Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie: czy spotkałyscie się już gdzieś z tym, żeby ktoś miał takie niskie temperatury cały czas? Bo u mnie np dzisiaj (1dc) 35,7.. Nie mierzę regularnie (do tej pory, bo teraz mam zamiar się pilnować), ale kilka miesięcy temu sprawdzałam sobie wyrywkowo w dzień temperatury to tak w okolicy miesiączki miałam zawsze poniżej 36 i się zastanawiam czy to jest "normalne", czy zgłosić to lekarzowi przy najbliższej wizycie?
    Próbowałaś mierzyc innym termometrem ?

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Próbowałaś mierzyc innym termometrem ?
    Być może taka twoja natura że masz taką temperaturę albo porostu zmiana termometru :)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko po prawie 10 godzinach spędzonych na dworze w końcu przyszła do domu :D

    KlaudyŚ, agniecha2101, pumka1990 lubią tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1759 538

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    Odebrałam wyniki TSh i różyczki IGG.
    Co mnie zdziwiło że TSh praktycznie w ogole się nie ruszyła. Ostatnio miałam 2,6 coś a teraz 2,699. a różyczka 345,7 to zonacza że chorowałam na różyczkę?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny,

    Odebrałam wyniki TSh i różyczki IGG.
    Co mnie zdziwiło że TSh praktycznie w ogole się nie ruszyła. Ostatnio miałam 2,6 coś a teraz 2,699. a różyczka 345,7 to zonacza że chorowałam na różyczkę?
    Ja miałam badania na różyczkę jak byłam w ciąży ale nie pamiętam jaki miałam wynik :/
    MalaMi A ty kiedy testujesz bo nie ma Cię na liscie ;)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.oaza.pl/cdz/index.php/pl/29-teksty/nieplodnosc/239-starania-o-poczcie-co-radz-amerykanie.html. Warto poczytać :)
    Dziewczyny czy pozytywny test owu drugi dzień z rzędu jest ok?

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wy jesteście nie zawodne mam pytanko Do was.
    Koło 14 współżyłam z mężem.
    Przed chwila sprawdzałam sluz i był delikatnie rozciągliwy.
    Czy to możliwe ze to jest sperma czy juz mam rozciągliwy sluz ?

    Katti lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś raczej to pierwsze ;p

    Ja to Was podziwiam za te obserwacje...ja w jednym cyklu kiedyś zaczęłam ten wykres ale szybciej skończyłam jak zaczełam stwierdziłam , że mnie to blokuje psychicznie na starania i dałam sobie spokój

    Vajolet lubi tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Klaudyś raczej to pierwsze ;p

    Ja to Was podziwiam za te obserwacje...ja w jednym cyklu kiedyś zaczęłam ten wykres ale szybciej skończyłam jak zaczełam stwierdziłam , że mnie to blokuje psychicznie na starania i dałam sobie spokój

    Dziękuję :)
    A ile ona tak się utrzymuje. Rano Juz moze być normalny? Znaczy się moja produkcja? :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kochane wy jesteście nie zawodne mam pytanko Do was.
    Koło 14 współżyłam z mężem.
    Przed chwila sprawdzałam sluz i był delikatnie rozciągliwy.
    Czy to możliwe ze to jest sperma czy juz mam rozciągliwy sluz ?

    Gdzies czytalam ze dopiero po dobie od stosunku mozna badac sluz

    Dziewczyny znowu boli mnie podbrzusze i to takie niekomfortowe uczucie ze mam dosc. Pierwszy raz cos takiego...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 20:04

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kochane wy jesteście nie zawodne mam pytanko Do was.
    Koło 14 współżyłam z mężem.
    Przed chwila sprawdzałam sluz i był delikatnie rozciągliwy.
    Czy to możliwe ze to jest sperma czy juz mam rozciągliwy sluz ?
    Nie ma co sprawdzać śluzu bo współżyciu bo może mylić się ze spermą. ;)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Nie ma co sprawdzać śluzu bo współżyciu bo może mylić się ze spermą. ;)

    Właśnie dla tego wolałam zapytać niż później jakieś głupoty powpisywac na wykresie ;)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj skok temperatury i jajniki bolą jak na owulacje A w piątek ma być @ :D

    Karmelkovaa, Iseko, Katti, pumka1990 lubią tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj cały dzień na słoneczku i na zakupach! Cudnie!

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś nie sprawdzaj śluzu jak jest bzykanko nie ma sensu :)

    Mordeczka fiu fiu może się Kropek wgryza :D

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie cały dzień spędziłam z mężem w szpitalu,wróciłam na wpół żywa,głowa tak mnie bolała że 3 kapsułki ibupromu dopiero pomogły. I jeszcze mąż po zabiegu chirurgicznym po prostu lepiej być nie może. Ale piękna dziś pogoda była,cieplutko.

    ignite
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka właśnie zauważyłam, że mamy dziewczyny w tym samym wieku :)

    Ignite mnie dziś też głowa pęka, do tego mi niedobrze i zawroty głowy, może to przez zmianę pogody :(

    ignite lubi tę wiadomość

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane :-* trzymam kciuki za wszystkie staraczki :-* kto jutro testuje? :-) Nie ma to jak na różowej stronie, brakuje mi tych emocji, tego czekania na Wasze kreseczki :-*

    Oby szybciutko te bociany przyleciały :-* jak tylko zobaczę to przegonię do Was:-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kochane wy jesteście nie zawodne mam pytanko Do was.
    Koło 14 współżyłam z mężem.
    Przed chwila sprawdzałam sluz i był delikatnie rozciągliwy.
    Czy to możliwe ze to jest sperma czy juz mam rozciągliwy sluz ?
    Śluz sprawdzaj może przed serduszkowaniem będzie bardziej wiarygodny lub z rana

    ignite
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Grzechotka właśnie zauważyłam, że mamy dziewczyny w tym samym wieku :)

    Ignite mnie dziś też głowa pęka, do tego mi niedobrze i zawroty głowy, może to przez zmianę pogody :(
    Ja tak dosyć często mam,ogólnie mam niskie ciśnienie 90 na 60 czasami niższe a na zmianę pogody zawsze mi się podnosi do 100na 80 to wtedy dzień z głowy mam.

    ignite
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego