Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy będziecie wiedziały- zrobiłam badanie progesteronu prawdopodobnie w 8dpo i wyszedł 11,49 my/ml. Gin już w 12dc stwierdził że owulacja była bo widzi śladowe ilości płynu w zatoce Douglas i tworzące się ciałko żółte dlatego teraz zrobiliśmy ponownie badanie prog. Poprzednie wyszło 6,69ng/ml w 21 dc ale wtedy byłam pewna że owu mam później na co wskazywały testy, śluz i kłucie w jajnikach. Czy według Was ten wynik jest ok ? Czy z takim wynikiem jest szansa zajsc w ciążę bez brania leków?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 00:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Dziewczyny może wy będziecie wiedziały- zrobiłam badanie progesteronu prawdopodobnie w 8dpo i wyszedł 11,49 my/ml. Gin już w 12dc stwierdził że owulacja była bo widzi śladowe ilości płynu w zatoce Douglas i tworzące się ciałko żółte dlatego teraz zrobiliśmy ponownie badanie prog. Poprzednie wyszło 6,69ng/ml w 21 dc ale wtedy byłam pewna że owu mam później na co wskazywały testy, śluz i kłucie w jajnikach. Czy według Was ten wynik jest ok ? Czy z takim wynikiem jest szansa zajsc w ciążę bez brania leków?

    Teoretycznie poziom w normie, ale mnie gin przy poziomie ponad 20 przepisał dupka, bo z kolei gwałtownie mi spada i taki gwałtowny spadek po prostu wywoła @ Trzeba badać progesteron kilka razy najlepiej, aby wiedzieć jak się zmienia, a dodatkowo lekarz powinien przeprowadzić wywiad. Ja np w poprzednim cyklu miałam 7dpo 35 i spadł prawie do zera w bardzo krótkim czasie. Ciąża nie mogła się utrzymac :(

    kłot lubi tę wiadomość

    7u229jcgzsq578gy.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się jakoś wbić w wasze rozmowy. Ale jak czytam ile badań robicie. I że ja głupia jeden bo nie wiem nic na temat starań :((

    A i dziś temperatura znów mi podskoczyla czyli Jak kolejny dzień będzie utrzymywał się albo pójdzie do góry to będę w fazie oczekiwania :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • natalaa_aa Ekspertka
    Postów: 206 117

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ ja też nic nie wiem na temat starań bo to dopiero mój 2cs.
    Nawet temperatury nigdy nie mierzylam, ale może zacznę. Ten cykl jeszcze na spokojnie, jak się nie uda wezmę się bardziej do roboty :D

    natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    No kurczę, szkoda że tu nie zagląda już chyba:( może już jest zafasolkowana nawet:) jeszcze była tu jedna bliska mi staraczka, nie wiem czy dobrze pamiętam nick Natalia9191 coś takiego:) może się odezwie:)

    Ja się czuję różnie, jeden dzień jestem zmęczona i wszystko mnie drażni, a na drugi już jest super i mam przypływ energii, oprócz bolących piersi, ochoty na kwaśne to w zasadzie nie mam jakiś większych objawów, czasami gdzieś podbrzusze mnie poboli, ale nie jest to mocny ból. Póki co, cieszę, się że nie mam mdłości i wymiotów. Może obejdzie się bez, bo w życiu wymiotowałam może z dwa razy, nawet jak się czymś przytruje albo mi niedobrze i próbuje się zmusić to za cholerę nie mogę:P

    Karolcia dziekuje za pamięć!:* faktycznie ostatnio mało mnie tu bo mam ciężki czas w pracy, a poza tym staram się trochę oderwać od tych myśli o największym szczęściu, które uparcie mnie omija! nie wpisywałam się nawet na listę testerek w tym miesiacu ale testowałam już wczoraj, to był 13/14 dpo i oczywiście jedna kreska :( a wczoraj na wieczor pojawiły się brązowe plamienia, dzis rano to samo... termin @ mam na niedziele wiec już się rozkręca:/ ale nie poddaje się, bede walczyć dalej:) strasznie was dużo się tu zafasolkowanych zrobiło i marze aby czym prędzej do was dołączyć!:* gratuluje tez wszystkim i każdej z osobna! Zdradzcie sposób na sukces;)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Teoretycznie poziom w normie, ale mnie gin przy poziomie ponad 20 przepisał dupka, bo z kolei gwałtownie mi spada i taki gwałtowny spadek po prostu wywoła @ Trzeba badać progesteron kilka razy najlepiej, aby wiedzieć jak się zmienia, a dodatkowo lekarz powinien przeprowadzić wywiad. Ja np w poprzednim cyklu miałam 7dpo 35 i spadł prawie do zera w bardzo krótkim czasie. Ciąża nie mogła się utrzymac :(
    Hm...ja jeszcze robiłam w 2mce temu w 21 dc i wtedy był na poziomie 6,69 ng/ml ale nie wiem czy wtedy właśnie owu nei mmiałam później niż w tym cyklu. W tym cyklu trochę mnie mój organizm oszukał, bo byłam w 12dc u gina a on do mnie, że już jestem po owulacji! a zawsze myslalam że mam owu w 14-15 dc przy moich ok 28-29 dniowych cyklach. Wydaje mi się, że nie mam problemu z szybkim spadkiem patrząc na moją temp, która utrzymuje się po owu i spada dopiero dzien przed lubw dniu @. Tylko od jakiegoś roku mam plamienia przed @, z 2 cykle temu nawet 10 dni przed @ a teraz 2 dni przed więc może coś się normuje w końcu...

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzisiaj wizytę... i trochę się boję co będzie

    Skarpeta, Mordeczka, Katti lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny mam dzisiaj wizytę... i trochę się boję co będzie
    Trzymam mocno kciuki ! ❤️

    Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wszystko będzie dobrze, po Twoich przejściach teraz już nie ma prawa pójść coś nie tak!:* trzymam kciuki i jestem z Toba mentalnie! :)

    Skarpeta, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny mam dzisiaj wizytę... i trochę się boję co będzie

    wszystkie które śledzą watek są z Toba... wszystko będzie dobrze zobaczysz :*

    Karmelkovaa, OlivkowaMama, agniecha2101, Blondas_29, Evli lubią tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane <3

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova jesteśmy z Tobą, musi być dobrze :*

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Dziewczyny może wy będziecie wiedziały- zrobiłam badanie progesteronu prawdopodobnie w 8dpo i wyszedł 11,49 my/ml. Gin już w 12dc stwierdził że owulacja była bo widzi śladowe ilości płynu w zatoce Douglas i tworzące się ciałko żółte dlatego teraz zrobiliśmy ponownie badanie prog. Poprzednie wyszło 6,69ng/ml w 21 dc ale wtedy byłam pewna że owu mam później na co wskazywały testy, śluz i kłucie w jajnikach. Czy według Was ten wynik jest ok ? Czy z takim wynikiem jest szansa zajsc w ciążę bez brania leków?

    Ja zaszlam z progesteronem 6. Zajdziesz, ale może być problem z utrzymaniem. To jest niski wynik.

    karolcia u mnie ok. Dziwny cykl, tzn temperatura sie pnie zamiast skoczyć i nie wiem kiedy miałam owu przez to. A chciałam badania zrobić.
    Starania zaczynamy w następnym cyklu.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova wszystko będzie dobrze! Czekamy na info! :)

    1f63d135784c8d4cff7afbfb429f8ef3.png
    Dziewczynki spójrzcie na mój wykres, czy ten dzisiejszy skok tempki jest ok?

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 884 318

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny mam dzisiaj wizytę... i trochę się boję co będzie

    Będzie dobrze. Caly czas czytam i 3mam kciukasy!! daj znać:)

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie orędko napiszę bo nie wiem kiedy mnie przyjmie bo to na monitoring a to wiecie peeełno kobiet dlatego jade wczesniej zeby byc pierwsza a on jest od 16 jakoś ;p chyba ze bedzie wczesniej

    Klamka82, Pati88 lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1401 992

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Karmelkova wszystko będzie dobrze! Czekamy na info! :)

    1f63d135784c8d4cff7afbfb429f8ef3.png
    Dziewczynki spójrzcie na mój wykres, czy ten dzisiejszy skok tempki jest ok?

    Tak jak najbardziej. Skok tempki może być od 3dni przed do 3 dni po owulacji :)

    Zna się tutaj któraś z dziewczyn na temperaturach dobrze? Nie wiem czy mam ok termometr. Mierzyłam dzisiaj jedna po drugiej tak z ciekawości żeby sprawdzić i różnica wynosila az 0,1. Zawsze mierzę temp o 8:45 i jeśli zmierzę np o 8:30 bo tak się obudzę to tez jest spora różnica między ta wartością a ta za 15min. Wiem ze trzeba mierzyć zaraz po przebudzeniu, ale w sytuacji gdy budzę sie chwilę wcześniej jest ona naprawdę niższa i wykres zaraz leci.

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, tak czytam o tych Waszych poziomach progesteronu i prolaktyny i zaczynam się martwić, bo ja się kompletnie w tym nie mogę połapać, a robiłam w lutym badania i wyszło mi progesteron 3,40 i prolaktyna 236,9, ale miałam wtedy jakiś zaburzony cykl, bo aż 53-dniowy. badanie było robione w 42dc. Nie mierzyłam wtedy temp ani nie obserwowałam się za bardzo, więc nie wiem czy była owulacja w ogóle, a jeśli tak to kiedy. Chyba powtórzę badanie w tym cyklu, po owulacji, ale kiedy najlepiej je zrobić? Zaopatrzyłam się już w testy owu z allegro i ten cykl mam zamiar konkretnie monitorować. Lekarz kazał mi też przyjść na usg jak wyczuję jakieś objawy owulacji, ale o tym progesteronie nic nie powiedział, ani czy jest dobrze ani źle..

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Blondas_29 Ekspertka
    Postów: 159 84

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wszystko będzie dobrze, Ten nad nami już o to zadba :) ja wczoraj byłam u gina i nasz "Cud" machał nam rękami i nogami, cały czas się obracał, serduszko pięknie biło - czułam się niesamowicie wyjątkowo, że dane jest mi tego doświadczyć.
    Gin chociaż mówiła, że nie ma uprawnień to powiedziała, że przezierność karkowa jest maleńka czyli jest w porządku, był to miód na moje uszy. Na 10.04 umówiłam się na usg prenatalne i teraz kilka kolejnych dni stresu przede mną.

    Karmelkovaa, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    w4sqs65gyz0a6r5s.png

    Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Lena25 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć do grona kwietniowych testujących? :) Planuję testować 17 kwietnia.

    To mój 9cs o pierwsze dziecko i 2cs po zdiagnozowaniu niedoczynności tarczycy i wdrożeniu leczenia.

    Evli lubi tę wiadomość

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego