We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odpuściłam maka i robie placki z jabłkami, ach te zachcianki 😂
Marti1984 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Ja odpuściłam maka i robie placki z jabłkami, ach te zachcianki 😂
Ja wczoraj miałam zachciankę na makaron z brokułem w sosiku z śmietanki 30% 🤤 do tego ser pleśniowy i słonecznik 🤤 a jak zjadłam to zrobiło mi się niedobrze 😂córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Ja wczoraj miałam zachciankę na makaron z brokułem w sosiku z śmietanki 30% 🤤 do tego ser pleśniowy i słonecznik 🤤 a jak zjadłam to zrobiło mi się niedobrze 😂
Z serem pleśniowym w ciąży to bym akurat uważała. Chyba że zrobiłaś z niego sos. Jak nie, to może nie jedz więcej?Olenkaa lubi tę wiadomość
-
Trzymajcie tak troszkę kciuki dziś - po 13 mam wizytę 🤭
abrakadabra, InaKarolina, Olenkaa, KaJa, Mel11 lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio łapią takie momenty, że dosłownie w jednej chwili robi mi się tak niedobrze, że wręcz nie wiem czy już zasłaniać usta 🤮 czy lecieć do WC. Jak pooddycham na spokojnie, napije się czegoś, powoli przechodzi. No ale tragedia. A tak się cieszyłam że mdłości już za mną 🙄Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Marti1984 wrote:Z serem pleśniowym w ciąży to bym akurat uważała. Chyba że zrobiłaś z niego sos. Jak nie, to może nie jedz więcej?
Serek camembert z mleka pasteryzowanego, więc można w ciąży jeść 😀
PS o serach pleśniowych ciągle mówią żeby nie jeść, a o mleku zsiadłym nikt nie mówi! A nie powinno się go pić 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 07:35
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Marti1984 wrote:Trzymajcie tak troszkę kciuki dziś - po 13 mam wizytę 🤭
Abrakadabra jak u ciebie sytuacja za krwawieniem ?
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Zuzlo wrote:Serek camembert z mleka pasteryzowanego, więc można w ciąży jeść 😀
PS o serach pleśniowych ciągle mówią żeby nie jeść, a o mleku zsiadłym nikt nie mówi! A nie powinno się go pić 😀
Napisałaś ogólnie pleśniowy, więc się do tego odniosłam. Może nie powinnam mówić i wytykać, co się powinno, a czego nie, ale nie zawsze jesteśmy świadome tego, co można. Ja sama po 10 latach bardzo wnikliwie rozmawiałam z lekarzem i z wujkiem Google o jedzeniu, bo oprócz ogólności niewiele pamiętałam 🤷♀️Zuzlo lubi tę wiadomość
-
InaKarolina wrote:Dopiero o 13??? 🤣🤣 Całe wieki będziemy czekać na wieści 😃
Ciekawe jak tym razem duży bobas 🥰
Weź nie mów! Jeszcze dziś fatalnie spałam, jelita dają czadu, głowa boli, na oczy nie widzę, więc to będzie piękny dzień 😂 a wizyta w poradni w szpitalu, więc liczę obsuwę 😂 biorę zapas wody i jedzenia, żeby się nie wkurzać aż tak 😂 i czekoladę, co by uaktywnić bobasa 🤭🤭 -
abrakadabra wrote:Kciuki ✊
Na pewno jest wszystko dobrze!
A jak u Ciebie? Uspokoiło się wszystko? -
U mnie plamienia jeszcze sa ale juz naprawdę dosyć delikatne i mam nadzieje, że z kazda chwila będą już coraz mniejsze aż znikna całkiem bo sie i tak martwię mimo tego, że niby było wszystko ok.
Musze jeszcze dzisiaj pojechać po te wyniki badań i mam nadzieję, że beda bo się wkurzę jak zgubili...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 08:04
-
abrakadabra wrote:U mnie plamienia jeszcze sa ale juz naprawdę dosyć delikatne i mam nadzieje, że z kazda chwila będą już coraz mniejsze aż znikna całkiem bo sie i tak martwię mimo tego, że niby było wszystko ok.
Musze jeszcze dzisiaj pojechać po te wyniki badań i mam nadzieję, że beda bo się wkurzę jak zgubili...
Też dziś na wizytę, tak? 🤞🤞 -
abrakadabra wrote:Tak na 15:45 mam dopiero. I jak zwykle żałuję, że nie wzielam wcześniejszej godziny 🤦🏼♀️
Jak ja Cię rozumiem 🤦♀️ ja co prawda nie miałam wyboru, a jak mam wybór, to i tak go nie mam, bo a to dzieci do szkoły, albo coś tam 😂 no ale nic - trzeba poszukać koleżanki na C i się w nią uzbroić. Nie znam, ale słyszałam, że takowa istnieje. A imię jej Cierpliwosc. -
Marti1984 wrote:Napisałaś ogólnie pleśniowy, więc się do tego odniosłam. Może nie powinnam mówić i wytykać, co się powinno, a czego nie, ale nie zawsze jesteśmy świadome tego, co można. Ja sama po 10 latach bardzo wnikliwie rozmawiałam z lekarzem i z wujkiem Google o jedzeniu, bo oprócz ogólności niewiele pamiętałam 🤷♀️
Luzik! W 1 ciąży tak się bałam, że równiutkie 9 miesięcy nie jadłam, ale teraz już jakoś zdrowo rozsądkowo podchodzę do tego, czytałam u mamyginekolog i innych stronkach i bez problemu można jeść z mleka pasteryzowanego! 😀
W sumie bardziej można zarazić się toxoplazmozą z nieumytych dobrze warzyw czy owoców, gdzie nawet bym o tym nie pomyślała! 😫córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Luzik! W 1 ciąży tak się bałam, że równiutkie 9 miesięcy nie jadłam, ale teraz już jakoś zdrowo rozsądkowo podchodzę do tego, czytałam u mamyginekolog i innych stronkach i bez problemu można jeść z mleka pasteryzowanego! 😀
W sumie bardziej można zarazić się toxoplazmozą z nieumytych dobrze warzyw czy owoców, gdzie nawet bym o tym nie pomyślała! 😫
Właśnie mi gin kazala unikac jedzenia takich brudnych/niemytych warzyw prosto jakby z pola i owoców ze względu na toksoplazmoze.
Od razu na pierwszej wizycie mi w sumie powiedziała, że chcialaby żebym unikala danych potraw itd.Zuzlo lubi tę wiadomość