Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Teraz mierzę o 6 rano, ale kilka razy tak miałam w ciągu dnia.. Myslałam, że termometr zepsuty ale teraz mam nowy i to samo. Termometr ma 2 miejsca po przecinku, dostałam taki z poradni rodzinnej na kursie przedmałżeńskim :D
    ja to mierzyłam najtańszym elektronicznym termometrem jaki mogłam kupic :D

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie: czy spotkałyscie się już gdzieś z tym, żeby ktoś miał takie niskie temperatury cały czas? Bo u mnie np dzisiaj (1dc) 35,7.. Nie mierzę regularnie (do tej pory, bo teraz mam zamiar się pilnować), ale kilka miesięcy temu sprawdzałam sobie wyrywkowo w dzień temperatury to tak w okolicy miesiączki miałam zawsze poniżej 36 i się zastanawiam czy to jest "normalne", czy zgłosić to lekarzowi przy najbliższej wizycie?
    Nie znalazłam informacji jak mierzysz temperaturę ? Oralnie czy waginalne ?
    Ja jak mierzyłam dwa cykle oralnie a potem zaczelam waginalne to dało się odczuć że "tam na dole" temperatura jest wyższa. Albo poprostu masz taką temperaturę :) ważne żeby nastąpił skok po owulacji :)
    Ja też miałam takie tempki ponizej 36 st. To normalne :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 07:11

    LISTA STARACZEK

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1773 545

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja miałam badania na różyczkę jak byłam w ciąży ale nie pamiętam jaki miałam wynik :/
    MalaMi A ty kiedy testujesz bo nie ma Cię na liscie ;)


    Dzisiaj mam wizytę i zobaczymy czy będzie owu, liczę na to :) powinnam testować 25 kwietnia :)

    Mordeczka lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • kasiasiasia28 Ekspertka
    Postów: 236 333

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do testujących :) 23.04.2018 (5cs o 1 dziecko)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 07:55

    agniecha2101, katepr lubią tę wiadomość

    Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    Proszę maluchu zostań ze mną ❤️
    thgfgov3vr6yv1w9.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dzisiaj mam wizytę i zobaczymy czy będzie owu, liczę na to :) powinnam testować 25 kwietnia :)

    MałaMi90, wg LISTY testerek to test w marcu wyszedł Ci pozytywny i powinnaś być w ciąży :) ktoś chyba narobił tam zamieszania i złe dane powpisywał. Ja też miałam wpisane pozytyw ale już zmieniłam..

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1773 545

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nie jestem w ciąży :( ale jest jeszcze na forum druga mała mi i może komuś się nicki pomyliły ;) bo ta druga chyba faktycznie jest w ciązy ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Olivkowa co druga rodząca tak krzyczy uwoerz ;)

    Ignite z mężem coś nagłego ten zabieg? Zdrowia.

    Iseko skoro nowy tak samo pokazuje to taką masz i już :)
    Trzymam kciuki :)
    W sumie to o zabiegu dowiedziałam się tydzień wcześniej że trzeba będzie go zrobić(zrobiła mu się torbiel,lekarz ściągał ale się odnawiała i stwierdził że operacyjnie usunie).I tak mam męża w domu.Myślę że zdrowie do mi się przyda ,mąż w domu to jeszcze ujdzie,ale marudzący że go boli i z sprawną jedną ręką to tragedia

    ignite
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ignite wrote:
    W sumie to o zabiegu dowiedziałam się tydzień wcześniej że trzeba będzie go zrobić(zrobiła mu się torbiel,lekarz ściągał ale się odnawiała i stwierdził że operacyjnie usunie).I tak mam męża w domu.Myślę że zdrowie to mi się przyda ,mąż w domu to jeszcze ujdzie,ale marudzący że go boli i z sprawną jedną ręką to tragedia

    ignite
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    no niestety nie jestem w ciąży :( ale jest jeszcze na forum druga mała mi i może komuś się nicki pomyliły ;) bo ta druga chyba faktycznie jest w ciązy ;)
    Bo ty jesteś MałaMi90 A tamta dziewczyna Mała_Mi i pewnie stąd ta pomyłka ;)
    A Ty miałaś już owu ?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1773 545

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie cierpliwie czekam na owu, poprzednia lekarka twierdziła że nie mam owu faszerowała mnie lekami na stymulację, do tego lekarza chodzę od miesiąca ten twierdzi że skoro mam regularne @ i ostatnio pęcherzyki same z siebie popękały to według niego mam owu i według niego wyniki też mam ok. No ale kazał przyjść teraz przed owu i powiedział że podejrzymy :) mam nadzieje ze chociaż z mojej strony będzie wszystko ok.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    właśnie cierpliwie czekam na owu, poprzednia lekarka twierdziła że nie mam owu faszerowała mnie lekami na stymulację, do tego lekarza chodzę od miesiąca ten twierdzi że skoro mam regularne @ i ostatnio pęcherzyki same z siebie popękały to według niego mam owu i według niego wyniki też mam ok. No ale kazał przyjść teraz przed owu i powiedział że podejrzymy :) mam nadzieje ze chociaż z mojej strony będzie wszystko ok.
    No to dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza :)
    A kiedy +/- owu ma być?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za kicha! Chciałam zrobić badania hormonów 7 dpo. Nie mogę, bo nie mam skoku temperatury tylko codziennie równy wzrost, który zaczął się przed bólami owulacyjnymi.
    A następny cykl nie dość że staraniowy to po owu prawdopodobnie będę na wakacjach...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1773 545

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    No to dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza :)
    A kiedy +/- owu ma być?

    w poniedziałek ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    w poniedziałek ;)
    To do gina kiedy idziesz podejrzeć czy są piękne pęcherzyki?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1773 545

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    To do gina kiedy idziesz podejrzeć czy są piękne pęcherzyki?


    dzisiaj ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    dzisiaj ;)
    To trzymam kciuki i czekamy na info czy są piękne pęcherzyki ;-)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj siusia na test. ?
    Komu @ wpisać
    Sprawdźcie listę czy jesteście jak kogoś nie ma pisać na kiedy wpisać testowanie i który cykl starań o które dziecko. ;)


    U mnie bóle owulacyjne po wczorajszych <3 jednorazowe plamienie eeeh

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie 4 dzień plamień, temp nadal w górze taka sama od owulacji, cyce jak matryce, ale nie bolą. Na wskazanie lekarza zrobiłam dzisiaj betę, zanim odstawię duphaston, zmarnowane pieniądze i zmarnowane dni cyklu, niech już rozkręci się @ bo zaraz cykle mi sie do 35 dni wydłużą. Deeeeepreeeeesja!!!!

    7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam na ta france @ ;P ale ze ostatni dupek był we wtorek to dziś lub jutro rano się zjawi.

  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1356 980

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki ;D ;D

    Sung moja temperatura też jest do kitu w tym miesiącu. W ogóle mam depresje. Ja już przekreślam ten cykl.. mam katar i ból gardła ale nie łącze tego z kiepską temp..

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego