X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Po kryjaku przed wieczornica - bo moj stwierdzil ze za duzo wypijecie ;P heheh

Nie no chodzilo mi o to ze nie pilam z Wami :):P

hahahaha :D zrozumialam ze sie przed kims w domku kryjecie :P i sobie mysle lot de fak? :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    To nie zaniedbuj męża, niech się do nas dołączy z wińskiem ;)
    Wiecie - on to wina to taki chetny jak ja do mleka - mogloby go nie byc- i innych alkoholi :) wiec jak pija raz na ruski rok to jest dobrze :) ja nadabiam :D

MalutkaEve lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    hahahaha :D zrozumialam ze sie przed kims w domku kryjecie :P i sobie mysle lot de fak? :D

Po kryjoku przed rodziną z wieczornicy o.O No chyba focha strzelę ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty nie wolno strzelac focha :p

celia lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    z jednej strony to fajnie, bo masz zawsze kierowce jak jedziecie autem na party, dla mnie to bylaby kicha, bo mi sie najlepiej w domu z mauzem winkuje...
    taki jest wlasnie plan na dzisiaj, wczoraj sie nie liczy, bo to do ciastek bylo..

Pewnie, że się nie liczy jak do ciastek ;) :P

Ja też tak kiedyś stwierdziłam, że nie będę zaznaczała alkoholu na wykresie, bo bym musiała, zgłosić się do AA ;) Ino większe pijaństwa zaznaczam ;)

mała_mi, paszczakin lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kajoni, ja mysle, ze dziewczyny to tak robia dla wlasnego spokoju, uewniasz sie ze wszystlo ksiazkowo przyrasta
    tu masz normy http://forum.gazeta.pl/forum/w,586,143255993,143255993,Przyrost_i_normy_beta_hcg.html
    Dziękuję;-) choć i tak dalej nic z tego nie rozumiem :-) tak na prawdę to mam tyle znajomych co dzieci rodziło a jakoś nikt o tym nie wspominał. Tylko test i wizyta u ginka. Dlatego jestem taka ciekawa i co daje ta wiedza

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mniejszego nerwa, czy wszysko bedzie dobrze.. u mnie np nie mozna zrobic badan krwi bez skierowania, wiec nie mam problemow isc/nie isc na bete- zeby isc musialabym pojsc do lekarza, a tak to mi sie nie chce..
    Czyli jak jest zły przyrost to znaczy że z dzieckiem nie wszystko będzie w porządku? Ile razy trzeba robić to badanie. Wiesz co, zestresowałam się:-/

relgi09k4o218c6j.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Dziękuję;-) choć i tak dalej nic z tego nie rozumiem :-) tak na prawdę to mam tyle znajomych co dzieci rodziło a jakoś nikt o tym nie wspominał. Tylko test i wizyta u ginka. Dlatego jestem taka ciekawa i co daje ta wiedza

Kajoni, bo ty w pierwszym cyklu zaszłaś i ci Twoi znajomi pewnie też nie musieli się długo starać. Ja w cyklu 12 i po poronieniu, to wiesz, schiza jest taka, że już na wszystko zwracasz uwagę i chwytasz się wszystkiego co może dać ci odrobinę spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 14:41

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, a od czego liczycie cykle staran? od odstawienia antykoncepcji czy od takich bardziej swiadomych staran? i czy liczycie cykle w ktorych z jakis tam wzgledow odpuszczaliscie (podroze/leczenie)?
    Ja liczyłam od pierwszego normalnego okresu po odstawieniu anty. Bo pierwsza @ to wiadomo że jest z odstawienia. Później dostałam drugą, ale dla mnie pierwszą i chyba ostatnią mam nadzieję

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Kajoni, bo ty w pierwszym cyklu zaszłaś i ci Twoi znajomi pewnie też nie musieli się długo starać. Ja w cyklu 12 i po poronieniu, to wiesz, schiza jest taka, że już na wszystko zwracasz uwagę i chwytasz się wszystkiego co może dać ci odrobinę spokoju ;)
    Tak strasznie Ci współczuję. Dziś mam taki dzień że najpierw szaleje i robię sobie tańce na chodniku a potem dopada mnie melancholia. Skąd te poronienia.. Czy kiedyś za czasów naszych matek też tak było? Ehh

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aaa, kajoni, nie chcialam Cie zestresowac.. 0what.gif

przepraszam!
    Hej,hej! Nic się nie dzieje! To tylko ja tam taką nieodparta myśl że to takie ważne badanie i że zawaliłam że o nim nie wiem

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu głupia myślałam, że to jest badanie TYLKO potwierdzające ciążę jak test tylko bardziej wiarygodne i dlatego nie myślałam o nim bo jestem zapisana na wizytę więc ginka mi potwierdzi albo zaprzeczy.

relgi09k4o218c6j.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aleście nastraszyły Kajoni ;)

Kajoni ty się nie denerwuj, w ciąży nie wolno :)

Ja ten cykl trochę odpuściłam. Staramy się dalej, ale ja robię badania sobie- większość, bo wszystkie naraz to bym zbankrutowała ;) A jak się nie uda, a u mnie wszystko wyjdzie okej, to chłopa wygonię na badania.Ja się denerwuję, że po poronieniu gin mi nie kazał żadnych badań zrobić, pomijając zwykłą morfologię i betę właśnie czy spadła... Teraz sobie w brodę pluję, że już dawno mogłam sobie te badania wszystkie zrobić.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ja po prostu głupia myślałam, że to jest badanie TYLKO potwierdzające ciążę jak test tylko bardziej wiarygodne i dlatego nie myślałam o nim bo jestem zapisana na wizytę więc ginka mi potwierdzi albo zaprzeczy.

Jak ja się dowiedziałam że jestem w ciązy zrobiłam drugi test sikany, potem poszłam prywatnie na beta hcg i z wynikiem dopiero do gina, nie robiłam drugi raz bo też myslałam że to tylko aby potwierdzić a gin mnie już też nie wysyłał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 15:04

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa popołudniowa :)

hmmmm jeszcze chwilę i nie będzie z kim kawy pić... coraz więcej ciężarnych tu :)

q53jwvt.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Jak ja się dowiedziałam że jestem w ciązy zrobiłam drugi test sikany, potem poszłam prywatnie na beta hcg i z wynikiem dopiero do gina, nie robiłam drugi raz bo też myslałam że to tylko aby potwierdzić a gin mnie już też nie wysyłał :)
    Czyli myślisz żeby przed wizytą u ginka (mam dopiero w następny piątek) iść zrobić tę badania? Nie chcę iść do siebie bo te plotkary pielęgniarki a lekarka w szczególnrści wszystkim wygada a rodzinie wolę sama powiedzieć. To się można osobiście do jakiegoś laboratorium zgłosić?

relgi09k4o218c6j.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie staraczki :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    witajcie staraczki :)

łooooooooooooooo, kogo ja widzę :)

popiołu pod nogi :D

Anutka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Czyli myślisz żeby przed wizytą u ginka (mam dopiero w następny piątek) iść zrobić tę badania? Nie chcę iść do siebie bo te plotkary pielęgniarki a lekarka w szczególnrści wszystkim wygada a rodzinie wolę sama powiedzieć. To się można osobiście do jakiegoś laboratorium zgłosić?

Jasne, ja poszłam do swojej przychodni, ale u mnie tylko betaHCG na skierowanie od gina, więc poszłam do innej i tam powiedzieli, że moge bez skierowania odpłatnie zrobić. Wynik miałam nastepnego dnia.

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    łooooooooooooooo, kogo ja widzę :)

popiołu pod nogi :D

słońce lapek padł prywatny a w pracy nie bardzo jest jak byc z Wami, szefowa ma spotkanie to korzystam :) nie ma jak w monitorek mi zaglądac :)

widziałaś mój zaje****y wykresik ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 15:15

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ