Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro powtarzam bete. Jaka powinna byc po 24h? Duzy przyrost?

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny jutro powtarzam bete. Jaka powinna byc po 24h? Duzy przyrost?

    bete trzeba powtarzac po 48h, nie ma sensu robic po 24h tylko sie zestresujesz jesli przyrost nie bedzie duzy...

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8864 5307

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula gratki i trzymam kciuki za przyrost kolejnej bety!

    BDMdp1.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    mam wyniki ale nic nie rozumiem.... HCG-beta ilościowo 15,97 mIU/ml[0-3,1]H;
    Gratulacje :-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Nie wierzę... Beta po 48h właśnie odebrałam 7,9.
    Udalo się!!??
    Wygląda na to, że się udało ;-) Gratulacje :-)

    Marryy lubi tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to zrobie w poniedzialek :) nigdy nie robilam.bety dlatego nie wiem kiefy robic :( ale wy sie lepiej znacie wiec poslucham was hehe :P dzieki dziewczyny za gratki :) zobaczymy w poniedzialek jak.rosnie :)

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Skarpeta i jak po monitoringu??napisz bo cały czas myślę o tobie:-)Pozdrawiam :-) Mam nadzieję że wszystko w porzadku:-)

    Ikulinka jest ok nie miałam czasu zajrzeć... To co pierwsze miało być pęcherzyki to chyba była pozostałość po torbieli... Ten drugi zaś co urósł wg tej dr ma 15 mm (powiedziała że zależy kto jak mierzy powiedziała że dziś nie splaszczala mi tego pęcherza i pewnie dlatego jest różnica) wg niej w niedzielę powinna być owulacja wg mojego kalendarza też... I mam dużo śluzu płodnego i czuje prawy jajniki... Więc może coś z tego będzie a w pon idę sprawdzić czy pękł dziękuję za troskę... A Ty jak się czujesz?

    ams lubi tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff no to spoko:-)Mnie dzisiaj znowu zaczęło boleć gardziolo .Plukam woda z solą Himalajska i odrobinę przechodzi.Jeśli chodzi o jajniki to trochę je czuję.W pon.idę na monitoring jestem niepewna co bedzie.

    Skarpeta lubi tę wiadomość

  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 mam pytanie do Ciebie :) Czy przy takiej prolaktynie jak miałaś 21,36 ng/ml lekarz kazał Ci ją zbijać?

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prolaktyne 21 i lekarz powiedzial ze ok. Ze to nic niepokojącego. Ze stresu moglo wzrosnac. Zrobie jeszcze raz badanie moze w kolejnym cyklu dla siebie..

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa gratki :D

    Marry super czyli rośnie..

    Dibolek spokojnie pęcherzyk jest tam gdzie trzeba a kolejne usg wyjaśni czy jest zarodek...chociaz niewiem czy bym wytrzymała miesiąc :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 22:32

    Marryy, Agulaa30 lubią tę wiadomość

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    A ile jestes dpo ?

    Dla porownania (choc i tak, kazda przechodzi wszystko na swoj sposob :) )
    ja w 22DPO mialam sam pecherzyk w 29dpo uslyszalam serduszko...


    Badz cierpliwa i dobrej mysli !! :) wszystko bedzie dobrze :*
    jestem 24dpo :*

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Agulaa gratki :D

    Marry super czyli rośnie..

    Dibolek spokojnie pęcherzyk jest tam gdzie trzeba a kolejne usg wyjaśni czy jest zarodek...chociaz niewiem czy bym wytrzymała miesiąc :p
    Kurde no ja chyba nie wytrzymam :/
    Właśnie sobie uświadomiłam że nie poprosiłam o receptę na dupka
    Ma może któraś z was na zbyciu i chciałaby odsprzedać? :)

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę sprawdzić Ale teraz nie ma mnie w domu.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek ja mam i dupka opakowanie bez 4 tabletek i receptę na całe opakowanie. Jak coś to pisz to ci kupie u wyślę ale w poniedziałek dopiero.

    Akceptacja!
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Dibolek ja mam i dupka opakowanie bez 4 tabletek i receptę na całe opakowanie. Jak coś to pisz to ci kupie u wyślę ale w poniedziałek dopiero.
    Jakbyś mogła to byłabym bardzo wdzięczna :*

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b074b9dd8a.jpg

    Z tego da sie jeszcze coś więcej powiedzieć?

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek u mnie na etapie 5+3 był sam pęcherzyk jeszcze bez wykształconego pęcherzyka żółtkowego, bylam niecierpliwa i poszlam pamietam za ponad tydzien i byl pecherzyk zoltkowy z zarodkiem:-) wiec nie masz sie co martwic, ale mysle ze na wizyte poszlabym za 2 tygodnie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 08:35

    ams lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    bete trzeba powtarzac po 48h, nie ma sensu robic po 24h tylko sie zestresujesz jesli przyrost nie bedzie duzy...

    Ams jak sie czujecie?:) Mialas juz robione usg genetyczne?

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b074b9dd8a.jpg

    Z tego da sie jeszcze coś więcej powiedzieć?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d92a6f8c8d0.jpg

    U mnie było tak w 7tc już bijące serduszko ;-)
    Ale to było 3 lata temu :P

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego