X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też łykam tylko witaminki obecnie, a mimo to mnie stale jakieś przeziębienia łapią :/ Stawiam, że to zmiana klimatu, wydaje mi się jakbyśmy mieli tu epokę lodowcową przy takiej temperaturze, odwykłam już od mrozów :D
    Ja się dzisiaj produkuje nad ozdobami choinkowymi, kończę składać meble i szoruję na angielski dodatkowy co by nie wyjść na ostatniego osła na egzaminie :D

48f411ed51.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    Widzę że jakiś romantyczny nastrój was dopadł czyżby święta tak na was działały?

nezumi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to od tygodnia strasznie kłuje mnie po lewej stronie w klatce piersiowej... do tego stopnia, że nie potrafię spać na prawym boku. No więc byłam wczoraj u lekarza, dostałam skierowanie na EKG ale podejrzewa że są to nerwobóle... Oczywiście na pytanie czy dzieje się coś, czym się bardzo martwię, stresuję odpowiedziałam, że "nie"... No kurwa jasne, że nie prócz tego że od roku bezowocnie staramy się o dziecko, mąż ma aspermię i azoospermię, czeka nas inseminacja- która jest jak gra w totka... Uda się albo się nie uda. Remonty, które dały nam mocno popalić nie tylko finansowo ale i psychicznie.. "nic się pani doktor takiego nie dzieje.."

ckaik0s3070dl07t.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A tak z innej beczki to od tygodnia strasznie kłuje mnie po lewej stronie w klatce piersiowej... do tego stopnia, że nie potrafię spać na prawym boku. No więc byłam wczoraj u lekarza, dostałam skierowanie na EKG ale podejrzewa że są to nerwobóle... Oczywiście na pytanie czy dzieje się coś, czym się bardzo martwię, stresuję odpowiedziałam, że "nie"... No kurwa jasne, że nie prócz tego że od roku bezowocnie staramy się o dziecko, mąż ma aspermię i azoospermię, czeka nas inseminacja- która jest jak gra w totka... Uda się albo się nie uda. Remonty, które dały nam mocno popalić nie tylko finansowo ale i psychicznie.. "nic się pani doktor takiego nie dzieje.."

Maka, to czemu jej nie powiedziałaś, że miałaś stresujący okres? Przecież nie musiałaś się jej spowiadać co konkretnie się dzieje, ale lekarz musi znać takie informację, bez tego to jak diagnozowanie strzałami w ciemno.
    Nie rozumiem po co chodzić do specjalistów, jak się im nie mówi całej prawdy...

48f411ed51.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    nerwobóle, też mialam w liceum. ból na który dziła tylko tabletka.
    ale dobrze że masz EKG bo to zawsze warto zrobić :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Maka, to czemu jej nie powiedziałaś, że miałaś stresujący okres? Przecież nie musiałaś się jej spowiadać co konkretnie się dzieje, ale lekarz musi znać takie informację, bez tego to jak diagnozowanie strzałami w ciemno.
    Nie rozumiem po co chodzić do specjalistów, jak się im nie mówi całej prawdy...

Może i dlatego nie powiedziałam, że mieszkam w małej wiosce.. każdy o każdym wszystko wie, a złe wieści szybko się rozchodzą- szybciej niż dobre. A przychodnia= plotkarnia.. A chciałam to skierowanie, żeby upewnić się że to nie serducho ;)

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po czesci rozumiem Make - chodzi o to ze jakby uslyszal ze ma stresy to by pewnie nie dal skierowania na EKG - a warto nie raz zrobic - owszem pewnie sa to nerwobole - ale przynjamneij bedzie miala czarno na bialym ze to nic powazniejszego :)

u mnie bylo podobnie jak powiedzialam ze dobrze sie czuje ylko chcialam porbic sobie badania - to mi wogole nie dala - a z krwi na NFZ nie mialam od nich od 2 lat robionych - a ona z łaska dala mi skierowanie na OB, Morfologie i jonogram .. litosci ... :)
    wiec poszlam do innej nawciskalam kitu i dala mi komplet badan - nie raz trzeba cos sklamac zeby dostac jakiekolwiek skierowanie ;/

Maka, nezumi lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poznałam mojego męża?
    Znamy się od 9 lat.... miałam 15 lat jak mnie wyrwał :P on był przed maturą :) tak to był maj :D
    nasz historia jest prosta, pewnego dnia przyszedł ON wysoki, przystojny z długimi włosami a gdzieś na scenie stałam ja nie umalowana, w naciągniętym czarnym swetrze ze spinacem w uchu :) no i on się zakochał od pierwszego wejrzenia a ja byłam za młoda żeby umieć powiedź co się dzieje :) spacerki, rozmowy na gg, potem rockoteka i pierwszy pocałunek w tancu pamiętam to jak dziś 13 maja - piątek :D
    No i tak się bujamy od 9 lat :D

Ania_84, Unlike, Jus1985, paszczakin, mała_mi lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dobrze że nie powiedziałaś. Lekarz po takiej informacji mógłby powiedzieć że to od tego i dałby Ci proszki ziołowe na uspokojenie a nie skierowanie na ekg.
    A tak poza tym nie lubie jak jest mała wioska i lekarz opowiada co komu dolega i wg

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Jak poznałam mojego męża?
    Znamy się od 9 lat.... miałam 15 lat jak mnie wyrwał :P on był przed maturą :) tak to był maj :D
    nasz historia jest prosta, pewnego dnia przyszedł ON wysoki, przystojny z długimi włosami a gdzieś na scenie stałam ja nie umalowana, w naciągniętym czarnym swetrze ze spinacem w uchu :) no i on się zakochał od pierwszego wejrzenia a ja byłam za młoda żeby umieć powiedź co się dzieje :) spacerki, rozmowy na gg, potem rockoteka i pierwszy pocałunek w tancu pamiętam to jak dziś 13 maja - piątek :D
    No i tak się bujamy od 9 lat :D

Oj to Ty taka smarkata jak ja;p :* A ja swojego męża poznałam w liceum. Razem jesteśmy od 8 lat- choć z przerwami małymi. Wypatrywałyśmy z przyjaciółką obiekt westchnień w nowej szkole.. No i wypatrzyłyśmy. Później sprawy się szybko potoczyły ze mną zerwał chłopak (istna tragedia !!;p). Teraz się z tego śmieje, ale wtedy to nawet myśli samobójcze miałam.. Tajemniczy nieznajomy wysłał mi walentynkę.. okazało się, że to ten chłopak do którego "stękałyśmy".. Niechcący podłożyłam mu nogę, przeprosił mnie. Podszedł do koleżanki po mój nr telefonu.. i tak to wszystko się zaczęło. 2 lata temu dostałam pierścionek zaręczynowy a teraz jesteśmy 6 mies po ślubie.

Unlike, mała_mi lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jakoś tak nie mam kiedy zajrzeć :/ A tu takie romantyczne klimaty ;)
    My poznaliśmy w bardzo prozaicznie w wielkim mieście, znaczy przez internet ;) I już tak 4 lata ze sobą jesteśmy, niezaślubieni, bo jakoś nie umiem się przekonać do ślubnych imprez. Ja najchętniej uciekłabym i w jakiejś wioseczce przy księdzu i świadkach się pobrała. Ale teściom byłoby przykro, więc odkładamy ;)
    Miłego dnia kobitki :D

Jus1985, Jus1985, Unlike, nezumi, monaaa85, mała_mi, MalutkaEve, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Dobrze że nie powiedziałaś. Lekarz po takiej informacji mógłby powiedzieć że to od tego i dałby Ci proszki ziołowe na uspokojenie a nie skierowanie na ekg.
    A tak poza tym nie lubie jak jest mała wioska i lekarz opowiada co komu dolega i wg

Ja tego nienawidzę. Mnie nigdy nie interesowały czyjeś sprawy- no chyba że ktoś poprosił o radę, przysługę. A we wsi to niekiedy masz wrażenie, że ludzie Cię lepiej znają niż Ty sama siebie..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego poznałam na dyskotece :-) (było to Spotkanie z koleżankami po latach). Przechodziłam koło niego on się nagle odwrócił, ja go chciałam minąć i tak zaczęliśmy się bujać 05ludzik.gif żeby go ominąć ale nie mogłam i on pomyślał że ja chce z nim zatańczyć 46dance.gif
    Wziął mnie złapał i zaczął wyginać we wszystkie strony tak że dotykałam włosami podłogi i zaczął mnie podnosić, ja się tylko jego trzymałam i krzyczałam żeby mnie puścił, a on nic nie słyszał i myślał że ja się cieszę i mi się to podoba. Jak już się wyrwałam to chciałam uciec, a jak usiadłam na drugim piętrze na sofie to zobaczyłam że on przyszedł za mną. Później dałam mu swój nr i zaczęły się pierwsze spotkania. Co jest najlepsze to on mnie kojarzył jeszcze z innych miejsc kilka razy mnie widział pare lat wcześniej i teraz się śmieje że już wcześniej sobie mnie upatrzył :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 11:04

Maka, celia, Unlike, paszczakin, Kajoni, nezumi, mała_mi, MalutkaEve lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo chcieliśmy wesele :) i było cudnie!!! bardzo miło to wspominamy.

celia lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne historie :) Najlepiej udowadniaja, ze jak czlowiek komus pisany to sie zawsze znajdzie i na siebie trafi :)

nezumi, celia lubią tę wiadomość

48f411ed51.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Piekne historie :) Najlepiej udowadniaja, ze jak czlowiek komus pisany to sie zawsze znajdzie i na siebie trafi :)
    Twój suwaczek oblicza dni do spotkania z narzeczonym?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :)

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Twój suwaczek oblicza dni do spotkania z narzeczonym?

Tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 13:08

48f411ed51.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin: mamy slub w urzedzie czyli podpisany kontrakt malzenski. W Turcji to nie jest tak jak u nas, ze z sukienka i w ogole cala rodzina. Po prostu poszlismy do urzedu i podpisalismy papierek. Tyle ze slubu :p
    Co w praktyce oznacza, ze w Polsce uznaja nas wszedzie za malzenstwo, ale juz w Turcji malo kto to uznaje, bo nie przeszlam na Islam i nie mamy slubu religijnego. Jak H. wroci pewnie zdecydujemy sie na muzulmanski slub.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 14:25

MalutkaEve lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ