Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Vajolet Debiutantka
    Postów: 11 65

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa gratuluję dwóch kreseczek na teście! Powiedz, mialas jakieś wczesne objawy wskazujące że to moze być ten szczęśliwy cykl? Bo tyle się naczytałam o tych bólach podbrzusza, plamieniach, ciemniejących sutkach, że sama już nir wiem co myśleć. Comiesieczne wsłuchiwanie sie w swój organizm doprowadza już do szału

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 23:16

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    14.04.2018 -35dc pozytywny test ciążowy
    16 04.2018 -beta 1770
    18.04.2018-beta 4551
    20.04.2018-USG i dwa pęcherzyki ciążowe -BLIZNIAKI!!!
    24.07.2018 -20 tc. Dwie dziewczynki! :)
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja jeszcze jestem w trakcie diagnostyki. W czw będę wiedziała czy u mnie jest na prawdę ok. Ostatnio lekarz powiedział że dla niego u mnie jest ok tylko tarczyca wskazuje na lekką niedoczynność dla niego u nas jest problem męski.
    No to jak maz ma kiepskie wyniki to ma jakas kuracje lekami??

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel vizira na teście ;) czekam na @ :/ i nie wpisuje się już na testowanie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 07:46

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie biel vizira na teście ;) czekam na @ :/ i nie wpisuje się już na testowanie.
    :( daj znać kiedy przyjdzie @ choć trzymam kciuki żeby nie przyszła. <3

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natalaa_aa Ekspertka
    Postów: 206 117

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ się rozszalała, następne testowanie 30.04 :)
    Czyli jednak to nie będzie takie proste jak myślałam :)

    natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    :( daj znać kiedy przyjdzie @ choć trzymam kciuki żeby nie przyszła. <3

    Jasne dam :) sama jetem ciekawa. Za jakieś dwa dni pewnie.

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    U mnie @ się rozszalała, następne testowanie 30.04 :)
    Czyli jednak to nie będzie takie proste jak myślałam :)
    Zapisane. ;)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1756 537

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    No to jak maz ma kiepskie wyniki to ma jakas kuracje lekami??


    Wiesz lekarz na razie tylko nam kazał powtórzyć badanie z krwi, TSh Prolaktyna FSH i inhibina B jutro idziemy z wynikami i zobaczymy. Póki co nie był optymistyczny. powiedział że przy takich wynikach nasienia i słabymi wynikami z krwi nawet leki nie beda działać... więc zobaczymy co jutro powie po powtórzeniu badań.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja jednak dzis w domu.córke rano bolal brzuszek i 2 razy wypluwała cos do kosza.wiec zostałysmy w domu.bo ona ma wrażliwy żoładek i jazda autobusem szkolnym w tym przypadku mogłaby wywołac wymioty i trzeba by było jechac po nią.czasmi zdażają sie jej takie ataki bólowe wiec już przywykłam.właśnie śpi ze swoim kogucikiem pluszowym.
    ps.co tam u was kto dzis testuje?

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina szkoda, może kwiecień będzie szczęśliwszy ;)

    Natala ja też już czekam tylko na @ . Jak poprzednim razem mega mi sie cykl wydluz tak teraz chyba maxymalnie się skrócił.

    No to kto jeszcze dziś testuje :)

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda ale to jux 21 rozczarowań także nie wiem czy następny będzie szczesliwszy :/
    Śniło mi się ze miałam te dwie kreski dziś. Miły sen. No ale wyszło jak zwykle.
    Trzymam kciuki za pozostałe. Ja chyba za dwa dni będę mieć @. Nie wiem kiedy po dupku się zacznie

  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    Marilen, u mnie w pierwszej ciąży było tak, że miałam bóle jak na @, dostałam dużego plamienia, byłam pewna, że okres ale miałam jeden test więc zrobiłam. I bach dwie kreski :D

    Kochana a powiedz mi jaki to był rodzaj plamienia? w sensie tylko śluz mocno podbarwiony? brązowawe? czy normalne krwawienie? i jak dużo? no i czy to było jednorazowe, czy tak ciągnęło się dzień, dwa, trzy?

    Myślisz, że u Ciebie to była po prostu implantacja czy coś innego?
    Ja mam późna owulację, ok. 18-20 dnia cyklu, ale cykle trwają ok. 30-32 dni. więc fl dosyć krótka, i biorę dupka ale właśnie plamienia zaczynają się kilka dni przed @. Jutro mam odstawić dupka i czekać na @ ale ona już dwa dni chyba się rozkręca, bo to plamienie jest. Już sama nie wiem..

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Kochana a powiedz mi jaki to był rodzaj plamienia? w sensie tylko śluz mocno podbarwiony? brązowawe? czy normalne krwawienie? i jak dużo? no i czy to było jednorazowe, czy tak ciągnęło się dzień, dwa, trzy?

    Myślisz, że u Ciebie to była po prostu implantacja czy coś innego?
    Ja mam późna owulację, ok. 18-20 dnia cyklu, ale cykle trwają ok. 30-32 dni. więc fl dosyć krótka, i biorę dupka ale właśnie plamienia zaczynają się kilka dni przed @. Jutro mam odstawić dupka i czekać na @ ale ona już dwa dni chyba się rozkręca, bo to plamienie jest. Już sama nie wiem..

    To było ciemnoczerwone krawienie, tyle ile plamienia w pierwszym dniu okresu. U mnie plaminie ciągnęło się o 16 tygodnia, bo miałam bardo ukrwioną macicę, więc chyba nie jestem najlepszym wzorem :P

    U mnie to była implantacja, 12dpo i 6 dni przed okresem :)

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już 13 cykl walczę ale może wiosna będzie i dla mnie łaskawa ( nie tylko dla zajączków i bocianów ).
    Mam już 12 letnią córcię ale znowu instynkt mi się odezwał tylko w tym wieku już ciężko o pozytywny test ciążowy...

    1f63d135784c8d4cff7afbfb429f8ef3.png

    Myślicie, że ten spadek tempki podczas pozytywnego testu owu jest ok?
    Wiem, że owulka się zbliża bo i gin wczoraj potwierdził i jajniki i śluz wodnisty w dużej ilości.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed owu zawsze jest spadek tempki wiec wszytsko okej. :)

  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No wróciłam :)

    14dpo beta 190 <3

    Ale radość przeplatana płaczem bo tsh mi skoczyło do 4,5 musze zwiekszyc dawke tabletki jutro drugie tyle ... boje sie ze mi dzidzie zabije :/
    gratuluję :*

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już 13 cykl walczę ale może wiosna będzie i dla mnie łaskawa ( nie tylko dla zajączków i bocianów ).
    Mam już 12 letnią córcię ale znowu instynkt mi się odezwał tylko w tym wieku już ciężko o pozytywny test ciążowy...

    1f63d135784c8d4cff7afbfb429f8ef3.png

    Myślicie, że ten spadek tempki podczas pozytywnego testu owu jest ok?
    Wiem, że owulka się zbliża bo i gin wczoraj potwierdził i jajniki i śluz wodnisty w dużej ilości.
    moze dzis owulacja ? :) trzymam kciuki :*

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Wiesz lekarz na razie tylko nam kazał powtórzyć badanie z krwi, TSh Prolaktyna FSH i inhibina B jutro idziemy z wynikami i zobaczymy. Póki co nie był optymistyczny. powiedział że przy takich wynikach nasienia i słabymi wynikami z krwi nawet leki nie beda działać... więc zobaczymy co jutro powie po powtrzeniu badań.
    Kurde.. widzę że bardziej jest to skomplikowane.. dziś Beda wyniki aż czekam z niecierpliwością.
    A z drugiej strony jak znajdzie się powód przez który nie udaje się zajść to też połowa drogi do sukcesu

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, u mnie [email protected] rozgościła się juz na dobre, więc niestety :(
    Czekam na następną szansę i trzymam kciuki za Was :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 11:08

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1756 537

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Kurde.. widzę że bardziej jest to skomplikowane.. dziś Beda wyniki aż czekam z niecierpliwością.
    A z drugiej strony jak znajdzie się powód przez który nie udaje się zajść to też połowa drogi do sukcesu


    Daj znać jak wyniki. Trzymam kciuki!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego