Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WINNY KARNAWAŁ... czyli styczeń z przymrużeniem oka
Odpowiedz

WINNY KARNAWAŁ... czyli styczeń z przymrużeniem oka

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tu ktoś jeszcze pije? Albo testuje? Bo mam wrażenie, że wątek zamarzł :(

preg.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:57

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demet! A jeszcze tak na te ciąże namawiałyśmy ;)

Nauka pójdzie lepiej z winiaczem, także trzeba ruszyć dupkę do źródełka :) zaraz zagnieżdżenia, trzeba szykować grunt do zagryzania dla młodzieży ;)

Emaju, masz 997 post ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:51

preg.png
  • kasia_k Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie tam! dziewczyny po prostu wystraszone przed testowaniem :) ja nawet nie patrze na testy bo się boję :) a kiedy Alexis? czy już po?

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Czy tu ktoś jeszcze pije? Albo testuje? Bo mam wrażenie, że wątek zamarzł :(
    Ja nie piję dzisiaj, bo nie wiem jak potem patrzeć na swój wykres... Chyba skończy się na tym, że będę się alkoholizować tylko w obecności Ridża.

A testuję dopiero w lutym.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, musisz wytestować dopuszczalną dawkę ;) u mnie po dwóch kieliszkach wina nic się nie dzieje. Po prawie dwóch butelkach - widać na moim obecnym wykresie ;)

Ja trochę oszukuję to wino bo od jakiegoś czasu nauczyłam się pić je z wodą ;)

preg.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie i pije ,pije...winko...a co tam...jak ma co to niech sie mosci a jak nie to przynajmniej bede wyluzowan...

kattalinna lubi tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko powiedz skąd mam wiedzieć, czy dana temperatura jest jest jeszcze neutralna, a która już nie? :(

A wino bardzo lubię :D.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_k wrote:
    a gdzie tam! dziewczyny po prostu wystraszone przed testowaniem :) ja nawet nie patrze na testy bo się boję :) a kiedy Alexis? czy już po?
    Ja już po, jeśli wierzyć czerwonej kresce u mnie to lipnie wypadliśmy z terminem, jeśli jej nie wierzyć to też d.upy nie urywa ;) pozostaje mi zatem wiara w moc owulacji księżycowej oraz wino czerwone z biedronki :D

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Tylko powiedz skąd mam wiedzieć, czy dana temperatura jest jest jeszcze neutralna, a która już nie? :(

Tak na czuja. Od dawna mierzysz temperatury? Po kilku cyklach już mniej więcej widać tendencje. Małych różnic można nie zobaczyć, ale takie skoki jak ostatnio u mnie to już jasna sprawa ;) wino jest zdrowe :)

preg.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak porządnie to od 24 sierpnia, czyli teraz mam 6 cykl... Ale jeszcze mi się nie udało ani jednego przeprowadzić na tip top, czyli bez alko, bez przeziębienia etc ;-). Pewnie jest to niewykonalne, trzeba byłoby w jakimś badaniu naukowym uczestniczyć, żeby wszystko wyłapać i wyeliminować to co niewskazane.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:

Też miałam z tym problem :) W tym cyklu myślałam, że jak wypiłam (po owu, bliżej Ridża) pół piwa i tempka wzrosła to od tego alko. Faktycznie najlepiej na czuja :) Po kilku cyklach powinnaś już wiedzieć która temperatura wzrosła Ci od picia alko :)

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mi wychodzi, że zawsze mi skacze do góry :D.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nie skacze w dół ;) dziś dla testu zalecam jedną lampkę. No ze mną się nie napijesz? ;)

preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:55

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Morwa się z tobą napije :D
    Edycja: oszczędzam wątrobę na ferie. Start w ten piątek o 15. Koniec: 1 luty godzina 7.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:55

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z Wami siedzę tylko cicho :) a żeby mi nudno nie było to uczę się robótek na drutach! trzeba mieć w życiu jakieś hobby jak nie można robić tych co się kocha :D

kattalinna, Broszka, pepsunieczka lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:57

kattalinna lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:55

emilanka, emaj, ktosiowa lubią tę wiadomość

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Wstyd mi, ale nie pamiętam ile czasu się staraliście?! Jak masz ochotę to opowiedz nam swoją historię:)
    Zebrałam się w sobie i po dobrym przyroście bety stwierdziłam, że napiszę :)
    Hmm. zacznę od tego, ze przez bardzo długi czas brałam antyki. Odstawiłam je lutym 2015 r. O małego fasola/fasolinę staramy się z mężem od lipca 2015 r. W trakcie starań, we wrześniu zdiagnozowano u mnie Hashi :/ Potem doszedł problem ze zbyt niskim progiem. Na wiedźmach pisałam, że ok 7/8 dpo był na poziomie ok 4,5, wiec jak się to mówi d*py nie urywa. Lady Aleksis podobno mnie nawiedzała, bo widać to było na monitoringu. Poprzedni cykl mnie wkurzył bo trwał 38 dni. Stwierdziłam, że tonący brzytwy się chwyta i od tego cyklu zaczęłam pić zioła ojca Sroki nr 3. Badanie 7/8 dpo wykazało próg na poziomie ok. 11. Uznałam, że to już coś i zioła działają, ale nie robiłam sobie zbyt dużej nadziei. Wtedy też stwierdziłam, że jak teraz się nie uda to jeszcze raz pójdę na monitoring, a potem jeszcze raz sprawdę proga. No, ale mąż zmusił mnie do testu i voila :) A i powinnam dodać, że w grudniu na badania poszedł mąż. Wszystko wyszło prawidłowo :)

Trochę przydługawo, wiem :)

kattalinna, emaj, Morwa, pepsunieczka lubią tę wiadomość

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ