Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosax, jak mąż wróci do domu, weź go solidnie w obroty Zerknęłam na Twój wykres i widzę, że śluz płodny, więc warto działać. A owulka po antykach to chyba zagadka.
Brawa za suwaczek!21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
No dokladnie jakies dziwne to wszystko..rano mialam jeszcze plamke krwi teraz juz nie mam i wczoraj tak samo do poludnia cos mialam po poludniu jiz nic. Ten slus u mnie tylko dziwny.. Testy robilam 12,13 16,17 luty. Zrobie jeszcze dzis. Szkoda ze nie robilam 14 i 15 moze wiedzialabym lepiej co moze to wszystko oznaczac.. Ale szyjke dzis mam jakby twarda i nisko wiec chyba juz po.. Sama nie wiem.. Teraz czuje juz taka suchosc tam..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Zrobilam test. Nic dodac nic ujac... Wyglada na to ze ovu byla... Pomimo krwawienia z odstawienia.. Slus byl szyjka wysoko byla.. Dzis juz na dole szyjka twarda jakby no i chyba zamknieta ale nie jestem pewna..
Jak ja zaluje ze nie zrobilam 14 i 15 lutego testu... ;/
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8350833303c6.jpg
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Hmmm... Czyli owu pewnie była wczoraj
Nie wiem, czy jest to prawda, ale często spotykam się z informacją, że po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej może zdarzyć się podwójna owulka. Obserwuj się dalej,bo może coś być na rzeczy.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
rosax3 ja też ma pierwszy cykl po odstawieniu antyków, oczywiście chciałam od razu próbować, ale córki pochorowały się na ospę, a że ja w dzieciństwie nie miałam (tak sądziłam i moja mama też) to się wstrzymaliśmy. Ospą się nie zaraziłam, a miesiąc stracony, wykres szaleje, nie wiem kiedy owu, chociaż coś tam zaznaczyło przerywaną linią, 40 dzień cyklu i cisza... @ brak. W dodatku teraz starań też nie zaczniemy bo mąż myśli o zmianie pracy i wiadomo... a najgorsze jest to, że mam takie dziwne uczucie jakbym już była... a to bzdura bo robiłam dwa testy, a w dodatku czuję się jak na @ + tempka mi spada Chyba za bardzo się nakręciłam na dziecko i stąd te myśli. Muszę odpuścić.
-
śliwka w czekoladzie wrote:rosax3 ja też ma pierwszy cykl po odstawieniu antyków, oczywiście chciałam od razu próbować, ale córki pochorowały się na ospę, a że ja w dzieciństwie nie miałam (tak sądziłam i moja mama też) to się wstrzymaliśmy. Ospą się nie zaraziłam, a miesiąc stracony, wykres szaleje, nie wiem kiedy owu, chociaż coś tam zaznaczyło przerywaną linią, 40 dzień cyklu i cisza... @ brak. W dodatku teraz starań też nie zaczniemy bo mąż myśli o zmianie pracy i wiadomo... a najgorsze jest to, że mam takie dziwne uczucie jakbym już była... a to bzdura bo robiłam dwa testy, a w dodatku czuję się jak na @ + tempka mi spada Chyba za bardzo się nakręciłam na dziecko i stąd te myśli. Muszę odpuścić.
07.11.2012 Julian
Dziękuję za wsparcie Już się tak nie smucę, bo miałam z mężem poważną rozmowę, i doszliśmy do wniosku, że jednak zaczynamy w marcu starania na pewno. Nie będzie lepszego momentu jak teraz, nawet jak mąż będzie zmieniał pracę to lepiej jakby to robił jak będę w ciąży niż jak już urodzę. Poza tym ja mam niepewną sytuację w pracy, więc jak będę musiała szukać czegoś nowego to tym bardziej trzeba będzie to odłożyć... na nie wiadomo kiedy. Teraz jest dobry moment, nareszcie mąż to pojął. także dziewczyny... za miesiąc o tej porze będę w ciąży
Nastrajam się pozytywnie... chociaż jak już jest decyzja to inne demony mnie dopadają... czy dam radę z trójką dzieci... czy to na pewno dobra decyzja...werni lubi tę wiadomość
-
Śliwka, no to trzymam kciuki za owocne starania! Będę Ci kibicować
Ty boisz się, czy dasz radę z trójką, ja mam obawy jak ogarnę dwójkę. I chcę i boję się
W jakim wieku masz dzieci?
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
emerald_m wrote:Śliwka, no to trzymam kciuki za owocne starania! Będę Ci kibicować
Ty boisz się, czy dasz radę z trójką, ja mam obawy jak ogarnę dwójkę. I chcę i boję się
W jakim wieku masz dzieci?
Czyli lęki są wszechobecne u każdego.
Moje dziewczynki mają teraz 6 i 4 lata. Przyznam, że opieka nad dwulatka i noworodkiem to była jazda bez trzymanki Ale za to teraz to procentuje, dziewczynki mają super kontakt, są nierozłączne, kłótnie owszem, też są częste, ale wiem, że jedna za druga poszłaby w ogień. A mama do niczego im nie potrzebna jak się razem bawią Tak sobie myślę, że jednak trzecie dziecko nie będzie takim wyzwaniem bo dziewczynki są już starsze i nie potrzebują takiej zaawansowanej opieki jak noworodek. Mimo to mam obawy, chyba bardziej chodzi mi o mój czas, o to że już nie będzie tak wygodnie jak jest teraz... no ale decyzja zapadła, jak zrezygnuję to pewnie kiedyś będę żałować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:41
-
Śliwka, jest tak jak napisała Rosax. Czas dla siebie będzie kiedyś tam Wtedy będziemy się nudzić,walczyć z syndromem pustego gniazda, oddawać się pasjom. I tak do dnia, aż pojawią się wnuki
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, różnica między moimi dziećmi będzie 3 lata. Niby 3 latek już dość rozumny ale nie wiem, czy to wada, czy zaleta w tej sytuacji.
Ja mam wiele obaw. Nie tylko takie, czy sobie poradzę, bo wiem że tak. Boję się zmęczenia, stresu, chorób. Boję się problemów w ciąży, szpitala i rozłąki z synkiem. Boję się swoich uczuć, gdy pojawi się dzidziuś. Nie potrafię sobie wyobrazić jak kocha się dwoje dzieci, jak dzieli się czas między dwójkę. Boję się, że serce spłata mi figla i któreś pokocham mocniej.
Mam tyle wątpliwości,że czasem trudno mi zasnąć. Jednak pragnę tego dziecka bardzo. Czekam na nie, niecierpliwię się i czuję, że czegoś mi w tym życiu do jego pełni brakuje.
Ehhh, niech już będzie ten maj
Też tak czekacie, odliczacie i dłuży Wam się czas? Bo mi masakrycznie. Jeszcze dwa i pół cyklu.werni, śliwka w czekoladzie lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Dziewczyny dobrze piszą
Okres w tym cyklu szybko się skończył zobaczymy jak teraz będzieśliwka w czekoladzie lubi tę wiadomość