X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
Odpowiedz

We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶

Oceń ten wątek:
  • InaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Dziewczyny jak macie niska ta hemoglobine to sie tak zastanawiam, pijecie może czarna herbatę w sporych ilościach albo chociaż co dziennie? Ona ponoć wypłukuje żelazo, cynk i inne. Ja np nie pije wcale herbaty i żelazo mialam na poziomie 14. Ostatnio chociaż wypiłam trochę herbaty z miodem ale to z tego względu, że jestem przeziębiona trochę.

InaKarolina mój nastawił sie na chlopaka i na imie, którego nawet nie bede wspominać.. teraz juz od jakiegoś czasu nie wspomina o tym, a o imieniu jak ktoś pyta to mówi że ja będę wybierać 😁 wiec przeszło mu, moze i twojemu za jakiś czas przejdzie i sie przyzwyczai do dziewczynki 😋

Marti ja taka pustke zawsze czułam jak nie zjadlam mięsa troche, jak zjadlam miesko to pol dnia byłam najedzona 😅 wiem, że Ty mięska nie jjesz wiec może dołóż coś takiego porządnego co da Ci duzo energii i moze bedzie ok

Ja Ci powiem, że piję dość dużo herbaty w ciągu dnia z miodem i cytryną plus jedną kawę - a żelazo i hemoglobinę mam w normach.

Co do naszych mężczyzn, to postanowiłam odpuścić, poczekam aż sam zacznie się tym ekscytować. Niech sobie chłop przetrawi na spokojnie fakty.
    Wczoraj pokazałam mu listę rzeczy jakie mam wpisane do załatwienia/kupienia to był w mocnym szoku i stwierdził że chyba od 1 stycznia zaczynamy bo się nie wyrobimy haha :D

Basia
    26+3 💖 1300g
    29+3 💖 1714g
    34+3 💖 2500g
    37+3 💖 3200g
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InaKarolina wrote:
    Ja Ci powiem, że piję dość dużo herbaty w ciągu dnia z miodem i cytryną plus jedną kawę - a żelazo i hemoglobinę mam w normach.

Co do naszych mężczyzn, to postanowiłam odpuścić, poczekam aż sam zacznie się tym ekscytować. Niech sobie chłop przetrawi na spokojnie fakty.
    Wczoraj pokazałam mu listę rzeczy jakie mam wpisane do załatwienia/kupienia to był w mocnym szoku i stwierdził że chyba od 1 stycznia zaczynamy bo się nie wyrobimy haha :D

Hmm a pijesz taka czarna zwykla? 🤔

Ja się cieszę, ze wózek i łóżeczko juz mamy. A teraz zaczne powoli juz kompletować inne duperelki 😋
    Wczoraj jeszcze udalo mi sie kupić termometr elektroniczny za 12.50 zl 😁 aż żal było nie wziąć, jeszcze poluje gdzieś na aspirator tez elektryczny bo z tym co sie wciaga własnymi ustami słyszałam za dużo historii juz 😂

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • InaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hmm a pijesz taka czarna zwykla? 🤔

Ja się cieszę, ze wózek i łóżeczko juz mamy. A teraz zaczne powoli juz kompletować inne duperelki 😋
    Wczoraj jeszcze udalo mi sie kupić termometr elektroniczny za 12.50 zl 😁 aż żal było nie wziąć, jeszcze poluje gdzieś na aspirator tez elektryczny bo z tym co sie wciaga własnymi ustami słyszałam za dużo historii juz 😂

Tak, piję zwykłą czarną :) U mnie wgl jakoś się poprawiły w ciąży wyniki, bo z pół roku przed ciążą jeszcze brałam eutyrox, teraz mam książkowe wyniki bez tabletek, brałam żelazo, teraz jest super.
    Więc nie wiem co się porobiło, ale bardzo mi się to podoba :D

A gdzie szukasz tych okazji? Vinted, olx?

Basia
    26+3 💖 1300g
    29+3 💖 1714g
    34+3 💖 2500g
    37+3 💖 3200g
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InaKarolina wrote:
    Tak, piję zwykłą czarną :) U mnie wgl jakoś się poprawiły w ciąży wyniki, bo z pół roku przed ciążą jeszcze brałam eutyrox, teraz mam książkowe wyniki bez tabletek, brałam żelazo, teraz jest super.
    Więc nie wiem co się porobiło, ale bardzo mi się to podoba :D

A gdzie szukasz tych okazji? Vinted, olx?

Mhm czyli albo na Ciebie herbata tak nie działa albo to jakaś teoria która nie była sprawdzona 🙈

Nowke na aliexpress wczoraj wynalazlam i kodów rabatowych naklikalam i tak mi cene ucięło 😅 a nawet nie pomyślałam żeby w sumie sprawdzić na olx czy vinted 🤔
    Termometr wyszedł mnie 4.50 i wysyłka 8 zł 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:50

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • InaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Mhm czyli albo na Ciebie herbata tak nie działa albo to jakaś teoria która nie była sprawdzona 🙈

Nowke na aliexpress wczoraj wynalazlam i kodów rabatowych naklikalam i tak mi cene ucięło 😅 a nawet nie pomyślałam żeby w sumie sprawdzić na olx czy vinted 🤔
    Termometr wyszedł mnie 4.50 i wysyłka 8 zł 😂

A powiesz co to za termometr?
    Ja słyszałam że duzo rzeczy można kupić na olx typu pieluszki muslinowe, jakieś bodziaki, koleżanka coś zamawiała ze sprawdzonego źródła, ja zdobędę to podeślę :)

Basia
    26+3 💖 1300g
    29+3 💖 1714g
    34+3 💖 2500g
    37+3 💖 3200g
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam dzisiaj usiąść i zrobić właśnie taką listę pod siebie i zacząć grzebać, grzebać, grzebać... 😂😂

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia brzuchatki😊

Ja zaraz lece na zakupy bo po świętach to u nas pusto w lodówce jak nikogo nie było. Wczoraj w tych sklepach dostaw nie było specjalnie albo takie resztki więc zakupowy dzień dzisiaj.
    Miałam zrobić badania ale nie wiem co jest że przed badaniami nagle nie moge spać. O 3 sie obudziłam i do 5 nie spałam. Oczywiście musiałam sie wysikać milion razy😂 chyba moje dziecko sie boi tego pobierania😆

Wczoraj odbyłam pierwszą wstępną rozmowe z moim na temat imienia i byłam w ogromnym szoku jak rzucił mi imieniami te które on by chciał dla córki i syna😳konkretny facet😂 i o ile na córki imie sie zgodziłam to dla chłopca no tak średnio mi pasuje więc zobaczymy jutro czy coś tam wyrosło między nogami😜

Abrakadabra, ja troche pije herbaty ale nie wiecej niż jedną w ciągu dnia i to też raczej słabą. Więcej tam soku dolewam i cytrynki. Wątpie jednak żeby to był powód spadku hemoglobiny bo jak piłam po 4 czarne kawy i 2 herbaty dziennie to miałam super morfologie 😂

Mnie strasznie męczy ostatnio zatkany nos i też dlatego kiepsko śpie. Myślałam, że to przeziebienie ale jednak to chyba ten hormonalny katar😜 macie tak? Strasznie irytujące i żadne inhalacje itp nie pomagają.

Wpadło troche gotówki po świętach i zaczynam powoli kupować wyprawke ale chyba zaczne od tych pierdół bo jest tego dużo i fajnie jak już będzie to kupione a wózek czy łóżeczko to jednorazowy zakup na później😁

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InaKarolina wrote:
    A powiesz co to za termometr?
    Ja słyszałam że duzo rzeczy można kupić na olx typu pieluszki muslinowe, jakieś bodziaki, koleżanka coś zamawiała ze sprawdzonego źródła, ja zdobędę to podeślę :)

Wzięłam sobie taki:
    https://a.aliexpress.com/_mMncPpA

Ja poluje na pościel muslinowa w takim ciemnym zielonym kolorze w gwiazdki ale nie mogę znaleźć nigdzie żeby ktoś sprzedawal akurat taki kolor wiec za pewne zamówie nowe gdzieś

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślę o kompletowaniu wyprawki to zaczyna mnie boleć brzuch... Teraz wyprzedaże fotelików i weszłam na tą stronę, jak widzę rozbieżności w cenach i opisy to mi słabo i wyłączyłam 😂 dlaczego jeden kosztuje 2000 a inny 1000 zł 😜
    Nie wiem jak się do tego zabrac chyba zjem makowca na pocieszenie 😂

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jakas reklama na fb mi wyskoczyla tulikow. Czy takie coś się używa dla dzieci? Myślałam że śpią po prostu w łóżeczku albo przy rodzicach a tu jakieś takie uwięzione ale w komentarzach super opinie 😜 i przez to poczytalam o odruchach noworodków.. I ze trzeba dziecko na brzuch obracać skąd mam to wiedzieć kiedy to robić 😱😱 przydałby się taki poradnik wszystko w 1 miejscu, a może na szkole rodzenia uczą? mamoooooo

Ps już nawet mój mąż mówił o szkole rodzenia czy jakichś kursach obsługi dziecka więc nie tylko ja mam w naszej rodzinie obawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 11:20

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Wczoraj jakas reklama na fb mi wyskoczyla tulikow. Czy takie coś się używa dla dzieci? Myślałam że śpią po prostu w łóżeczku albo przy rodzicach a tu jakieś takie uwięzione ale w komentarzach super opinie 😜 i przez to poczytalam o odruchach noworodków.. I ze trzeba dziecko na brzuch obracać skąd mam to wiedzieć kiedy to robić 😱😱 przydałby się taki poradnik wszystko w 1 miejscu, a może na szkole rodzenia uczą? mamoooooo

Ps już nawet mój mąż mówił o szkole rodzenia czy jakichś kursach obsługi dziecka więc nie tylko ja mam w naszej rodzinie obawy

sorki, ze tak się wbije ale podczytuje Was czasem :P
    to nie tuliki tylko śpiworki chyba :P ale nie umiem dziecka w taki śpiworek schować. Lepiej jest ścisnąć w rożek albo dużą pieluchę. Dziecko z brzucha ma przyzwyczajenie do ciasnoty i jak jest tak spętane to czuje sie bezpiecznie a jak przypadkowo macha rączkami podczas snu to się wystrasza i płacze :) Dlatego nas kiedyś w rożkach wiązano.
    Dzieciątko na brzuszek się obraca po pierwsze po to by jelitka mu dobrze pracowały, nie miało kolek i ogólnie problemów z kupą ale też żeby główka ładnie się kształtowała i żeby ćwiczyć mięśnie kręgosłupa, szyi itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 11:34

abrakadabra, Angellka lubią tę wiadomość

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    sorki, ze tak się wbije ale podczytuje Was czasem :P
    to nie tuliki tylko śpiworki chyba :P ale nie umiem dziecka w taki śpiworek schować. Lepiej jest ścisnąć w rożek albo dużą pieluchę. Dziecko z brzucha ma przyzwyczajenie do ciasnoty i jak jest tak spętane to czuje sie bezpiecznie a jak przypadkowo macha rączkami podczas snu to się wystrasza i płacze :) Dlatego nas kiedyś w rożkach wiązano.
    Dzieciątko na brzuszek się obraca po pierwsze po to by jelitka mu dobrze pracowały, nie miało kolek i ogólnie problemów z kupą ale też żeby główka ładnie się kształtowała i żeby ćwiczyć mięśnie kręgosłupa, szyi itd.

A wbijaj 😉

Powiem Wam tak z tym przekręcaniem na brzuch - ja się na początku cykalam. Mąż brał dzieciaki i kładł sobie na przedramieniu i tak sobie siedział 😂😂 główka leżała na dłoni i u nas to się sprawdzało. Jak raz położyłam na brzuszku, to sprawdzałam, czy oddycha. Co 5 sekund 🤦‍♀️ dopiero jak się sami nauczyli, to wtedy leżeli już bez pomocy 😉 tuliki ponoć są antykolkowe. Mam na swojej liście do kupna. Poprzednio ciasno dzieciaki na początku motalam w rożki i Conte ma rację - lepiej spały. Ani razu nie miały kolki. Serio, ani jeden ani drugi. Dobre odbijanie po żarełku, leżenie na brzuszku na przedramieniu plus ciasne otulanie. A że teraz są promki na tuliki, to walczę ze sobą 😜

age.png

Rocznik '84

👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

13.05.2022 Alicja ❤️

• Estrella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaczynam stresować że nie będę mieć wyników krwi na czwartek na prenatalne. Pewnie przed świętami się za to nie zabrali. A to trzeba odebrać osobiście wynik czy wystarczy jak pokaże na telefonie lekarzowi? Nie wiem jak ta diagnostyka to ogarnie. Babka w rejestracji mówiła że dzień. Ta co pobierała krew że 4 dni sie czeka...

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti1984 wrote:
    A wbijaj 😉

Powiem Wam tak z tym przekręcaniem na brzuch - ja się na początku cykalam. Mąż brał dzieciaki i kładł sobie na przedramieniu i tak sobie siedział 😂😂 główka leżała na dłoni i u nas to się sprawdzało. Jak raz położyłam na brzuszku, to sprawdzałam, czy oddycha. Co 5 sekund 🤦‍♀️ dopiero jak się sami nauczyli, to wtedy leżeli już bez pomocy 😉 tuliki ponoć są antykolkowe. Mam na swojej liście do kupna. Poprzednio ciasno dzieciaki na początku motalam w rożki i Conte ma rację - lepiej spały. Ani razu nie miały kolki. Serio, ani jeden ani drugi. Dobre odbijanie po żarełku, leżenie na brzuszku na przedramieniu plus ciasne otulanie. A że teraz są promki na tuliki, to walczę ze sobą 😜
    ta pozycja noszenia dzieci to sie chyba nazywa tygrysek. Siostra mojego W właśie bała się miesięcznego niemowlaka kłaść na brzuch to jej pokazałam, zeby tak go nosiła. No i młody zaczął siłować główkę, rozglądać się itp. W ogóle miał tak, że główkę trzymał tylko na prawą stronę, czy w łóżeczku czy na rękach a po tym tygrysku i kładzeniu na brzuszek, zaczął już przekręcać główkę w drugą stronę. A co do spania - bo jej mały też machał rączkami i się wybudzał. Kupiłam jej kokon, z poduszeczką motylkiem. Mały śpi w nim cały czas. Te kokony mają to do siebie, że można je ścisnąć i otulają bejbika dookoła i właśnie szwagierki syn śpi bezproblemowo w nim :)

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    ta pozycja noszenia dzieci to sie chyba nazywa tygrysek. Siostra mojego W właśie bała się miesięcznego niemowlaka kłaść na brzuch to jej pokazałam, zeby tak go nosiła. No i młody zaczął siłować główkę, rozglądać się itp. W ogóle miał tak, że główkę trzymał tylko na prawą stronę, czy w łóżeczku czy na rękach a po tym tygrysku i kładzeniu na brzuszek, zaczął już przekręcać główkę w drugą stronę. A co do spania - bo jej mały też machał rączkami i się wybudzał. Kupiłam jej kokon, z poduszeczką motylkiem. Mały śpi w nim cały czas. Te kokony mają to do siebie, że można je ścisnąć i otulają bejbika dookoła i właśnie szwagierki syn śpi bezproblemowo w nim :)

Kokon z motylkiem też mam właśnie w obserwowanych już, bo wydaje mi się, że to też niezły patent

age.png

Rocznik '84

👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

13.05.2022 Alicja ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti1984 wrote:
    Kokon z motylkiem też mam właśnie w obserwowanych już, bo wydaje mi się, że to też niezły patent
    świetny jest, naprawdę.
    Szwagierka miała małego w dostawce do łóżka w sypialni i strasznie machał łapkami podczas spania. A teraz śpi w kokonie i jest spokój. Tylko kokon przenoszą z miejsca w miejsce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 12:47

Marti1984 lubi tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od was sie można dużo dowiedzieć😁😊 to i ja sobie zapisze kokon na liste😜

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • InaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kokon zapisany w części fajna rzecz, nie wiem czy na 100% potrzebna 🤣🤣

Basia
    26+3 💖 1300g
    29+3 💖 1714g
    34+3 💖 2500g
    37+3 💖 3200g
  • InaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poczułam stwardnienie w podbrzuszu, taką jakby kulkę twarda, trwało to z 30s. I po chwili miejsce było już miękkie.
    Pytałam lekarza, on twierdził ze to moje jelito było, że przesuwało się tak, ale potem wieczorem miałam to samo, i dzisiaj. Robi się tak jak położę się na wznak.
    Może to dzidziuś tak się przepycha? Śmieszne to jest, nie boli, ale czuję delikatne 'kopniecie', to miejsce twardnieje, jest taka kuleczka w dotyku i za chwilę już ok :D
    Hmm.. 🤔

Basia
    26+3 💖 1300g
    29+3 💖 1714g
    34+3 💖 2500g
    37+3 💖 3200g
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InaKarolina wrote:
    Wczoraj poczułam stwardnienie w podbrzuszu, taką jakby kulkę twarda, trwało to z 30s. I po chwili miejsce było już miękkie.
    Pytałam lekarza, on twierdził ze to moje jelito było, że przesuwało się tak, ale potem wieczorem miałam to samo, i dzisiaj. Robi się tak jak położę się na wznak.
    Może to dzidziuś tak się przepycha? Śmieszne to jest, nie boli, ale czuję delikatne 'kopniecie', to miejsce twardnieje, jest taka kuleczka w dotyku i za chwilę już ok :D
    Hmm.. 🤔

Eee dokładnie dzisiaj tak miałam! Właśnie kulka w jednym miejscu, niewyczuwalna póki co pod ręką, ale czułam wewnętrznie, że tam jest 🤷‍♀️ a potem się przemieściła i była gdzieś indziej, a potem juz nie czułam

age.png

Rocznik '84

👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

13.05.2022 Alicja ❤️

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ