We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzlo, wypłacz sie ile wlezie. Zrobi Ci sie lepiej zobaczysz. Ja też potrafie sie rozpłakać nagle bez powodu 🙈 ale wtedy daje upust emocjom i czuje sie o niebo lepiej a nawet sie śmieje z tego mojego płaczu później😜
Zuzlo lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:A ja właśnie odebrałam cytologie i no wyszedł grzybek jak myślałam ale poza tym w porządku. No i sie zdziwiłam bo nie oznaczają już grupy jak kilka lat temu jeszcze🤔
Jutro dostane recepte i oby pomogło chociaż objawy infekcji ustąpiły już pare dni temu.
A i w moim mieście nigdzie nie ma termometrów owulacyjnych a mieszkam dosłownie pare km od wawy😂co za średniowiecze 🙈 bede zamawiać fertisim to i może termometr już zamówie bo nie chce mi sie latać po aptekach 😒
Ja mam jutro dzwonić po wyniki cytologii, bo 2 tyg temu byłam na kontrolnej wizycie. Zobaczymy co tam u mnie wyjdzie.córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Cześć dziewczyny 😉😉
Trzymam dzisiaj kciuki za wszystkie testujące na ciążowych, owulacyjnych i innych 🍀
Dziś będzie mnie tu trochę mniej, miałam słaba noc, śniły mi się jakieś pierdoly odnośnie ciąży 😖
I muszę zająć czymś głowę, chyba posprzątam, zajmę się trochę porządkami w mieszkaniu...
Nadrobię Was wieczorem, tymczasem każdej z Was życzę miłego dnia ❤️😘Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Babeczki ja dzisiaj nie testuje bo plamienie mi się rozkręca wiec nie ma chyba sensu,
Wczoraj po południu siknelam i było biało, jak się rozryczalam to mnie mąż nie mógł uspokoić 😭
Ja w tym cyklu czułam ze się uda, ze zaskoczy i ze to właśnie ten czas, a jednak kończy się jak zawsze… a dawna znajoma trochę patologiczna 3 dziecko urodziła, w ciąży paliła wszystko co można, alkohol pewnie tez był grany… ogarnął mnie taki smutek, żal i poczucie niesprawiedliwości ze musiałam to z siebie wyrzucić
A kolejny cykl pewnie bezowulacyjny bo w co drugim mam ovu
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Pani Miśka wrote:Mam jeszcze 2 testy to jutro i pojutrze siknę jesli coś ma się pojawić to już będzie. Temperatura ladna i chyba nawet 3 fazowa więc oczywiście móżg sobie dopowiada. Cień cienia w regulaminowym czasie, ale to facelle więc może coś być ale raczej nic miesiac temu mialam jednorazowo mocniejszy cień a kolejne dni biało. Moze w końcu nauczę się czekać do miesiaczki
Ach te facelle... też chciałam testować jutro albo pojutrze ale obok mam tylko Rossmana więc z takich testów o czułości 10 to dostanę tam tylko facelle albo pinka. Gdzie w przypadku tych pierwszych jest ryzyko że pojawi się oszukańczy cień, a te drugie ponoć się źle wybarwiają... I co tu zrobić 🤦♀️
A co do tego dopowiadania sobie przez mózg - ja pierwszy raz chyba w życiu odczuwam taki tępy ból w miednicy, tak nisko przy pachwinie... I oczywiście już wystukalam w google "ból miednicy wczesna ciąża" żeby dowiedzieć się że na samym początku ciąży jest najwyższy poziom relaksyny która pomaga zapłodnionej komórce jajowej się zagniezdzic i przy okazji osłabia więzadła podtrzymujące miednice więc można odczuwać ból w pachwinach, napięcie, uczucie nacisku... No i tak jak wczoraj byłam pewna że nic z tego tak dzisiaj już główka pracuje 😫 -
Dziękuje dziewczyny ♥️ Jakoś to siedzenie w domu chorym, myślenie ciagle o teście - to nie wpływa dobrze na głowę 😩
Teraz z tego wszystkiego siedzę i przewijam kalendarz do 2018 roku i w 1 ciąży zrobiłam test dopiero 5 dni od spodziewanej miesiączki 😯 nie wierze w siebie! Chyba, że wcześniej robiłam, ale były negatywy 🧐córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
milam wrote:Ojoj na żywca, bolało bardzo? Ja się nie tyle boję bólu ile tego że się nie obudzę po narkozie 😳
Bolało mniej niż gastroskopia, ale bolało. Do zniesienia. Gorzej było potem, bo od biopsji cały czas aż do okresu krwawiłam i plamilam, bolal mnie brzuch i czułam taki dyskomfort z tego powodu, że chodziłam smutna i jednocześnie zła jak osa. Ale do przeżycia, wiem, że bardzo warto to zrobić 😉👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
A ja mam pytanie do Was dziewczyny. Bo zawsze miałam tak, że zaczynało się plamienie i cyk w kilka h nadchodziła 🙈. A od dwóch cykli mam plamienie 2 dni a na 3 dopiero @. I zastanawiam się czy to jest ok czy może być za niski prog. Fazę lutealną mam 13dni a na 14 dostaję @.
Kiedyś starałam się o dziecko 7msc i wtedy wszystkie badania były ok.
Teraz wróciłam do starań z nowym partnerem. Oczywiście tak na luzie, bo nie musi być w tej chwili - ale wiecie jak to jest z nami kobietami. Na luzie, a ja zaglądam w wykres co godzinę, żeby wpisać każdy najmniejszy skurcz🤦♀️
Także wolałabym wiedzieć czy iść do gina sprawdzać czy próbować chillować głowę🙄 -
Teraz spojrzałam, że nie mam komórek endo w tej cytologi czyli będzie do powtórzenia 😒 mój gin sam mówił, że mam tak wysoko szyjke że mu tego patyczka brakuje😂🙈
Póki co na pewno ten pakiet MUCHA z HPV zrobie w diagnostyce. Są specjalne punkty wymazowe np w Warszawie i tam sie trzeba umówić najlepiej rano i pobierają. Nie trzeba samemu a przynajmniej tak wyczytałam na ich stronie😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Kira wrote:A ja mam pytanie do Was dziewczyny. Bo zawsze miałam tak, że zaczynało się plamienie i cyk w kilka h nadchodziła 🙈. A od dwóch cykli mam plamienie 2 dni a na 3 dopiero @. I zastanawiam się czy to jest ok czy może być za niski prog. Fazę lutealną mam 13dni a na 14 dostaję @.
Kiedyś starałam się o dziecko 7msc i wtedy wszystkie badania były ok.
Teraz wróciłam do starań z nowym partnerem. Oczywiście tak na luzie, bo nie musi być w tej chwili - ale wiecie jak to jest z nami kobietami. Na luzie, a ja zaglądam w wykres co godzinę, żeby wpisać każdy najmniejszy skurcz🤦♀️
Także wolałabym wiedzieć czy iść do gina sprawdzać czy próbować chillować głowę🙄
Na początek zbadaj sobie progesteron 7 dni po owulacji 😊 jak będzie niski to może znaczyć problemy z fazą lutealną i dostaniesz od ginekologa duphaston na przykład.Kira lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Bolą mnie znowu jajniory od wczoraj i w końcu jakiś śluz sie pojawił kremowy ale jest i to dużo😂🙈 ewidentnie idzie małpiszon ale chociaż sucho nie mam😂24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
tylko_czytam wrote:Babeczki ja dzisiaj nie testuje bo plamienie mi się rozkręca wiec nie ma chyba sensu,
Wczoraj po południu siknelam i było biało, jak się rozryczalam to mnie mąż nie mógł uspokoić 😭
Ja w tym cyklu czułam ze się uda, ze zaskoczy i ze to właśnie ten czas, a jednak kończy się jak zawsze… a dawna znajoma trochę patologiczna 3 dziecko urodziła, w ciąży paliła wszystko co można, alkohol pewnie tez był grany… ogarnął mnie taki smutek, żal i poczucie niesprawiedliwości ze musiałam to z siebie wyrzucić
A kolejny cykl pewnie bezowulacyjny bo w co drugim mam ovu
Dzisiaj też zaliczyłam spadek nastroju właśnie, rano szłam powtórzyć wyniki bo w moczu wyszły bakterie i trochę podwyższone PH, skonrolować betę i zrobić morfologię. Jeszcze nie byłam na USG bo przy poprzedniej ciąży poszłam tydzień po teście z wysoką betą i absolutnie nic nie było widać
I tak mówię do męża, że trzęsę się nad tą ciążą, że boje się kolejnego poronienia, że dbam o siebie i wszystko może pójść źle a kobiety z patologicznych środowisk zachodzą raz dwa, nie dbają o siebie i rodzą zdrowe dzieci07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Dzisiaj też zaliczyłam spadek nastroju właśnie, rano szłam powtórzyć wyniki bo w moczu wyszły bakterie i trochę podwyższone PH, skonrolować betę i zrobić morfologię. Jeszcze nie byłam na USG bo przy poprzedniej ciąży poszłam tydzień po teście z wysoką betą i absolutnie nic nie było widać
I tak mówię do męża, że trzęsę się nad tą ciążą, że boje się kolejnego poronienia, że dbam o siebie i wszystko może pójść źle a kobiety z patologicznych środowisk zachodzą raz dwa, nie dbają o siebie i rodzą zdrowe dzieci
Nie stresuj sie, wszystko będzie dobrze na pewno😍 a mocz w ciąży często wychodzi z jakąś infekcją itd i to normalne 😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Chwalę się i chwałę NFZ - mam skierowanie na kariotyp 😃❤️
KaJa, Czytoto, Kira, niecierpliwa93, Gwiazdeczka 93, Marti1984, Sparky, Mel11, milam, Vivian, Zagadka919, Olenkaa, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Chwalę się i chwałę NFZ - mam skierowanie na kariotyp 😃❤️
Super😍24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Mnie od wczoraj tak napierdziela jajnik lewy i non stop mam uczucie jakbym miała jakiś balon w brzuchu, cycki tak mnie bolą ze dramat. Czytam w necie co to może być już doszłam do raka jajnika, normalnie czuje się tak beznadziejnie ze nie mogę, PMS jakieś mega, albo mega okres się zbliża. W ogóle byłam u kardiologa bo od kilku dni mi serce jakoś dziwnie zaczęło bić, początek arytmii się okazało ze to może być, wiec czekam na holtera, jednak starość mi w oczy zaglada, sypie się 😭
-
KaJa wrote:Super😍
Oczywiście kłamałam, ale nie pytali o dowody, więc nie czuje się winna 🤷👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Co to znowu dzisiaj za zapaść? 😱😱 Trzymajcie się, dziewczyny. Wypłacz ie, jak musicie, ale potem wiecie - cycki do góry i do przodu! Nawet jakby bolały.
Pełen szacun, że coś z NFZ się udało załatwić. Ja już dawno odpuściłam tą instytucje, co jest kurde chore, bo się płaci co miesiąc niemałe składki, ale żeby się umówić, zrobić badania, to nie... Wszystko prywatnie. Nic tylko maszynkę do kasy mieć.KaJa, Britta lubią tę wiadomość