Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak patrzę na Twój wykres to jesteś dalej niż ja o tydzień, ja miałam owulację 10 kwietnia. No ale i tak to trochę wcześnie Ważne, że maleństwo jest w macicy. Ja się o to obawiam, chociaż na HSG jajowody miałam drożne... Jak zobaczę serduszko i że jest dobrze zagnieżdżone to uwierzę w pełni. Teraz czuję, że to ktoś obok mnie, a nie ja
Skarpeta lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ikulinka29 wrote:Uff no to spoko:-)Mnie dzisiaj znowu zaczęło boleć gardziolo .Plukam woda z solą Himalajska i odrobinę przechodzi.Jeśli chodzi o jajniki to trochę je czuję.W pon.idę na monitoring jestem niepewna co bedzie.
Kochana a powiedz mi jeszcze jak długie cykle u Ciebie?
Koniecznie płucz płucz, żeby Ci szybko przeszło To ja w poniedziałek czekam tez na dobre wieści od Ciebie... zawsze jakaś niepewność jest ale nie martw się jakoś czuję że będzie dobrze
działacie cały czas? heheh bo u nas na całego a mąż w niebowzięty heheheStaramy się o dzidziusia -
Dibolek nie stresuj sie, moim zdaniem jest jeszcze wczesnie na widoczny zarodek. Przykladowo u mnie w drugiej ciazy pęcherzyk i ciałko zolte bylo widoczne w 6+1, kolejna wizyta byla w 8+1 i dopiero zarodek zobaczyłam. Takze moim zdaniem nie ma co sie spieszyć,bo czasem nawet w 7 tygodniu jeszcze go nie widac,bo duzo zalezy od sprzętu a czasem od umiejetnosci lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:03
Skarpeta lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Tak patrzę na Twój wykres to jesteś dalej niż ja o tydzień, ja miałam owulację 10 kwietnia. No ale i tak to trochę wcześnie Ważne, że maleństwo jest w macicy. Ja się o to obawiam, chociaż na HSG jajowody miałam drożne... Jak zobaczę serduszko i że jest dobrze zagnieżdżone to uwierzę w pełni. Teraz czuję, że to ktoś obok mnie, a nie ja
Dlatego ja to liczę dpo i dodaje dwa tygodnie, wyszło mi że jesten 5+4 według mnie ty jesteś 4+4 al to tylko moje zdanie może się mylę
Co to uczucia ja mam tak samo dopóki nie bede "pewna" że jest ok jest zarodek bije serce to Narazie jakoś tak... Nie no końca dowierzamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:16
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
iNso87 wrote:Dibolek nie stresuj sie, moim zdaniem jest jeszcze wczesnie na widoczny zarodek. Przykladowo u mnie w drugiej ciazy pęcherzyk i ciałko zolte bylo widoczne w 6+1, kolejna wizyta byla w 8+1 i dopiero zarodek zobaczyłam. Takze moim zdaniem nie ma co sie spieszyć,bo czasem nawet w 7 tygodniu jeszcze go nie widac,bo duzo zalezy od sprzętu a czasem od umiejetnosci lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:18
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Wiem masz racje ale czlowiek żyje dalej w takiej niepewności że może być cos nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:23
-
Almond wrote:Ams jak sie czujecie? Mialas juz robione usg genetyczne?
Hej ! dziekuje, ze pytasz :*
Dzidzia czuje sie wysmienicie, podczas usg 'klasklala' i 'siedziala' po turecku, takze dobrze jej tam
Ja roznie, jeszcze czasem mecza mnie mdlosci, ale na szczescie coraz mniejsze i mam nadzieje, ze zaraz pojda sobie precz ! poza tym wszystko super zaaokroglamy sie
Tak usg genetyczne mialam w czwartek - wszystko jest dobrze !!!! jeszcze wczoraj robilam badanie krwi, ale we Francji to norma, takze teraz czekam na wyniki, ale niczego sie nie obawiam, hehe
A Ty kiedy robisz kolejne usg?
I jak sie czujesz?
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Dibolek i mnie w pierwszej ciąży poszłam tak jak Ty wcześnie do lekarza i serduszka jeszcze nie było sprawdził czy WsZystko jest na odpowiednim miejscu i tyle kazał prZyjść za miesiąc.. nawet przez myśl mi mi przeszło że może serduszka nie być na następnej wizycie.. I było ślicznie bijące A teraz to serduszko za 25 dni skończy dwa latka ☺ i już negocjuje i patrzy czy mama się ugnie czy nie... także bądź dobrej myśli nie stresuj się i odpoczywaj ☺
Skarpeta, Dibolek lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Dibolek wrote:Według mnie wszystkie aplikacje wyliczaja wiek ciąży od ostatniej @(że owu jest 14dc) ale przecież jeśli ktoś miałby owu 30 dc to co 35 dc byłby już w 5tc? Poszła by na USG 42dc (6tc gdzie powinien być już pęcherzyk a tam nic?
Dlatego ja to liczę dpo i dodaje dwa tygodnie, wyszło mi że jesten 5+4 według mnie ty jesteś 4+4 al to tylko moje zdanie może się mylę
Co to uczucia ja mam tak samo dopóki nie bede "pewna" że jest ok jest zarodek bije serce to Narazie jakoś tak... Nie no końca dowierzamLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ikulinka29 wrote:Uff no to spoko:-)Mnie dzisiaj znowu zaczęło boleć gardziolo .Plukam woda z solą Himalajska i odrobinę przechodzi.Jeśli chodzi o jajniki to trochę je czuję.W pon.idę na monitoring jestem niepewna co bedzie.
Ikulinka... zrobiłam jak mówiłaś z tymi testami owu... powstrzymałam się te dwie godziny bez picia... no łyczek tylko i test jak nic pokazał dwie kreseczki więc owulacja tuż tuż szczerze jestem mega zadowolona... w poprzednim cyklu żaden test mi nie wyszedł...chyba jest tak jak wczoraj gin powiedziała owu będzie jutroStaramy się o dzidziusia -
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym
Diabolek możesz tylko czekać na razie , zarodeczek może się pokazać w każdej chwili
My byliśmy wczoraj na usg iii doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i dr twierdzi , że nie .
Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy
https://naforum.zapodaj.net/2c7b18e8c232.jpg.htmlkatepr lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkova w ogole sie tym nie przejmuj. Usg sobie wylicza wg wielkosci a jaknwiesz kazde dziecko jest inne :p takze luz potem bedzie glowa na inny tydzien i brzuch na inny tydzien. Dopoki nie sa to patologiczne roznice to niema czym sie przejmować. Ja nie pomoge jesli chodzi o to cY tak mialam bo pierwsze usg mialam w 16tyg :p pierwsza wizyte w 1 dzien 7 tygodnia i ciaze stwierdzoną tylko palpacyjnie. 2 bety i na tym koniec.
Karmelkovaa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Tak czytałam internety to jestem w normach i chyba lekarz bt mi powiedział jak coś a nie sie cieszył ;p ale wiecie nadwrażliwość i homorny heh
Katepr w 16 tyg podziw" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
alex0806 wrote:Może faktycznie tak jest Data porodu i tydzień ciąży pewnie jeszcze kilka razy się zmieni Ale to kwestia kilku dni. Mam nadzieję, że za te 1,5 tygodnia będzie już widać u mnie serduszko Bo będzie to skończony 6 tydzień. A jak nie to pójdę tydzień później
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyDibolek wrote:Według mnie wszystkie aplikacje wyliczaja wiek ciąży od ostatniej @(że owu jest 14dc) ale przecież jeśli ktoś miałby owu 30 dc to co 35 dc byłby już w 5tc? Poszła by na USG 42dc (6tc gdzie powinien być już pęcherzyk a tam nic?
Co to uczucia ja mam tak samo dopóki nie bede "pewna" że jest ok jest zarodek bije serce to Narazie jakoś tak... Nie no końca dowierzam
W pierwszą ciążę zaszłam w 40któryms dc. Wtedy nie liczyłam ani nie miałam pojęcia o dpo dc itp . Gin wiedział, że mam takie cykle, więc wiek ciąży liczył z usg.
Robiąc drugie myślałam, że będzie podobnie. Poszłam na usg zaraz po tescie a tu 7 tc -
Dibolek wrote:jestem 24dpo :*
U mnie w 6 tygodniu biło bijące serduszko, Ale to dość wcześniej... Szczerze? Ja na Twoim miejscu poszłabym za 2 tygodnie, wtedy już powinnaś zobaczyć zarodek i serduszko ja miesiąc bym nie wytrzymała :pDibolek lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Karmelkovaa poprostu chodziłam do starego dziada na nfz i na każdej wizycie liczyłam że wkońcu użyje tego usg co stało w pokoju i jednak się pomyliłam bo pierwsze usg mialam w 12tyg genetyczne zapomniałam o nim, bo to u innego lekarza było. No a w 16 tyg rzuciłam dziada i poszłam prywatnie
Ale z kolejną ciąża myśle że też pójdę dopiero około 6tyg do lekarza, wcześniej zwyczajnie nie ma po co. Dwie bety to sama sobie zlecę i zrobię
-
hehe o jacie ja chodzę bo musimy pilnować czy nie ma krwiaków itd bo mam strasznie mocne leki i musze byc pod stałą kontrolą przynajmniej w tych awaryjnych tyg zanim dzidziuś sobie zacznie radzić i będzie silniejszy... ale i tak myslę , że jest silny i nadrobi" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...