WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz mam w nosie to co mowia.. moi ani Michala rodzice nas tylko wspieraja ale nigdy nie pouszaja tego tematu i za to jestemim wdzieczna..a resza no coz..moze kiedys przestana gadc.. mnie to juz w ym momencie rypie.. jak dowiemy sie ze nie mozmy miec dziecka naturalnie to adoptujemy i juz..
mamy warunki i miłosc ktora mozemy dziecku dac.. reszta to tylko kwestia czasu
-
ja nie mam warunków do adopcji dziecka wg Państwa i już dziś to wiem, bark stałej pracy, wynajęte mieszkanie...
nie mogę nigdzie zneleźć jakie powinny byc wartości prolaktyny i estradiolu w 3 dc... FSH i LH znalazłam
"FSH 3dc (ew. 2 lub 4dc)
3-12 mIU/ml
LH 3dc (ew. 2 lub 4dc)
2-13 mIU/ml" -
ti chyba bedziesz miala na wynikach normy napisane.. nie szukaj w necie bo kazde labolatorimu ma inne normy
-
do adopcji po pierwsze musisz byc w zwiazku min 5 lat- wiec my jeszcze mamy czas zeby wszytsko przystosowac
a dwa sama procedura trawa okolo3 lat ..wiec jelsi sie dowiemy ze nie bedziemy mogli miec dzieci.. to zaczniemy procedure i bedziemy przysosowywac nasze warunki do adopcji
-
Anutka wrote:tylko skąd laboratorim będzie wiedziało, że ma mi wypisac normy z 3 dc a nie z 22 np. ???
zreszta prolaktyna i estradiol nie robi sie po owulce.. zawsze przed ..progesteron robi sie po owulacji i w 3 dc
-
Ania_84 wrote:do adopcji po pierwsze musisz byc w zwiazku min 5 lat- wiec my jeszcze mamy czas zeby wszytsko przystosowac
a dwa sama procedura trawa okolo3 lat ..wiec jelsi sie dowiemy ze nie bedziemy mogli miec dzieci.. to zaczniemy procedure i bedziemy przysosowywac nasze warunki do adopcji
-
Ania_84 wrote:wypisuja normy przed owulacja, po owulacji i ewentualna ciaza.. a ty sama weryfikujesz.. skoro jestem przed oulka to dotycz mnie te normy..
zreszta prolaktyna i estradiol nie robi sie po owulce.. zawsze przed ..progesteron robi sie po owulacji i w 3 dc -
to progesteron jest wyznacznikiem czy owulacja wystapila i to jego głównie sie bada , ewentualnie estradiol..ale to wtedy sie bada jelsi FSH masz w 3 dc wysokie
-
Mi zawsze mówiono ..
FSH, LH prolaktyna estradiol i progestern w 3 dc a w 22 dc progesteron na potwierdzenie owulki -
no ale skoro tak ci napisal lekarz to widac moze jest ptrzebne.. ja nawet jak bylam w szpitalu to w zaleceniach tylko mi napisano ze w 22 dc powtorzyc progesteron
-
Ania_84 wrote:no ale skoro tak ci napisal lekarz to widac moze jest ptrzebne.. ja nawet jak bylam w szpitalu to w zaleceniach tylko mi napisano ze w 22 dc powtorzyc progesteron
-
to skoro tak powiedzial to tak zrob..moze on ma inne wyznaczniki nie wiem
kazdy lekarz inaczej robi badaniaAnutka lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:I zrob sobie TSH - koszt 18 zl a przyanjemnij wiesz czy wsio jest ok z tarczyca
w swojej przychodni gin gdzie dostałam skierowanie to nie moge robic, bo nie mam urlopu i ide prywatnie (112zł) do labor. koło pracy w godzinach pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 12:31