X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Pozniej mezus mnie odbiera od rodzicow i jedziemy na jakies zakupy D bo znajac zycie to pewnie jak mnie nie bylo od poniedzialku- to wszystko wyjedzone :D
    Czemu zimujesz u rodziców? Masz dość męża?:-D

Ania_84 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Czemu zimujesz u rodziców? Masz dość męża?:-D
    nie po porstu sila wyzsza- ja jestem zameldowana u rodzicow poki co i tu przynaleze do lekarza a ze maz pracuje od 8 -22 ostatnio to nie ma sensu zeby mnie przywozil i odwozil :) a dzis koncza zalatwianie spraw wiec mnie juz odbierze :) i zostawi w domku :D

Martuśka, MalutkaEve lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie powiem- bo to dobrze nie raz wplywa na niego :D heheh codziennie dzowni i pisze smski - kocham cie i takie tam :D ze teskni - dobrze odbrze niech poteskni ;D

Kajoni, paszczakin, MalutkaEve lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ale nie powiem- bo to dobrze nie raz wplywa na niego :D heheh codziennie dzowni i pisze smski - kocham cie i takie tam :D ze teskni - dobrze odbrze niech poteskni ;D
    No właśnie. Też znam skutki rozłąki ;-) to dziś będziesz mogła pokazać mężowi jak tęsknilaś;-)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie cała reszta dziewczyn? Czy wszystkie takie zapracowane? Nie do wiary!

relgi09k4o218c6j.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    A gdzie cała reszta dziewczyn? Czy wszystkie takie zapracowane? Nie do wiary!

Jak nie do wiary ;p Jeden pracuje żeby inny mógł odpoczywać...;]

mała_mi, Kajoni, Unlike, cedr697, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja tylko na moment.

Kajoni, kiedy masz wizytę? Ja jak byłam w ciąży z mlodsza to właśnie non stop glodna chodziłam. Potrafiłam zjeść konkretny obiad i za godz znoof...
    bardzo przytyłam w pierwszych dwóch miesiącach, później się musiałam pilnować. Okazało się ze mam cukrzyce ciazowa ito przez to. Do końca ciąży byłam pod opieka diabetologa. Wiec zbadaj cukier, albo przynajmniej wspomnij lekarzowi o tym. Może u ciebie to po prostu hormony szaleją, ale lepiej sprawdzić, bo cukrzyca w ciąży jest groźna dla maluszka.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znalazłam!

Znalazłam przyczynę tego smrodu, który dzisiaj nas w pracy zastał..
    Sprzątaczka wpierdzieliła nam do biura zapach... który wali jak publiczna toaleta i schowała za doniczkę.. Od 8 rana trwały poszukiwania i JEST ;]

mała_mi, paszczakin, kierzynka, Martuśka, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Cześć :)
    Ja tylko na moment.

Kajoni, kiedy masz wizytę? Ja jak byłam w ciąży z mlodsza to właśnie non stop glodna chodziłam. Potrafiłam zjeść konkretny obiad i za godz znoof...
    bardzo przytyłam w pierwszych dwóch miesiącach, później się musiałam pilnować. Okazało się ze mam cukrzyce ciazowa ito przez to. Do końca ciąży byłam pod opieka diabetologa. Wiec zbadaj cukier, albo przynajmniej wspomnij lekarzowi o tym. Może u ciebie to po prostu hormony szaleją, ale lepiej sprawdzić, bo cukrzyca w ciąży jest groźna dla maluszka.
    Wizytę mam w piątek. Wow, nigdy nie miałam problemu z cukrem choć jem słodycze. Zapytam w piątek na pewno. Dziękuję za radę :-*

mała_mi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Wizytę mam w piątek. Wow, nigdy nie miałam problemu z cukrem choć jem słodycze. Zapytam w piątek na pewno. Dziękuję za radę :-*

No ja też nigdy nie miałam ;) zdarza się, ze potem po ciąży dalej są problemy x cukrem, mi na szczęście przeszło wraz z porodem ;)

Może u ciebie po prostu Fasolka się upomina ;D

Właśnie umylam podłogi w całym domu, a moje dziecko sobie wzięło kubeczek z kakałkiem(tak się pisze?) i zgadnijcie co... Mam do mycia schody i podłogę w pokoju...

q53jwvt.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Kochane znalazłam!

Znalazłam przyczynę tego smrodu, który dzisiaj nas w pracy zastał..
    Sprzątaczka wpierdzieliła nam do biura zapach... który wali jak publiczna toaleta i schowała za doniczkę.. Od 8 rana trwały poszukiwania i JEST ;]

Może pani sprzątaczka stwierdziła ze to ładny zapach ;D

Weź zawieś jaka choinkę zapachowa, będzie nastrojowo ;)

q53jwvt.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Może pani sprzątaczka stwierdziła ze to ładny zapach ;D

Weź zawieś jaka choinkę zapachowa, będzie nastrojowo ;)

Jesteśmy na etapie wietrzenia...
    A ja dzisiaj mam kolędę... Mam nadzieję, że chociaż ksiądz będzie łaskawy i nie zapyta o dziecko...
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała wrócić do stanu sprzed roku, kiedy myślałam, że wystarczy jeden raz w dni płodne. Jak bardzo bym chciała mieć tą nadzieję, tą radość, że już niedługo.
    Zaś smuce. Więc dobra znikam na pocztę... i może gdzieś jeszcze;p

mała_mi lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Jesteśmy na etapie wietrzenia...
    A ja dzisiaj mam kolędę... Mam nadzieję, że chociaż ksiądz będzie łaskawy i nie zapyta o dziecko...
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała wrócić do stanu sprzed roku, kiedy myślałam, że wystarczy jeden raz w dni płodne. Jak bardzo bym chciała mieć tą nadzieję, tą radość, że już niedługo.
    Zaś smuce. Więc dobra znikam na pocztę... i może gdzieś jeszcze;p

kolędę już?!

u nas dopiero po świętach kolęda jest.

hehe i w tym roku u nas idzie taki młody ksiądź(pisałam kiedyś ;D) i jak mój mąż zawsze pracuje i go kolęda nie interesuje, to w tym roku powiedził że wolne bierze ;D

Martuśka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity ja tylko chwilowo, napisałam co u mnie pod wykresem..

Pozdrawiam...choc lekko dycham.:-(

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    No ja też nigdy nie miałam ;) zdarza się, ze potem po ciąży dalej są problemy x cukrem, mi na szczęście przeszło wraz z porodem ;)

Może u ciebie po prostu Fasolka się upomina ;D

Właśnie umylam podłogi w całym domu, a moje dziecko sobie wzięło kubeczek z kakałkiem(tak się pisze?) i zgadnijcie co... Mam do mycia schody i podłogę w pokoju...
    Przed chwilą czytałam że cukrzyca może się objawić pod koniec 2 lub dopiero w 3 trymestsrze. To u mnie chyba o niebo za wcześnie. No ale cóż. Przezorny zabezpieczony. Zrobię badania albo przynajmniej się upomne.
    Ile Ty masz dzieci? Bo chyba to mi umkneło. Gadalam przed chwilą z koleżanka która też jest w ciąży i też by chciała bliźniaki. Heh wszyscy chcą raz a dobrze ? :-D
    co do zapachów w firmie to wiesz są gusta i guściki. Kiedyś do autobusu wszedł pijak tak strasznie śmierdzial. Usiadł koło babki starszej, dosyć eleganckiej a ona się poderwała z miejsca i idzie gdzieś indziej. On na to czemu ucieka jak jest miejsce. Ona do niego że on strasznie śmierdzi i ona nie wytrzyma koło niego. A on do niej, że jej perfumy też nie powalają i nie chciał by takich nawet za darmo. Cóż...

mała_mi, paszczakin lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    kolędę już?!

u nas dopiero po świętach kolęda jest.

hehe i w tym roku u nas idzie taki młody ksiądź(pisałam kiedyś ;D) i jak mój mąż zawsze pracuje i go kolęda nie interesuje, to w tym roku powiedził że wolne bierze ;D

Ej święta idą... każdy "grosz" się przyda. Zrozum go. Nie lubię naszego proboszcza bo ma tak denne kazania, że nie ma szans się skupić... albo wali jakimiś teoriami filozoficznymi albo czyta listy biskupa. I ciągle narzeka, że mało wiernych i krzyczy po tych co do kościoła chodzą. A słowo masmedia pada na każdym kazaniu nawet jak czyta ten list biskupa to zawsze dopowie.. Mniej niż godzinę nigdy nie ma- ewentualnie może być 20 min dłużej. Tak więc do kościoła jeździmy do miasta oddalonego o 20 km żeby posłuchać fajnego kazania :)

mała_mi, celia lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja jestem po nocce,ratujcie bo ten miesiąc mam jakiś zakręcony i tak dziwnie sie czuje. zobaczcie mój wykres i komentujcie prosze

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, dwójkę :) 8 i 3 lata.

MariaAntonina nosz kurde nie wiem co ci mam powiedzieć, przytulam mocno 50przytula.gif
    co Ty się, Kochana musisz nacierpieć :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:33

q53jwvt.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Kajoni, dwójkę :) 8 i 3 lata.
    I jeszcze masz ochotę na następne? Podziwiam

Unlike, MalutkaEve lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    I jeszcze masz ochotę na następne? Podziwiam

no wiesz co :P

ja jeszcze ze dwoje bym mogła mieć, tylko nie wychodzi za bardzo...

q53jwvt.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ