Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa jak po wizycie?

    MARIKA12 lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 733

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kal au Ciebie jak tam kochana?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Podobno morfologie jest ciężko poprawić ☹ skąd jesteś? Może udajcie się do kliniki?

    Mamy już wizytę u androloga umówioną. To mnie załamałaś.
    Ale z drugiej strony znam faceta który miał 1% morfologię a teraz ma dwie córki bez żadnych wielkich starań.

    Myślisz, że choroba mogła je tak uszkodzić tymczasowo?
    A wy byliście w klinice? Co Wam powiedzieli? Tylko in vitro?

    Z drugiej znowu strony z 53 mln potrzebny jest tylko ten jeden jedyny!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 21:34

    7u229jcgzsq578gy.png
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie zazdroszczę !
    Ale oczywiście pozytywnie i z dobrego serdusZka!Takie wiadomości gratuluję dziewczyny tych dwóch kreseczek!! :*

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    O kal au Ciebie jak tam kochana?
    A u mnie narazie cisza... Czekam na 22-23 na małpę albo nie :) biorę leki w miesiąc schudłam 5 kg jak małpa przyjdzie to powtórzyć badania na początku cyklu i zjawic się w okolicy owulacji czyli 16dc no i nie wiem co dalej...

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka powiedziała że po rozpoznaniu IO i wdrożeniu leczenia może ruszą lepiej jajniki i coś z tego będzie... Mówi że moja homocysteina ponad 11 jest ok a mi się wydaje wysoka...

    Akceptacja!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Nie wiem co przeszkadza.. w grudniu wyszła mi ureaplasma i Enterococcus faecalis. Byłam 15 dni na doksycylinie. W ponownym wymazie ureaplasma znikła a ta druga została. Moja flora po antybiotykach była w opłakanym stanie. Zaczęłam brać probiotyki doustnie i globulki na odbudowanie flory. W przyszłym tyg ide na ponowny wymaz ale raczej wątpię że Enterococcus zniknął :(
    Chyba że jakimś cudem te dobre bakterie z probiotyków go wygnały ...

    A myślałaś, żeby zrobić sobie "profesjonalny przegląd" flory bakteryjnej? Ja dziecku robiłam. Wyszło czego ma ile i dobrałam mu probiotyk odpowiedni. Bo jest mnóstwo szczepów i tak naprawdę nie wiadomo jakie brać...
    A partner przeleczony?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Lekarka powiedziała że po rozpoznaniu IO i wdrożeniu leczenia może ruszą lepiej jajniki i coś z tego będzie... Mówi że moja homocysteina ponad 11 jest ok a mi się wydaje wysoka...

    no jest za wysoka, do 8 powinna być przy staraniach. Ale bierzesz metyle?

    Marryy lubi tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na razie wszystko prawidłowo <3 czekamy na serdusio ... więc proszę skromnie o modlitwę , bo to trudny tydzień dla mnie ... bo nigdy nie słyszałam
    Jestem tak padnięta , że będę czytac jutro ;**

    To nasz Okruszek <3

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bce1a392096c.jpg

    Marryy, OlivkowaMama, Ineczka, Madalena89, KAL, Multiwitamina, KlaudyŚ, usia89, Skarpeta, Katti, Dibolek, MOJE, ams, Sung, pumka1990, Evli, ignite, golonat, katepr lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 01:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    no jest za wysoka, do 8 powinna być przy staraniach. Ale bierzesz metyle?
    Nie biorę. Jakie powinnam może się zaopatrze...?

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 01:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa piękny pierścień z brylantem. :)

    ams, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

    Akceptacja!
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dibolek dałam ci wielkanocne jajeczko ;-)
    Oooo <3

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Melduję się na razie wszystko prawidłowo <3 czekamy na serdusio ... więc proszę skromnie o modlitwę , bo to trudny tydzień dla mnie ... bo nigdy nie słyszałam
    Jestem tak padnięta , że będę czytac jutro ;**

    To nasz Okruszek <3

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bce1a392096c.jpg
    O jaka fasolka <3

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cdae793d9bc.jpg

    Chyba już lepiej widać :*

    agniecha2101, futuremama, usia89, Marryy, Katti, ams, Karmelkovaa, MałaMi90, Mordeczka, Skarpeta, kłot, Helenka_mała, pumka1990, Tekana, golonat, katepr lubią tę wiadomość

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Madalena89 Koleżanka
    Postów: 56 16

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek gratuluję :) oby rosło zdrowo!

    Karmelkovaa piękny Okruszek, trzymam za Was kciuki.

    U mnie chyba w w tym cyklu nie ma co czekać na jakiekolwiek testowanie, nawet temperatura nie poszła do góry, więc chyba nici z owulacji :( chociaż jajniki mocno mnie ciągnęły i właściwie ciągną dalej, ale to raczej owulacja urojona... narazie nie wycofuję się z testowania 27go ale chyba liczę na cud

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 08:22

    Karmelkovaa, Dibolek lubią tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję że będzie serdusio , wszystkie moje ciąże kończyły się wcześnie najstarsza zatrzymała się w 6tyg i nie doczekała serduszka :<

    Czuje i wierze , że teraz będzie inaczej ... z pomocą Bożą damy radę <3
    Dziekuję Wam za zainteresowanie ;**

    Wszystkim bardzo mocno kibicuję ;* i dziewczyny walczcie mimo , że jest ciężko , ja znam smak porażki i bólu ... ale jeszcze każda będzie szczęśliwa

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 733

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Mamy już wizytę u androloga umówioną. To mnie załamałaś.
    Ale z drugiej strony znam faceta który miał 1% morfologię a teraz ma dwie córki bez żadnych wielkich starań.

    Myślisz, że choroba mogła je tak uszkodzić tymczasowo?
    A wy byliście w klinice? Co Wam powiedzieli? Tylko in vitro?

    Z drugiej znowu strony z 53 mln potrzebny jest tylko ten jeden jedyny!!!

    Ja też na forum czytałam że udało się zajść z morfologią 1% a nawet 0% więc głowa do góry ;) My poszliśmy w końcu do kliniki i faktycznie widze różnice. jak chodziłam do gin a teraz do tej prywatnej kliniki. Chodzimy razem z mezem. na pierwsza wizyte poszłaqm sama, przeprowadzil wywiad ze mna na temat zdrowia mojego i męża. przebadał mnie kazał powtórzyć kilka badań i zlecił nowe. Na drugą wizyte poszłam z mężem i to zmieniło postać rzeczy bo tak jak pisałam wcześniej mąż pracuje przy chemii i powieddział to lekarzowi i lekarz kazał powtórzyć badania nasienia + zrobić fragmentacje DNA i mówi że jak beda wyniki lepsze to znaczy ze znamy przyczynę. A wczesniejsi lekarze od razu sugerowali in vitro.

    To zlaeży od Was czy uważasz że dobrze się Twój lekarz Tobą zajmuje.
    Mnie wcześniejszy lekarz mówił że może choroba mieć znaczenie na nasienie ale w jakim stopniu to nie wiem?

    Głowa do góry. A Twoj mąż badał hormony?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-mbc co u Ciebie? Tęsknię :)

    Ja już trochę odpuściłam głowę. Przestałam się nakręcać i żyć w przekonaniu że musi się udać teraz życie jest za krótkie żeby żyć w stresie. Właśnie zarezerwowalismy wczasy w tym roku Bułgaria aqua parki dla młodej lot samolotem i nie zamierzam się przejmować niż jak się uda to świetnie a jak nie to też dobrze.

    Dibolek dzisiaj to już krecha konkret :)

    Karmelkova każdemu zaswieci słonko teraz była kolej na Was wiosna to dobry czas :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 10:30

    Akceptacja!
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda-mbc co u Ciebie? Tęsknię :)

    Ja już trochę odpuściłam głowę. Przestałam się nakręcać i żyć w przekonaniu że musi się udać teraz życie jest za krótkie żeby żyć w stresie. Właśnie zarezerwowalismy wczasy w tym roku Bułgaria aqua parki dla młodej lot samolotem i nie zamierzam się przejmować niż jak się uda to świetnie a jak nie to też dobrze.

    Dibolek dzisiaj to już krecha konkret :)

    Karmelkova każdemu zaswieci słonko teraz była kolej na Was wiosna to dobry czas :)
    Dobrze że odpoczniesz :* zasługujesz na dobre wakacje! :)

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 733

    Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda-mbc co u Ciebie? Tęsknię :)

    Ja już trochę odpuściłam głowę. Przestałam się nakręcać i żyć w przekonaniu że musi się udać teraz życie jest za krótkie żeby żyć w stresie. Właśnie zarezerwowalismy wczasy w tym roku Bułgaria aqua parki dla młodej lot samolotem i nie zamierzam się przejmować niż jak się uda to świetnie a jak nie to też dobrze.

    Dibolek dzisiaj to już krecha konkret :)

    Karmelkova każdemu zaswieci słonko teraz była kolej na Was wiosna to dobry czas :)


    Super podejście

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 10:44

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego