We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie13 wrote:Cześć Dziewczyny! Często Was „podglądam”, rzadko się udzielam w wątkach miesięcznych bo nie testuje gdyż moja miesiączka jest punktualnie lub nawet kilka dni wcześniej tak jak w ostatnim cyklu. I teraz juz trochę brakuje mi sił na to wszystko… może to ta jesień w lecie 🤷🏼♀️
Trzymam kciuki za wszystkie, każda droga prowadzi do celu. Oby posypały się ⏸ we wrześniu! 😊
Nawet jeśli nie testujesz to możesz sie udzielać. Jest nas tu sporo nietestujących choćby ja z mega długimi cyklami🙈 także zachęcam do pisania mimo wszystko😊 zawsze coś poradzimy i wysłuchamy 😊Annie13, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hania, czekamy bo musisz wyrównać statystyki 😂24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:To jeśli krótko sie staracie to na razie daj sobie jeszcze troche czasu. Chyba, że czujesz potrzebe dalszej diagnostyki to oczywiście rób😊 ja myślę, że tak po pół roku można zbadać te rzeczy z 1 etapu (na pierwszej stronie wątku masz te badania)
Trzymam kciuki żeby szybko zaskoczyło😊
A jak dla mnie to ja zbadalabym już teraz. Sama żałuję, że tak długo zwlekałam bo gdybym podeszła do tych wszystkich badań wcześniej to nie traciłabym tyle czasu i moze juz bylabym w ciąży
Jak dla mnie warto zacząć wcześniej i nawet nie ma co czekać. A im wcześniej sie cos wykryje tym szybciej można to wyleczyć -
abrakadabra wrote:A jak dla mnie to ja zbadalabym już teraz. Sama żałuję, że tak długo zwlekałam bo gdybym podeszła do tych wszystkich badań wcześniej to nie traciłabym tyle czasu i moze juz bylabym w ciąży
Jak dla mnie warto zacząć wcześniej i nawet nie ma co czekać. A im wcześniej sie cos wykryje tym szybciej można to wyleczyćabrakadabra, Magdaalena91 lubią tę wiadomość
2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊
👰-24 PCOS? IO
Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
4lata po 👰🤵
👫+🐕 -
abrakadabra wrote:A jak dla mnie to ja zbadalabym już teraz. Sama żałuję, że tak długo zwlekałam bo gdybym podeszła do tych wszystkich badań wcześniej to nie traciłabym tyle czasu i moze juz bylabym w ciąży
Jak dla mnie warto zacząć wcześniej i nawet nie ma co czekać. A im wcześniej sie cos wykryje tym szybciej można to wyleczyć
Zgadzam sie z tym dlatego ja też szybko zaczęłam badania. W sumie miałam zacząć od razu też ze względu na te długie cykle i brak owu ale wyszła ciąża i nie zdążyłam wiec dopiero po poronieniu zaczęłam. Jeśli są jakieś nieprawidłowe cykle to jasne że trzeba szybko zacząć sie badać bo troche to zajmuje (i wyjmuje pieniędzy z portfela) ale jeśli cykle są w porządku to można chwile poczekać. Wszystko zależy od danej osoby i tego co czuje. Na pewno nie pochwalam decyzji lekarzy, że po roku jak sie nie uda to dopiero diagnostyka..Babulka lubi tę wiadomość
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Powiem Wam, że pije kawe i coś mi do gardła podchodzi i już sie zaczęłam nakręcać😂 bosze jakie to głupie😂🙈 ale fakt coś mi nie idzie ta kawa a jestem kawowym pijakiem 😜
Ancalime, Babulka, Vivian, Zagadka919, Olenkaa, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:To jeśli krótko sie staracie to na razie daj sobie jeszcze troche czasu. Chyba, że czujesz potrzebe dalszej diagnostyki to oczywiście rób😊 ja myślę, że tak po pół roku można zbadać te rzeczy z 1 etapu (na pierwszej stronie wątku masz te badania)
Trzymam kciuki żeby szybko zaskoczyło😊
A powiedz jak to jest z tym monitoringiem i staraniami? Ten żel nie wpływa jakoś destrukcyjnie na plemniki? 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
KaJa wrote:Powiem Wam, że pije kawe i coś mi do gardła podchodzi i już sie zaczęłam nakręcać😂 bosze jakie to głupie😂🙈 ale fakt coś mi nie idzie ta kawa a jestem kawowym pijakiem 😜
Ooo brzmi jak dobry znak 😅😅KaJa lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Nawet jeśli nie testujesz to możesz sie udzielać. Jest nas tu sporo nietestujących choćby ja z mega długimi cyklami🙈 także zachęcam do pisania mimo wszystko😊 zawsze coś poradzimy i wysłuchamy 😊
Dzięki KaJa 😘
Ja tez uważam, ze nie warto czekać tak jak mówią, ja czekałam ten „magiczny rok”, trochę tez przeszkodziła pandemia ale zanim porobiliśmy badania itd to minęło już 1,5 roku od decyzji o rozpoczęciu starań…
Tez żałuje ze czekaliśmy. 😉KaJa lubi tę wiadomość
'92 👩
czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳
"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..." -
Jak dla mnie warto zacząć wcześniej i nawet nie ma co czekać. A im wcześniej sie cos wykryje tym szybciej można to wyleczyć
Tarczycę badałam ostatnio i ok, tak samo podstawowe badania ferrytyna itp, badanie ginekologiczne, cyto.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dzięki dziewczyny. Ja jeszcze przed pracą jadę wybrać farby do nowego mieszkania ale 1.09 i korki jak się masz!
Ja muszę kupić testy, chyba wezmę facelle żeby porównać, ale tez jakiś inny żeby zweryfikować.
Co polecacie? Te paskowe?
Na pewno pink odpada bo mnie oszukał.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Babulka wrote:Dziękuję 🥰 właśnie chyba zrobię chociaz ze 2 razy usg, prolaktyne i progesteron zeby chociaz mieć podstawy sądzić, że jest o co się starać, bo mam już 34 lata, w kwietniu skończyłam karmić a dopiero od lutego mam cykle po ciąży (14 mcy po porodzie nie miałam okresu a macierzyństwo mnie bardzo mocno wyczerpało fizycznie). Więc może coś tam nie styka po tym wszystkim.
A powiedz jak to jest z tym monitoringiem i staraniami? Ten żel nie wpływa jakoś destrukcyjnie na plemniki? 🤔
Z tym żelem to nie wiem ale nie sądze bo wiele dziewczyn chodzi na monitoringi i później okazuje sie, że ciąża jest😁 nie ma też co wariować za bardzo i uważać na wszystko. Część kobiet rezygnuje z alkoholu, kawy podczas starań a ja uważam że nie ma co przesadzać i trzeba żyć normalnie. Oczywiście to moje zdanie i każda robi jak uważa😊
Myślę, że Twój organizm też potrzebuje czasu po porodzie i karmieniu ale zbadaj sobie podstawowe hormony 😊 ogólnie to chyba takie badania powinno sie zrobić po 3 cyklach a już chyba te 3 miałaś od lutego? Chodzi o to, że wtedy są bardziej wiarygodne podobno. To tak samo jak po poronieniu. Lekarz kazał mi odczekać te trzy cykle i dopiero sie zbadać24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Babulka wrote:No właśnie. Myślisz, że monitoring, prolaktyna i progesteron są ok na początek czy jeszcze coś dorzucić?
Tarczycę badałam ostatnio i ok, tak samo podstawowe badania ferrytyna itp, badanie ginekologiczne, cyto.
Tak jak najbardziej ok, jeszcze dodaj glukozę i insuline nawet na czczo tylko na razie, plus dorzucilabym z tarczycy przeciwciała jeśli nie robiłaś ichWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 08:45
KaJa, Babulka lubią tę wiadomość
-
_Hania wrote:Dzięki dziewczyny. Ja jeszcze przed pracą jadę wybrać farby do nowego mieszkania ale 1.09 i korki jak się masz!
Ja muszę kupić testy, chyba wezmę facelle żeby porównać, ale tez jakiś inny żeby zweryfikować.
Na pewno pink odpada bo mnie oszukał.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
_Hania wrote:Dzięki dziewczyny. Ja jeszcze przed pracą jadę wybrać farby do nowego mieszkania ale 1.09 i korki jak się masz!
Na pewno pink odpada bo mnie oszukał.
Mozesz nord test albo właśnie te z apteki doz one sa też wporzadku. Albo wez tez te facelle paskoweMargolciaa lubi tę wiadomość
-
Te facelle z okienkiem są do 🍑 te tańsze zwykłe paskowe nigdy mi nie pokazały nawet fabrycznej więc możesz z nimi spróbować. Choć i tak bym uważała na oszustów😂24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Z tym żelem to nie wiem ale nie sądze bo wiele dziewczyn chodzi na monitoringi i później okazuje sie, że ciąża jest😁 nie ma też co wariować za bardzo i uważać na wszystko. Część kobiet rezygnuje z alkoholu, kawy podczas starań a ja uważam że nie ma co przesadzać i trzeba żyć normalnie. Oczywiście to moje zdanie i każda robi jak uważa😊
Myślę, że Twój organizm też potrzebuje czasu po porodzie i karmieniu ale zbadaj sobie podstawowe hormony 😊 ogólnie to chyba takie badania powinno sie zrobić po 3 cyklach a już chyba te 3 miałaś od lutego? Chodzi o to, że wtedy są bardziej wiarygodne podobno. To tak samo jak po poronieniu. Lekarz kazał mi odczekać te trzy cykle i dopiero sie zbadać
Masz rację nie ma co świrować, ja kawę też normalnie piję, alko w 1 połowie cyklu dla własnego spokoju jedynie.KaJa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Tak, mam normalnie cykle 24-29 dni od czasu jak dostałam okres. Dopiero w tym mierzyłam temperaturę i zobaczyłam że jakoś wcześnie owulacja i długa faza lutealna. W poprzednim nic nie mierzyłam ale na odczucia w ogóle nie zauważyłam owulacji
Masz rację nie ma co świrować, ja kawę też normalnie piję, alko w 1 połowie cyklu dla własnego spokoju jedynie.
Długa faza lutealna też może być twoją normą. Któraś z dziewczyn tutaj ma normalnie 16 dni i może też tak masz. Skoro mierzysz temp dopiero jeden cykl to też nie ma co wyrokować. Dopiero po kilku cyklach możesz zobaczyć jakieś prawidłowości dla swojego organizmu😊 a gdzie mierzysz temperature?24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️