Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wyniki mojego męża się poprawiły, dzisiaj je odbiera !

    Mordeczka, Klamka82, Dibolek, Sung, Isaura81, bondzik007 lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Evli Autorytet
    Postów: 3455 2348

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wyniki mojego męża się poprawiły, dzisiaj je odbiera !

    Trzymam i nie puszczam :)

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wyniki mojego męża się poprawiły, dzisiaj je odbiera !
    trzymam <3

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Super wieści dziewczyny. Bondzik, Jagoda, Dibolek jeszcze raz gratuluje wam z całego serca. Marzenia się spełniają :)
    Skąd masz taki fajny wykresik na dole? :)

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek i Jagoda cudowne wieści :) gratuluję ogromnie :**. MalaMi90 trzymam kciuki bardzo mocno :* mój mąż również ma kiepskie parametry nasienia podobno nadają się co najwyżej do in vitro dlatego wiem jak ciężka jest walka o lepsze parametry :). Daj koniecznie znać :*

    Dibolek lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek ale super! Gratulacje!

    evli tylko ureaplasma przeszkadza?

    Ja już bym chciała, żeby się ten cykl skończył, bo mnie niepokoi wczorajszy ból.
    Nie życzę sobie pozamacicznej w jajniku :/

    Dibolek lubi tę wiadomość

  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wyniki mojego męża się poprawiły, dzisiaj je odbiera !
    Trzymam bardzo mocno.
    Ile czekaliscie z wtornym badaniem??

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Evli Autorytet
    Postów: 3455 2348

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:

    evli tylko ureaplasma przeszkadza?

    Ja już bym chciała, żeby się ten cykl skończył, bo mnie niepokoi wczorajszy ból.
    Nie życzę sobie pozamacicznej w jajniku :/

    Nie wiem co przeszkadza.. w grudniu wyszła mi ureaplasma i Enterococcus faecalis. Byłam 15 dni na doksycylinie. W ponownym wymazie ureaplasma znikła a ta druga została. Moja flora po antybiotykach była w opłakanym stanie. Zaczęłam brać probiotyki doustnie i globulki na odbudowanie flory. W przyszłym tyg ide na ponowny wymaz ale raczej wątpię że Enterococcus zniknął :(
    Chyba że jakimś cudem te dobre bakterie z probiotyków go wygnały ...

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym zaktualizować listę dajcie mi znać co i jak. ;-)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne gratulacjie Diabolek, Jagoda! Dużo zdrowia i dla reszty dziewczyn też!

    Dibolek lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny mam wyniki męża ;) Otóż tak mój M ostatnie badanie robil 26-01-18 :) od ponad 2 miechów nie pal, od prawie 2 miechów nie pracował przy chemii i od tego samego czasu bierze też profertil. :) A wyniki mają się tak:
    Pierwsza wartość to jest badanie ze stycznia druga z dzisiaj a trzecia to normy :)
    Objętość 1,2 ml 1,2ml >=1,5ml
    Aglutynacja brak - -
    Upłynnienie >60 min 45 <60min
    Kolor słomkowy przezroczysty prawidłowy prawidłowy
    lepkość ++ zwiększona
    PH 8,2 8,7 >=7,2
    Liczba komórek okrągłych 3,3x10^6/ml 1,8 <5mln/ml
    w tym liczba leukocytów 0,3x10^6/ml 0,1 <1mln/ml
    Koncentracja 4,0x10^6/ml 50,0 >=15mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie 4,8x10^6 60,0 >=39mln
    Żywotność: 27% 58% >=58%
    Ruch postępowy 0% 24% >=32%
    Ogólny % ruchliwości nie podany 33% >=40%
    Morfologia 1% 1% >=4%

    Poprawiły się czyli chyba to od tej chemii w pracy niestety mąż znowu zaczyna przy niej pracować :( albo nas ratuje zmiana pracy :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 19:32

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dziewczyny chciałabym zaktualizować listę dajcie mi znać co i jak. ;-)
    Ja podejmę próbę 15.04 z sikaniem, tak jak Dibolek 10 dpo, jak nie wyjdzie to sikam w środę.

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Ja podejmę próbę 15.04 z sikaniem, tak jak Dibolek 10 dpo, jak nie wyjdzie to sikam w środę.
    To zapisać cię dodatkowo na 15.04?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    To zapisać cię dodatkowo na 15.04?
    Poproszę. :)

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do isaury przyszła @
    A mnie poproszę dodatkowo zapisać na 18.04 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 19:56

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • usia89 Autorytet
    Postów: 541 306

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka mi możesz wpisać @ czekam na france bo i tak przyjdzie. W tym miesiącu odpuściliśmy starania.

    Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Jestem dziewczyny mam wyniki męża ;) Otóż tak mój M ostatnie badanie robil 26-01-18 :) od ponad 2 miechów nie pal, od prawie 2 miechów nie pracował przy chemii i od tego samego czasu bierze też profertil. :) A wyniki mają się tak:
    Pierwsza wartość to jest badanie ze stycznia druga z dzisiaj a trzecia to normy :)
    Objętość 1,2 ml 1,2ml >=1,5ml
    Aglutynacja brak - -
    Upłynnienie >60 min 45 <60min
    Kolor słomkowy przezroczysty prawidłowy prawidłowy
    lepkość ++ zwiększona
    PH 8,2 8,7 >=7,2
    Liczba komórek okrągłych 3,3x10^6/ml 1,8 <5mln/ml
    w tym liczba leukocytów 0,3x10^6/ml 0,1 <1mln/ml
    Koncentracja 4,0x10^6/ml 50,0 >=15mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie 4,8x10^6 60,0 >=39mln
    Żywotność: 27% 58% >=58%
    Ruch postępowy 0% 24% >=32%
    Ogólny % ruchliwości nie podany 33% >=40%
    Morfologia 1% 1% >=4%

    Poprawiły się czyli chyba to od tej chemii w pracy niestety mąż znowu zaczyna przy niej pracować :( albo nas ratuje zmiana pracy :(

    Kochana, ale morfologia w miejscu? Myślisz, że to do poprawy jest czy ta wartość nie jest łatwa w leczeniu?
    U nas ruch postępowy słaby i morfologia 1% i upłynnienie. Ciągle zastanawiam się czy jest szansa, że to tylko grypa tak je uszkodziła chwilowo...

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Jestem dziewczyny mam wyniki męża ;) Otóż tak mój M ostatnie badanie robil 26-01-18 :) od ponad 2 miechów nie pal, od prawie 2 miechów nie pracował przy chemii i od tego samego czasu bierze też profertil. :) A wyniki mają się tak:
    Pierwsza wartość to jest badanie ze stycznia druga z dzisiaj a trzecia to normy :)
    Objętość 1,2 ml 1,2ml >=1,5ml
    Aglutynacja brak - -
    Upłynnienie >60 min 45 <60min
    Kolor słomkowy przezroczysty prawidłowy prawidłowy
    lepkość ++ zwiększona
    PH 8,2 8,7 >=7,2
    Liczba komórek okrągłych 3,3x10^6/ml 1,8 <5mln/ml
    w tym liczba leukocytów 0,3x10^6/ml 0,1 <1mln/ml
    Koncentracja 4,0x10^6/ml 50,0 >=15mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie 4,8x10^6 60,0 >=39mln
    Żywotność: 27% 58% >=58%
    Ruch postępowy 0% 24% >=32%
    Ogólny % ruchliwości nie podany 33% >=40%
    Morfologia 1% 1% >=4%

    Poprawiły się czyli chyba to od tej chemii w pracy niestety mąż znowu zaczyna przy niej pracować :( albo nas ratuje zmiana pracy :(

    Kochana, ale morfologia w miejscu? Myślisz, że to do poprawy jest czy ta wartość nie jest łatwa w leczeniu?
    U nas ruch postępowy słaby i morfologia 1% i upłynnienie. Ciągle zastanawiam się czy jest szansa, że to tylko grypa tak je uszkodziła chwilowo...

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek dałam ci wielkanocne jajeczko ;-)

    Dibolek lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Kochana, ale morfologia w miejscu? Myślisz, że to do poprawy jest czy ta wartość nie jest łatwa w leczeniu?
    U nas ruch postępowy słaby i morfologia 1% i upłynnienie. Ciągle zastanawiam się czy jest szansa, że to tylko grypa tak je uszkodziła chwilowo...

    Podobno morfologie jest ciężko poprawić ☹ skąd jesteś? Może udajcie się do kliniki?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego