Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    hmm mój gin tlumaczyl mi że jeśli jest owu to miesiaczka jest a jesli nie ma owu to nie :D ja nie mam owulacji wiec zawsze musialam @ wywoływac duphastonem

    Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Hm...ja jeszcze robiłam w 2mce temu w 21 dc i wtedy był na poziomie 6,69 ng/ml ale nie wiem czy wtedy właśnie owu nei mmiałam później niż w tym cyklu. W tym cyklu trochę mnie mój organizm oszukał, bo byłam w 12dc u gina a on do mnie, że już jestem po owulacji! a zawsze myslalam że mam owu w 14-15 dc przy moich ok 28-29 dniowych cyklach. Wydaje mi się, że nie mam problemu z szybkim spadkiem patrząc na moją temp, która utrzymuje się po owu i spada dopiero dzien przed lubw dniu @. Tylko od jakiegoś roku mam plamienia przed @, z 2 cykle temu nawet 10 dni przed @ a teraz 2 dni przed więc może coś się normuje w końcu...

    Kochana, ja w tym cyklu od poniedziałku brązowe plamienie, które się nie rozkręca póki co, ale temp nadal w górze. Więc ja temperaturom samym nie dowierzam :/ I właśnie przy tych wysokich temp.spadł mi tak progesteron gwałtownie.

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.

    A to dziwna teoria gina. Bo ja 2 cykle temu bez owu a @ jak nigdy.

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Ja nie jestem jakaś mocno doświadczona, ale bym obstawiała, że była wtedy kiedy plamienia :) Oglądałam ostatnio duuużo wykresów i widziałam podobne. A testów owu nie robisz w ogóle czy nie zaznaczasz po prostu?
    Ostatni raz testy owu robiłam jakieś 2-3 miesiące nim zaszłam w pierwsza ciążę

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.
    no widzisz , to ja juz nie wiem :P

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    w 3dc mi kazal robić lekarz prolaktynę:)

    Progesteron robi się 7/8 dpo, niektórzy lekarze każą robić w 21dc, ale u mnie to prawie dzień owu, więc progesteron leżałby i kwiczał. Zawsze 7-8 dnia po owu. Natomiast prolaktynę, estradiol, LH i FSH 3/4 dnia cyklu. Pamiętając, że 1 dc to nie ten kiedy pojawia się plamienie, a krwawienie. Plamienie porządny gin zalicza jeszcze do poprzedniego cyklu.

    Dibolek, Iseko, Evli lubią tę wiadomość

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    Karmelkova trzmam kciuki żebyś napisała o tym pęcherzku.

    Jak to jest z tym śluzem owulacyjnym? Po pierwszej ciąży mam go zawsze podbarwionego krwią. Martwić się?

    Coś Ty. To normalne. Żadna anomalia :)
    U mnie gorzej bo nigdy nie widzę śluzu owulacyjnego.

    Dziewczyny, jak dobrze, że można tu z wami o tych sluzach, plamieniach i innych. Nikt kto się nie stara i nie przeżywa tych comiesięcznych rozczarowań, nie zrozumie naszych rozterek czy ten śluz to płodny czy też nie ;P

    Klamka82, Iseko, Skarpeta, Grzechotka lubią tę wiadomość

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Coś Ty. To normalne. Żadna anomalia :)
    U mnie gorzej bo nigdy nie widzę śluzu owulacyjnego.

    Dziewczyny, jak dobrze, że można tu z wami o tych sluzach, plamieniach i innych. Nikt kto się nie stara i nie przeżywa tych comiesięcznych rozczarowań, nie zrozumie naszych rozterek czy ten śluz to płodny czy też nie ;P
    To prawda :)

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Coś Ty. To normalne. Żadna anomalia :)
    U mnie gorzej bo nigdy nie widzę śluzu owulacyjnego.

    Dziewczyny, jak dobrze, że można tu z wami o tych sluzach, plamieniach i innych. Nikt kto się nie stara i nie przeżywa tych comiesięcznych rozczarowań, nie zrozumie naszych rozterek czy ten śluz to płodny czy też nie ;P
    Marilen dokładnie, jak próbowałam z koleżanką o tym rozmawiać to po jej tekście: No co Ty! Codziennie wkładasz paluchy i grzebiesz w poszukiwaniu śluzu!?!?, zrezygnowałam z tych rozmów :)

    Dzięki że jesteście!

    Iseko, Skarpeta, Dibolek, Marilen, Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej przyjaciółce wysłałam test ciążowy z cieniem cienia a ona od razu, ze negatywny i jej przkro. Ja mówię, że to pozytywny. A ona, ze myślała,ze muszą być dwie kreski. Taka różnica. Od razu widać kto się stara o dziecko i prześwietla testy ze wszstkich stron, a kto jeszcze nie musiał tego robić.

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    Ja mojej przyjaciółce wysłałam test ciążowy z cieniem cienia a ona od razu, ze negatywny i jej przkro. Ja mówię, że to pozytywny. A ona, ze myślała,ze muszą być dwie kreski. Taka różnica. Od razu widać kto się stara o dziecko i prześwietla testy ze wszstkich stron, a kto jeszcze nie musiał tego robić.
    to jeszcze nic, moja kolezanka ze studiow placze ze stara sie o dziecko ale nici w tym miesiacu bo wyszedl jej negatywny test ( dodam ze to bylo u niej w jakims 12/13 dc ) . probowalam jej to wyjasnic ze to niemozliwe bo to i tamto zeby wyszedl jej pozytywny ale patrzyla na mnie jakbym jej objaśniała układ gwiazd w kosmosie

    Klamka82, Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie ja nawet nie zaczynam takich rozmów ;)
    Ale sama jeszcze rok temu na kursie przedmałżeńskim się śmiałam i byłam zła jednocześnie, że takich rzeczy nam się każą tam uczyć, że te naturalne metody to są w ogóle bez sensu i że niby jak ja mam sobie tę szyjkę badać i śluz.. A teraz przeprosiłam i grzecznie mierzę temp i sprawdzam śluz.. Więc rozumiem, że Ci, którzy się nie muszą albo nie chcą starać to nie chcą o takich rzeczach słuchać :)
    I bardzo się cieszę, że znalazłam Was :* Takie wsparcie jest meeega potrzebne :)

    Skarpeta, Marilen, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Kochana, ja w tym cyklu od poniedziałku brązowe plamienie, które się nie rozkręca póki co, ale temp nadal w górze. Więc ja temperaturom samym nie dowierzam :/ I właśnie przy tych wysokich temp.spadł mi tak progesteron gwałtownie.
    Ja też miałam wysokie temp mimo plamień, cały czas powyżej 36,76, miałam nadzieję, ze te plamienia to może przez zagnieżdżenie ale jednak okazało się że przez niski progesteron :/

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ostatnie dni do testowania sa takie meczace. Musze czekac jeszcze tydzin :/ od ovu mam codziennie bole brzucha. 1 raz cos takiego. W pierwszej ciazy brak jakichkolwiek objawow. Czekam z niecierpliwoscia na test.

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1401 992

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    to jeszcze nic, moja kolezanka ze studiow placze ze stara sie o dziecko ale nici w tym miesiacu bo wyszedl jej negatywny test ( dodam ze to bylo u niej w jakims 12/13 dc ) . probowalam jej to wyjasnic ze to niemozliwe bo to i tamto zeby wyszedl jej pozytywny ale patrzyla na mnie jakbym jej objaśniała układ gwiazd w kosmosie

    Moja kumpela miała dostać o ile kojarzę 12stycznia okres. Testowała 30grudnia żeby wiedzieć czy jest w ciąży i czy może zaszaleć na sylwku i wyszedł jej negatyw oczywiście. Pózniej gdy spozniał jej się okres w styczniu, nie chciała dać się namówić na powtórkę testu bo przecież dwa tyg temu wyszedł jej negatyw :D to jest dopiero świadomość :P a ona pewnie dopiero w okolicach sylwka miała owu :D a no i w ciąży była :P

    Dibolek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1401 992

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej.
    Ostatnie dni do testowania sa takie meczace. Musze czekac jeszcze tydzin :/ od ovu mam codziennie bole brzucha. 1 raz cos takiego. W pierwszej ciazy brak jakichkolwiek objawow. Czekam z niecierpliwoscia na test.

    Piona Marika, też jeszcze przede mną tydzień czekania :P

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Ja też miałam wysokie temp mimo plamień, cały czas powyżej 36,76, miałam nadzieję, ze te plamienia to może przez zagnieżdżenie ale jednak okazało się że przez niski progesteron :/

    U mnie ponad 37 stopni, i progesteron to ja mam między 20-35, spada dopiero jak odstawiam dupka, a teraz nawet na dupku plamienia i tempka w górze.

    Całkiem pokręciło mi hormony chyba. Ciekawa jestem co mi wyjdzie w 3dc, może wysoka prolaktyna? Ale muszę najpierw dostać @ normalną, żeby ten 3 dc nadszedł :D

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Moja kumpela miała dostać o ile kojarzę 12stycznia okres. Testowała 30grudnia żeby wiedzieć czy jest w ciąży i czy może zaszaleć na sylwku i wyszedł jej negatyw oczywiście. Pózniej gdy spozniał jej się okres w styczniu, nie chciała dać się namówić na powtórkę testu bo przecież dwa tyg temu wyszedł jej negatyw :D to jest dopiero świadomość :P a ona pewnie dopiero w okolicach sylwka miała owu :D a no i w ciąży była :P
    hahah no wlasnie. moje kolezanki nie wiedza ze ja sie staram dlatego moze probuja zaczac temat na ktorym sie "nie znam" a wychodzi inaczej :P

    strasznie mnie kłuje w podbrzuszu :/

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Z tego co wiele dziewczyn tu pisało na forum to zdarzają się pojedyncze cykle bez owu, ale miesiaczka jest normalnie.
    Mi się kiedyś sporo jeden cykl wydłużył, była to jednorazowa sytuacja i gin powiedział, że mógł być to cykl bezowulacyjny, bo wtedy potrafią być albo krótsze albo dłuższe niż zwykle.

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj test owu negatywny więc już po ..

    Mam nadzieję, że jakiś dzielny żołnierz dorwie tą komórkę jeżeli ją wypuścili na wolność :)

    Do testowania ( 15/04 ) jeszcze tak dalekooooooooo.....

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego