We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
KaJa wrote:Jeju mi tu dopiero 8 miesiąc stuknął a wy zaraz rodzić będziecie 😅
Zleci 😊😊 powiem Ci, że mi po 30tc zaczął czas lecieć szybko, a dopiero ostatnio tak jakoś wyhamował i się dłuży. Chyba już przez gabaryty 😂😂 -
Milkana wrote:Marti super sprawa z ta sala, u mnie w mieście nie ma czegoś takiego do wykupienia, bo od razu bym brała, ja w ogóle miałam wykupiony poród w medicover w Warszawie, to trochę km od nas ale mieliśmy tez już od 1.05 mieszkanie wynajęte i taka dupa wyszła, dobrze ze kasę oddają i ze szpitala i z mieszkania, a trafiłam do szpitala gdzie w ogóle nie brałam go pod uwagę w żadnym możliwym aspekcie, a ostatecznie tak wyszło jak wyszło, grunt ze opieka nad wcześniakami jest tu na najwyższym poziomie.
Dziewczyny trochę Wam zazdroszczę tych boli i narzekania haha ja po 10 dniach po CC czuje się już rewelacyjnie szczerze mówiąc, plus z tego ze Młoda w szpitalu jest taki ze doszłam dobie spokojnie do siebie i jestem wyspana. No ale czekam na nią z utęsknieniem, narazie każdy specjalista jaki ja bada nie ma żadnych zastrzeżeń co do rozwoju, ma idealne wyniki krwi itp, reha nie potrzebuje bo na wszystko dobrze reaguje, przybiera na wadze, rośnie, a lekarka chce ja wypuścić dopiero jak będzie termin jakby porodu 🤷🏼♀️ To z półtora tyg jeszcze 🤦🏼♀️
Cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze ☺️ szkoda ze aż tak długo trzymają, ale już tyle dalyscie radę, że wierzę że jakoś zleci 💖
Marti nie dziwie się że tyle Ci to dało spokoju. Ja też bym chciała już znać swój termin 😄😃
Jakoś bym się może nastawiła 😂my wczoraj z okazji braku zakazów na 💖 sobie pozwoliliśmy i dzisiaj w sumie mąż zaspał do pracy, a ja spałam z nim w najlepsze (poza kilkoma skurczami w nocy) 😄😄☺️Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Czy są tu mamusie, które nie są po ślubie ze swoim partnerem? Czy uznajecie ojcostwo przed porodem w USC? 😀 Nie wiem jak to dokładnie działa tzn wiem, że tatuś może odrazu podejmować decyzje odnośnie dzidziusia jeśli odpukać mamie by się coś stało czy iść wybrać akt urodzenia, ale jak to jest z nazwiskiem? W szpitalu trzeba coś okazać w takim przypadku? Bo my przy córce uznaliśmy przed porodem, a ona i tak w książeczce miała wpisane moje nazwisko 🧐córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Czy są tu mamusie, które nie są po ślubie ze swoim partnerem? Czy uznajecie ojcostwo przed porodem w USC? 😀 Nie wiem jak to dokładnie działa tzn wiem, że tatuś może odrazu podejmować decyzje odnośnie dzidziusia jeśli odpukać mamie by się coś stało czy iść wybrać akt urodzenia, ale jak to jest z nazwiskiem? W szpitalu trzeba coś okazać w takim przypadku? Bo my przy córce uznaliśmy przed porodem, a ona i tak w książeczce miała wpisane moje nazwisko 🧐
Moja kuzynka robiła wszystko w pierwszych dobach życia synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 07:59
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Milkana super wieści, ze mala prawidłowo sie rozwija 🥳 oby jak najszybciej wyszla do domu, troche dziwne ze jak jest ok to chcą ja tak długo trzymać.
Dobrze tez że ty juz doszłaś do siebie.
Marti nie dziwie ci się że sie uspokoiłaś. Teraz jeszcze trochę ponad 3 tyg i Ala bedzie z tobą.
Karolina no to noc udana. 😁
Kaja potwierdzam po 30 tyg leci jak błyskawica.
Miłego dnia dzwieczyny 🌞
Ja dzisiaj mam w palanch basen, zabrac kota na badania przy okazji na kawkę w pracy, a popoludniu uprasowac i złóż pieluchy z suszarki.
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Zuzlo wrote:Czy są tu mamusie, które nie są po ślubie ze swoim partnerem? Czy uznajecie ojcostwo przed porodem w USC? 😀 Nie wiem jak to dokładnie działa tzn wiem, że tatuś może odrazu podejmować decyzje odnośnie dzidziusia jeśli odpukać mamie by się coś stało czy iść wybrać akt urodzenia, ale jak to jest z nazwiskiem? W szpitalu trzeba coś okazać w takim przypadku? Bo my przy córce uznaliśmy przed porodem, a ona i tak w książeczce miała wpisane moje nazwisko 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 08:13
Zuzlo lubi tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
O dobrze, że poruszyłyście temat bo my nie mamy ślubu i nie wiedziałam nawet że można przed porodem zrobić takie uznanie. Jak to sie robi, to jakiś papierek sie wypełnia tylko?😅 zielona jestem w tym temacie🙈24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:O dobrze, że poruszyłyście temat bo my nie mamy ślubu i nie wiedziałam nawet że można przed porodem zrobić takie uznanie. Jak to sie robi, to jakiś papierek sie wypełnia tylko?😅 zielona jestem w tym temacie🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 08:22
KaJa lubi tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
O to dobrze wiedzieć, trzeba będzie iść 😅
Jakie macie plany na dzisiaj? Marti to już wiem😁24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
MojaMałaBlondyneczko wrote:Ja w pierwszej ciąży też jeszcze przed ślubem byłam więc załatwialiśmy przed porodem uznanie i to jest rzeczywiście wygodne o tyle że jedna osoba może iść później odebrać akt urodzenia i że w razie w ojciec może zabrać dziecko że szpitala np. ale jeśli chodzi o nazwisko to w szpitalu wpisują po prostu nazwisko matki 👍 bo to pewnie dla nich by była dodatkowa papierologia i niewygodne że dziecko z innym nazwiskiem niż mama 😉 ale przy odbiorze aktu już wszystko idzie zgodnie z uznaniem👍
Tak, tak to wszystko wiem bo przy córce to robiliśmy, ale koleżanka która rodziła niedawno miała taka sama sytuacje i coś pokazała w szpitalu i wpisali nazwisko ojca 🧐 a my przy córce nic nie dostaliśmy w USC 🧐 ale nic, teraz też będziemy robić to uznanie nawet nie wiem czy nie na dniach nie podejdziemy to się dopytam 😀córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo ja tez chyba bede robić to uznanie bo tez nie jesteśmy po ślubie. A jak się zrobi to wcześniej to nie trzeba nawet jechać do urzędu zarejestrować dzieciaka tylko można przez internet sobie załatwić
-
abrakadabra wrote:Zuzlo ja tez chyba bede robić to uznanie bo tez nie jesteśmy po ślubie. A jak się zrobi to wcześniej to nie trzeba nawet jechać do urzędu zarejestrować dzieciaka tylko można przez internet sobie załatwić09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Czy zamierzacie wykonywać masaż krocza z partnerem lub same?
Jeśli tak to orientujecie się może jaki olejek się nadaje? Może jakiś drogeeryjny naturalny? 😄
Ja na 10:30 idę na gigmastyke z relaksacja dla kobiet w ciąży, dobrze że są one raz w tygodniu, dzięki nim nauczylam się w końcu prawidłowego oddechu do porodu 😄Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
abrakadabra wrote:Zuzlo ja tez chyba bede robić to uznanie bo tez nie jesteśmy po ślubie. A jak się zrobi to wcześniej to nie trzeba nawet jechać do urzędu zarejestrować dzieciaka tylko można przez internet sobie załatwić
Wiem, że można przez ePUAP, ale wtedy przesyłają go w wersji elektronicznej 😜 u nas jak mój pojechał to na miejscu mu wydały 😀
Ja dziś jak codzień odwiozłam córkę do przedszkola i będę leżeć, odpoczywać i się kurować, bo dalej mam gila i kaszle mnie 🤧córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Ja zamierzam robić masaż pewnie w większości sama ale swojego niemęża też poprosze od czasu do czasu😁 a olejek to chyba wezmę zwykłą oliwke dla dzieci do masażu z zewnątrz no bo w środku to w sumie nie trzeba mi nawilżenia 😆
InaKarolina lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Zuzlo wrote:Wiem, że można przez ePUAP, ale wtedy przesyłają go w wersji elektronicznej 😜 u nas jak mój pojechał to na miejscu mu wydały 😀
Ja dziś jak codzień odwiozłam córkę do przedszkola i będę leżeć, odpoczywać i się kurować, bo dalej mam gila i kaszle mnie 🤧
Wybierasz sobie jaka wersje chcesz i przesyłają Ci w ciągu chyba max 5 dni
Dziewczyny robi sie poważnie, umówiłam się na pierwsze Ktg juz za 3 tygodnie 🤭
KaJa, Zuzlo lubią tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:Jak robi się ten masaż? 😀
Tak w skrócie to np kciukiem lub palcem wskazującym wykonujesz kuliste ruchy w miejscu między odbytem a pochwą. Później możesz włożyć opuszek palca do pochwy i naciskasz na ścianke w kierunku odbytu (czyli nie tam gdzie punkt g tylko odwrotnie 😅). Tak jakbyś chciała sobie tą pochwe rozciągnąć po prostu. Tyle, że tego akurat sama możesz nie zrobić i będzie potrzebny partner 😁
Zresztą wejdź sobie nawet w grafike google i tam masz pokazane fajnie😊Zuzlo , InaKarolina lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️