Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi te paski z rossmanna nie pokazały idealnej krechy i uznałam za negatyw a udało się wtedy.

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    testy z allegro rządzą się swoimi prawami :D
    Dziewczyny już to raz pisałam- tanie testy z Allegro są bardzo dobre, ale te zielone. Miałam niebieskie i do dupy, nigdy test nie był pozytywny tak w 100%. Odkąd mam zielone, kreska pięknie ciemnieje i bywa nieco ciemniejsza od kontrolnej. Polecam całą sobą.
    To te:
    http://allegro.pl/testy-owulacyjne-50szt-ciazowe-10szt-premium-i6689766064.html?snapshot=MjAxOC0wMi0xNVQwNzoxNjo0NC4zODhaO2J1eWVyO2ZlMjkzMzk1MDU1MTllMTUyNWFjZTA2NDBjNjkyZGVmYzIxYWEzNjM1NDg0NzcxMzJlYjQwZDBkYWU1ZmRlMTI%3D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 14:47

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będe broniła niebieskich. To mój marcowy ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cae2fe2d7d9.jpg

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • kłot Autorytet
    Postów: 789 892

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi własnie niebieskie w ogóle nie wychodziły. właśnie robiłam test ten zielony z allegro, jestem dopiero w 3dc i już tylko plamię.
    4d04d5b2c697079bgen.jpg
    6d9a1ad4a0f0cb96gen.jpg
    myslicie ze owulacja za rogiem? Nigdy mi testy owu nie wychodziły do tej pory...czasem wychodziły 2 kreski prawie takie same ale nigdy takie same i to dopiero ok 13-14 dc. Dziwne bo dopiero mam 3dc. Ostatnio już w 12 dc było po owulacji to może znowu będzie jakoś wcześniej niż bym się miała spodziewać... Myslicie, że to jest tak, że jak jest prawie tego samego koloru to zbliża się owu?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w niebieskich taka druga kreska zdaża się 5 razy jakieś na cykl

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa a jak u Ciebie?

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Karmelkovaa a jak u Ciebie?

    Dziękuję , że pytasz :) tak Was tutaj poczytuję :)
    U mnie chyba dobrze , w sumie dobrze się czuję a czy to dobrze to nie wiem...
    W piątek wizyta i już mam w gaciach

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziękuję , że pytasz :) tak Was tutaj poczytuję :)
    U mnie chyba dobrze , w sumie dobrze się czuję a czy to dobrze to nie wiem...
    W piątek wizyta i już mam w gaciach

    Będzie dobrze zobaczysz:) musi być :*

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką mam nadzieję :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    ja bardzo długo robilam te testy ( kupilam ich az 100 ) tylko raz mialam pozytywny( w tym cyklu, w poprzednich nie mialam owu ) i wyglądał tak jak twój :) i udalo sie .
    przeczytalam miliony postow o tych testach i w 90 % dziewczyny piszą, że te testy albo nigdy nie wychodzily im pozytywne, albo juz jak wychodzily pozytywne to i tak dwie kreski nie byly tej samej "grubości" tego samego koloru. no ale nie zmienialam ich bo mówie "co sie maja zmarnowac, jak juz wydalam kase to bede je robic " <3
    Miałam te same testy i nigdy nie było mocniejszej kreski albo słabsza albo wcale.Slabsza oznaczała owulacje potwierdzone u gin i temp ;)

    Katti lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1771 544

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zrobilam dzisiaj test-negatyw nigdy nie robilam wczesniej ale mialam dziwne przeczucia nigdy mnie nie ciagnelo w pachwinach przed @ dzisiaj tak. Dzisiaj jest 11-12 dpo. Wczoraj się dowiedzialam ze 2 znajome sa w ciazy. Bez ślubu, pewnie wpadki... Mam wrażenie że nigdy nam się nie uda ... :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 znam to uczucie :( kiedyś każdej się uda. Głowa do góry :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • gabss Debiutantka
    Postów: 13 8

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badan które zrobiłam w 20 dniu cyklu (cykle 31-33 dni)
    TSH - 4,160 uIU/ml norma 0,27-4,20
    FSH - 3,9 mIU/ml
    Estradiol - 136,5 pg/ml
    LH - 13,2 mIU/ml
    Progesteron - 7,9 ng/ml norma 4,78-23,30
    Prolaktyna - 18,9 ng/ml norma 4,79-23,3
    Dodam że biore Euthyrox 100 w październiku wynik był 2,6
    Brałam ovarin, wit.D i wiesiołek ale obecnie nie biorę nic.

    gabss
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH do zbicia koniecznie nie odstawia się tabletek , jak się ma niedoczynnosc ;/ , progesteron niziutki jakby owulacji nie było ;/ reszte nie znam norm jakie powinno być , bo co w normach to w normach

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 17:48

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja własnie wyszłam z USG. Lekarz nic nie zobaczył mówi że jeszcze pewnie za wcześnie. Endometrium mam 19mm i niespodziankę na prawym jajniku która ma 5,5cm .... Przynajmniej się wyjaśniło dlaczego tak mnie boli

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Dibolek co się dzieje z tym jajnikiem?

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • gabss Debiutantka
    Postów: 13 8

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    TSH do zbicia koniecznie nie odstawia się tabletek , jak się ma niedoczynnosc ;/ , progesteron niziutki jakby owulacji nie było ;/ reszte nie znam norm jakie powinno być , bo co w normach to w normach

    Źle napisałam bo euthurox biore cały czas, tylko reszty nie biore czyli ovarinu wit. d i wiesiołka już.

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    gabss
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    To Dibolek co się dzieje z tym jajnikiem?
    Taka wielką torbiel mam

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 5 tygodniu 2 dni i nic nie było widać

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuję się tym czekaniem, chciałabym już wiedzieć czy tak czy nie, nawet jeżeli nie to ok tylko już mieć czarno na białym. A tak to wielka niewiadoma :/
    W sobotę zatestuje, będzie 25dc,oby to nie było za szybko bo nie wiem kiedy i czy owu była

    Grzechotka ja też byłam w 5t2d i był już pęcherzyk ciążowy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 18:13

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego