Forum Starając się - ogólne WINNY KARNAWAŁ... czyli styczeń z przymrużeniem oka
Odpowiedz

WINNY KARNAWAŁ... czyli styczeń z przymrużeniem oka

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że tak nieśmiało spytam - kto się zna na poziomie TSH w ciąży? Mam biec po leki? Bo FT4 jest w połowie normy więc git. Ale TSH?

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam tak fachowo bo dopiero się uczę :-)
    Ale wiem i endo mi mówiła że jak zaciazysz to szybko do endo po leki bo trzeba dawkę zwiększyć i regularnie badania robić chyba Co m-c.
    Ja bym zadzwoniła i powiedziała że masz fasolke i trzeba leki:-)

  • bar Ekspertka
    Postów: 187 147

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka piękna beta :)

    Żabko, ale mi narobiłaś smaka na ruskie, a niestety nie mogę :( Ciasto o niższym IG może bym wymodziła, ale jak ruskie bez ziemniaków :(
    Także bardzo Cię proszę zjedz jednego za mnie :)

    c55f9jcgicjzuwup.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja też jestem na diecie ig czy tam bezglutenowej. Kochana ale tak rygorystycznej diety to ja nie trzymam.
    Zjem max.5 pierogów. Przecież nic się nie stanie :-) raz na hmmmmmm?????? Mc???

    Oczywiście 1 będzie za ciebie:-) :-)

    bar, Bratek lubią tę wiadomość

  • bar Ekspertka
    Postów: 187 147

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

    Ja trzymam w miarę rygorystycznie, bo dopiero niedawno zaczęłam :) Dobrze, że glutenem nie muszę się przejmować.

    c55f9jcgicjzuwup.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co jesteś chora? co jest powodem tak rygorystycznej dietę? Jeśli nie chcesz zignoruj pytanie:-)

  • bar Ekspertka
    Postów: 187 147

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam insulinooporność, ale dość delikatną, więc ustaliłam z moją gin, że zaczniemy od diety i zwiększenia aktywności fizycznej i jak po 3 miesiącach się nic nie poprawi to dopiero przepisze mi metę. Więc diata rygorystyczna, żeby efekty były szybsze.

    Ale sama nie wiem, czy nie przycisnąć jej wcześniej bo po trzech "w miarę normalnych cyklach" teraz znów mam tasiemca z ovu w 32dc i progesteron na żałosnym poziomie i to pomimo suplementacji.

    c55f9jcgicjzuwup.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to ja powinnam mieć tą rygorystyczne dietę bar:-)
    Ja mam insulinoopornosc moje wyniki z października :
    Na czczo 18,8;
    Po 1h 179,3;
    Po 2h 116,3!!!!
    Plus tarczyca i Hashimoto niby.:-(
    Metę dostałam od 1.12 od tego czasu schudłam 10kg.
    Pytałam bo ja podjadam słodkie ale tak na gryza, w wigilię odpuściłam i najadlam się pierogów,
    Endo mówiła mi żeby nie dać się zwariować diecie. Ostatnio w gazecie czytałam tam lekarz miał takie same zdanie jak moja endo.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schudłam bez ćwiczen tylko dieta bezglutenowa.
    Od samej mety na początku nic nie jadłam :-)

  • bar Ekspertka
    Postów: 187 147

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie można dać się zwariować, ale tak jak mówię, to dopiero moje początki i jestem bez leków.
    Jak uda mi się zapanować nad sytuacją to na pewno czasami skuszę się na pieroga :)
    Moja tarczyca przebadana na wszystkie strony i jest ok, także jest chociaż jedna rzecz, która mi się jeszcze nie zepsuła :P


    edit: gratuluję spadku wagi :) ja dopiero 2 kilo, ale po 3 tygodniach diety to chyba przyzwoity wynik :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:35

    c55f9jcgicjzuwup.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-)
    Mam nadzieję że jeszcze schludne bo w ciąży pewnie przytyje hihi

    Dobrze że masz tarczyce zdrowa:-)
    Trzymam kciuki żebys mogła skusić się na pierogi lub inna zachcianki:-)

    Idę szykować obiad gotować pierogi bo dziecko zgłodnialo.
    Będę was informować jak się coś się wydarzy:-) oby nie to jutro skocze na betę:-)

  • ktosiowa Autorytet
    Postów: 1875 1572

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja nie wytrzymałam i pojechałam rano po wyniki. I tak bym się spóźniła do pracy to co to za różnica godzina w tą czy w tą:P
    A więc:
    TSH 2,718 > 0,35-4,94
    FT4 1,11 > 0,70-1,48
    Progesteron 19,8 > I trymestr 2,8-147,3
    Beta HCG 527,69

    Tylko waham się czy powtarzać betę, bo po wczorajszym wkłuciu wyglądam jak ćpunka- mam mega siniaka i do tej pory boli mnie ręka. Ale chyba pójdę dla spokoju własnego, mam jeszcze jedną rękę przecież:P


    Piękna beta :D!

    2r7Ip1.png

    jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8636 7413

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ale ja też jestem na diecie ig czy tam bezglutenowej. Kochana ale tak rygorystycznej diety to ja nie trzymam.
    Zjem max.5 pierogów. Przecież nic się nie stanie :-) raz na hmmmmmm?????? Mc???

    Oczywiście 1 będzie za ciebie:-) :-)
    Żaba, diety IG i bezgluten to dwie zupełnie różne :P jakbym miała być na obu jednocześnie to bym już zupełnie się załamała :P

    ja przez ponad pół roku tak jak Ty właśnie mówiłam: a co się stanie, mam racjonalnie podchodzić, lekarka mówiła, żeby się nie dac zwariować. I co? po miesiącach wyrzeczeń, ale z drobnymi ustępstwami wyniki identyczne jak na starcie :/ także odradzam mx 5 pierogów raz na miesiąc :P

    btw. ruskie to ani niski ig ani bezgluten, także ten... ;)

    zem3qps6in5tddof.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 15155 20704

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:58

    bar, Marta.83, Broszka lubią tę wiadomość

  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek i Broszka piękne bety <3

    Broszka mi lekarz mówił, że TSH w ciąży lubi skakać i np. dziś masz 2 a za tydzień 0,7 a bierzesz coś na proga? poniżej 20 to mało... ja miałam 15 i lekarz mi zalecił 2xlutkę i 2xdupka. W poprzedniej ciąży miałam 27 jak badałam i też brałam lutkę

    Bratek, kasia_k lubią tę wiadomość

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka gratulacje! No ruszyło coś :) super!

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Broszka super beta , oficjalnie gratuluję :*:*:*


    Do mnie się chyba Lady Alexis zbliża , dzisiaj nawet sobie progi temperatury obniżyła jak na kogoś z takim tytułem przystało :D lecę zaraz po najlepsze wino, zrobię jej kolacje przy świecach :D oooo i jakieś olejki eteryczne kupię aby pięknie pachniało w domu:p może do ciała tez coś kupię ,jak szaleć to szaleć ;)
    Do mnie chyba tez idzie ;) temp niska, ale testy owu wczoraj jeszcze mocno negatywne, mysle ze wpadnie w czwartek - mam nadzieje bo fatalnie sie dzis czuję, nie dam rady jej nawet gimnastyką powitać ;) idziemy jednak łeb w łeb :D

    Morwa lubi tę wiadomość

  • Broszka Autorytet
    Postów: 842 675

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Bratek i Broszka piękne bety <3

    Broszka mi lekarz mówił, że TSH w ciąży lubi skakać i np. dziś masz 2 a za tydzień 0,7 a bierzesz coś na proga? poniżej 20 to mało... ja miałam 15 i lekarz mi zalecił 2xlutkę i 2xdupka. W poprzedniej ciąży miałam 27 jak badałam i też brałam lutkę

    Czyli nie martwic sie TSH jezeli ft4 jest prawidlowe?
    W czwartek bede u lekarza, pochwale sie wynikami wiec pewnie cos dostane:) Dzieki:)

    Dzieki Wam dziewczyny za wszelkie gratulacje, ja nadal w to nie wierze, ale mam nadzieje ze wsztstko bedzie w porzadku:) trzymam kciuki za wszystkie testujace! I licze na same junikorny:D

    o14882c3tzwz2hbc.png
  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8636 7413

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    Do mnie chyba tez idzie ;) temp niska, ale testy owu wczoraj jeszcze mocno negatywne, mysle ze wpadnie w czwartek - mam nadzieje bo fatalnie sie dzis czuję, nie dam rady jej nawet gimnastyką powitać ;) idziemy jednak łeb w łeb :D
    ja idę z Wami ;) glut się ciągnie trzeci dzień :) znaczy drugi taki extra ;) z temp. to trudno powiedzieć bo dziś się wybudziłam 1,5 h przed porą mierzenia. ale nisko jest, nisko ;)

    Marta.83, Morwa lubią tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:56

    Broszka lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego