Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy beta 10dpo prawde powie?zazwyczaj 2 faza ma 13 czy lepiej sobie darowac.nie wiem na co ja głupia licze.

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    dziewczyny czy beta 10dpo prawde powie?zazwyczaj 2 faza ma 13 czy lepiej sobie darowac.nie wiem na co ja głupia licze.

    Badanie z krwii juz w tym czasie powinna być juz pewna :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie. Proszę mnie wpisać na 29 kwietnia :)

    Mordeczka lubi tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka już się robi ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 17:46

    Grzechotka lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    dziewczyny czy beta 10dpo prawde powie?zazwyczaj 2 faza ma 13 czy lepiej sobie darowac.nie wiem na co ja głupia licze.
    Powinna już cos pokazać;)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No wróciłam :)

    14dpo beta 190 <3

    Ale radość przeplatana płaczem bo tsh mi skoczyło do 4,5 musze zwiekszyc dawke tabletki jutro drugie tyle ... boje sie ze mi dzidzie zabije :/
    Jak już wcześniej brałaś leki a brałaś to organizm szybko zareaguje i będzie dobrze ja przed ciąża brałam najmniejsza dawkę 25 teraz 60 i organizm szybko zaskoczył. Bąbel w pierwszych dniach jest chroniony trochę minie zanim organizm sie przestawi. Masz wszystkie leki wiesz na co zwracać uwagę musi być dobrze bardziej steres może być teraz gorszy dla maluszka wiec dobra książka, film spacer. Wiem, ze już to przechodziłas wiec łatwo mi mówić, ale ja wierze, ze dobre myślenie przyciąga dobre rzeczy ściskam i kciuki

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochana ja też się martwię, bo od wczoraj boli mnie ząb okropnie i za chwilę idę do dentysty i też się boje, ale dentystka powiedziała że ten stres bardziej zaszkodzi nic cokolwiek ... Także nie możemy się stresować :-* bierz spokojnie te leki, powtórz będę za dwa dni, zobaczysz będzie wszystko dobrze :-*
    Byłam miałam znieczulenie gdyby było potrzebne wszystko dobrze jedyne co to dziąsła mogą być bardziej wrażliwe i krwawić, ale to pewnie dentysta powie spokój i relaks :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak już wcześniej brałaś leki a brałaś to organizm szybko zareaguje i będzie dobrze ja przed ciąża brałam najmniejsza dawkę 25 teraz 60 i organizm szybko zaskoczył. Bąbel w pierwszych dniach jest chroniony trochę minie zanim organizm sie przestawi. Masz wszystkie leki wiesz na co zwracać uwagę musi być dobrze bardziej steres może być teraz gorszy dla maluszka wiec dobra książka, film spacer. Wiem, ze już to przechodziłas wiec łatwo mi mówić, ale ja wierze, ze dobre myślenie przyciąga dobre rzeczy ściskam i kciuki

    Oby oby ja brałam 0.75 letroxu od jutra będę brać 135
    Ogólnie juz mi poszło do głowy itd kuje mnie prawa pachwina i jak chode to mocniej i se cp wkręcam :<

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki a myslicie że jest wogóle sens robic bete w przypadku mojego wykresu

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • usia89 Autorytet
    Postów: 541 306

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak5 może poczekaj do jutra zobaczysz czy temp. Odbiję w górę :)

    Twój wykres przypomina mi mój z pierwszej ciąży. Miałam podobny nagły spadek, później odbiła w górę i był zielony finał :)

    Trzymam mocno kciuki żeby i u Ciebie.skończyło się na zielono :)

    Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki właśnie zastanawiałam się nad jutrem jeśli będe miec wolne bo narazie czekam na męża który przyjdzie z pracy z informacją od szefa czy mój dział pracuje jutro bo ja dzis 3 dzien wagarów świątecznych bo zawsze ja biore wolne jak młoda nie idzie do szkoły.widzisz fajnie by było zajsc teraz.tylko zastanawia mnie wykres bo wyglada jak zawsze 2 faza tylko różni się tym szczegółem wysoka temp wczoraj tu jest znak zapytania.nigdy takiego odbicia nie miałam po alko a wypiłam w niedziele lampke wina.

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już pisze się na majówkę :( chociaż może i lepiej przynajmniej rozwiąże mi się sytuacja z praca i z czystym sumieniem będziemy serduszkowac. A może akurat na pierwszego się uda :-) w 3rocznicę zaręczyn. A jak nie to może akurat w rocznicę ślubu.

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie sposób Was doczytać bedąc caly dzien w pracy :)
    Karmelkova piekna beta, teraz tylko tsh ureguluj i bedzie ok :)
    Anusiak tez mialam spadek a potem wzrost i test ciążowy dodatni także powodzenia.
    U mnie w tym miesiącu raczej nic z tego...
    Miejscowe znieczulenie w ciazy jak najbardziej. Sama mam kilka do naprawy buu. Niestety nieleczone zeby to najgorsze zlo znam nawet przypadki sepsy u noworodkow dzien po porodzie bo matka miala tak chorego zeba ze brala 2 antybiotyki niestety nie skończylo się dobrze takze leczyć koniecznie.

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • natalaa_aa Ekspertka
    Postów: 206 117

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie idzie @,dzis po serduszkach zobaczyłam krew na papierze, więc nici z testowania.
    Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny :*

    natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    U mnie plamienie. Proszę mnie wpisać na 29 kwietnia :)

    Takie króciutkie cykle masz? Więcej owulacji w roku :D
    Ja się na kwiecień już nie załapię, bo u mnie zaczęło się plamienie, potrwa ze 3 dni pewnie i dopiero @, i wtedy zaczyna mi gin liczyć nowy cykl. To pewnie ok. 4 maja będę mogła testować jeśli @ sama nie przylezie nieproszona...

    Dziwne bo temp mi nie spadła jeszcze. Mam 37,3, moja normalna to ok. 36,8.
    Czy ona spada przed @ czy już jak pojawi się normalne krwawienie to spadnie?

    7u229jcgzsq578gy.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec nie ide jutro na bete.ide normalnie do pracy na 8 wiec nie zdaze jechac do miasta autobusem na [email protected] niby w sobote.poczekamy i zobaczymy czy tym razem los sie do nas uśmiechnie chodz na nic nie licze.narazie grzeznie łykam leki,staram sie pilnowac diety i zobaczymy,

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    a wiec nie ide jutro na bete.ide normalnie do pracy na 8 wiec nie zdaze jechac do miasta autobusem na [email protected] niby w sobote.poczekamy i zobaczymy czy tym razem los sie do nas uśmiechnie chodz na nic nie licze.narazie grzeznie łykam leki,staram sie pilnowac diety i zobaczymy,

    Może i lepiej nie będziesz się zastanawiać czy jeszcze za szybko na testowanie, jutro w pracy zajmiesz głowę ;-)
    Oczywiście jestem tu z wami trochę w ciszy ale kibicuje trzymam kciuki za każdą kreseczke i tule na @.
    Ja testuje 27, będzie orientacyjnie 15dp proszę mnie wpisać bo nie wiem czy już zglaszalam się. Obecnie ostatnia tabletka aromka i monitoring w poniedziałek. Pobolewaja mnie obie strony ciekawe co tam urośnie ;-)

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wkoncu nadchodzi dzien badania nasienia od meza.. chyba bardziej sie stresuje niz on.
    Sa tu dziewczyny ktore maja badania dobre a u meza problemy?

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1748 531

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Jutro wkoncu nadchodzi dzien badania nasienia od meza.. chyba bardziej sie stresuje niz on.
    Sa tu dziewczyny ktore maja badania dobre a u meza problemy?


    Ja jeszcze jestem w trakcie diagnostyki. W czw będę wiedziała czy u mnie jest na prawdę ok. Ostatnio lekarz powiedział że dla niego u mnie jest ok tylko tarczyca wskazuje na lekką niedoczynność dla niego u nas jest problem męski.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Może i lepiej nie będziesz się zastanawiać czy jeszcze za szybko na testowanie, jutro w pracy zajmiesz głowę ;-)
    Oczywiście jestem tu z wami trochę w ciszy ale kibicuje trzymam kciuki za każdą kreseczke i tule na @.
    Ja testuje 27, będzie orientacyjnie 15dp proszę mnie wpisać bo nie wiem czy już zglaszalam się. Obecnie ostatnia tabletka aromka i monitoring w poniedziałek. Pobolewaja mnie obie strony ciekawe co tam urośnie ;-)
    Tez tak mysle bo beta miala byc jutro przyokazji wolnego i innych badan krwi

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego