Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na Twój wykres to jesteś dalej niż ja o tydzień, ja miałam owulację 10 kwietnia. No ale i tak to trochę wcześnie :) Ważne, że maleństwo jest w macicy. Ja się o to obawiam, chociaż na HSG jajowody miałam drożne... Jak zobaczę serduszko i że jest dobrze zagnieżdżone to uwierzę w pełni. Teraz czuję, że to ktoś obok mnie, a nie ja :)

Skarpeta lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Uff no to spoko:-)Mnie dzisiaj znowu zaczęło boleć gardziolo .Plukam woda z solą Himalajska i odrobinę przechodzi.Jeśli chodzi o jajniki to trochę je czuję.W pon.idę na monitoring jestem niepewna co bedzie.

Kochana a powiedz mi jeszcze jak długie cykle u Ciebie?
    Koniecznie płucz płucz, żeby Ci szybko przeszło :) To ja w poniedziałek czekam tez na dobre wieści od Ciebie... zawsze jakaś niepewność jest ale nie martw się jakoś czuję że będzie dobrze :D
    działacie cały czas? heheh bo u nas <3 na całego a mąż w niebowzięty :D hehehe

Staramy się o dzidziusia :)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek nie stresuj sie, moim zdaniem jest jeszcze wczesnie na widoczny zarodek. Przykladowo u mnie w drugiej ciazy pęcherzyk i ciałko zolte bylo widoczne w 6+1, kolejna wizyta byla w 8+1 i dopiero zarodek zobaczyłam. Takze moim zdaniem nie ma co sie spieszyć,bo czasem nawet w 7 tygodniu jeszcze go nie widac,bo duzo zalezy od sprzętu a czasem od umiejetnosci lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:03

Skarpeta lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Tak patrzę na Twój wykres to jesteś dalej niż ja o tydzień, ja miałam owulację 10 kwietnia. No ale i tak to trochę wcześnie :) Ważne, że maleństwo jest w macicy. Ja się o to obawiam, chociaż na HSG jajowody miałam drożne... Jak zobaczę serduszko i że jest dobrze zagnieżdżone to uwierzę w pełni. Teraz czuję, że to ktoś obok mnie, a nie ja :)
    Według mnie wszystkie aplikacje wyliczaja wiek ciąży od ostatniej @(że owu jest 14dc) ale przecież jeśli ktoś miałby owu 30 dc to co 35 dc byłby już w 5tc? Poszła by na USG 42dc (6tc gdzie powinien być już pęcherzyk a tam nic?
    Dlatego ja to liczę dpo i dodaje dwa tygodnie, wyszło mi że jesten 5+4 według mnie ty jesteś 4+4 al to tylko moje zdanie może się mylę <3
    Co to uczucia ja mam tak samo dopóki nie bede "pewna" że jest ok jest zarodek bije serce to Narazie jakoś tak... Nie no końca dowierzam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:16

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dibolek nie stresuj sie, moim zdaniem jest jeszcze wczesnie na widoczny zarodek. Przykladowo u mnie w drugiej ciazy pęcherzyk i ciałko zolte bylo widoczne w 6+1, kolejna wizyta byla w 8+1 i dopiero zarodek zobaczyłam. Takze moim zdaniem nie ma co sie spieszyć,bo czasem nawet w 7 tygodniu jeszcze go nie widac,bo duzo zalezy od sprzętu a czasem od umiejetnosci lekarza.
    Wiem masz racje ale czlowiek żyje dalej w takiej niepewności że może być cos nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:18

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Wiem masz racje ale czlowiek żyje dalej w takiej niepewności że może być cos nie tak
    Rozumiem,ze sie denerwujesz,to zapewne normalne przy staraniach tym bardziej o pierwsze dziecko. Ale postaraj sie zajac czyms milym i przede wszystkim myslec o samych pozytywach. Jestes w ciazy i tym sie ciesz a co ma byc to i tak bedzie,a nawet jesli bedzie cos nie tak(oczywiscie czego nie zycze),to przyjdzie jeszcze czas na zamartwianie sie i przezywanie. Takze ciesz sie ta chwila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:23

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ams jak sie czujecie?:) Mialas juz robione usg genetyczne?

Hej ! dziekuje, ze pytasz :*

Dzidzia czuje sie wysmienicie, podczas usg 'klasklala' i 'siedziala' po turecku, takze dobrze jej tam :D

Ja roznie, jeszcze czasem mecza mnie mdlosci, ale na szczescie coraz mniejsze i mam nadzieje, ze zaraz pojda sobie precz ! poza tym wszystko super :) zaaokroglamy sie :D

Tak usg genetyczne mialam w czwartek - wszystko jest dobrze !!!! jeszcze wczoraj robilam badanie krwi, ale we Francji to norma, takze teraz czekam na wyniki, ale niczego sie nie obawiam, hehe :)

A Ty kiedy robisz kolejne usg? :)
    I jak sie czujesz?

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek i mnie w pierwszej ciąży poszłam tak jak Ty wcześnie do lekarza i serduszka jeszcze nie było sprawdził czy WsZystko jest na odpowiednim miejscu i tyle kazał prZyjść za miesiąc.. nawet przez myśl mi mi przeszło że może serduszka nie być na następnej wizycie.. I było ślicznie bijące A teraz to serduszko za 25 dni skończy dwa latka ☺ i już negocjuje i patrzy czy mama się ugnie czy nie... także bądź dobrej myśli nie stresuj się i odpoczywaj ☺

Skarpeta, Dibolek lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Według mnie wszystkie aplikacje wyliczaja wiek ciąży od ostatniej @(że owu jest 14dc) ale przecież jeśli ktoś miałby owu 30 dc to co 35 dc byłby już w 5tc? Poszła by na USG 42dc (6tc gdzie powinien być już pęcherzyk a tam nic?
    Dlatego ja to liczę dpo i dodaje dwa tygodnie, wyszło mi że jesten 5+4 według mnie ty jesteś 4+4 al to tylko moje zdanie może się mylę <3
    Co to uczucia ja mam tak samo dopóki nie bede "pewna" że jest ok jest zarodek bije serce to Narazie jakoś tak... Nie no końca dowierzam :D
    Może faktycznie tak jest :) Data porodu i tydzień ciąży pewnie jeszcze kilka razy się zmieni :) Ale to kwestia kilku dni. Mam nadzieję, że za te 1,5 tygodnia będzie już widać u mnie serduszko :) Bo będzie to skończony 6 tydzień. A jak nie to pójdę tydzień później :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Uff no to spoko:-)Mnie dzisiaj znowu zaczęło boleć gardziolo .Plukam woda z solą Himalajska i odrobinę przechodzi.Jeśli chodzi o jajniki to trochę je czuję.W pon.idę na monitoring jestem niepewna co bedzie.

Ikulinka... zrobiłam jak mówiłaś z tymi testami owu... powstrzymałam się te dwie godziny bez picia... no łyczek tylko :) i test jak nic pokazał dwie kreseczki więc owulacja tuż tuż :D szczerze jestem mega zadowolona... w poprzednim cyklu żaden test mi nie wyszedł...chyba jest tak jak wczoraj gin powiedziała owu będzie jutro :D

Staramy się o dzidziusia :)
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym <3

Diabolek możesz tylko czekać na razie , zarodeczek może się pokazać w każdej chwili

My byliśmy wczoraj na usg iii doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
    A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i dr twierdzi , że nie .
    Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy
    https://naforum.zapodaj.net/2c7b18e8c232.jpg.html

katepr lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova w ogole sie tym nie przejmuj. Usg sobie wylicza wg wielkosci a jaknwiesz kazde dziecko jest inne :p takze luz potem bedzie glowa na inny tydzien i brzuch na inny tydzien. Dopoki nie sa to patologiczne roznice to niema czym sie przejmować. Ja nie pomoge jesli chodzi o to cY tak mialam bo pierwsze usg mialam w 16tyg :p pierwsza wizyte w 1 dzien 7 tygodnia i ciaze stwierdzoną tylko palpacyjnie. 2 bety i na tym koniec. ;)

Karmelkovaa, pumka1990 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytałam internety to jestem w normach i chyba lekarz bt mi powiedział jak coś a nie sie cieszył ;p ale wiecie nadwrażliwość i homorny heh :)
    Katepr w 16 tyg :O podziw

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Może faktycznie tak jest :) Data porodu i tydzień ciąży pewnie jeszcze kilka razy się zmieni :) Ale to kwestia kilku dni. Mam nadzieję, że za te 1,5 tygodnia będzie już widać u mnie serduszko :) Bo będzie to skończony 6 tydzień. A jak nie to pójdę tydzień później :)
    Będzie będzie :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala miec taka wiare ze wszystko.bedzie dobrze... a tu czekac do ppniedzialku musze zeby sie dowiedziec :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • ams Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa nie martw sie na zapas :) bedzie dobrze i daj znac w poniedzialek ! :)

Agulaa30 lubi tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:

W pierwszą ciążę zaszłam w 40któryms dc. Wtedy nie liczyłam ani nie miałam pojęcia o dpo dc itp . Gin wiedział, że mam takie cykle, więc wiek ciąży liczył z usg.
    Robiąc drugie myślałam, że będzie podobnie. Poszłam na usg zaraz po tescie a tu 7 tc :D

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    jestem 24dpo :*

U mnie w 6 tygodniu biło bijące serduszko, Ale to dość wcześniej... Szczerze? Ja na Twoim miejscu poszłabym za 2 tygodnie, wtedy już powinnaś zobaczyć zarodek i serduszko :) ja miesiąc bym nie wytrzymała :p

Dibolek lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa poprostu chodziłam do starego dziada na nfz i na każdej wizycie liczyłam że wkońcu użyje tego usg co stało w pokoju :D i jednak się pomyliłam bo pierwsze usg mialam w 12tyg genetyczne zapomniałam o nim, bo to u innego lekarza było. No a w 16 tyg rzuciłam dziada i poszłam prywatnie ;)
    Ale z kolejną ciąża myśle że też pójdę dopiero około 6tyg do lekarza, wcześniej zwyczajnie nie ma po co. Dwie bety to sama sobie zlecę i zrobię ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe o jacie :D ja chodzę bo musimy pilnować czy nie ma krwiaków itd bo mam strasznie mocne leki i musze byc pod stałą kontrolą przynajmniej w tych awaryjnych tyg zanim dzidziuś sobie zacznie radzić i będzie silniejszy... ale i tak myslę , że jest silny i nadrobi :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ