Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Według mnie wszystkie aplikacje wyliczaja wiek ciąży od ostatniej @(że owu jest 14dc) ale przecież jeśli ktoś miałby owu 30 dc to co 35 dc byłby już w 5tc? Poszła by na USG 42dc (6tc gdzie powinien być już pęcherzyk a tam nic?
    Dlatego ja to liczę dpo i dodaje dwa tygodnie, wyszło mi że jesten 5+4 według mnie ty jesteś 4+4 al to tylko moje zdanie może się mylę <3
    Co to uczucia ja mam tak samo dopóki nie bede "pewna" że jest ok jest zarodek bije serce to Narazie jakoś tak... Nie no końca dowierzam :D

    W pierwszą ciążę zaszłam w 40któryms dc. Wtedy nie liczyłam ani nie miałam pojęcia o dpo dc itp . Gin wiedział, że mam takie cykle, więc wiek ciąży liczył z usg.
    Robiąc drugie myślałam, że będzie podobnie. Poszłam na usg zaraz po tescie a tu 7 tc :D

  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    jestem 24dpo :*

    U mnie w 6 tygodniu biło bijące serduszko, Ale to dość wcześniej... Szczerze? Ja na Twoim miejscu poszłabym za 2 tygodnie, wtedy już powinnaś zobaczyć zarodek i serduszko :) ja miesiąc bym nie wytrzymała :p

    Dibolek lubi tę wiadomość

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa poprostu chodziłam do starego dziada na nfz i na każdej wizycie liczyłam że wkońcu użyje tego usg co stało w pokoju :D i jednak się pomyliłam bo pierwsze usg mialam w 12tyg genetyczne zapomniałam o nim, bo to u innego lekarza było. No a w 16 tyg rzuciłam dziada i poszłam prywatnie ;)
    Ale z kolejną ciąża myśle że też pójdę dopiero około 6tyg do lekarza, wcześniej zwyczajnie nie ma po co. Dwie bety to sama sobie zlecę i zrobię ;)

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe o jacie :D ja chodzę bo musimy pilnować czy nie ma krwiaków itd bo mam strasznie mocne leki i musze byc pod stałą kontrolą przynajmniej w tych awaryjnych tyg zanim dzidziuś sobie zacznie radzić i będzie silniejszy... ale i tak myslę , że jest silny i nadrobi :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne jak trzeba to wiadomo :)

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    W pierwszą ciążę zaszłam w 40któryms dc. Wtedy nie liczyłam ani nie miałam pojęcia o dpo dc itp . Gin wiedział, że mam takie cykle, więc wiek ciąży liczył z usg.
    Robiąc drugie myślałam, że będzie podobnie. Poszłam na usg zaraz po tescie a tu 7 tc :D
    Fajna historia <3

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś progesteron i wyszło mi 14,4ng/ml - to chyba znaczy, że owulacja była, co? Tylko nie wiem który mam teraz dpo :D

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Kochana a powiedz mi jeszcze jak długie cykle u Ciebie?
    Koniecznie płucz płucz, żeby Ci szybko przeszło :) To ja w poniedziałek czekam tez na dobre wieści od Ciebie... zawsze jakaś niepewność jest ale nie martw się jakoś czuję że będzie dobrze :D
    działacie cały czas? heheh bo u nas <3 na całego a mąż w niebowzięty :D hehehe
    Hej Skarpetka ja mam cykle zwykle 27_28 dniowe dziś jest mój 16 dc a 13dc miałam owulacje.Dziś ciągnie mnie lewy jajnik nigdy nie miałam takowego .A u Ciebie jakie masz cykle?A tak apropo ile się staracie ? Bo my długo około ponad 2 lat bez skutku.Gardło już Oki nie boli :-)

    Skarpeta lubi tę wiadomość

  • Marryy Autorytet
    Postów: 597 293

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie dzisiaj pomyślałam że wyszły dwie kreski ale co dalej? Ovarin, metformax, euthyrox mogę je spokojnie brać czy coś powinnam odstawić albo dodać do nich.

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformine chyba trzeba odstawic, ale zapytaj swojego lekarza. Mój powiedział, że jak tylko zajdę w ciążę to mam jak najszybciej do niego przyjść.

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8865 5307

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Tak sobie dzisiaj pomyślałam że wyszły dwie kreski ale co dalej? Ovarin, metformax, euthyrox mogę je spokojnie brać czy coś powinnam odstawić albo dodać do nich.
    Euthyrox bierzesz na niedoczynnosc? Jak tak to musisz brac dalej. Musisz isc do Endo powiedziec o ciazy. Zrobic badania i zobaczyc czy ta dawka jest dobra czy bedzie trzeba zwiekszyc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 21:32

    cAIPp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Tak sobie dzisiaj pomyślałam że wyszły dwie kreski ale co dalej? Ovarin, metformax, euthyrox mogę je spokojnie brać czy coś powinnam odstawić albo dodać do nich.
    Ovarin możesz odstawić chociaż ja brałam do pierwszej wizyty akurat kończyło mi się opakowanie i zmieniła mi na witaminy dla kobiet w ciąży Femibion1,ale jest sporo innych.
    Euthyrox zostaw zrób badanie krwi na tsh,ft3,ft4 i z tymi wynikami do endo trzeba iść ja brałam 25zanim zaszłam w ciąże a w ciąży zmienił mi na 62 po przeanalizowaniu wyników. Do kolejnego leku się nie odniosę bo nie brałam .

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marryy Autorytet
    Postów: 597 293

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 06:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox przypisal mi gin bo tsh było 3,1
    Ostatnie badanie 2,1 ale kazał go brać więc chyba będę musiała zbadać faktycznie czy nic nie podskoczylo i pytać gina. Skoro ovarin nie zaszkodzi to go wybiorę zostalo mi też na parę dni. A ten metformax naczytalam się różnie nie miałam na niego badań gin przypisal po potwierdzeniu pcos.

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8865 5307

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Euthyrox przypisal mi gin bo tsh było 3,1
    Ostatnie badanie 2,1 ale kazał go brać więc chyba będę musiała zbadać faktycznie czy nic nie podskoczylo i pytać gina. Skoro ovarin nie zaszkodzi to go wybiorę zostalo mi też na parę dni. A ten metformax naczytalam się różnie nie miałam na niego badań gin przypisal po potwierdzeniu pcos.
    Tak czy inaczej podczas ciazy musisz byc pod opieka endo. Przynajmniej u mnie tak bylo na czas ciazy i 3-4msc po ciazy zanim tsh wrocilo do normy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 06:50

    Marryy lubi tę wiadomość

    cAIPp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Hej Skarpetka ja mam cykle zwykle 27_28 dniowe dziś jest mój 16 dc a 13dc miałam owulacje.Dziś ciągnie mnie lewy jajnik nigdy nie miałam takowego .A u Ciebie jakie masz cykle?A tak apropo ile się staracie ? Bo my długo około ponad 2 lat bez skutku.Gardło już Oki nie boli :-)

    o kurde czyli cykle książkowe pozazdrościć :)jak coś czujesz to dobrze coś się tam dzieje :) mocne kciuki trzymam , ja od jakiegoś czasu mam dłuższe bo jeszcze niedawno 30 dni był standard... ale się powydłużało wszystko i zaczęłam brac ovarin i ostatni cykl był o 3 dni krótszy :) ostatni cykl 35 dni więc nie ma tragedii
    kurczę troszkę się staracie... my w sumie mozna powiedzieć od ślubu czyli sierpień 2017(po prostu się nie zabezpieczaliśmy)ale tak intensywnie od grudnia 2017
    ale dobrze pamiętam że idziesz jutro na usg?
    mi wczoraj wyszedł z dwoma grubymi krechami test owulacyjny, w sumie zrobiłam tak jak mówiłaś ... bez wody 2 h się udało i koło południa zrobiłam :) więc u mnie dziś owulacja :) mam nadzieję że dojdzie do skutku :) też sprawdze to w poniedziałek ...

    Staramy się o dzidziusia :)
  • MisiaMarysia Debiutantka
    Postów: 10 12

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Grzechotka!

    Hej! U mnie temperatura trochę skacze. Wczoraj rano test ciążowy negatywny. Wieczorem clear blue był cien cienia (jeśli ktoś naprawdę chciał go dostrzec ;P ). Nie testuje już póki co.

    Hugolina87 lubi tę wiadomość

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak czy inaczej podczas ciazy musisz byc pod opieka endo. Przynajmniej u mnie tak bylo na czas ciazy i 3-4msc po ciazy zanim tsh wrocilo do normy.
    U mnie było podobnie dopiero jak dawka została dobrze dobrana i tsh było w okolicy 1-,1,5 inne parametry tez oki to robiłam sobie co miesiąc tsh ft4 i gin oglądała akurat teraz mam lepsze wyniki niż przed ciąża wiec wystarczy , ze gin zobaczy jak się coś nagle podniesie pójdę do endo :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień do ty. ;-)

    Dziewczyny chciałam zaktualizować listę dajcie mi znać jak sytuacja u was

    Agulaa30 lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ma na liście, a testowałam 20.04 :) Możesz wpisać, będzie więcej ciąż na 1 stronie :) Udało się w 15 cs :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 11:51

    Mordeczka, Skarpeta, MisiaMarysia, Iseko lubią tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Marryy Autorytet
    Postów: 597 293

    Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja poproszę jajeczko, testowałam z listy 25.04
    ;-)

    Mordeczka lubi tę wiadomość

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ