WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja się tak boje tego ze coś będzie gorzej niż jest.
Masakra...Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualny
-
spokojnie kochana ..podejrzewam ze jak TSh spadnie to i prl moze sie unormowac moja stara endo ..mi mowila zebym sie nie zdziwila ze jak zacznie mi szwankowac znowu tarczyca to i PRL dlatgeo jak sie dowiedziala ze zaczynamy sie starac to mowila zebym badala ja czesto ..
-
3 października 2014, 21:38
Zebranie rady nadzorczej wieczornicy
swietujemy I rocznice AAAAAAJaponeczka z Porcelany, cedr697, kaarolaa, kierzynka, Anutka lubią tę wiadomość
-
Lucy91 wrote:Nie tylko tsh jest problemem, jest jeszcze za wysoka prolaktyna.
Lucy, luuuuz. Opowiem Ci jak było u mnie, bo ostatnio to przerabiałam. Cały czas przez 2 lata jak badałam tsh to miałam 3-3,8, prl zawsze mniej lub bardziej powyżej normy. Zwykli ginowie nie specjalnie się tym zajmowali. Raz zbijał mi prl jeden. Zdecydowaliśmy się na klinikę i tam lekarz od razu dał mi euthyrox, bo stwierdził, że to tsh optymalne dla staraczek jest poniżej 2. Spoko, zaczęłam łykać euthyrox 25. Po 3 tygodniach (ze 4-5 dni przed planowaną IUI) zrobiłam ze swojej wścibskiej ciekawości badanie TSH, żeby sprawdzić jak lek działa i czy coś spadło z tego 3,8. Odbieram popołudniu wynik i prawie dostaje zawało - 6,57 przy euthyroxie. Zamiast spaść do wzrosło!!!!!!!!!!!!!! i prl oczywiście tez trochę w gorę (40). Dzwonie do gina z kliniki - co robić? On: odwołujemy IUI a pani szybko do endokrynologa. Wizyta u endo po 3 dniach. Opowiedziałam jej historię 2 lat starań, pokiwała tylko głową i nie mogła uwierzyć, że z takimi wynikami ginowie mi sie pozwolili starać. Dostałam większą dawkę euthyroxu (50) i połóweczkę bromergonu na noc. Po miesiącu powtórzyłam badania i tsj spadło z 6,56 na 1,38, a prl z 40 na wartość lekko poniżej normy nawet. Także jeśli tylko masz dobrego lekarza i porządnie się tym zajmiesz to sprawę ogarnia się łatwo i szybko -
nick nieaktualny
-
chyba się porycze... Karola Wasze pierwsze zdjęcie tak już razem przytulani
Anatolka powiedz mi co ja mam robić, gin mnie pokieruje dalej co robić?kierzynka, kaarolaa lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kangurujcie
wiesz Karola jakpokazalam zdj mojemu M to pozniej co rusz rzychodzil i mowil pokaz mi tego malca .. matko jaki on malutki ...i jak slodko to wyglada .. po porstu zakochal sie chyba w tych zdj bede zazdrosna
a moj mezu mnie dzis zaskoczyl bo dzis skonczyl mu sie Androvit.. ja nic nie mowilam bo bylam ciekawa czy sam kupi czy znpwu ja bede musiala mu chodzic za lekami
a tu mezu stwierdzil nagle ze jedzie bo ma fuche pojecal po jakims czasie wraa i mowi wiesz co przy okazji kupilem ten androvit ale nie wiem czy dobry bo ma napis plus ;P
mowie kurde nie znam i bylam pewna ze kupil zly
a tu patzre a tu faktycznie jest i nawte lepszy od poprzedniego ..
ale najlepszy byl jego tekst zposzedl do apteki i mowi po prosze androvit no to babka sie pyta zwykly czy plus a ten. a ktroy jest lepszy na plemniki
baba postawila oczy i mowi ..noo chyba ten plus..
i faktyczne etaz patrze na sklad i jest o wiele lepszy
a teraz ogladalismy dlaczego ja i bylo o dziewzynie 18 latce w ciazy ..a moj maz popatrzyl sie i mowi wiesz niedlugo my bedziemy chodzic z wozeczkiem..tylko wiesz .. kobety leca na facetach z wozkami i malymi dzieckmikaarolaa, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Lucy91 wrote:chyba się porycze... Karola Wasze pierwsze zdjęcie tak już razem przytulani
Anatolka powiedz mi co ja mam robić, gin mnie pokieruje dalej co robić?
Nie wiem jakiego masz lekarza. Moi dwaj nie ogarneli. Tsh gadali, ze w normie (ja sie na forum zapisalam w czerwcu, wczesniej patrzylam i myslalam "w normie, spoko"... Pozniej odkrylam, ze w normie nie oznacza najkorzystniejsze). Dopiero w klinice sie tym zajal i kazal znalezc dobra endo. Wybralam taka zupelnie nie zwiazana z klinika i to byl strzal w 10 jakie masz te wyniki tsh i prl? Bardzo za wysokie?