Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecacie jakieś fajne artykułu zeby nauczyć się czytać wykres temperatur?

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    moze dzis owulacja ? :) trzymam kciuki :*

    Dziękuję :) Czyli jeszcze dzisiaj muszę coś wycisnąć z mojego faceta :)

    @Mordeczko możesz mnie wpisać na testowanie na 15.04 ? :)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vajolet wrote:
    Karmelkovaa gratuluję dwóch kreseczek na teście! Powiedz, mialas jakieś wczesne objawy wskazujące że to moze być ten szczęśliwy cykl? Bo tyle się naczytałam o tych bólach podbrzusza, plamieniach, ciemniejących sutkach, że sama już nir wiem co myśleć. Comiesieczne wsłuchiwanie sie w swój organizm doprowadza już do szału

    Hm jak wrócisz kilka stron wcześniej to zobaczysz , że ja już byłam całkiem zrezygnowana ... 7dpo mówiłam dziewczynom , że nic z tego... i nic nie czułam... a to co czułam to bym w życiu nie powiedziała , że objawy ciąży :)
    Tym bardziej byłam po ovitrelle i wiedziałam ze kreska na tescie to zatsrzyk jednak test ciemniał okazało się inaczej i byłam w mega szoku :)

    Z objawów to takim pierwszym odrzut na męża , normalnie jak nigdy miałam do niego jakieś anty i nie kaałam się ani dotykać i siedzieć z dala , bo mi śmierdział mimo ze po kąpieli i wodzie po goleniu :D i tak ogółem mocnij zpachy czułam ale nie zwracałam na to uwagi , bo myślałam ze shizuje do rezty ;p w całym tym czasie z 2 razy mnie tak mocno akuło ale też nie zwracałam uwagi bo nie chciałam sobie wmawiać nic . I dałam sobie spokój , byłam depresyjna zła płaczliwa . I te objawy wgl nie wydawały mi się objawami tylko po prostu juz takim monotonnym wysukiwaniem sobie to olałam temat .
    w Wielki Czwartek szorowałam łazienke dom itd nie oszczędzałam sie nic , w puątek byłam na długiej Drodze Krzyżowej na taką górę więc się szło 2h cięzko mi się szło i miałam taka myśl a może jednak ,ale gdzie tam wmówiłam sobie , ze brak kondycji ;p jak wróciłam to jak po maratonie .
    Dopiero kolejne testy były ciemniejsze i ciemniejsze ... 1 kwietnia były tak 2 wyraźne krechy ze nie mogłam uwierzyć , w poniedziałek zaczeło mnie mdlić odrzuciło mi jedzenie u teściów siedziałam struta , nie chciałam dzielić się jajkiem bo mi śmierdziało powiedziałm ze nie lubie takiego co by nie puścic pawia ;p no i wczoraj poszłam na bete ... po becie poszłam do apteki po pierwszy lepszy test byle był nie z allegro xD no i sikłąm a tam na 25te taakie krechy to już wiedziałam , ze beta wyjdzie no i wyszła 190 a wczoraj dopiero 14dpo więc troszkę w szoku byłam :)wczoraj mocno wieczorem bolał brzuch ale przeszło dzisiaj tez pobolewa, ale wzięłam magnez i jest ok ćmi tylko . Dziś obudziły mnie mdłosci bo ja tak z rana mam ale przeszło .



    Dziewczynki przykro mi z powodu @ , wiem ,ze toprzykre jest :< ale tez nowy cykl i nowe nadzieje ;** 3mam za was mocno kciuki :*
    Życze wszystkim powodzenia :)
    A sama prosze o modlitwę i kciuki za jutrzejszą betę

    Blondas_29, Multiwitamina, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Dziękuję :) Czyli jeszcze dzisiaj muszę coś wycisnąć z mojego faceta :)

    @Mordeczko możesz mnie wpisać na testowanie na 15.04 ? :)
    Ok wpisze .;)
    Który cykl starań i o które dziecko. ? ;)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ok wpisze .;)
    Który cykl starań i o które dziecko. ? ;)

    Dziękuję!


    13 cykl starań, drugie dziecko po 11 latach od pierwszej ciąży....

  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie u gin. Endometrium od 7-10mm w różnym miejscu. 5 dpo miałam 7,6mm. Gin. kazał zrobić jutro planowo betę mimo plamienia, ale myślę, że to tylko na wszelki wypadek.

    Wychodzi na to, że ani Castangus, ani wiesiołek ani nawet duphaston nie zlikwidował tych cholernych plamień. Skąd jeszcze one mogą się brać?

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b77c6629cb0b.jpg

    Jestem gotowa!

    Hugolina87, Karmelkovaa, agniecha2101, Mordeczka, usia89 lubią tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem juz co myslec. Ovu sobota.
    Dzisiaj 4dpo. Pon i wt mialam klucie lewego jajnika i to dosc mocne, a od wczoraj bole podbrzusza.
    Naprawde sie nie nakrecam, bo mam teraz sporo na glowie, ale ten bol wciaz jest.
    Czy myslicie ze jednak cos moze byc z tego ?

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b77c6629cb0b.jpg

    Jestem gotowa!

    Super a to owulacyjne czy ciążowe ? :) ja te paskowe robiłam potem wszystkie wywaliłam i zamówiłam płytkowe , za każdym razem mnie oszukiwały :/ ale to może mnie tylko ;p

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1356 980

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Dziewczyny nie wiem juz co myslec. Ovu sobota.
    Dzisiaj 4dpo. Pon i wt mialam klucie lewego jajnika i to dosc mocne, a od wczoraj bole podbrzusza.
    Naprawde sie nie nakrecam, bo mam teraz sporo na glowie, ale ten bol wciaz jest.
    Czy myslicie ze jednak cos moze byc z tego ?

    Mi test owu pozytywny wyszedł w sobotę i od soboty wieczorem bolał mnie brzuch. Niedziela, poniedziałek, wtorek - mega wzdęty brzuch i ból podbrzusza co jakiś czas. Dzisiaj już bez wzdęć, ale raz jakiś czas coś zaboli. Może to bóle poowulacyjne. Zresztą nawet nie wiem czy ta owu była, bo temperatura nie poszła dużo w górę. :(
    Ogólnie z tymi bólami mam tak prawie co cykl, więc już się nie nakręcam bo rozczarowanie jest wtedy podwójne.. ale u Ciebie jeśli jest inaczej niż zawsze, to też może być jakiś znak.. :) chociaż ja nie wiem czy "objawy" są możliwe tak wcześnie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:33

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie: czy spotkałyscie się już gdzieś z tym, żeby ktoś miał takie niskie temperatury cały czas? Bo u mnie np dzisiaj (1dc) 35,7.. Nie mierzę regularnie (do tej pory, bo teraz mam zamiar się pilnować), ale kilka miesięcy temu sprawdzałam sobie wyrywkowo w dzień temperatury to tak w okolicy miesiączki miałam zawsze poniżej 36 i się zastanawiam czy to jest "normalne", czy zgłosić to lekarzowi przy najbliższej wizycie?

    Katti lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na jutrzejsze odbicie temperatury. Serduszkowanie było. nogi w górze :p
    Do soboty jedziemy ze staraniem o groszka :)
    Jakoś tak ta faza taka piękna się wydaje ;)a i pogoda dopisuje. Zaraz bociany latac będą :)

    A co do bocianów wierzycie w ich znaczenie?
    Ja wierzę w maju 2016 pojawiły się na moim podwórku dwa bociany i ten cykl okazał się szczęśliwy . Także kochane życzę wam bocianów przy domach waszych :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 15:13

    Skarpeta, agniecha2101, ams lubią tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś mój mąż jest rolnikiem i zawsze jak coś robi na polu to bociany latają koło niego, a póki co nic nie "przyniosły", więc nie wierzę :)
    W tym roku już dwa widział przed świętami na polu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 15:18

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Klaudyś mój mąż jest rolnikiem i zawsze jak coś robi na polu to bociany latają koło niego, a póki co nic nie "przyniosły", więc nie wierzę :)
    W tym roku już dwa widział przed świętami na polu ;)

    Kochana bo to muszą być widziane w pobliżu domu a wy pewnie pole macie duże jak twój mąż jest rolnikiem :)
    Niech je zagania jak najbliżej ciebie :*

    Skarpeta, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas nie chcą latać :( może dlatego, że z teściami mieszkamy, to się boją :D

    Ale w tym roku zaczynamy swoją budowę, to może się zakrzątną przy surowych murach - bliżej od pola będą miały niż teraz ;D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 15:23

    Skarpeta, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    No u nas nie chcą latać :( może dlatego, że z teściami mieszkamy, to się boją :D

    Hahah
    To trzeba pierwsze odstraszyć na dłuższy czas teściow a potem bociany zaganiac :)

    Ee to od razu niech lecą na budowę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 15:25

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Daj znać jak wyniki. Trzymam kciuki!
    No i badania przyszły moim okiem i tesciowej(jest polozna) wyszły okey no i się cieszę ale dalej nie znam przyczyny..

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    No u nas nie chcą latać :( może dlatego, że z teściami mieszkamy, to się boją :D

    Ale w tym roku zaczynamy swoją budowę, to może się zakrzątną przy surowych murach - bliżej od pola będą miały niż teraz ;D


    my w tym roku też ruszamy z budową... jak tylko troche obeschnie :) i oby nam te bociany tam przylatywały :)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta to trzymam kciuki :)
    Może jak się nam zaczną domki budować to nam się organizmy zrelaksują na tyle, że się uda ;) Ja po cichutku liczę na to :)

    Skarpeta lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę ze wszystkie w trakcie budowania nowego gniazdka.
    Ojj chyba my też to zrobimy ;D
    Ale chyba za 10 lat :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego