X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka tsh możesz zrobić kiedy uważasz nie musisz się głosować rano kiedy zrobisz to wyniki będzie bez zmian ;)

Klamka82 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje ja powiem tak ... jeśli jest ciężko zajść w ciążę to najlepiej iść na monitoring czy zapytac lekarza o inne metody . I to co napisze napiszę z własnego doświadczenia i moich bliskich znajomych .
    Czasami warto wyłączyć się i postawić wszytsko na jedną kartę ...
    Ja nigdy nie brałam się za mierzenie temp . a najlepsi lekarze w Pl mimo , że naturalne zachodzenie jest oczywiście dobrem , twierdzą , że kobieta , która ciągle sprawdza temp . śluz objawy albo w tą ciążę nie zajdzie , albo po prostu będzie to trwało latami jesli wszystko hula ... zapada wtedy taka blokada ... stres bo "to już teraz tzeba , to te dni " . Nawet mój lekarz mówił , że miło mu ze mną rozmawiać , bo nie jestem cytuję "shisteryzowana" a jestem ;p chodziło mu o to jak kobiety potrafią na życzenie sobie utrudnić naturalny proces a czasami nawet tym wszystkim co ma im ułatwić tą owulacje nawet uniemożliwić.
    Nie obraźcie się , bo ja akurat rozumiem co to znaczy walczyć o pierwsze dziecko , ale gdybym miała swoje życie tak podpasowac pod codzienny rytuał to wybaczcie ale bym nie zaszła a moja głowa by wybuchła , bo to jest po prostu stres ogromny stres... i zdaję sobie z tego sprawe ile Was to kosztuje ...tylko czy aby na pewno warte zachodu ? ;*
    Jesli wszystko jest w porządku badania itd. to wystraczy serduszkowac cały cykl co 2 dni i w , którymś miesiącu się uda , bo plemnik czeka na jajeczko a jak jest owulacja to jesli nie ma większego stresu uda się :)
    Jeśli są inne problemy typu słabe nasienie czy brak owulacji , słabe jajeczka itd. robi się monitoring , jesli jeszcze gorsze stymulacje , później inseminacje kończąc na in vitro . Nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć ...
    Każda pragnie dzieciątka , ale trwanie w stresie , napięciu , i odliczaniu robieniu wszystkiego do zegarka to jest dobre na chwile byc może , później popada się w szał z tym związany , rozczarowanie depresja i organizm jeszcze bardziej się blokuje .
    Ja wiem jak się czeka z cyklu na cykl czy się udało i jakie to męczące... ale dzień za dniem patrzenie w cyferki termometra i wykresu według mnie nie pomoże zajść w ciążę :*
    Z całym szacunkiem i dobrą radą dla Was ;*

I nie ma co się kłócić , bo obydwie strony po części mają rację ... i ta , która mówi , że mozna dostać szału i ta co stara się i stara a nie wychodzi i cierpi przez to ...

Niech wiosna przyniesie Wam wraz z promykami słońca nowe nadzieje i siły do walki ;* i oczywiście 2 upragnione kreseczki ;*

A sobie teraz zyczę w tym pięknym i trudnym czasie spokoju , bo przeszłośc miesza mi w głowie i modle się aby ten mój cud został ze mną juz na zawsze tu na ziemi ... bo to małe życie , jak juz się pojawia pod naszym sercem jest takie kruchutkie , że kazdy dzień jest dopiero wtedy walką o przetrwanie

Miłego dzionka <3

ps. nie krzyczcie na mnie bardzo ;** i tak Was uwielbiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:44

Katti, Klamka82, Iseko, agniecha2101, MałaMi90, OlivkowaMama, Tekana, Evli, Madalena89 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Dziewczynki nie kłócić mi się tu! :)

Napiszcie mi kiedy zrobić TSH ? Teraz 3dc mi leci... dosłownie.
    mozesz zrobic kiedy chcesz ale chyba trzeba byc na czczo

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    mozesz zrobic kiedy chcesz ale chyba trzeba byc na czczo
    Nie trzeba lecze się od 4 lat i pytałam w laboratorium i nie trzeba ważne żeby przed nie brać tabletki.
    Czyli w dniu badania wziąść np.3 godziny po zjedzeniu ostatniego posiłku

Dibolek, Klamka82 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH robimy w którym kolwiek dniu cyklu , wazne aby przed badaniem nie brać leków dopiero po pobraniu :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To komu wpisać jajeczko A komu @???

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochane moje ja powiem tak ... jeśli jest ciężko zajść w ciążę to najlepiej iść na monitoring czy zapytac lekarza o inne metody . I to co napisze napiszę z własnego doświadczenia i moich bliskich znajomych .
    Ja nigdy nie brałam się za mierzenie temp . a najlepsi lekarze w Pl mimo , że naturalne zachodzenie jest oczywiście dobrem , twierdzą , że kobieta , która ciągle sprawdza temp . śluz objawy albo w tą ciążę nie zajdzie , albo po prostu będzie to trwało latami jesli wszystko hula ... zapada wtedy taka blokada ... stres bo "to już teraz tzeba , to te dni " . Nawet mój lekarz mówił , że miło mu ze mną rozmawiać , bo nie jestem cytuję "shisteryzowana" a jestem ;p chodziło mu o to jak kobiety potrafią na życzenie sobie utrudnić naturalny proces a czasami nawet tym wszystkim co ma im ułatwić tą owulacje nawet uniemożliwić.
    Nie obraźcie się , bo ja akurat rozumiem co to znaczy walczyć o pierwsze dziecko , ale gdybym miała swoje życie tak podpasowac pod codzienny rytuał to wybaczcie ale bym nie zaszła a moja głowa by wybuchła , bo to jest po prostu stres ogromny stres... i zdaję sobie z tego sprawe ile Was to kosztuje ...tylko czy aby na pewno warte zachodu ? ;*
    Jesli wszystko jest w porządku badania itd. to wystraczy serduszkowac cały cykl co 2 dni i w , którymś miesiącu się uda , bo plemnik czeka na jajeczko a jak jest owulacja to jesli nie ma większego stresu uda się :)
    Jeśli są inne problemy typu słabe nasienie czy brak owulacji , słabe jajeczka itd. robi się monitoring , jesli jeszcze gorsze stymulacje , później inseminacje kończąc na in vitro . Nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć ...
    Każda pragnie dzieciątka , ale trwanie w stresie , napięciu , i odliczaniu robieniu wszystkiego do zegarka to jest dobre na chwile byc może , później popada się w szał z tym związany , rozczarowanie depresja i organizm jeszcze bardziej się blokuje .
    Ja wiem jak się czeka z cyklu na cykl czy się udało i jakie to męczące... ale dzień za dniem patrzenie w cyferki termometra i wykresu według mnie nie pomoże zajść w ciążę :*

I nie ma co się kłócić , bo obydwie strony po części mają rację ... i ta , która mówi , że mozna dostać szału i ta co stara się i stara a nie wychodzi i cierpi przez to ...

Niech wiosna przyniesie Wam wraz z promykami słońca nowe nadzieje i siły do walki ;* i oczywiście 2 upragnione kreseczki ;*

A sobie teraz zyczę w tym pięknym i trudnym czasie spokoju , bo przeszłośc miesza mi w głowie i modle się aby ten mój cud został ze mną juz na zawsze tu na ziemi ... bo to małe życie , jak juz się pojawia pod naszym sercem jest takie kruchutkie , że kazdy dzień jest dopiero wtedy walką o przetrwanie

Miłego dzionka <3

No i takich słów mi było trzeba :))
    Temperaturę sobie jeszcze w tym cyklu pomierzę ale całą resztę pierdzielę i idę na rekord z bzykaniem, wszędzie i często!
    Dziękuję Kochana!
    Trzymam kciuki za Was!

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 bo ja twierdzę , że można robić wszystko do czasu... ale jesli sami sobie utrudniamy , to robimy sobie krzywdę i swojej psychice tez .
    Oczywiście nikt nie obiecuje , że pyknie od razu , ale kiedy stres opadnie lekko ,bo wiadomo całkiem nie , bo i tak się czeka na testowanie... no ale jak zajmiemy głowę codziennością , a nie tylko jak pisałam rytuałem to swoje szanse zwiększamy , bo nie ma az takiego napięcia i pilnowania
    Powodzenia Wam życzę jakiej decyzji byście nie podjęły ;*

Klamka82, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    No i takich słów mi było trzeba :))
    Temperaturę sobie jeszcze w tym cyklu pomierzę ale całą resztę pierdzielę i idę na rekord z bzykaniem, wszędzie i często!
    Dziękuję Kochana!
    Trzymam kciuki za Was!
    haha :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, tylko chłopa nie zajedź ;P :D

Skarpeta, agniecha2101, Pati88 lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Miłego dzionka <3

Nikt by tego lepiej nie ujął :-) :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Klamka, tylko chłopa nie zajedź ;P :D
    On jest nie do zajechania :) Teraz jest najszczęśliwszy od kilku lat! Jakbyśmy się dopiero poznali a 18 lat stuknie w listopadzie :)
    Chociaż w zeszłym cyklu raz go głowa bolała... ;)

agniecha2101, golonat lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba owulacji nie będzie zero bólu jajników A zawsze bolą jak cholera...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A u mnie chyba owulacji nie będzie zero bólu jajników A zawsze bolą jak cholera...
    Bzykaj, bzykaj, czy była czy nie była to się okaże w terminie @.

patkaaxx90, Skarpeta lubią tę wiadomość

• Marilen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    On jest nie do zajechania :) Teraz jest najszczęśliwszy od kilku lat! Jakbyśmy się dopiero poznali a 18 lat stuknie w listopadzie :)
    Chociaż w zeszłym cyklu raz go głowa bolała... ;)

To była pewnie niedomoga ciałka długiego ;P No ileż można! Ty a może trzeba poszukać na jakiś forach dla facetów? Może oni mają swoją nowennę pompejską: "Boże daj żebym nie zapłodnił zbyt szybko, tylko mógł bzykać jeszcze kilka cykli" ;P

agniecha2101, golonat, KlaudyŚ, OlivkowaMama, usia89 lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    To była pewnie niedomoga ciałka długiego ;P No ileż można! Ty a może trzeba poszukać na jakiś forach dla facetów? Może oni mają swoją nowennę pompejską: "Boże daj żebym nie zapłodnił zbyt szybko, tylko mógł bzykać jeszcze kilka cykli" ;P
    Hahahahahahahahha

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Mart12 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza. Ogólnie był w szoku ze tak szybko do niego przyszła :) niestety to plamienie nie jest niczym dobrym i do tego skurcze. Powiedział żeby się oszczędzać i odpoczywać no i oczywiście brać luteine. Za dwa tyg mam kolejną wizytę i zobaczymy czy coś z tego wyszło. Trzymajcie kciuki

Karmelkovaa, Sung, Katti lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie leżeć i pachnieć :)

Mart12 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Tekana Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A Ty jak się czujesz

A ja mam straszne mdłości i ciężko w pracy ukryć że wszystko jest dobrze ale najważniejsze że nie wymiotuje... a propos mdłości może to będzie dziewczynka bo z synem nie miałam takich dolegliwości :D I maksymalne zmęczenie... A tak to nie jest źle :P czekam na wtorkową może w końcu zobaczę serducho <3

A jak u Ciebie?

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie do końca zgodzę z tym brakiem obserwacji. Uważam, że przy problemach z zajściem to podstawa. Przy bramiu progesteronu też trzeba przecież wiedzieć kiedy owu. Jak już się ogarnie cykl to można odpuścić. Tylko to trudno tak hehe.
    Ja jestem control freak i łatwiej mi wiedząc, że owu była, kiedy była i kiedy mam oczekiwać okresu.

Magda testuję w połowie maja.

Dominisia883 lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ