Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mordeczka wrote:Wizyta u gina dopiero w maju ale w przyszłym tygodniu idę prywatnie bo nie mam zamiaru czekać do maja
Aaaa, to kochana, powiedz i o plamieniu, niech zleci badania, bo to się mogło zmienić i pod kątem nadżerki niech Cię zbada. Ja przy nadżerce plamiłam po seksiku -
Dziewczyny może wy będziecie wiedziały- zrobiłam badanie progesteronu prawdopodobnie w 8dpo i wyszedł 11,49 my/ml. Gin już w 12dc stwierdził że owulacja była bo widzi śladowe ilości płynu w zatoce Douglas i tworzące się ciałko żółte dlatego teraz zrobiliśmy ponownie badanie prog. Poprzednie wyszło 6,69ng/ml w 21 dc ale wtedy byłam pewna że owu mam później na co wskazywały testy, śluz i kłucie w jajnikach. Czy według Was ten wynik jest ok ? Czy z takim wynikiem jest szansa zajsc w ciążę bez brania leków?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Dziewczyny może wy będziecie wiedziały- zrobiłam badanie progesteronu prawdopodobnie w 8dpo i wyszedł 11,49 my/ml. Gin już w 12dc stwierdził że owulacja była bo widzi śladowe ilości płynu w zatoce Douglas i tworzące się ciałko żółte dlatego teraz zrobiliśmy ponownie badanie prog. Poprzednie wyszło 6,69ng/ml w 21 dc ale wtedy byłam pewna że owu mam później na co wskazywały testy, śluz i kłucie w jajnikach. Czy według Was ten wynik jest ok ? Czy z takim wynikiem jest szansa zajsc w ciążę bez brania leków?
Teoretycznie poziom w normie, ale mnie gin przy poziomie ponad 20 przepisał dupka, bo z kolei gwałtownie mi spada i taki gwałtowny spadek po prostu wywoła @ Trzeba badać progesteron kilka razy najlepiej, aby wiedzieć jak się zmienia, a dodatkowo lekarz powinien przeprowadzić wywiad. Ja np w poprzednim cyklu miałam 7dpo 35 i spadł prawie do zera w bardzo krótkim czasie. Ciąża nie mogła się utrzymackłot lubi tę wiadomość
-
Musze się jakoś wbić w wasze rozmowy. Ale jak czytam ile badań robicie. I że ja głupia jeden bo nie wiem nic na temat starań (
A i dziś temperatura znów mi podskoczyla czyli Jak kolejny dzień będzie utrzymywał się albo pójdzie do góry to będę w fazie oczekiwania -
Karolcia27 wrote:No kurczę, szkoda że tu nie zagląda już chyba:( może już jest zafasolkowana nawet:) jeszcze była tu jedna bliska mi staraczka, nie wiem czy dobrze pamiętam nick Natalia9191 coś takiego:) może się odezwie:)
Ja się czuję różnie, jeden dzień jestem zmęczona i wszystko mnie drażni, a na drugi już jest super i mam przypływ energii, oprócz bolących piersi, ochoty na kwaśne to w zasadzie nie mam jakiś większych objawów, czasami gdzieś podbrzusze mnie poboli, ale nie jest to mocny ból. Póki co, cieszę, się że nie mam mdłości i wymiotów. Może obejdzie się bez, bo w życiu wymiotowałam może z dwa razy, nawet jak się czymś przytruje albo mi niedobrze i próbuje się zmusić to za cholerę nie mogę
Karolcia dziekuje za pamięć!:* faktycznie ostatnio mało mnie tu bo mam ciężki czas w pracy, a poza tym staram się trochę oderwać od tych myśli o największym szczęściu, które uparcie mnie omija! nie wpisywałam się nawet na listę testerek w tym miesiacu ale testowałam już wczoraj, to był 13/14 dpo i oczywiście jedna kreska a wczoraj na wieczor pojawiły się brązowe plamienia, dzis rano to samo... termin @ mam na niedziele wiec już się rozkręca:/ ale nie poddaje się, bede walczyć dalej:) strasznie was dużo się tu zafasolkowanych zrobiło i marze aby czym prędzej do was dołączyć!:* gratuluje tez wszystkim i każdej z osobna! Zdradzcie sposób na sukces;)
-
Marilen wrote:Teoretycznie poziom w normie, ale mnie gin przy poziomie ponad 20 przepisał dupka, bo z kolei gwałtownie mi spada i taki gwałtowny spadek po prostu wywoła @ Trzeba badać progesteron kilka razy najlepiej, aby wiedzieć jak się zmienia, a dodatkowo lekarz powinien przeprowadzić wywiad. Ja np w poprzednim cyklu miałam 7dpo 35 i spadł prawie do zera w bardzo krótkim czasie. Ciąża nie mogła się utrzymac
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Dziewczyny mam dzisiaj wizytę... i trochę się boję co będzie
Skarpeta, Mordeczka, Katti lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Dziewczyny mam dzisiaj wizytę... i trochę się boję co będzie
Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
wszystkie które śledzą watek są z Toba... wszystko będzie dobrze zobaczysz :*Karmelkovaa, OlivkowaMama, agniecha2101, Blondas_29, Evli lubią tę wiadomość
Staramy się o dzidziusia -
Karmelkova jesteśmy z Tobą, musi być dobrze :*
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualnykłot wrote:Dziewczyny może wy będziecie wiedziały- zrobiłam badanie progesteronu prawdopodobnie w 8dpo i wyszedł 11,49 my/ml. Gin już w 12dc stwierdził że owulacja była bo widzi śladowe ilości płynu w zatoce Douglas i tworzące się ciałko żółte dlatego teraz zrobiliśmy ponownie badanie prog. Poprzednie wyszło 6,69ng/ml w 21 dc ale wtedy byłam pewna że owu mam później na co wskazywały testy, śluz i kłucie w jajnikach. Czy według Was ten wynik jest ok ? Czy z takim wynikiem jest szansa zajsc w ciążę bez brania leków?
Ja zaszlam z progesteronem 6. Zajdziesz, ale może być problem z utrzymaniem. To jest niski wynik.
karolcia u mnie ok. Dziwny cykl, tzn temperatura sie pnie zamiast skoczyć i nie wiem kiedy miałam owu przez to. A chciałam badania zrobić.
Starania zaczynamy w następnym cyklu. -
nick nieaktualny
-
Będzie dobrze. Caly czas czytam i 3mam kciukasy!! daj znaćKarmelkovaa lubi tę wiadomość
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Nie orędko napiszę bo nie wiem kiedy mnie przyjmie bo to na monitoring a to wiecie peeełno kobiet dlatego jade wczesniej zeby byc pierwsza a on jest od 16 jakoś ;p chyba ze bedzie wczesniej
Klamka82, Pati88 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Klamka82 wrote:
Tak jak najbardziej. Skok tempki może być od 3dni przed do 3 dni po owulacji
Zna się tutaj któraś z dziewczyn na temperaturach dobrze? Nie wiem czy mam ok termometr. Mierzyłam dzisiaj jedna po drugiej tak z ciekawości żeby sprawdzić i różnica wynosila az 0,1. Zawsze mierzę temp o 8:45 i jeśli zmierzę np o 8:30 bo tak się obudzę to tez jest spora różnica między ta wartością a ta za 15min. Wiem ze trzeba mierzyć zaraz po przebudzeniu, ale w sytuacji gdy budzę sie chwilę wcześniej jest ona naprawdę niższa i wykres zaraz leci. -
Kobietki, tak czytam o tych Waszych poziomach progesteronu i prolaktyny i zaczynam się martwić, bo ja się kompletnie w tym nie mogę połapać, a robiłam w lutym badania i wyszło mi progesteron 3,40 i prolaktyna 236,9, ale miałam wtedy jakiś zaburzony cykl, bo aż 53-dniowy. badanie było robione w 42dc. Nie mierzyłam wtedy temp ani nie obserwowałam się za bardzo, więc nie wiem czy była owulacja w ogóle, a jeśli tak to kiedy. Chyba powtórzę badanie w tym cyklu, po owulacji, ale kiedy najlepiej je zrobić? Zaopatrzyłam się już w testy owu z allegro i ten cykl mam zamiar konkretnie monitorować. Lekarz kazał mi też przyjść na usg jak wyczuję jakieś objawy owulacji, ale o tym progesteronie nic nie powiedział, ani czy jest dobrze ani źle..32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Karmelkovaa wszystko będzie dobrze, Ten nad nami już o to zadba ja wczoraj byłam u gina i nasz "Cud" machał nam rękami i nogami, cały czas się obracał, serduszko pięknie biło - czułam się niesamowicie wyjątkowo, że dane jest mi tego doświadczyć.
Gin chociaż mówiła, że nie ma uprawnień to powiedziała, że przezierność karkowa jest maleńka czyli jest w porządku, był to miód na moje uszy. Na 10.04 umówiłam się na usg prenatalne i teraz kilka kolejnych dni stresu przede mną.Karmelkovaa, MałaMi90 lubią tę wiadomość
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!