Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkova trzmam kciuki żebyś napisała o tym pęcherzku.
Jak to jest z tym śluzem owulacyjnym? Po pierwszej ciąży mam go zawsze podbarwionego krwią. Martwić się? -
Dibolek wrote:hmm mój gin tlumaczyl mi że jeśli jest owu to miesiaczka jest a jesli nie ma owu to nie ja nie mam owulacji wiec zawsze musialam @ wywoływac duphastonem
Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
kłot wrote:Hm...ja jeszcze robiłam w 2mce temu w 21 dc i wtedy był na poziomie 6,69 ng/ml ale nie wiem czy wtedy właśnie owu nei mmiałam później niż w tym cyklu. W tym cyklu trochę mnie mój organizm oszukał, bo byłam w 12dc u gina a on do mnie, że już jestem po owulacji! a zawsze myslalam że mam owu w 14-15 dc przy moich ok 28-29 dniowych cyklach. Wydaje mi się, że nie mam problemu z szybkim spadkiem patrząc na moją temp, która utrzymuje się po owu i spada dopiero dzien przed lubw dniu @. Tylko od jakiegoś roku mam plamienia przed @, z 2 cykle temu nawet 10 dni przed @ a teraz 2 dni przed więc może coś się normuje w końcu...
Kochana, ja w tym cyklu od poniedziałku brązowe plamienie, które się nie rozkręca póki co, ale temp nadal w górze. Więc ja temperaturom samym nie dowierzam I właśnie przy tych wysokich temp.spadł mi tak progesteron gwałtownie. -
Iseko wrote:Ja nie jestem jakaś mocno doświadczona, ale bym obstawiała, że była wtedy kiedy plamienia Oglądałam ostatnio duuużo wykresów i widziałam podobne. A testów owu nie robisz w ogóle czy nie zaznaczasz po prostu?Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Iseko wrote:Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Pati88 wrote:w 3dc mi kazal robić lekarz prolaktynę
Progesteron robi się 7/8 dpo, niektórzy lekarze każą robić w 21dc, ale u mnie to prawie dzień owu, więc progesteron leżałby i kwiczał. Zawsze 7-8 dnia po owu. Natomiast prolaktynę, estradiol, LH i FSH 3/4 dnia cyklu. Pamiętając, że 1 dc to nie ten kiedy pojawia się plamienie, a krwawienie. Plamienie porządny gin zalicza jeszcze do poprzedniego cyklu.Dibolek, Iseko, Evli lubią tę wiadomość
-
Grzechotka wrote:Karmelkova trzmam kciuki żebyś napisała o tym pęcherzku.
Jak to jest z tym śluzem owulacyjnym? Po pierwszej ciąży mam go zawsze podbarwionego krwią. Martwić się?
Coś Ty. To normalne. Żadna anomalia
U mnie gorzej bo nigdy nie widzę śluzu owulacyjnego.
Dziewczyny, jak dobrze, że można tu z wami o tych sluzach, plamieniach i innych. Nikt kto się nie stara i nie przeżywa tych comiesięcznych rozczarowań, nie zrozumie naszych rozterek czy ten śluz to płodny czy też nie ;PKlamka82, Iseko, Skarpeta, Grzechotka lubią tę wiadomość
-
Marilen wrote:Coś Ty. To normalne. Żadna anomalia
Dziewczyny, jak dobrze, że można tu z wami o tych sluzach, plamieniach i innych. Nikt kto się nie stara i nie przeżywa tych comiesięcznych rozczarowań, nie zrozumie naszych rozterek czy ten śluz to płodny czy też nie ;P
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyMarilen wrote:Coś Ty. To normalne. Żadna anomalia
Dziewczyny, jak dobrze, że można tu z wami o tych sluzach, plamieniach i innych. Nikt kto się nie stara i nie przeżywa tych comiesięcznych rozczarowań, nie zrozumie naszych rozterek czy ten śluz to płodny czy też nie ;P
Dzięki że jesteście!
Iseko, Skarpeta, Dibolek, Marilen, Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja mojej przyjaciółce wysłałam test ciążowy z cieniem cienia a ona od razu, ze negatywny i jej przkro. Ja mówię, że to pozytywny. A ona, ze myślała,ze muszą być dwie kreski. Taka różnica. Od razu widać kto się stara o dziecko i prześwietla testy ze wszstkich stron, a kto jeszcze nie musiał tego robić.
-
Grzechotka wrote:Ja mojej przyjaciółce wysłałam test ciążowy z cieniem cienia a ona od razu, ze negatywny i jej przkro. Ja mówię, że to pozytywny. A ona, ze myślała,ze muszą być dwie kreski. Taka różnica. Od razu widać kto się stara o dziecko i prześwietla testy ze wszstkich stron, a kto jeszcze nie musiał tego robić.
Klamka82, Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dlatego właśnie ja nawet nie zaczynam takich rozmów
Ale sama jeszcze rok temu na kursie przedmałżeńskim się śmiałam i byłam zła jednocześnie, że takich rzeczy nam się każą tam uczyć, że te naturalne metody to są w ogóle bez sensu i że niby jak ja mam sobie tę szyjkę badać i śluz.. A teraz przeprosiłam i grzecznie mierzę temp i sprawdzam śluz.. Więc rozumiem, że Ci, którzy się nie muszą albo nie chcą starać to nie chcą o takich rzeczach słuchać
I bardzo się cieszę, że znalazłam Was :* Takie wsparcie jest meeega potrzebneSkarpeta, Marilen, agniecha2101 lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Marilen wrote:Kochana, ja w tym cyklu od poniedziałku brązowe plamienie, które się nie rozkręca póki co, ale temp nadal w górze. Więc ja temperaturom samym nie dowierzam I właśnie przy tych wysokich temp.spadł mi tak progesteron gwałtownie.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Hej.
Ostatnie dni do testowania sa takie meczace. Musze czekac jeszcze tydzin od ovu mam codziennie bole brzucha. 1 raz cos takiego. W pierwszej ciazy brak jakichkolwiek objawow. Czekam z niecierpliwoscia na test.18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
Dibolek wrote:to jeszcze nic, moja kolezanka ze studiow placze ze stara sie o dziecko ale nici w tym miesiacu bo wyszedl jej negatywny test ( dodam ze to bylo u niej w jakims 12/13 dc ) . probowalam jej to wyjasnic ze to niemozliwe bo to i tamto zeby wyszedl jej pozytywny ale patrzyla na mnie jakbym jej objaśniała układ gwiazd w kosmosie
Moja kumpela miała dostać o ile kojarzę 12stycznia okres. Testowała 30grudnia żeby wiedzieć czy jest w ciąży i czy może zaszaleć na sylwku i wyszedł jej negatyw oczywiście. Pózniej gdy spozniał jej się okres w styczniu, nie chciała dać się namówić na powtórkę testu bo przecież dwa tyg temu wyszedł jej negatyw to jest dopiero świadomość a ona pewnie dopiero w okolicach sylwka miała owu a no i w ciąży byłaDibolek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
MARIKA12 wrote:Hej.
Ostatnie dni do testowania sa takie meczace. Musze czekac jeszcze tydzin od ovu mam codziennie bole brzucha. 1 raz cos takiego. W pierwszej ciazy brak jakichkolwiek objawow. Czekam z niecierpliwoscia na test.
Piona Marika, też jeszcze przede mną tydzień czekania -
kłot wrote:Ja też miałam wysokie temp mimo plamień, cały czas powyżej 36,76, miałam nadzieję, ze te plamienia to może przez zagnieżdżenie ale jednak okazało się że przez niski progesteron
U mnie ponad 37 stopni, i progesteron to ja mam między 20-35, spada dopiero jak odstawiam dupka, a teraz nawet na dupku plamienia i tempka w górze.
Całkiem pokręciło mi hormony chyba. Ciekawa jestem co mi wyjdzie w 3dc, może wysoka prolaktyna? Ale muszę najpierw dostać @ normalną, żeby ten 3 dc nadszedł -
bondzik007 wrote:Moja kumpela miała dostać o ile kojarzę 12stycznia okres. Testowała 30grudnia żeby wiedzieć czy jest w ciąży i czy może zaszaleć na sylwku i wyszedł jej negatyw oczywiście. Pózniej gdy spozniał jej się okres w styczniu, nie chciała dać się namówić na powtórkę testu bo przecież dwa tyg temu wyszedł jej negatyw to jest dopiero świadomość a ona pewnie dopiero w okolicach sylwka miała owu a no i w ciąży była
strasznie mnie kłuje w podbrzuszu
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Iseko wrote:Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙