Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Po kryjaku przed wieczornica - bo moj stwierdzil ze za duzo wypijecie ;P heheh

Nie no chodzilo mi o to ze nie pilam z Wami :):P

hahahaha :D zrozumialam ze sie przed kims w domku kryjecie :P i sobie mysle lot de fak? :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    To nie zaniedbuj męża, niech się do nas dołączy z wińskiem ;)
    Wiecie - on to wina to taki chetny jak ja do mleka - mogloby go nie byc- i innych alkoholi :) wiec jak pija raz na ruski rok to jest dobrze :) ja nadabiam :D

MalutkaEve lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    hahahaha :D zrozumialam ze sie przed kims w domku kryjecie :P i sobie mysle lot de fak? :D

Po kryjoku przed rodziną z wieczornicy o.O No chyba focha strzelę ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty nie wolno strzelac focha :p

celia lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    z jednej strony to fajnie, bo masz zawsze kierowce jak jedziecie autem na party, dla mnie to bylaby kicha, bo mi sie najlepiej w domu z mauzem winkuje...
    taki jest wlasnie plan na dzisiaj, wczoraj sie nie liczy, bo to do ciastek bylo..

Pewnie, że się nie liczy jak do ciastek ;) :P

Ja też tak kiedyś stwierdziłam, że nie będę zaznaczała alkoholu na wykresie, bo bym musiała, zgłosić się do AA ;) Ino większe pijaństwa zaznaczam ;)

mała_mi, paszczakin lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kajoni, ja mysle, ze dziewczyny to tak robia dla wlasnego spokoju, uewniasz sie ze wszystlo ksiazkowo przyrasta
    tu masz normy http://forum.gazeta.pl/forum/w,586,143255993,143255993,Przyrost_i_normy_beta_hcg.html
    Dziękuję;-) choć i tak dalej nic z tego nie rozumiem :-) tak na prawdę to mam tyle znajomych co dzieci rodziło a jakoś nikt o tym nie wspominał. Tylko test i wizyta u ginka. Dlatego jestem taka ciekawa i co daje ta wiedza

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mniejszego nerwa, czy wszysko bedzie dobrze.. u mnie np nie mozna zrobic badan krwi bez skierowania, wiec nie mam problemow isc/nie isc na bete- zeby isc musialabym pojsc do lekarza, a tak to mi sie nie chce..
    Czyli jak jest zły przyrost to znaczy że z dzieckiem nie wszystko będzie w porządku? Ile razy trzeba robić to badanie. Wiesz co, zestresowałam się:-/

relgi09k4o218c6j.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Dziękuję;-) choć i tak dalej nic z tego nie rozumiem :-) tak na prawdę to mam tyle znajomych co dzieci rodziło a jakoś nikt o tym nie wspominał. Tylko test i wizyta u ginka. Dlatego jestem taka ciekawa i co daje ta wiedza

Kajoni, bo ty w pierwszym cyklu zaszłaś i ci Twoi znajomi pewnie też nie musieli się długo starać. Ja w cyklu 12 i po poronieniu, to wiesz, schiza jest taka, że już na wszystko zwracasz uwagę i chwytasz się wszystkiego co może dać ci odrobinę spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 14:41

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, a od czego liczycie cykle staran? od odstawienia antykoncepcji czy od takich bardziej swiadomych staran? i czy liczycie cykle w ktorych z jakis tam wzgledow odpuszczaliscie (podroze/leczenie)?
    Ja liczyłam od pierwszego normalnego okresu po odstawieniu anty. Bo pierwsza @ to wiadomo że jest z odstawienia. Później dostałam drugą, ale dla mnie pierwszą i chyba ostatnią mam nadzieję

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Kajoni, bo ty w pierwszym cyklu zaszłaś i ci Twoi znajomi pewnie też nie musieli się długo starać. Ja w cyklu 12 i po poronieniu, to wiesz, schiza jest taka, że już na wszystko zwracasz uwagę i chwytasz się wszystkiego co może dać ci odrobinę spokoju ;)
    Tak strasznie Ci współczuję. Dziś mam taki dzień że najpierw szaleje i robię sobie tańce na chodniku a potem dopada mnie melancholia. Skąd te poronienia.. Czy kiedyś za czasów naszych matek też tak było? Ehh

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aaa, kajoni, nie chcialam Cie zestresowac.. 0what.gif

przepraszam!
    Hej,hej! Nic się nie dzieje! To tylko ja tam taką nieodparta myśl że to takie ważne badanie i że zawaliłam że o nim nie wiem

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu głupia myślałam, że to jest badanie TYLKO potwierdzające ciążę jak test tylko bardziej wiarygodne i dlatego nie myślałam o nim bo jestem zapisana na wizytę więc ginka mi potwierdzi albo zaprzeczy.

relgi09k4o218c6j.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aleście nastraszyły Kajoni ;)

Kajoni ty się nie denerwuj, w ciąży nie wolno :)

Ja ten cykl trochę odpuściłam. Staramy się dalej, ale ja robię badania sobie- większość, bo wszystkie naraz to bym zbankrutowała ;) A jak się nie uda, a u mnie wszystko wyjdzie okej, to chłopa wygonię na badania.Ja się denerwuję, że po poronieniu gin mi nie kazał żadnych badań zrobić, pomijając zwykłą morfologię i betę właśnie czy spadła... Teraz sobie w brodę pluję, że już dawno mogłam sobie te badania wszystkie zrobić.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ja po prostu głupia myślałam, że to jest badanie TYLKO potwierdzające ciążę jak test tylko bardziej wiarygodne i dlatego nie myślałam o nim bo jestem zapisana na wizytę więc ginka mi potwierdzi albo zaprzeczy.

Jak ja się dowiedziałam że jestem w ciązy zrobiłam drugi test sikany, potem poszłam prywatnie na beta hcg i z wynikiem dopiero do gina, nie robiłam drugi raz bo też myslałam że to tylko aby potwierdzić a gin mnie już też nie wysyłał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 15:04

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa popołudniowa :)

hmmmm jeszcze chwilę i nie będzie z kim kawy pić... coraz więcej ciężarnych tu :)

q53jwvt.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Jak ja się dowiedziałam że jestem w ciązy zrobiłam drugi test sikany, potem poszłam prywatnie na beta hcg i z wynikiem dopiero do gina, nie robiłam drugi raz bo też myslałam że to tylko aby potwierdzić a gin mnie już też nie wysyłał :)
    Czyli myślisz żeby przed wizytą u ginka (mam dopiero w następny piątek) iść zrobić tę badania? Nie chcę iść do siebie bo te plotkary pielęgniarki a lekarka w szczególnrści wszystkim wygada a rodzinie wolę sama powiedzieć. To się można osobiście do jakiegoś laboratorium zgłosić?

relgi09k4o218c6j.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie staraczki :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    witajcie staraczki :)

łooooooooooooooo, kogo ja widzę :)

popiołu pod nogi :D

Anutka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Czyli myślisz żeby przed wizytą u ginka (mam dopiero w następny piątek) iść zrobić tę badania? Nie chcę iść do siebie bo te plotkary pielęgniarki a lekarka w szczególnrści wszystkim wygada a rodzinie wolę sama powiedzieć. To się można osobiście do jakiegoś laboratorium zgłosić?

Jasne, ja poszłam do swojej przychodni, ale u mnie tylko betaHCG na skierowanie od gina, więc poszłam do innej i tam powiedzieli, że moge bez skierowania odpłatnie zrobić. Wynik miałam nastepnego dnia.

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    łooooooooooooooo, kogo ja widzę :)

popiołu pod nogi :D

słońce lapek padł prywatny a w pracy nie bardzo jest jak byc z Wami, szefowa ma spotkanie to korzystam :) nie ma jak w monitorek mi zaglądac :)

widziałaś mój zaje****y wykresik ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 15:15

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ