Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
Odpowiedz

We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶

Oceń ten wątek:
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 15:48

• Aga1405 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! :) witam się we wrześniowym wątku :) proszę o wpisanie na 5.09. Jak każda z nas liczę, ze tym razem się w końcu uda. Biorę euthyrox, bromergon, ovarin, wit D i E. Pierwszy raz w tym cyklu miałam prawdziwy śluz płodny 🙈 testy owulacyjne idealnie pokazały owulacje. Syn przebywał na wakacjach u babci także nadzieja jest ogromna..
    czy któraś z was również bierze ovarin ? Jak się po nim czujecie ? Mnie w tym cyklu wyszedł .. TRĄDZIK ! na czole.. Boże nie miałam go od gimnazjum.. zastanawiam się czy to nie przez te tabletki ? 🙈

KaJa, blick3 lubią tę wiadomość

• MałaMi* Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakis gorszy dzień... 😞 pogoda nie nastraja optymizmem. Od 3 dni non stop pada. W pracy od rana same problemy, kawa mi nawet nie smakowala, musiałam ja wylać. 🙈niby sie rozkręca ale jednak nie. Od 2 dni plamienia.. Chciałabym juz zacząć nowy cykl a tu nic.. Czuje sie jakos przytłoczona juz wszystkim..
    Wybaczcie żali post, ale musiałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 09:35

2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
    19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
    22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
    24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
    28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
    14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
    13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
    09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
    01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
    16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
    Cudzie trwaj! 🥰😊
    👰-24 PCOS? IO
    Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
    🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
    4lata po 👰🤵
    👫+🐕
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Długa faza lutealna też może być twoją normą. Któraś z dziewczyn tutaj ma normalnie 16 dni i może też tak masz. Skoro mierzysz temp dopiero jeden cykl to też nie ma co wyrokować. Dopiero po kilku cyklach możesz zobaczyć jakieś prawidłowości dla swojego organizmu😊 a gdzie mierzysz temperature?
    Przed porodem miałam tak bardziej 10 dni i w ogóle problemy z prolaktyna w młodości, wiec nastawialam sie na leczenie niepłodności więc wyobraź sobie moja mine jak wysikalam dwie kreski za 1 razem. Każdej z Was tego z całego serca życzę ❤
    A po porodzie cykl mi się skrócił. Karmienie mnie mocno zmęczyło, mocno schudłam, do tego high need baby i naprawdę organizm się wycienczyl 😁 Także mogło coś się przestawić.

Zapisałam się do gina do invicty za 8 dni, bo mam nadzieję, że ta @ jednak do jutra przyjdzie. Będę jedyna na tym wątku która prosi o kciuki za @ 😂 Ale trzymajcie. Zrobię sobie podstawowe badania i jak wyjdzie, że owuluję, to dam sobie trochę czasu. Ale coś czuje, ze jak sie zapisalam do tego miejsca to już mnie latwo nie wypuszcza, tam zawsze mozna zbadac jeszcze to i to i to. Kiedyś mnie tak leczyli z hiperprolaktynemii, że gorzej bylo po leczeniu niz przed, i jak rzuciłam to calkiem to nastąpiło magiczne ozdrowienie. Inny lekarz mi powiedział,ze to bylo naciagactwo... No ale zobaczymy co to będzie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Przed porodem miałam tak bardziej 10 dni i w ogóle problemy z prolaktyna w młodości, wiec nastawialam sie na leczenie niepłodności więc wyobraź sobie moja mine jak wysikalam dwie kreski za 1 razem. Każdej z Was tego z całego serca życzę ❤
    A po porodzie cykl mi się skrócił. Karmienie mnie mocno zmęczyło, mocno schudłam, do tego high need baby i naprawdę organizm się wycienczyl 😁 Także mogło coś się przestawić.

Zapisałam się do gina do invicty za 8 dni, bo mam nadzieję, że ta @ jednak do jutra przyjdzie. Będę jedyna na tym wątku która prosi o kciuki za @ 😂 Ale trzymajcie. Zrobię sobie podstawowe badania i jak wyjdzie, że owuluję, to dam sobie trochę czasu. Ale coś czuje, ze jak sie zapisalam do tego miejsca to już mnie latwo nie wypuszcza, tam zawsze mozna zbadac jeszcze to i to i to. Kiedyś mnie tak leczyli z hiperprolaktynemii, że gorzej bylo po leczeniu niz przed, i jak rzuciłam to calkiem to nastąpiło magiczne ozdrowienie. Inny lekarz mi powiedział,ze to bylo naciagactwo... No ale zobaczymy co to będzie.

Ja też już chce @. Dla mnie wystarczy na razie jakby owulacje były🥴 a jeszcze chyba mi sie infekcja przypałetała 🍄 😭 ostatnio to był mój pierwszy objaw ciąży😂 więc może i tym razem hehe ale i tak musze lecieć do gina po tabletki 😑

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • blick3 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Od kilku dni dziwnie się czuję. Miałam robić test w sobotę, ale coś mnie tknęło i rano zrobiłam sikacza ;) Dziś 25dc, a tam blada druga kreska… Jestem w szoku! Ostatni miesiąc starań przed inseminacją - czyżby taki psikus??? Zrobiłam też betę dla pewności, wynik powinien być wieczorem. Nie mogę w to uwierzyć…

https://naforum.zapodaj.net/b426ce64ca4a.jpg.html

KaJa, Grażyna1820, Babulka, Sparky, Wiedźma, Majetta, tylko_czytam, Różowa_90, Vivian, Mel11, Czytoto, Margolciaa, Lexia, Ely, milam, a.ky.ska, Kira, Britta, Olenkaa, MartiWa, Mgdra, Niebieska Gwiazda, Paulina1106 lubią tę wiadomość

dhi443r8hw3j791d.png
    jox6io4pk40vsg83.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Od kilku dni dziwnie się czuję. Miałam robić test w sobotę, ale coś mnie tknęło i rano zrobiłam sikacza ;) Dziś 25dc, a tam blada druga kreska… Jestem w szoku! Ostatni miesiąc starań przed inseminacją - czyżby taki psikus??? Zrobiłam też betę dla pewności, wynik powinien być wieczorem. Nie mogę w to uwierzyć…

Super😍 no i to jest ładne rozpoczęcie miesiąca😁 trzymam kciuki za bete✊

blick3 lubi tę wiadomość

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Ja też już chce @. Dla mnie wystarczy na razie jakby owulacje były🥴 a jeszcze chyba mi sie infekcja przypałetała 🍄 😭 ostatnio to był mój pierwszy objaw ciąży😂 więc może i tym razem hehe ale i tak musze lecieć do gina po tabletki 😑
    Ojej to leć szybko. Ja miałam w ciąży to tragedia była.

A jeszcze co do temp to mierzę w ustach ale ja mam lady compa a on jest przystosowany tylko do pomiaru w ustach. Tylko że ja w nocy często wstaję do córki, na zmianę z mężem, więc mogą być te pomiary zaburzone. Ale akurat te owulacyjne nie były 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:

Wow świetna wiadomość ❤

blick3 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• KaJa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ojej to leć szybko. Ja miałam w ciąży to tragedia była.

A jeszcze co do temp to mierzę w ustach ale ja mam lady compa a on jest przystosowany tylko do pomiaru w ustach. Tylko że ja w nocy często wstaję do córki, na zmianę z mężem, więc mogą być te pomiary zaburzone. Ale akurat te owulacyjne nie były 🤔

Wiem właśnie, że trzeba działać. Na razie mam maść więc z zewnątrz sie smaruje.
    Może lepiej kupić taki typowo owulacyjny termometr i mierzyć w pochwie, wyniki beda bardziej wiarygodne😊

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:

No Oo 01.09 i takie wieści to Ja rozumiem. Domyślam się że to szok ...mamy jednak znajomych którzy dokładnie w cyklu przed inseminacja trafili naturalnie cud swój. Drugi przyszedł już nieco łatwiej. Także po cichutku gratuluję ale czuje że dobry rok małpy nie zobaczysz 💗💖😘

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Wiem właśnie, że trzeba działać. Na razie mam maść więc z zewnątrz sie smaruje.
    Może lepiej kupić taki typowo owulacyjny termometr i mierzyć w pochwie, wyniki beda bardziej wiarygodne😊
    Lady comp jest typowo pod owulację :) w sumie szkoda mi kasy na następny, szczególnie, że znowu szykują się wydatki :/

KaJa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Majetta Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

To trzymam kciuki 😂
    Ja przed pierwszą ciążą miałam długie cykle, 35dni ale wg monitoringu cyklu wszystko wypadało dobrze. Po porodzie cykle skróciły się do 28-30 dni. I myślałam, że moja młoda to HNB ale wyszło, że jednak WW (wysoko wrażliwa :P)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 15:48

Babulka lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:

To czekamy na betę teraz :D

blick3 lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    To trzymam kciuki 😂
    Ja przed pierwszą ciążą miałam długie cykle, 35dni ale wg monitoringu cyklu wszystko wypadało dobrze. Po porodzie cykle skróciły się do 28-30 dni. I myślałam, że moja młoda to HNB ale wyszło, że jednak WW (wysoko wrażliwa :P)
    A to jedno w drugie sie często przeradza 😁 w kazdym razie nie spalam 1,5 roku dluzej niz 3 godziny 😅 na zdjęciach rodzinnych wszyscy normalnie a ja takie zombie 😂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Ja mam normalnie fazę lutealną po 16 dni i u mnie to norma, przy czym sam cykl mam 26-28dni więc i wczesne owu do tego.
    To może ja tak teraz mam po porodzie 🤷‍♀️

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi* wrote:
    U mnie jakis gorszy dzień... 😞 pogoda nie nastraja optymizmem. Od 3 dni non stop pada. W pracy od rana same problemy, kawa mi nawet nie smakowala, musiałam ja wylać. 🙈niby sie rozkręca ale jednak nie. Od 2 dni plamienia.. Chciałabym juz zacząć nowy cykl a tu nic.. Czuje sie jakos przytłoczona juz wszystkim..
    Wybaczcie żali post, ale musiałam..

Jak ja Cię dzisiaj rozumiem 🤦‍♀️ też mam chyb ataki dzień, że nic tylko się pociąć. Wszystko jest nie tak

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to cześć we wrześniu oficjalnie :D u mnie małpeczka rozkręciła się na dobrze ale na testowanie się nie wpisuję bo nie wiem na kiedy 😂😂

Jak już siknę kiedyś i będą || to dam znać 😂 trochę zniknę stąd, mam wesele w weekend i jutro jade po Starego na lotnisko. Później dwa weekendy jestem w UK u niego więc może poćwiczymy 500+ 😂 i na koniec września coś może wyjdzie.

Cykle mi się skracają! Huraaa! po dwóch bezowulacyjnych, trzeci 45 dni, czwarty 35 więc jest progres :D
    iiii sie dowiedziałam, że u mnie jest dwunastodniowa faza lutealna, a to dzięki Wam dziewczyny!
    Kiedyś nie miałam pojęcia co to jest. Wasz slang ovufrendowy był dla mnie niezrozumiały, jakieś pcosy, cb, dpo, IPy i w ogóle, to było dla mnie jak chiński ale szybki kurs i obczajkę mam już całkiem niezłą :)

Mam nadzieję, ze nowy cykl skróci się jeszcze bardziej i da mi siknąć pod koniec miesiąca 😂 tak więc, trzymam kciuki za nas wszystkie, zazdroszczę! ale tak pozytywnie, tym co na sierpniowym zostały z brzuchami ale wiedzcie, że my w końcu też będziemy je miały :P

• Izi Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary mary - czas na zaklęcie na wrzesień

Wrzesień przyszedł, noce chłodne
    niech więc będą bardzo płodne
    niech Was facet mocno grzeje
    no i w łóżku niech się dzieje
    niech dwie kreski każda widzi
    a na wiosnę tuli dzidzi! 🧚‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 10:54

Grażyna1820, Annie13, Sparky, Vaiana, MałaMi*, Ancalime, KaJa, abrakadabra, Wiedźma, niecierpliwa93, smoothie, Vivian, Mel11, Czytoto, Margolciaa, Lexia, Zagadka919, blick3, Ewelajnaaaa, Sendi94, Aga1405, milam, Lukrecja1208, Kira, Britta, monika16332, Olenkaa, MartiWa, Paulina1106 lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ