Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet
    Postów: 3220 2211

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jeszcze daleka droga czuję się jak bańka mydlana , może gdyby nie doświadczenie i przejścia byłoby inaczej a tak , od wizyty do wizyty czy jest ok ... i taka niepewność czy serdusio bije czy nie bije .
    No ale wierze w moją Fasolcię no muszę , bo kto inny ma to robić :)

    Rozumiem, po takich przejściach napewno masz dużo obaw.. trzeba być dobrej myśli. Jesteś pod dobrą opieką lekarzy, teraz będzie dobrze :)

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewności nigdy nie mamy ale trzeba walczyć i ufać <3

    Evli, Multiwitamina lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, już wróciłam do swojego konta.
    Czekam na tę nieszczęsną bętę, chociaż od początku mówiłam, że ten cykl na stracenie, bo myślę, że nie miała owulacji.

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    Uf, już wróciłam do swojego konta.
    Czekam na tę nieszczęsną bętę, chociaż od początku mówiłam, że ten cykl na stracenie, bo myślę, że nie miała owulacji.
    O której wyniki?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6565 3774

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tsh 3.74? Co dalej? Prolaktyna 38.94 norma do 35. Na proga czekam dalej

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    O której wyniki?

    Między 15 a 16.

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dziewczyny tsh 3.74? Co dalej? Prolaktyna 38.94 norma do 35. Na proga czekam dalej

    Trzeba zbić i jedno i drugie ... :/ wysoko faktycznie

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie mam do sprzedania dostinex 6tabl takze praktycznie całe opakowanie bo w takim jest 8 w dobrej cenie jeśli , ktoraś będzie potrzebwac :) bardzo szybko zbija prl :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dziewczyny tsh 3.74? Co dalej? Prolaktyna 38.94 norma do 35. Na proga czekam dalej

    Uspokoję Cię tylko ze prolaktyne bardzo łatwo zbić, ja miałam o wiele wyższa niż Ty i bromergonem zbiłam w dwa miesiące... ale może poznałaś właśnie przyczynę cykli bezowulacyjnych. Co do tsh to się nie wypowiem bo nie miałam problemu, dziewczyny pisały ze najlepiej jakby było na poziomie ok. 1

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki moje wyniki ...ta druga beta z dzisiaj ...czy jest dobrze? Ktory to moze byc tydzien? HCG-beta ilościowo 15,97 mIU/ml[0-3,1]H; 29dc HCG-beta ilościowo 106,86 mIU/ml[0-3,1]H; 30.03

    Multiwitamina, Natalia91!, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    hej dziewczynki moje wyniki ...ta druga beta z dzisiaj ...czy jest dobrze? Ktory to moze byc tydzien? HCG-beta ilościowo 15,97 mIU/ml[0-3,1]H; 29dc HCG-beta ilościowo 106,86 mIU/ml[0-3,1]H; 30.03
    Na wynikach nie masz rozpiski ?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    hej dziewczynki moje wyniki ...ta druga beta z dzisiaj ...czy jest dobrze? Ktory to moze byc tydzien? HCG-beta ilościowo 15,97 mIU/ml[0-3,1]H; 29dc HCG-beta ilościowo 106,86 mIU/ml[0-3,1]H; 30.03

    Wynik w normie :) co do tygodnia pewnie koło 4 :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) ciesze.sie ze wszystko.dobrze :)

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula przyrost jak najbardziej ok, byle tak dalej, gratuluje jeszcze raz!:*

    Grzechotka teraz czekamy na dobre wieści od Ciebie:)

    Agulaa30 lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:

    Grzechotka teraz czekamy na dobre wieści od Ciebie:)

    mam 4 testy ciążowe.
    CLEARBLUE
    - wieczorem 9dpo - bladzioch bladziocha, aparat nie wychwycał
    - wieczorem 10dpo - bladzioch, aparat nie łapał, ale nie trzeba było się bardzo doszukiwać
    - rano 11 dpo - bladzioch, jaśniejszy niż poprzedni
    TANI TESCO VALUE za 1,50 funta
    - rano 11dpo, 2h po clea blue - bladzioch ciemniejszy niż clearblue, ale cienka kreska

    Na wyniki nadal czekam :/

    Natalia91!, agniecha2101, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka z tego co piszesz to coś tam na rzeczy jest, byle się teraz wszystko pieknie zagnieździło i rozwijało, czekam z niecierpliwością na wyniki bety:*

    Grzechotka lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochane wiecie co ja z doświadczenia powiem ze ciąża ma szansę na rozwój kiedy progesteron na początku ma minimum tak ok. w granicach 20 , przy takim jak ma Marry dzidziuś nie ma się czym odżywiać :/
    I ja nie chce być tutaj tą co życzy źle , bo wręcz mam nadzieje ze wszytsko skoczy do góry...ale niestety wiele takich sytuacji przerobiłam i w swoim przypadku i z koleżankami :/
    Betka mało urosła Kochanie od 27 ;* ale to tylko moje zdanie
    Nie do końca tak jest ja miałam 14 potem spadło do 11 i wszystko jest oki.
    Marry a jaka jednostka bo to jest ważne może masz po prostu inne wartości i po przeliczeniu jest oki.Ja jak tylko zobaczyłam, ze prog leci poszłam do apteki powiedziałam jaka jest sytuacja I ze dopiero jjutro ide do gin i dostane recept a leki potrzebuje na już miałam brac dupka 3 razy dziennie a na noc luteinę więcej nic w tym momencie nie zrobisz jak już dostaniesz ten komplet wtedy trseba czekać i wierzyć ze się uda ja wierzyłam ze fasolka mimo tego proga da radę i dała :) Potem już nie ma sensu robić kolejnego proga bo przez leki będzie i tak fałszywy wiec nie ma co pieniążków tracić

    Karmelkovaa, Natalia91! lubią tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko napisałam jak mówią lekarze oczywiście sa wyjątki :) no i progesteron występuje skokowo i zalezy czy o tej samej porze robiony i kiedy był ten skok główny bo np mogłas mieć wyższy z 2h wczesniej niż w badaniu :) Ale brałas chyba wspomagacze czy nie ? bo np. dupek nie wychodzi w badaniu a to tez zmienia postac rzeczy :)
    Ale nie ukrywajmy ze 4 to stanowczo za mało :/ chyba ze tak jak pisałam inne normy sa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:38

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeejku jak mnie jajniki bolą :/

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Lekarz zaznaczył że wszystko jest jeszcze wczesne. Ale beta jest dobra rośnie prawidłowo. Progesteron niski dał duphaston 2x1. Zaznaczył że mój lekarz prowadzący zapewne wiedziałby lepiej bo on nie zna tych leków do stymulacji co Miałam. Ale to nie zaszkodzi a beta jest więc tylko pomoże. Kazał zbadać ja w środę jak będzie rosła zabierze mnie na oddział żeby podnieść prog bo endometrium jest cienkie jakby zaczynało się rozpulchniac. Więc czekamy.

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego