We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anciaancia wrote:Właśnie czytałam ze dopiero ponad 1,5 to może być objaw PCOS
No cóż, zobaczymy co dziś lekarz powie😊Anciaancia lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie odnośnie clo. Czy miałyście po nim jakieś skutki uboczne? Albo rosły wam więcej niż jeden pęcherzyk?
Jestem w tym temacie kompletnie zielona 🙃
A tak na codzień nie biorę nawet tabletek na ból brzucha czy głowy, unikam leków jak tylko się da i przyznam szczerze, ze trochę się niepokoje☺️ -
Czytoto wrote:Mam pytanie odnośnie clo. Czy miałyście po nim jakieś skutki uboczne? Albo rosły wam więcej niż jeden pęcherzyk?
A tak na codzień nie biorę nawet tabletek na ból brzucha czy głowy, unikam leków jak tylko się da i przyznam szczerze, ze trochę się niepokoje☺️
Ja biorę pierwszy cykl i wysypało mnie na twarzy ale to u mnie normalna reakcja na hormonalne zmiany poza tym moze delikatne uderzenia gorąca wieczorem i wczoraj przy ❤ wydawało mi się że chyba jajniki czuje, co do pęcherzyków to powiem po monitoringu prawdopodobnie będzie w piątek.Czytoto lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Mam pytanie odnośnie clo. Czy miałyście po nim jakieś skutki uboczne? Albo rosły wam więcej niż jeden pęcherzyk?
A tak na codzień nie biorę nawet tabletek na ból brzucha czy głowy, unikam leków jak tylko się da i przyznam szczerze, ze trochę się niepokoje☺️
Marti1984 jestes dzielna z tą biopsja, czekamy na wynik ✊
Celina, przykro mi strasznie. Trzymam kciuki, że lekarz dobrze Cię poprowadzi teraz by wygrać te walkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 14:40
Czytoto lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zbadałam sobie dzisiaj z ciekawości insulinę (bo nigdy nie robiłam) I do tego glukozę obliczyłam HOMA i wyszło 1,15 a norma ponoć do 1 czy z takim wynikiem to coś się w ogóle robi?
-
Ivanka93 wrote:Dziewczyny zbadałam sobie dzisiaj z ciekawości insulinę (bo nigdy nie robiłam) I do tego glukozę obliczyłam HOMA i wyszło 1,15 a norma ponoć do 1 czy z takim wynikiem to coś się w ogóle robi?
Mówią że od 1,5 lub od 2 (w zależności od lekarza) jest IO, więc nie musisz nic robić (ale zdrowa dieta bez cukrów prostych jest w sumie dla kazde dobrym rozwiązaniem).
Ale u mnie HOMA też piękne, za to w krzywych wyszło już nie tak pięknie 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 14:45
Ivanka93 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina, liczę że mimo wszystko uda sie to ogarnąć i nic już złego Ci nie wyjdzie✊ lekarz na pewno Ci pomoże 🍀24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyIvanka93 wrote:Dziewczyny zbadałam sobie dzisiaj z ciekawości insulinę (bo nigdy nie robiłam) I do tego glukozę obliczyłam HOMA i wyszło 1,15 a norma ponoć do 1 czy z takim wynikiem to coś się w ogóle robi?
Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
celina550 wrote:Mówią że od 1,5 lub od 2 (w zależności od lekarza) jest IO, więc nie musisz nic robić (ale zdrowa dieta bez cukrów prostych jest w sumie dla kazde dobrym rozwiązaniem).
Ale u mnie HOMA też piękne, za to w krzywych wyszło już nie tak pięknie 😃 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 00:20
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
nick nieaktualnyCzytoto wrote:Mam pytanie odnośnie clo. Czy miałyście po nim jakieś skutki uboczne? Albo rosły wam więcej niż jeden pęcherzyk?
Ja miałam straszne uderzenia gorąca i problemy ze wzrokiem w nocy, ale ja przyjmowałam duża dawkę Cloco do pęcherzyków to miałam zawsze 2 lub 3
Czytoto lubi tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:
Jeśli pik miałaś 2 dni temu czyli tą najciemniejszą kreske to owulacja była wczoraj a maksymalnie dzisiaj. Nie rób już testów bo to nie ma sensu😁Zuzlo , Anjucha lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Ehh chyba u mnie bez owulacji w tym cyklu, dziś na monitoringu pusto, śladu po pęcherzyku tez nie ma
Szkoda, zmylił mnie ten prawie pozytywny owulak i rozciągliwy śluz ale to pewnie zasługa oleju z wiesiołka.
Statystycznie co drugi cykl bezowulacyjny, prawy jajnik nie pracuje, co byście polecały zrobić? Stymulować co drugi miesiąc? Ma to sens?
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
KaJa wrote:Jeśli pik miałaś 2 dni temu czyli tą najciemniejszą kreske to owulacja była wczoraj a maksymalnie dzisiaj. Nie rób już testów bo to nie ma sensu😁
Okay 😀 taki ostatni leżał samotny to siknęłam 😂😜Zagadka919 lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Okay 😀 taki ostatni leżał samotny to siknęłam 😂😜
No ja rozumiem, co ma tak leżeć i się kurzyć 😂 ale tak jest - jak słabiej, to znaczy, że pik był i już nie ma co. ❤️ Dziś jeszcze mogą być, jak owu wczorajsza 😉Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:A wskaźnik HOMA to jest jedyny parametr na podstawie którego stwierdzają IO czy biorą coś jeszcze pod uwagę?
Wiem że to jest kluczowe, nie wiem czy są inne przesłanki 🤷Czytoto lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙