We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMałaMi* wrote:Glukoza na czczo u mnie 96, po 1h 145.7 a po 2h 137.2
Insulina na czczo 10.13, po 1h 59.75 a po 2h 76.13.
Lekarz powiedział ze insuline niepotrzebnie robiłam 3pkt bo wystarczy tylko ta na czczo.. No ale co lekarz to inna opinia 🤷🏻♀️ dostałam Glucophage 500 2x1. Więc zobaczymy. Mam starac sie jesc z niskim IG i włączyć dużo aktywności fizycznej. Robiąc porządki znalazłam wyniki z lutego. Tam glukoza na czczo byla 90. Więc coś złego sie podziało u mnie z nia niestety
Robilam tez TSH. 3tyg temu bylo 2.99 a teraz jest 2.29 więc spadło po Euthyrox. W październiku wybieram sie do endo wiec może poradzi cos więcej na to -
Anciaancia wrote:Moj gin odpisał, mam jutro wizytę o 17.
Doradźcie proszę, robić te badania czy się wstrzymać narazie i z nim pogadać najpierw? Co myślicie?☹️ -
Czytoto wrote:A zdążysz wgle odebrać wyniki na tą wizytę jak zrobisz rano?🙂
Jeśli wyniki z tego badania są w ten sam dzień to tak, bo zwykle koło 13/14 już się na stronce pojawiają
Wiecie może czy to jest ten typ badań ze wynik jest tego samego dnia?🤔Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
MojaMałaBlondyneczko wrote:No jakoś tak w weekend chociaż ja jestem ostatnio totalnie rozregulowana 😀
Narazie idziemy na długi spacer przewietrzyć głowy i za dużo nie myśleć ,😉 -
Dziewczyny Was nadrobić po całym dniu to szaleństwo 😁😁 ale udało się. Wczoraj byłam z mężem u androloga.Zwiększył dawkę stymulacji i zobaczymy czy za niecałe 3 mce się poprawią. Do tego czasu raczej odpuścimy podejścia do iui, bo nie dam rady znowu przechodzić przez to samo. Może za 2 miesiące powtórzymy wyniki i jak będą lepsze to wtedy próba. Także tyle wieści u mnie, byłam na kontroli u dietetyk, naładowała mnie dobra energia i motywacja do działania i walki o siebie
Także ja od jutra wracam na dobre tory diety i treningu, kto ze mną?
Britta, Marti1984, Sparky, Namisa, milam lubią tę wiadomość
-
KaJa wrote:A ja już trening mam za sobą😁 zaczynam bardzo powoli ale endorfinki są i jest super. Strasznie sie zasiedziałam przez to że wszystko zdalnie 🙈 i mam cel żeby zrobić szpagat 😜 kiedyś umiałam ale to było tak dawnoo😂 dziele sie endorfinkami z wami🧘♀️🤸♀️
Oj ja lubię takie endorfinki ❤️ na siłkę się nie nadaję, bo mi się nudzi. Biegać nie lubię, bo nie widzę celu i gdzie tu fun? Właśnie wracam z godziny zumby, gdzie się wykończyłam fizycznie jadąc na pół gwizdka i z godziny latino, gdzie się wykonczylam psychicznie technikami tanecznymi 🤦♀️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 00:20
Mel11 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Ładniutki progesteron 😊
Marti1984 lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Dziewczyny Was nadrobić po całym dniu to szaleństwo 😁😁 ale udało się. Wczoraj byłam z mężem u androloga.Zwiększył dawkę stymulacji i zobaczymy czy za niecałe 3 mce się poprawią. Do tego czasu raczej odpuścimy podejścia do iui, bo nie dam rady znowu przechodzić przez to samo. Może za 2 miesiące powtórzymy wyniki i jak będą lepsze to wtedy próba. Także tyle wieści u mnie, byłam na kontroli u dietetyk, naładowała mnie dobra energia i motywacja do działania i walki o siebie
Także ja od jutra wracam na dobre tory diety i treningu, kto ze mną?
Jaaa!
Dzisiaj już nawet zaczęłam i ugotowałam zdrowy wege bigoschoć na co dzień z mężem nie jesteśmy weganami, to takie jedzonko jest baaardzo pyszne
A z treningami gorzej... Ale wędrowanie i spacery będę uskuteczniać. Na razie jednak niedaleko mojego mieszkania dniem i nocą oczyszczają staw, który jest zatruty chemikaliami od 50 lat. Śmierdzi tak strasznie, że nie da się nigdzie wyjść ani otworzyć okien. Podejrzewam, że rewitalizują ten staw odparowując chemikalia w powietrze( Także... Pospaceruję, jak to szaleństwo się skończy...
Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Anciaancia wrote:Moj gin odpisał, mam jutro wizytę o 17.
Doradźcie proszę, robić te badania czy się wstrzymać narazie i z nim pogadać najpierw? Co myślicie?☹️
Jeśli jeszcze nie badałas tych hormonów to możesz zrobić lh fsh prolaktyna estradiol tsh to takie podstawy zawsze warto od tego zaczac. Tylko nie wiem czy wszystkie wyniki będą jutro. -
Czytoto wrote:Ładniutki progesteron 😊
Poziom progesteronu rokuje ✊Marti1984 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
To u mnie tak:
- dieta z niskim IG
- clo 3-5 dc
- luteina 3-12 dpo
Moje jajniki od porodu śpią, myślicie że to je obudzi? -
nick nieaktualny
-
BuBu90 wrote:Poziom progesteronu rokuje ✊
Trzymaj, trzymaj, niech rokuje dobrze...BuBu90 lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Jeśli jeszcze nie badałas tych hormonów to możesz zrobić lh fsh prolaktyna estradiol tsh to takie podstawy zawsze warto od tego zaczac. Tylko nie wiem czy wszystkie wyniki będą jutro.
Tsh robię regularnie ze względu na hashimoto i ostatnimi czasy mam bardzo dobre wyniki w granicach 1-1,5
Prolaktyna robiłam ale rok temu i była w normie, a LH i FSH tez robiłam jakiś czas temu, ale wtedy brałam jeszcze anty i nie wiem czy to w ogóle miało sens…
Ogólnie to nie panikuje bo to dopiero 3 cs ale martwią mnie te testy owu, które się zabarwiły już na początku cyklu🙄
A czy jak zrobię cały pakiet hormonalny to cześć wyników może być później niż tego samego dnia a cześć dostanę jutro, czy wszystko w późniejszym terminie?
Cały panel wyjdzie mnie taniej, ale fajnie jakbym choć cześć wyników miała na jutrzejsza wizytę🙄Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
Anciaancia wrote:Tsh robię regularnie ze względu na hashimoto i ostatnimi czasy mam bardzo dobre wyniki w granicach 1-1,5
Prolaktyna robiłam ale rok temu i była w normie, a LH i FSH tez robiłam jakiś czas temu, ale wtedy brałam jeszcze anty i nie wiem czy to w ogóle miało sens…
Ogólnie to nie panikuje bo to dopiero 3 cs ale martwią mnie te testy owu, które się zabarwiły już na początku cyklu🙄
A czy jak zrobię cały pakiet hormonalny to cześć wyników może być później niż tego samego dnia a cześć dostanę jutro, czy wszystko w późniejszym terminie?
Cały panel wyjdzie mnie taniej, ale fajnie jakbym choć cześć wyników miała na jutrzejsza wizytę🙄 -
Czytoto wrote:Ja robiłam ostatnio pakiet hormonalny z diagnostyki, pobranie miałam w sobotę, to wysłali w poniedziałek i we wtorek miałam wyniki☺️ jak się robi w tym samym miejscu co badają to jest szybciej bo nie ma tej wysyłki 🙂 ale wyniki są częściowo, co wstukają to się pojawia a co nie zdążą to jest napisane ze w realizacji czy coś. Najdłużej czekałam na SHBG i dheas, bo jakoś wieczorem dopiero były 🙂
W którym dniu cyklu najlepiej wykonać te badania? U mnie jutro będzie 5dc będzie Ok?
Tak w ogóle dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi, rady i wskazówki.❤️Trochę mi głupio bo cały czas zadaje tu jakieś pytania, a sama nie jestem w stanie pomóc w niczym, krótko siedzę w temacie…☹️🤷🏼♀️Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
Marti1984 wrote:
Piękny wynik❤Marti1984 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️