Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
a wynik można przypisać do 1 trymestru ale i do fazy lutealnej jeżeli nie bierzesz żadnej luteiny a organizm sam wytwarza tyle progesteronu to w mojej opini (nie jestem lekarzem) nie ma potrzeby brać sztucznego proga ale skonsultuj to z lekarzem. Ginekolodzy też wypisują leki na zbicie TSH dla staraczek nejlepszy wynik to 1-2 z naciskiem na 1Akceptacja!
-
KAL wrote:Dibolek tarczyca za wysoko do starań. Koniecznie zrób FT i FT4 i do endo da Ci na zbicie masz może niedoczynność tarczycy?
nic o tym nie wiem zebym miala niedoczynnosc tarczycy. na prawde mam wyokie tsh ???
bardzo ?
kurcze kompletnie nie znam sie na tymWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:03
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:NIE STRASZ :o
nic o tym nie wiem zebym miala niedoczynnosc tarczycy. na prawde mam wyokie tsh ???
bardzo ?
kurcze kompletnie nie znam sie na tym
No masz wysokie nie bardzo, bardzo to jest wiesz powyżej normy ale do starań jest za wysokie ja miałam 5 i okazało się ze mam Hashimoto i niedoczynność hormon tarczycowy teraz bardzo dużo kobiet bierze nie ma co się przejmować tylko iść z wynikami do lekarza ale tak jak mówię najlepiej zrobi pakiet tarczycowy ja tak zrobiłam by lekarz miał jasny obraz więc ja robiła Anty TG Anty TPO FT3 i FT4 i na tej podstawie lekarz wie już prawie wsyzstko o tarczycy a wisienką na torcie jest USG tarczycy ale te FT i FT4 TSH to taka podstawaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:07
Akceptacja! -
Diabolek stanowczo TSH do zbicia , bo jak będzie ciąża to poszybuje jeszcze bardziej... co do progesteronu fakt bardzo obiecujący bete bym robiła ;p
Blondas ja to mam takie łagodne objawy inaczej jak w tamtych ciążach ... ale może to i dobre , może teraz będzie prawidłowoBlondas_29 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
KAL wrote:No masz wysokie nie bardzo, bardzo to jest wiesz powyżej normy ale do starań jest za wysokie ja miałam 5 i okazało się ze mam Hashimoto i niedoczynność hormon tarczycowy teraz bardzo dużo kobiet bierze nie ma co się przejmować tylko iść z wynikami do lekarza ale tak jak mówię najlepiej zrobi pakiet tarczycowy ja tak zrobiłam by lekarz miał jasny obraz więc ja robiła Anty TG Anty TPO FT3 i FT4 i na tej podstawie lekarz wie już prawie wsyzstko o tarczycy a wisienką na torcie jest USG tarczycy ale te FT i FT4 TSH to taka podstawa
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyDibolek wrote:dziewczyny mam wyniki i bardzo proszę mądre głowy o pomoc w rozszyfrowaniu :
Faza pęcherzykowa : 0.057 - 0.893 ng/ml
Faza owulacyjna : 0.121 - 12.0 ng/ml
Faza lutealna : 1.83 - 23.9 ng/ml
menopauza : 0.05 - 0.126 ng/ml
Ciąża 1.trymestr : 11.0 - 44.3 ng/ml
Ciąża 2.trymestr : 25.4 - 83.3 ng/ml
Ciąża 3.trymestr : 58.7 - 214.0 ng/ml
mój wynik: 30,350 ng/ml
Kochana jak dla mnie to zdecydowanie I trymestr...
A bierzesz dupka albo luteinę? -
Dibolek wrote:tylko endo mi cos poradzi czy rownie dobrze moge isc do ginekologa ?
Endo zajmuje się hormonami więc jak najbardziej poradzi. Ginekolodzy też przepisują hormony tarczycy bo to ma wspólny mianownik ze staraniami więc muszę regulować tarczycę staraczką i kobietą w ciążyAkceptacja! -
Karmelkovaa wrote:Diabolek stanowczo TSH do zbicia , bo jak będzie ciąża to poszybuje jeszcze bardziej... co do progesteronu fakt bardzo obiecujący bete bym robiła ;p
Blondas ja to mam takie łagodne objawy inaczej jak w tamtych ciążach ... ale może to i dobre , może teraz będzie prawidłowo
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Diabolek spokojnie chociaż wiem , ze teraz aż Cię trzęsie haha , po prostu zadzwoń do jakiegoś lekarza mądrego co Ci wypisze tabletki na tarczyce dorób ft3 i4 bo te w ciąży ważniejsze dziecko TSH "nie widzi" ale jeśli rośnie jest groźne bo reszta hormonów wariuje .
Ja teraz biorę już 1,5tabletki letrox75 bo mi skoczyło tsh i tf4Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:18
Dibolek lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
KAL wrote:Dibolek na czczo badania więc jutro rano
dzwonilam do endo ale dopiero na 25 kwietnia moga mnie przyjac a ja wtedy bede w anglii. ginekologa mam umowionego 16 kwietnia na 20:50 moze on mi przepisze, a do poniedzialku moze nic mi sie nie stanie chociaz juz panikuje.
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
boże dobrze ze zrobilam to tsh , cos mnie podkusilo, ogólnie mialam nie robic nic oprocz progesteronu . ale mysle sobie : a zrobie moze tarczyce moja siostra ma nadczynnosc to profilaktycznie zbadam
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ciężko powiedzieć co masz zrobić jedynie mogę powiedzieć co ja bym zrobiła czyli poczekalni do poniedziałku ciąża nie jest potwierdzona więc nie ma obaw wg mnie nawet gdy będzie cykl szczęśliwy to dopiero dochodzi do zagnieżdżenia więc z ciebie nie pobiera Jeszcze nic. Poprawcie mnie jak się mylę.Akceptacja!
-
KAL wrote:Ciężko powiedzieć co masz zrobić jedynie mogę powiedzieć co ja bym zrobiła czyli poczekalni do poniedziałku ciąża nie jest potwierdzona więc nie ma obaw wg mnie nawet gdy będzie cykl szczęśliwy to dopiero dochodzi do zagnieżdżenia więc z ciebie nie pobiera Jeszcze nic. Poprawcie mnie jak się mylę.
po prostu bardzo bardzo bym już chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:56
Skarpeta lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ja jedynie mogę doradzić , że jeśli np. owulacja potwierdzona już bym brała progesteron , mimo wszystko masz 2 straty za sobą ... a reszte leków już od pozytywnego o ile na takie jesteś przygotowana" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...