Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli dla Ciebie tez powodzenia :*

Evli lubi tę wiadomość

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Wiem wiem ja podczytuje cały czas. Tyle że chciałam odpocząć troche,choć to i tak nic nie pomoglo ; p
    Miałam w planie tez betę tyle ze nie było przesłanek. Ech ja juz nie wiem w czym problem. Jeśli to immunologia albo genetyka to niestety :/

Ja sobię robię wolne od forum w maju. Nawet nie planuję jakoś bardzo przenosic się na majowy temat. Będę tylko prowadzić wykres. Chociaż mam ochotę odpocząć.

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzechotka mam nadzieje że Ci się uda z postanowieniem. Ja ostatnio przepłakałam cały weekend, powiedziałam koniec z mierzeniem temp.i forum i... wytrzymałam ze 4 dni ;D ta strona jest uzależniająca :D

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Hej Skarbie właśnie wracam z monitoringu jest 18 dc .Ginekolog powiedział że wygląda na to ze miałam owulacje jest ślad płynu w zatoce Daglasa i jest komórka jajowa Endomedrium mam 8mm troszkę za cienkie wg niego pecherzyk ma 22 mm .Mialam skok temp.Gin powiedział żebym teraz broń Boże nie przytrula się i pochorowala..A tak to wogole dzisiaj miał do mnie chłodne podejście nie wiem dlaczego.A wy jak myślicie czy coś z tego będzie?Martwię się bo mój mąż ma kiepskie wyniki nasienia

Ikulinka nic się nie martw to tylko moze na Ciebie źle wpłynąć... stres jest niewskazany...3mam mocno kciuki aby się udało :)
    mi nic więcej nie powiedziała kazała brać dupka przez 10 dni bo mam niski progesteron no i tyle nic o płynie w zatoce nic o ciałku... chyba nic nie widziała tam i dlatego :/

Ikulinka29 lubi tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy.Przesyłam buziaki pa:-*:-*

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    grzechotka mam nadzieje że Ci się uda z postanowieniem. Ja ostatnio przepłakałam cały weekend, powiedziałam koniec z mierzeniem temp.i forum i... wytrzymałam ze 4 dni ;D ta strona jest uzależniająca :D

ja znam siebie i realnie oceniam :D Temperaturę pewnie będę mierzyć, chociaz właściwie nie lubię, skacze u mnie jak głupia i właściwie nic nie mówi. A na forum będę zaglądać, życzyć zieloności, ale mniej jednak

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, łącze się w bólu z tymi oszukanymi przez testy i tymi, którym kwiecień nie dał upragnionych dwóch kreseczek, moja kolej w sobotę na testowanie ale już powoli odczuwam standardowe objawy @ więc nadziei sobie żadnych nie robię bo potem te rozczarowanie bardziej boli:(

Evli ja miałam tak samo! Chyba w marcu miałam miałam odpuścić forum i wprawdzie mało pisałam ale podglądałam prawie codziennie:D Także to fakt, te forum uzależnia!

A dziewczyny chciałam podpytać się jeszcze, na jakim poziomie miałyście progesteron po owulacji, że gin kazał wam brać duphaston?

7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia 91! Mój progesteron po owu był w granicy 21 a raz nawet i 29. Dupka dostałam bo mogło być u mnie tak ze za szybko spadał i cykl miałam kilka razy krótszy tzn fazę lutealna, co mogło by utrudnić zagniezdzenie.
    Ale jak widać trzy cykle na dupku nie przyniosły żadnych efektow. Nie mam więcej i chyba brać go nie będę. No chyba ze gin mi zleci jakąś stymulacje i q tedy pewnie też i dupka przepisze.

Z tego co wiem to żeby sprawdzić niedomoge ciałka żółtego to proga się bada trzy razy.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz 8dp robiłam progesteron i miałam 5,56 czyli przy dolnej granicy Wiec chyba w tym cyklu dzidzi nie będzie. Rozumiem, ze przy takim wyniku powinnam coś brać na podniesienie? Pójdę do gin po majowce i zobaczymy

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Madalena89 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal bez @ (38 dzień cyklu, zwykle 33), już nawet różowego śluzu nie ma, a na teście biało :( tylko chyba Wy rozumiecie jakie to przykre...

• Marilen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dziewczyny, łącze się w bólu z tymi oszukanymi przez testy i tymi, którym kwiecień nie dał upragnionych dwóch kreseczek, moja kolej w sobotę na testowanie ale już powoli odczuwam standardowe objawy @ więc nadziei sobie żadnych nie robię bo potem te rozczarowanie bardziej boli:(

Evli ja miałam tak samo! Chyba w marcu miałam miałam odpuścić forum i wprawdzie mało pisałam ale podglądałam prawie codziennie:D Także to fakt, te forum uzależnia!

A dziewczyny chciałam podpytać się jeszcze, na jakim poziomie miałyście progesteron po owulacji, że gin kazał wam brać duphaston?

Ja zwykle progesteron od 20-35, ale właśnie szybko spada później, biorę dupka ale np w tym cyklu FL trwała jakieś 11 dni. Czymś da się to jeszcze wydłużyć poza dupkiem.?

7u229jcgzsq578gy.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to wysoko macie ten progesteron jak ponad 20! Ja już dwa razy mierzylam tak 21-23 dc i wychodził ponad 13 i gin nie dał mi dupka alemam watpliwosci czy na takim poziomie jest szansa na ciaze... chyba skonsultuje to z innym ginekologiem...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie ok z tym progesteronem? Nie znam sie.na tym... od tego.zalezy czy.ciaza sie utrzyma ?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarze zawsze powtarzali , że taki bezpieczny poziom dla ciąży to ok 20

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak ja np miałam 5,56 w 22dc 8-9dpo to szans raczej nie ma żadnych ? Czyli muszę iść do lekarza po jakieś leki :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo z tego co się orientuje taki poziom progesteronu może świadczyć o tym ze nie było owulacji... ale niech to jeszcze potwierdza bardziej ogarnięte dziewczyny :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale byłam na usg 15 dc było ciałko żółte i ładne endometrium lekarz powiedział ze owu było 1-2 dni temu

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro owulacja była przy tak niskim prog , to trzeba po niej brac dupka czy coś bo jest niewydolność tak myslę

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję w taki razie musze koniecznie iść do lekarza z tym.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej jak u was?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
‹‹ 123 124 125 126 127
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ