojej głowie, w szpitalu mi powiedzieli ze może to była ciąża pozamaciczna weic no niestety ale lepiej że tak to się stało i nie musiałam sama ingerować dalej. Betę miałam w poniedziałek po krwawieniu 2.5 a we wtorek 1.1 wiem że niska ale noeweim jak było np w w niedzielę zanim to się wydarzyło, niestety nigdy się nie dowiem jak naprawdę było i można mieć tylko przypuszczenia ale uważam że to nie nie był zwykły okres bo całkiem inaczej się czułam i inaczej to wszystko wyglądało. Dziękuję kochane za wsparcie, trzeba żyć dalej😘

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK, dobrze, że na ten moment masz taką pracę, a resztą się nie przejmuj 😘

Patisonek, dziękuję 😘 będzie dobrze i mam nadzieję, że już niedługo wstaniesz z łóżka 💕

KarolinaJ, ja przy jednej biochemicznej wyłapałam betę 5, a progesteron 4, dlatego z lekarzem włączyliśmy progesteron. To było na koniec lipca, na koniec września zobaczyłam ⏸️, więc może warto abyś w kolejnym cyklu zbadała sobie progesteron 7 dni po owulacji 😘

Miłego poniedziałku ❤️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    weekend mnie kompletnie pochłonął, ale 3 dni przerwy to zbyt wiele żeby teraz nadrobić i każdej odpisać :o

u mnie... wielkie cycki, wrażliwe sutki, nie umiem nosić biustonosza :( zatwardzenie od 3 dni, od środy codziennie po pracy muszę chociaż 40 minut się przespać :D a w nocy nie umiem spać.. mam problem z zaśnięciem i budzę się o 4, 5.. różnie. Kłują mnie jajniki, czasem.
    a poza tym świetnie! nie mogę doczekać się wizyty... jak już zobaczymy co tam się kryje to będziemy spokojniejsi.

Witam wszystkie nowe mamusie :)

KarolinaK - gratuluję Szefostwa! :*

Jeżeli chodzi o ten progesteron - ja w końcu nie robiłam już nic więcej, nie chcę się stresować. Gdzieś wyczytałam, że jak temperatura się utrzymuje ładnie i wysoko to jest okej więc z przyzwyczajenia mam nastawiony ten budzik na 6 i mierzę codziennie i jest wysoko. To mnie uspokaja.

KarolinaJ0702 - tak niskie wyniki bety bardzo często świadczą o biochemach i jak robi się "za wcześnie" to się wyłapuje i potem jest przykro :(

Te które mają odpoczywać niech odpoczywają, warto się przemęczyć, fajna książka, serial i jakoś ten czas zleci :D

m: 32l, fertistim, omega3
    r: 34l fertistim
    zaczynamy: 09/23
    23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
    11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i <3
    malutki krwiaczek :( brak widocznego ciałka :(
    duphaston...
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa jak sytuacja?

KarolinaK jak się czujesz? Mam nadzieję że przeziębienie dalej Cię nie rozkłada i dziś już jest lepiej 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 09:59

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ