We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Dziewczyny jak macie niska ta hemoglobine to sie tak zastanawiam, pijecie może czarna herbatę w sporych ilościach albo chociaż co dziennie? Ona ponoć wypłukuje żelazo, cynk i inne. Ja np nie pije wcale herbaty i żelazo mialam na poziomie 14. Ostatnio chociaż wypiłam trochę herbaty z miodem ale to z tego względu, że jestem przeziębiona trochę.
InaKarolina mój nastawił sie na chlopaka i na imie, którego nawet nie bede wspominać.. teraz juz od jakiegoś czasu nie wspomina o tym, a o imieniu jak ktoś pyta to mówi że ja będę wybierać 😁 wiec przeszło mu, moze i twojemu za jakiś czas przejdzie i sie przyzwyczai do dziewczynki 😋
Marti ja taka pustke zawsze czułam jak nie zjadlam mięsa troche, jak zjadlam miesko to pol dnia byłam najedzona 😅 wiem, że Ty mięska nie jjesz wiec może dołóż coś takiego porządnego co da Ci duzo energii i moze bedzie ok
Ja Ci powiem, że piję dość dużo herbaty w ciągu dnia z miodem i cytryną plus jedną kawę - a żelazo i hemoglobinę mam w normach.
Co do naszych mężczyzn, to postanowiłam odpuścić, poczekam aż sam zacznie się tym ekscytować. Niech sobie chłop przetrawi na spokojnie fakty.
Wczoraj pokazałam mu listę rzeczy jakie mam wpisane do załatwienia/kupienia to był w mocnym szoku i stwierdził że chyba od 1 stycznia zaczynamy bo się nie wyrobimy hahaBasia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Ja Ci powiem, że piję dość dużo herbaty w ciągu dnia z miodem i cytryną plus jedną kawę - a żelazo i hemoglobinę mam w normach.
Co do naszych mężczyzn, to postanowiłam odpuścić, poczekam aż sam zacznie się tym ekscytować. Niech sobie chłop przetrawi na spokojnie fakty.
Wczoraj pokazałam mu listę rzeczy jakie mam wpisane do załatwienia/kupienia to był w mocnym szoku i stwierdził że chyba od 1 stycznia zaczynamy bo się nie wyrobimy haha
Hmm a pijesz taka czarna zwykla? 🤔
Ja się cieszę, ze wózek i łóżeczko juz mamy. A teraz zaczne powoli juz kompletować inne duperelki 😋
Wczoraj jeszcze udalo mi sie kupić termometr elektroniczny za 12.50 zl 😁 aż żal było nie wziąć, jeszcze poluje gdzieś na aspirator tez elektryczny bo z tym co sie wciaga własnymi ustami słyszałam za dużo historii juz 😂 -
abrakadabra wrote:Hmm a pijesz taka czarna zwykla? 🤔
Ja się cieszę, ze wózek i łóżeczko juz mamy. A teraz zaczne powoli juz kompletować inne duperelki 😋
Wczoraj jeszcze udalo mi sie kupić termometr elektroniczny za 12.50 zl 😁 aż żal było nie wziąć, jeszcze poluje gdzieś na aspirator tez elektryczny bo z tym co sie wciaga własnymi ustami słyszałam za dużo historii juz 😂
Tak, piję zwykłą czarnąU mnie wgl jakoś się poprawiły w ciąży wyniki, bo z pół roku przed ciążą jeszcze brałam eutyrox, teraz mam książkowe wyniki bez tabletek, brałam żelazo, teraz jest super.
Więc nie wiem co się porobiło, ale bardzo mi się to podoba
A gdzie szukasz tych okazji? Vinted, olx?Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Tak, piję zwykłą czarną
U mnie wgl jakoś się poprawiły w ciąży wyniki, bo z pół roku przed ciążą jeszcze brałam eutyrox, teraz mam książkowe wyniki bez tabletek, brałam żelazo, teraz jest super.
Więc nie wiem co się porobiło, ale bardzo mi się to podoba
A gdzie szukasz tych okazji? Vinted, olx?
Mhm czyli albo na Ciebie herbata tak nie działa albo to jakaś teoria która nie była sprawdzona 🙈
Nowke na aliexpress wczoraj wynalazlam i kodów rabatowych naklikalam i tak mi cene ucięło 😅 a nawet nie pomyślałam żeby w sumie sprawdzić na olx czy vinted 🤔
Termometr wyszedł mnie 4.50 i wysyłka 8 zł 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:50
-
abrakadabra wrote:Mhm czyli albo na Ciebie herbata tak nie działa albo to jakaś teoria która nie była sprawdzona 🙈
Nowke na aliexpress wczoraj wynalazlam i kodów rabatowych naklikalam i tak mi cene ucięło 😅 a nawet nie pomyślałam żeby w sumie sprawdzić na olx czy vinted 🤔
Termometr wyszedł mnie 4.50 i wysyłka 8 zł 😂
A powiesz co to za termometr?
Ja słyszałam że duzo rzeczy można kupić na olx typu pieluszki muslinowe, jakieś bodziaki, koleżanka coś zamawiała ze sprawdzonego źródła, ja zdobędę to podeślęBasia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Zamierzam dzisiaj usiąść i zrobić właśnie taką listę pod siebie i zacząć grzebać, grzebać, grzebać... 😂😂
-
Miłego dnia brzuchatki😊
Ja zaraz lece na zakupy bo po świętach to u nas pusto w lodówce jak nikogo nie było. Wczoraj w tych sklepach dostaw nie było specjalnie albo takie resztki więc zakupowy dzień dzisiaj.
Miałam zrobić badania ale nie wiem co jest że przed badaniami nagle nie moge spać. O 3 sie obudziłam i do 5 nie spałam. Oczywiście musiałam sie wysikać milion razy😂 chyba moje dziecko sie boi tego pobierania😆
Wczoraj odbyłam pierwszą wstępną rozmowe z moim na temat imienia i byłam w ogromnym szoku jak rzucił mi imieniami te które on by chciał dla córki i syna😳konkretny facet😂 i o ile na córki imie sie zgodziłam to dla chłopca no tak średnio mi pasuje więc zobaczymy jutro czy coś tam wyrosło między nogami😜
Abrakadabra, ja troche pije herbaty ale nie wiecej niż jedną w ciągu dnia i to też raczej słabą. Więcej tam soku dolewam i cytrynki. Wątpie jednak żeby to był powód spadku hemoglobiny bo jak piłam po 4 czarne kawy i 2 herbaty dziennie to miałam super morfologie 😂
Mnie strasznie męczy ostatnio zatkany nos i też dlatego kiepsko śpie. Myślałam, że to przeziebienie ale jednak to chyba ten hormonalny katar😜 macie tak? Strasznie irytujące i żadne inhalacje itp nie pomagają.
Wpadło troche gotówki po świętach i zaczynam powoli kupować wyprawke ale chyba zaczne od tych pierdół bo jest tego dużo i fajnie jak już będzie to kupione a wózek czy łóżeczko to jednorazowy zakup na później😁
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
InaKarolina wrote:A powiesz co to za termometr?
Ja słyszałam że duzo rzeczy można kupić na olx typu pieluszki muslinowe, jakieś bodziaki, koleżanka coś zamawiała ze sprawdzonego źródła, ja zdobędę to podeślę
Wzięłam sobie taki:
https://a.aliexpress.com/_mMncPpA
Ja poluje na pościel muslinowa w takim ciemnym zielonym kolorze w gwiazdki ale nie mogę znaleźć nigdzie żeby ktoś sprzedawal akurat taki kolor wiec za pewne zamówie nowe gdzieś -
Jak myślę o kompletowaniu wyprawki to zaczyna mnie boleć brzuch... Teraz wyprzedaże fotelików i weszłam na tą stronę, jak widzę rozbieżności w cenach i opisy to mi słabo i wyłączyłam 😂 dlaczego jeden kosztuje 2000 a inny 1000 zł 😜
Nie wiem jak się do tego zabrac chyba zjem makowca na pocieszenie 😂
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Wczoraj jakas reklama na fb mi wyskoczyla tulikow. Czy takie coś się używa dla dzieci? Myślałam że śpią po prostu w łóżeczku albo przy rodzicach a tu jakieś takie uwięzione ale w komentarzach super opinie 😜 i przez to poczytalam o odruchach noworodków.. I ze trzeba dziecko na brzuch obracać skąd mam to wiedzieć kiedy to robić 😱😱 przydałby się taki poradnik wszystko w 1 miejscu, a może na szkole rodzenia uczą? mamoooooo
Ps już nawet mój mąż mówił o szkole rodzenia czy jakichś kursach obsługi dziecka więc nie tylko ja mam w naszej rodzinie obawyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 11:20
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualnyOlenkaa wrote:Wczoraj jakas reklama na fb mi wyskoczyla tulikow. Czy takie coś się używa dla dzieci? Myślałam że śpią po prostu w łóżeczku albo przy rodzicach a tu jakieś takie uwięzione ale w komentarzach super opinie 😜 i przez to poczytalam o odruchach noworodków.. I ze trzeba dziecko na brzuch obracać skąd mam to wiedzieć kiedy to robić 😱😱 przydałby się taki poradnik wszystko w 1 miejscu, a może na szkole rodzenia uczą? mamoooooo
Ps już nawet mój mąż mówił o szkole rodzenia czy jakichś kursach obsługi dziecka więc nie tylko ja mam w naszej rodzinie obawy
sorki, ze tak się wbije ale podczytuje Was czasem
to nie tuliki tylko śpiworki chybaale nie umiem dziecka w taki śpiworek schować. Lepiej jest ścisnąć w rożek albo dużą pieluchę. Dziecko z brzucha ma przyzwyczajenie do ciasnoty i jak jest tak spętane to czuje sie bezpiecznie a jak przypadkowo macha rączkami podczas snu to się wystrasza i płacze
Dlatego nas kiedyś w rożkach wiązano.
Dzieciątko na brzuszek się obraca po pierwsze po to by jelitka mu dobrze pracowały, nie miało kolek i ogólnie problemów z kupą ale też żeby główka ładnie się kształtowała i żeby ćwiczyć mięśnie kręgosłupa, szyi itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 11:34
abrakadabra, Angellka lubią tę wiadomość
-
conte wrote:sorki, ze tak się wbije ale podczytuje Was czasem
to nie tuliki tylko śpiworki chybaale nie umiem dziecka w taki śpiworek schować. Lepiej jest ścisnąć w rożek albo dużą pieluchę. Dziecko z brzucha ma przyzwyczajenie do ciasnoty i jak jest tak spętane to czuje sie bezpiecznie a jak przypadkowo macha rączkami podczas snu to się wystrasza i płacze
Dlatego nas kiedyś w rożkach wiązano.
Dzieciątko na brzuszek się obraca po pierwsze po to by jelitka mu dobrze pracowały, nie miało kolek i ogólnie problemów z kupą ale też żeby główka ładnie się kształtowała i żeby ćwiczyć mięśnie kręgosłupa, szyi itd.
A wbijaj 😉
Powiem Wam tak z tym przekręcaniem na brzuch - ja się na początku cykalam. Mąż brał dzieciaki i kładł sobie na przedramieniu i tak sobie siedział 😂😂 główka leżała na dłoni i u nas to się sprawdzało. Jak raz położyłam na brzuszku, to sprawdzałam, czy oddycha. Co 5 sekund 🤦♀️ dopiero jak się sami nauczyli, to wtedy leżeli już bez pomocy 😉 tuliki ponoć są antykolkowe. Mam na swojej liście do kupna. Poprzednio ciasno dzieciaki na początku motalam w rożki i Conte ma rację - lepiej spały. Ani razu nie miały kolki. Serio, ani jeden ani drugi. Dobre odbijanie po żarełku, leżenie na brzuszku na przedramieniu plus ciasne otulanie. A że teraz są promki na tuliki, to walczę ze sobą 😜 -
Ja się zaczynam stresować że nie będę mieć wyników krwi na czwartek na prenatalne. Pewnie przed świętami się za to nie zabrali. A to trzeba odebrać osobiście wynik czy wystarczy jak pokaże na telefonie lekarzowi? Nie wiem jak ta diagnostyka to ogarnie. Babka w rejestracji mówiła że dzień. Ta co pobierała krew że 4 dni sie czeka...AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
nick nieaktualnyMarti1984 wrote:A wbijaj 😉
Powiem Wam tak z tym przekręcaniem na brzuch - ja się na początku cykalam. Mąż brał dzieciaki i kładł sobie na przedramieniu i tak sobie siedział 😂😂 główka leżała na dłoni i u nas to się sprawdzało. Jak raz położyłam na brzuszku, to sprawdzałam, czy oddycha. Co 5 sekund 🤦♀️ dopiero jak się sami nauczyli, to wtedy leżeli już bez pomocy 😉 tuliki ponoć są antykolkowe. Mam na swojej liście do kupna. Poprzednio ciasno dzieciaki na początku motalam w rożki i Conte ma rację - lepiej spały. Ani razu nie miały kolki. Serio, ani jeden ani drugi. Dobre odbijanie po żarełku, leżenie na brzuszku na przedramieniu plus ciasne otulanie. A że teraz są promki na tuliki, to walczę ze sobą 😜 -
conte wrote:ta pozycja noszenia dzieci to sie chyba nazywa tygrysek. Siostra mojego W właśie bała się miesięcznego niemowlaka kłaść na brzuch to jej pokazałam, zeby tak go nosiła. No i młody zaczął siłować główkę, rozglądać się itp. W ogóle miał tak, że główkę trzymał tylko na prawą stronę, czy w łóżeczku czy na rękach a po tym tygrysku i kładzeniu na brzuszek, zaczął już przekręcać główkę w drugą stronę. A co do spania - bo jej mały też machał rączkami i się wybudzał. Kupiłam jej kokon, z poduszeczką motylkiem. Mały śpi w nim cały czas. Te kokony mają to do siebie, że można je ścisnąć i otulają bejbika dookoła i właśnie szwagierki syn śpi bezproblemowo w nim
Kokon z motylkiem też mam właśnie w obserwowanych już, bo wydaje mi się, że to też niezły patent -
nick nieaktualnyMarti1984 wrote:Kokon z motylkiem też mam właśnie w obserwowanych już, bo wydaje mi się, że to też niezły patent
Szwagierka miała małego w dostawce do łóżka w sypialni i strasznie machał łapkami podczas spania. A teraz śpi w kokonie i jest spokój. Tylko kokon przenoszą z miejsca w miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 12:47
Marti1984 lubi tę wiadomość
-
Ale od was sie można dużo dowiedzieć😁😊 to i ja sobie zapisze kokon na liste😜24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Wczoraj poczułam stwardnienie w podbrzuszu, taką jakby kulkę twarda, trwało to z 30s. I po chwili miejsce było już miękkie.
Pytałam lekarza, on twierdził ze to moje jelito było, że przesuwało się tak, ale potem wieczorem miałam to samo, i dzisiaj. Robi się tak jak położę się na wznak.
Może to dzidziuś tak się przepycha? Śmieszne to jest, nie boli, ale czuję delikatne 'kopniecie', to miejsce twardnieje, jest taka kuleczka w dotyku i za chwilę już ok
Hmm.. 🤔Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Wczoraj poczułam stwardnienie w podbrzuszu, taką jakby kulkę twarda, trwało to z 30s. I po chwili miejsce było już miękkie.
Pytałam lekarza, on twierdził ze to moje jelito było, że przesuwało się tak, ale potem wieczorem miałam to samo, i dzisiaj. Robi się tak jak położę się na wznak.
Może to dzidziuś tak się przepycha? Śmieszne to jest, nie boli, ale czuję delikatne 'kopniecie', to miejsce twardnieje, jest taka kuleczka w dotyku i za chwilę już ok
Hmm.. 🤔
Eee dokładnie dzisiaj tak miałam! Właśnie kulka w jednym miejscu, niewyczuwalna póki co pod ręką, ale czułam wewnętrznie, że tam jest 🤷♀️ a potem się przemieściła i była gdzieś indziej, a potem juz nie czułam