Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ja znowu jestem w tylku bo nie wiem o co chodzi :-S

Paszczakin wczoraj miała zdupiony dzień bo tempka jej spadła... A ja mówiłam, że odbije i łala :D Jest pięknie.

paszczakin, biedronka1982 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Paszczakin wczoraj miała zdupiony dzień bo tempka jej spadła... A ja mówiłam, że odbije i łala :D Jest pięknie.
    Aha! No to gratuluję ;-) tak to jest jak większość czasu na forum spędzam z poziomu telefonu to ciężko się doczytać co i jak a patrzyć na wykresy to już w ogóle kosmos :-D

relgi09k4o218c6j.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kajoni, ja sie tak stresuje, bo mialam pierwsza inseminacje.. przy "normalnych" cyklach juz wyluzowalalam, przyzwyczailam do porazek, ale teraz nowa nadzieja i nowy stres..

Hej :)
    Paszczakin, a jak się czujesz? No bo tempka ładnie odbiła :)
    A nie robiłaś progesteronu 7dpo?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nic nie robilam, zadych testow- jak mi lekarz nie przepisze, to sama nie moge nic zrobic, a ja nawet nie wiem, ze mozna/trzeba..

a na co ten progesteron po owu?

jak sie czuje? normalnie, zadnych obajawow- jedyne co dziwne to to, ze mnie cycki nie bola, a na okres zawsze bola strasznie..

Progesteron jest wytwarzany, żeby umożliwić zagnieżdżenie i utrzymanie fasolki. Myślałam, że przy inseminacjach to standardowe badanie. Jak jest na niskim poziomie, tak jak u mnie, bierze się duphaston :)
    Ja do tej pory prawie objawów nie mam :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nawet i bez inseminacji zawsze mi daja od 4 dnia dpo owu luteine lub duphaston :) i mi powiedzial ze najprawdopodobniej jesli bym zaszla to bedzie mi dawac duphaston do 12 tyg- bo wtedy łozysko chyba przejmuje role wytwarzania progesteronu ..czy jakos tak

A mam pytanie czy jesli biore lutke to jest sens w 7dpo robic progesteron ?? bo mi sie wydaje ze bedzie zafałszowany wynik

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane
    Mam chwilkę wolną więc zaglądam. Co tam u was słychać?
    Jak się Celuśka czujesz? I co z tym Twoim progesteronem? Niski czy jednak ok?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    U nas tez nawet i bez inseminacji zawsze mi daja od 4 dnia dpo owu luteine lub duphaston :) i mi powiedzial ze najprawdopodobniej jesli bym zaszla to bedzie mi dawac duphaston do 12 tyg- bo wtedy łozysko chyba przejmuje role wytwarzania progesteronu ..czy jakos tak
    Mi się wydaje że do 20tc

Ania_84 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. no nic jak juz bede w ciazy to wteyd sie dokladnie dowiem :D

ps - paszczakin- mnie cycki tez nie bola- a zawsze przed @ mnie bolaly a raczej od owu do @ - choc mi lekarz powiedial ze lutka powoduje ze nie bola taka bardzo wiec to penwie dlatego :) tylko od czasu do czasu zakłuja mnie biersiata w okolicach brodawek

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

A mam pytanie czy jesli biore lutke to jest sens w 7dpo robic progesteron ?? bo mi sie wydaje ze bedzie zafałszowany wynik

Aniu lutka zdecydowanie zafałszowuje wyniki, w sensie podnosi je. Nie ma więc sensu robić badania.
    Jus czuję się doskonale, prawie nie mam objawów. A progesteron jest nieznacznie ponad granicę normy. Biorę dupka od 3dpo i pewnie tak będę brała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 11:33

Jus1985, Ania_84, mała_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Jus czuję się doskonale, prawie nie mam objawów. A progesteron jest nieznacznie ponad granicę normy. Biorę dupka od 3dpo i pewnie tak będę brała ;)

To się cieszę. Rośnijcie zdrowo

Ania_84, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kajoni, ja sie tak stresuje, bo mialam pierwsza inseminacje.. przy "normalnych" cyklach juz wyluzowalalam, przyzwyczailam do porazek, ale teraz nowa nadzieja i nowy stres..
    Nie byłam w takiej sytuacji żeby wiedzieć jak się czujesz ale sytuacje stresowe mam już jakieś na koncie niestety dlatego może trochę bardziej Cię rozumiem. W sumie jako kobieta mogę sobie zdawać sprawę jak to wszystko wygląda. Trzymam mocno kciuki za Ciebie, żeby wykres zakończył się rzecz jasna na zielono:-) mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Szkoda tylko że się nie znam na tym wszystkim bo nie wiem co doradzić, jak pomóc@-}--

paszczakin lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Nie byłam w takiej sytuacji żeby wiedzieć jak się czujesz ale sytuacje stresowe mam już jakieś na koncie niestety dlatego może trochę bardziej Cię rozumiem. W sumie jako kobieta mogę sobie zdawać sprawę jak to wszystko wygląda. Trzymam mocno kciuki za Ciebie, żeby wykres zakończył się rzecz jasna na zielono:-) mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Szkoda tylko że się nie znam na tym wszystkim bo nie wiem co doradzić, jak pomóc@-}--

Żadna z nas oprócz wsparcia nijak może pomóc. Ja też się będę przygotowywała do inseminacji. I na samą myśl mam stresa. Nie wiem czy będę to tak dzielnie znosiła jak dziewczyny.

paszczakin lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tymczasem przeglądam allegro, pije kawę i wpierdzielam czekoladę bomboladę ;] Już pół zjadłam. Masakra.. Byle poszło w cycki!

Jus1985, celia, Kajoni, Unlike, biedronka1982, mała_mi lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A tymczasem przeglądam allegro, pije kawę i wpierdzielam czekoladę bomboladę ;] Już pół zjadłam. Masakra.. Byle poszło w cycki!
    Ja jestem ciągle glodna i teraz próbuje się zapchać blonnikiem:-D moja mała zjadła obiad i teraz przed spaniem ma misję posprzątania zabawek ;-) a co, jak zrobiła bajzel to niech sprząta.

relgi09k4o218c6j.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie, nic nie badali, nic nie biore.. moze dlatego, ze ja mialam wczesniej badania hormonalne w innym cyklu i gin z kliniki je ogladal- swtierdzil, ze ok..

albo po prostu mial "wbite" i tyle :/

Mnie w Gyncentrum od razu skierowała na badania hormonalne i posiewu - powiedziała, że bez tego inseminacji mi nie zrobi. Miałam mieć w listopadzie. Ale że zdecydowaliśmy, że jeszcze podda się mąż jednej kuracji to inseminację przełożyliśmy na luty. Od badań minęło już 2 mies. i nie wiem czy nie będę musiała powtarzać..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny została mi godzina "pracy". Co zrobić żeby szybciej czas leciał? Włączyć Ovufrienda;]

biedronka1982 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mi 2,5h.. aaaa, niech mi ktos poleje moze ;)
    Ja do 17.30 plus prawie godzina dojazdu. Wygrałam?

Ania_84, biedronka1982 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    fajnie kajoni- Ty jeszcze przed urodzeniem dziecka bedziesz wprawiona w wychowaniu.
    To moja trzecia podopieczna plus dwa lata szkoły opiekunek dziecięcych z bardzo częstymi praktykami w żłobku. Tak. Mam wprawę :-D

biedronka1982 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ja do 17.30 plus prawie godzina dojazdu. Wygrałam?
    Ja do 23 :P hehe :) tyle ze w domku pracuje ale dzis 10ty wiec goracy termin zwiazany z roczliczeniami :)

Kajoni lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 09:34

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ